NOS Nieuws

Trump lijdt weer nederlaag in Congres met immigratiewet

Het Amerikaanse huis van Afgevaardigden heeft met een overweldigende meerderheid tegen een Republikeins wetsvoorstel gestemd over immigratie.

Door de wet zouden illegale immigranten die jaren geleden met hun ouders als kind naar Amerika kwamen, de zogenoemde Dreamers, kans maken op een verblijfsvergunning. Onderdeel van de wet was ook dat er 25 miljard dollar zou worden vrijgemaakt voor de bouw van de muur die president Trump wil bouwen langs de grens met Mexico, hoewel Trump in zijn verkiezingscampagne beloofde dat Mexico voor de muur zou betalen. Ook was in het wetsvoorstel opgenomen dat kinderen van immigranten die illegaal de grens oversteken niet langer van hun ouders gescheiden mogen worden.

Ondanks een oproep in hoofdletters op Twitter van Trump om het wetsvoorstel aan te nemen, stemden ook veel Republikeinen tegen. Dat was al verwacht, maar het aantal Republikeinse tegenstemmers was verrassend groot.

Het is de tweede keer binnen twee weken dat een Republikeins wetsvoorstel over immigratie het niet haalt. Op 21 juni sneuvelde een sterkere versie van de wet waarmee het aantal legale immigranten drastisch moest worden teruggebracht.

De wet waarover vandaag werd gestemd was een afgezwakte versie van dat wetsvoorstel. Maar ook dit voorstel kon de goedkeuring niet wegdragen van 112 Republikeinen en alle Democraten in het Huis van Afgevaardigden. De verdeeldheid over dit onderwerp binnen de Republikeinse partij is en blijft groot.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl