Charles Michel met de Franse president Macron.
Volledig scherm
Charles Michel met de Franse president Macron. © AFP

Charles Michel: "België geen kandidaat om migranten uit 'controlecentra' vrijwillig op te nemen"

België is voorlopig niet van plan om asielzoekers op te nemen uit de zogenaamde 'controlecentra' die in Zuid-Europa zullen worden opgericht. "Er is nu geen crisis wat het aantal mensen dat naar de EU komt betreft, er is dus geen vraag om dat te doen en het behoort nu niet tot de orde van de dag", zei premier Charles Michel vrijdagochtend. De premier vraagt eerst "zo snel mogelijk" een structurele hervorming van de Dublin-regels. 

67 reacties

  • Leo Duym

    6 jaar geleden
    Niet vrijwillig, maar mogelijk onvrijwillig. Michel en Francken zullen die onvrijwilligheid wel weten te verkopen aan hun naïeve achterban. Zoek op: Nieuw migratierapport Myria bevestigt analyse van het Vlaams Belang --- zoek op: Akkoord EU-top migratie: slag in het water
  • Leo Duym

    6 jaar geleden
    Niet vrijwillig, maar mogelijk onvrijwillig. Michel en Francken zullen die onvrijwilligheid wel weten te verkopen aan hun naïeve achterban.
  • Andté Herbots

    6 jaar geleden
    John Stahl, u zou willen dat Francken er nog meer zou binnen halen dat is dan het moment om op Francken te kappen.Spijtig voor u.Doe u VB de groeten.
  • Bruno Vermeire

    6 jaar geleden
    Charles Michel: “België geen kandidaat om migranten uit ‘controlecentra’ vrijwillig op te nemen”, we mogen niet van BDW en dan gebeurt het niet, dit kan enkele stemmen kosten.
  • erik jagers

    6 jaar geleden
    Dominique Castelein gelooft nog in sprookjes. Francken heeft geen invloed op Michel. Die man haalt zijn stemmen in Wallonië en wat hij daar vertelt is iets anders dan wat de Vlamingen van Twitter-Theo te horen krijgen. Ik wil trouwens wel eens zien of we geen migranten gaan opnemen. Onder druk van echt rechtse partijen zoals Lega, FN, FPÖ en VB zie je die reflex overal in de EU opduiken.