De vrouw poseert trots voor de dode giraf
Volledig scherm
De vrouw poseert trots voor de dode giraf © Tess Thompson Talley

Amerikaanse poseert trots met net doodgeschoten zeldzame giraf

Een Amerikaanse vrouw gaat als een razende over het internet met een foto van een net door haar doodgeschoten zeldzame zwarte giraf. Tessa Thompson Talley deelde al eerder foto’s van doodgeschoten dieren uit Zuid-Afrika. In dit geval schreef ze bij de foto 'dit is een droom die uitkomt'. Na een storm van protest verwijderde Talley haar foto's, maar toen had het internet ze al gevonden.

  1. Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’
    PREMIUM

    Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’

    Het lijkt wel alsof we steeds zieker worden. Bijna zestig procent van de Nederlanders kampt met een chronische aandoening. Toch is er ook goed nieuws: steeds meer aandoeningen zijn beter te behandelen of zelfs te voorkomen. Daarnaast is er ook veel wat we zelf kunnen doen om het risico op ernstige ziektes te verkleinen. Een huisarts, kankeronderzoeker en immunoloog over hoe reëel het is om angstig te zijn.
  2. Lichaam gevonden in zoektocht naar verdwenen Nederlandse student in Noorwegen
    Update

    Lichaam gevonden in zoektocht naar verdwenen Nederland­se student in Noorwegen

    Tijdens de zoektocht naar een Nederlandse student van in de twintig in Noorwegen is vrijdagavond een lichaam gevonden. De jonge man verdween woensdag tijdens een bergwandeling met twee medestudenten. Alhoewel het lichaam nog officieel geïdentificeerd moet worden is de familie al op de hoogte gebracht, zo melden Noorse media. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan de vondst van het lichaam niet bevestigen.