door Havermout in Economie  ·  43 Reacties

  • 7
  • 1004x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

en waar laten ze dan de fietsen en de bakfietsen?? gewoon op het trottoir zeker.
.
.

1
1 de redelijkheid

Gelukkig woon ik dan nog in oudbouw.( 199question
14 parkeerplekken voor 11 huizen hier in de straat.

1
2 IJzervreter

"minder parkeerplekken betekent meer schone lucht. "

Nee, betekent meer gependel, (dus vervuiling), tussen parkeermogelijkheid en woning.

Gemeenten willen kennelijk iets afdwingen wat simpelweg onhaalbaar is.
De beslissers wonen zelf veelal in de "betere" woningen met meerdere parkeerplaatsen; desnoods ondergronds.

1
3 Mappie

Het betekent grote problemen voor mensen met auto's .. het verlaagt echt het aantal auto's niet en dus wordt de parkeergelegenheid een commodity ..
Maar het volgende gaat wel gebeuren. Je moet dan voor je parkeergelegenheid gaan betalen. En dat wordt steeds erger. Er wordt niet meer gebouwd voor gemak of kwaliteit maar voor afpersing en geldobsessie. De hufters denken zich weer rijk.

1
4 sparta

Dan worden die woningen denk ik ook slecht of helemaal niet verkocht.

1
5 Interessant

@5 En de woningen met parkeerruimte worden nog meer waard question

0
6 LoydMorris

Ja ruimte heh, dat wordt een schaars goed als je zoveel mensen gaat ophokken. Op 30 parkeerplaatsen kun je een torenflat bouwen waar wel 3000 mensen in passen! Stapelen die handel!

2
7 Ness

Anders stoppen ze toch gewoon een paar vluchtelingen in die nieuwbouwwoningen?! Die werken toch niet en hebben ook (nog) geen auto (gekregen)...

3
8 Topperz

Gemeenten hebben altijd al schijt gehad aan haar bewoners.

1
9 rlw

Problemen verleggen.... Mensen gaan hun auto's in andere straten en wijken neerzetten.... Nog meer irritatie bij de "gewone man"....
Dan wil ik het nog niet eens hebben over de parkeerplekken met elektrische oplaadpunten...

Enkel de rijken, met eigen parkeerplaatsen en garage voor de deur mogen straks nog 'n auto hebben. Zoals @9 al schrijft.... Gemeenten hebben schijt aan de bewoners...

1
10 LoydMorris

Binnen veel gezinnen is sprake van tweeverdieners om de woonlasten te betalen. En dat houdt vaak in: twee auto's per gezin.

Blijkbaar werken de gemeenten enerzijds mee aan hogere woonlasten, echter beseffen ze niet dat er voor de auto's parkeerruimte nodig is.

Een alternatief zou zijn: meer investeren in goed openbaar vervoer, zodat er minder noodzaak is voor een tweede auto.

19
11 Barbapapa-7,5

@10 Dan kan de gemeente zeggen (na klagen van mensen die auto's van anderen voor de deur hebben, zodat zij hun eigen auto nergens kwijt kunnen) : we gaan betaald parkeren invoeren, dus weer een voordeeltje voor de gemeenteschatkist.

0
12 gaulette

@10 , idd. Het plebs blijven ze pesten, heel doordacht allemaal.

0
13 caso

@11 ,
Het OV is mede uitgekleed omdat mensen liever met de eigen auto gaan.

5
14 fin.demeer

Snappen die idioten niet dat je dan heel lang blijft rondrijden op zoek naar een parkeerplek. Dat komt de lucht zeker niet ten goede. Waarom zijn politici toch altijd zo dom? Denken ze echt dat we allemaal op loop of fietsafstand van ons werk wonen?

1
15 PFL

@10 "Problemen verleggen.... Mensen gaan hun auto's in andere straten en wijken neerzetten.... Nog meer irritatie bij de "gewone man"

Er zijn bij ons vlakbij sinds 7 maanden nieuwbouw appartementen bijgekomen, onvoldoende parkeerplek. En dus maken ze gebruik van de vijf open parkeerplekken bij ons in de straat (we hebben zelf allemaal een garage + oprit). Dit is op zich niet erg, maar het blijf niet bij vijf. Ze gaan ook langs de stoep staan, blokkeren opritten. Ze rijden het gras kapot wanneer ze om moeten draaien en geen zin hebben om de straat uit te rijden.

