RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Buitenland

'We moeten ze vandaag vinden': wanhopige zoektocht naar Thaise voetballertjes in grot

Al vier dagen wordt er gezocht naar het vermiste voetbalteam. Beeld © ANP

De zoektocht naar twaalf Thaise voetballertjes en hun coach wordt steeds wanhopiger. Het team zit al sinds zaterdag vast in een overstroomde grot in de noordelijke provincie Chiang Rai.

Hun fietsen en voetbalschoenen werden zaterdag voor de grot aangetroffen. Dat baarde een parkopzichter zorgen, want de grot is verboden terrein. 

Het gangenstelsel liep plotseling onder water. De voetballers werden daar vermoedelijk door verrast. Er is volgens experts wel een kans dat de vermisten nog leven. Het grottenstelsel kent meerdere grotere kamers, die waarschijnlijk nog niet helemaal onder water staan.

Hoop

De tijd begint echter wel te dringen Het waterniveau blijft stijgen en de vermisten zitten al vier dagen zonder eten. "We moeten de kinderen vandaag vinden", zei een plaatselijke gouverneur. "We hopen dat ze ergens daar binnen nog in leven zijn."

De reddingsdiensten proberen water uit de grotten te pompen. Daarnaast zoeken duikers in de ondergelopen gangen naar de kinderen, maar door het modderige water kunnen ze weinig zien.

Veel ouders van de vermiste kinderen bivakkeren buiten de ingang van de grot in een soort kamp, wachtend op nieuws. "We hebben een wonder nodig", zegt een van hen. "Ik wil mijn zoon terug."

Miniatuurvoorbeeld
Ouders bidden voor de ingang van de grot.

Het is momenteel regenseizoen in Thailand. Vooral in berggebieden kunnen zich plotselinge overstromingen voordoen. Het gebeurt vaker dat toeristen vast komen te zitten. Meestal loopt het goed af omdat het water ook snel weer zakt.

Meer op rtlnieuws.nl:
Thaise voetballertjes en coach zitten al twee dagen vast in grot