RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

Bestuurder busje dat Telegraafgebouw in reed, vluchtte in donkere Audi

Het uitgebrande bestelbusje bij het Telegraaf-gebouw in Amsterdam Beeld © ANP

De bestuurder van de bestelauto die vanochtend om 04.00 uur het gebouw van De Telegraaf aan de Basisweg in Amsterdam is binnengereden, is daarna vermoedelijk gevlucht in een donkerkleurige Audi.

Dat meldt de politie. Het zou om twee daders gaan. Een die achter het stuur zat van de bestelauto, een witte Volkswagen Caddy, en de bestuurder van de Audi. Eerder werd nog gesproken over een BMW als vluchtauto.

Getuigen gezocht

De Audi is in eerste instantie gezien komende uit de richting van het centrum en is met hoge snelheid weggereden richting de A10. Of de auto de A10 is opgereden is niet bekend. 

De politie zoekt getuigen die iets gezien hebben of beelden hebben opgenomen via bijvoorbeeld een dashcam. De politie zegt de zaak te behandelen met de hoogste prioriteit.

Geen gewonden

De brandweer kreeg rond 04.00 uur een melding over het incident. Vlak bij de hoofdingang reed het voertuig naar binnen. Kort daarop vloog het busje in brand. 

Op het moment dat de wagen het gebouw in reed, was er alleen bewaking in het pand aanwezig. Die is niet gewond geraakt. De brandweer had de brand snel onder controle.

'Dit is een aanslag': bestelauto rijdt Telegraaf-gebouw binnen

Een bestelbusje is het kantoorpand van De Telegraaf bij Amsterdam Sloterdijk binnengereden. Er is niemand gewond geraakt. "We vermoeden opzet", zegt een woordvoerder van de politie. De bestuurder van de auto is niet gevonden en er is niemand aangehouden.

Meer op rtlnieuws.nl: