Carrie Gracie op een congres over vrouwenrechten
NOS Nieuws

BBC biedt excuses aan voor onderbetaling correspondente

De BBC heeft excuses aangeboden voor het onderbetalen van een vroegere vrouwelijke correspondent van de Britse omroep in China. Carrie Gracie stopte in januari als correspondent en ging weer in Londen werken voor de BBC, nadat ze erachter was gekomen dat ze een stuk minder verdiende dan haar mannelijke collega-correspondenten. De BBC heeft haar nu gecompenseerd voor de onderbetaling. Dat bedrag heeft Gracie gedoneerd aan een stichting die zich inzet voor gelijke rechten voor vrouwen.

Gracie toont zich opgelucht. "Dit is een belangrijke dag voor me: vandaag kan ik zeggen dat ik bij de BBC gelijk word behandeld", schrijft de journaliste in een verklaring. "Ik wil dat werkende vrouwen in heel Groot-Brittannië hetzelfde kunnen zeggen. Maar zo'n cultuurverandering heeft tijd nodig. Dit is in ieder geval een overwinning voor mij en voor de BBC. Ik ben trots op ons."

De populaire Britse presentatrice Clare Balding heeft de beslissing van Gracie om haar loon te doneren, toegejuicht. "Dat bevestigt wat we al wisten: ze vecht niet voor zichzelf, maar voor ons allen."

BBC-directeur Tony Hall is tevreden dat het conflict is opgelost en zegt het goed te vinden dat Gracie meewerkt aan een project dat de positie van vrouwen bij de BBC verbetert. "Dat vind ik echt belangrijk en ik wil ook dat wij voorloper daarin zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl