NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 26/6: Debat over dividendbelasting en Eerste Kamer stemt over boerkaverbod

Goedemorgen, vanavond is er in de Tweede Kamer een debat met premier Rutte over de dividendbelasting. En de Eerste Kamer stemt over een boerkaverbod.

Vandaag is het vrij zonnig. In het noorden en aan zee wordt het 20 of 21 graden, verder landinwaarts kan het plaatselijk zomers warm worden. Ook morgen en de dagen erna veel zon en zomerse temperaturen.

Ga je op pad? Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De Tweede Kamer vergadert vanavond vanaf 19.45 uur opnieuw over het afschaffen van de dividendbelasting. Premier Rutte en staatssecretaris Snel van Financiën zijn daarbij. De oppositie ziet weinig heil in het afschaffen van de dividendbelasting. Twee maanden geleden was er ook al een debat over de omstreden afschaffing.
  • De Eerste Kamer stemt over het boerkaverbod. De Tweede Kamer stemde er al eerder mee in. Het gaat om een beperkt verbod: in het onderwijs, openbaar vervoer, ziekenhuizen en overheidsgebouwen zijn boerka's, nikabs, bivakmutsen en integraalhelmen straks wellicht verboden.
  • Vanaf vandaag staan de Surinaamse slavenregisters online. De registers bestaan uit 43 boeken met zo'n 30.000 pagina's, ingedeeld op naam van de eigenaar van de tot slaaf gemaakte of de plantage. Van de tot slaaf gemaakten zijn veel persoonlijke gegevens genoteerd, zoals naam, geslacht maar ook informatie over ziektes.
  • Alle landen die lid zijn van het OPCW, de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens, vergaderen met elkaar in Den Haag. Aanleiding is de toegenomen inzet van chemische wapens en de moeilijkheid om er internationaal eensgezind op te reageren.
  • En natuurlijk wordt er weer gevoetbald in Rusland met onder andere wedstrijden van IJsland en Frankrijk:

Wat heb je gemist?

In Amsterdam heeft rond 04.00 uur een bestelauto het gebouw van De Telegraaf geramd. Daarna vloog het voertuig in brand. Er zijn geen gewonden gevallen.

De politie vermoedt dat er sprake is van opzet, maar kan nog niets zeggen over de aanleiding van het incident. De bestuurder is spoorloos.

Busje rijdt gebouw De Telegraaf binnen

Ander nieuws uit de nacht?

En dan nog dit:

In het laatste deel van de miniserie over IJsland als voetballand zoemen we in op het eilandje Heimaey, van dertien vierkante kilometer, dat maar een paar duizend inwoners én een eredivisieclub heeft. Een ding is ook hier duidelijk: aan de supporters zal het niet liggen.

IJsland, geheim van het voetbalsucces - aflevering 3

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl