Woedende Amerikanen betuigden zaterdag voor het Otay Mesa Detentie Centrum in San Diego hun steun aan immigrantengezinnen die werden gescheiden bij de Amerikaans-Mexicaanse grens.
Volledig scherm
Woedende Amerikanen betuigden zaterdag voor het Otay Mesa Detentie Centrum in San Diego hun steun aan immigrantengezinnen die werden gescheiden bij de Amerikaans-Mexicaanse grens. © EPA

Aanklacht tegen Trump-regering over scheiden ouders en kinderen bij grens

Zeventien Amerikaanse staten slepen de regering-Trump voor de rechter uit protest tegen het in hun ogen 'wrede en onwettige' beleid om immigranten en hun kinderen te scheiden. Trump beëindigde het omstreden beleid vorige week na een storm van kritiek maar de staten zijn naar eigen zeggen niet onder de indruk. 

  1. Grote operatie tegen Bredase cokebaas van ‘superkartel’ Edin G., politiechefs aangehouden

    Grote operatie tegen Bredase cokebaas van ‘superkar­tel’ Edin G., politie­chefs aangehou­den

    Tijdens een grootschalige actie in Bosnië en Herzegovina heeft de politie maandag 23 mensen aangehouden uit de groep van de Bredase drugshandelaar Edin G. Het gaat onder anderen om hoge politiefunctionarisssen. De Nederlandse Bosniër wordt gezien als een van de grootste drugshandelaren ter wereld. De actie, waarbij verschillende vertrouwelingen werden opgepakt, lijkt een nieuwe poging om het net rond het cocaïnekopstuk te sluiten.