De irritatie hierover is behoorlijk groeiende in de buurt.

0
16 Bluth

@5 @6
Dat er dan niet meer "drive-in" huizen worden gebouwd?

Ik snap gemeenten wel: waarom moet de gemeente dure parkeerruimte gratis beschikbaar stellen? Iedereen zou toch op eigen terrein moeten kunnen parkeren?

Overigens stond vorige week nog een artikel op nieuwskoerier dat 25% van de huishoudens geen auto/motor/snorfiets heeft. Mij leek dat erg veel, ... Maar die zonder auto hebben inderdaad geen parkeerplaats nodig. question

NB Als de gemeente dat vraagt, wil ik de (parkeer-)plek voor mijn huis best kopen, hoor. question

1
17 Gandalf

Heb gewoond in een wijk met drive in woningen met zowel een garage als een oprit ofwel 2 parkeerplekken per woning. Die garages werden goeddeels verbouwd tot extra kamer. De opritten werden in een aantal gevallen omheind, voorzien van groen en ingericht als buitenzitje annex speelplek voor de kinderen. Nu klagen de bewoners over onvoldoende parkeerplek in de buurt. De gemeente wijst dit terecht af.

0
18 fin.demeer

Parkeerplek delen met meerdere buren...ik zie een aantal uitzendingen van de rijdende rechter weer gevuld. Bij de echt dure bouwprojecten zullen er wel parkeerplekken zijn, bestemd voor de rijke bewoner.

0
19 Voorzittershamer

Ik heb zelf geen auto maar ik ben blij voor mijn buren dat hier in de buurt een overschot aan parkeerplaatsen zijn.
Hoe laat je ook thuiskomt er is altijd plek.

0
20 meneer van het nieuws

@20

Geniet er nog maar van want ook zal daar straks het mes in gaan. Uw gemeente zal u een brief sturen met mooie zinnen over het milieu en kinderen en kleinkinderen. Als u ze benaderen wilt voor een gesprek loopt u de kans dat men op vakantie is....een vliegvakantie.

1
21 Voorzittershamer

En de helft van de ingerichte parkeerplaatsen zijn voorbehouden aan elektrische auto's waar andere voertuigen niet mogen staan ook al zijn ze alleen in gebruik als die eigenaren thuis zijn, dus een privé parkeerplaats.

Veel succes in die buurten als je een woning wil verkopen.

0
22 niet-alles-geloven

Op de een of andere manier zullen gemeentes toch altijd doen wat het tegenovergestelde is van wat de inwoner van de gemeente verwacht, en wil.

0
23 Hein2

@22 Dan koop je toch zo'n stekker en leidt je het snoer naar ergens onder de motorkap. question

0
24 Gandalf

Waarom bouwen ze geen ondergrondse parkeergarages onder nieuwbouw wijken?

1
25 rabartels

@21 ik woon in een gemeente waar de VVD al sinds 1989 onafgebroken aan de macht is.
Ik zie het niet zo snel gebeuren.

1
26 meneer van het nieuws

@26

Zoals de titel aangeeft zou het kunnen dat ook uw gemeente straks met maatregelen komen. Al moet ik toegeven dat het vvd het zo lang mogelijk zou tegenhouden. Of ze gaan voorstellen om minder parkeerplekken te maken in arme buurten..

0
27 Voorzittershamer

@16 Helemaal herkenbaar..... Straten moeten groener worden, smaller (zodat er meer mensen op elkaar gepropt worden en meer geld binnengesleept wordt door de gemeente).....
Zet 2 ratjes bij elkaar in een kooi. Da's leuk..... zet er nog een koppeltje bij en je hebt regelmatig bonje in de kooi.... Doe er nog een paar bij... en ze vreten elkaar op.
Da's bij mensen echt niet veel anders. Maar leg dat maar eens uit bij de stadsontwikkelaars (die veelal zelf heerlijk ruim en vrij wonen!!!!).

1
28 LoydMorris

Zonder auto geen inkomen, wat willen ze nou?.

2
29 Ceesje

Ga mijn oprit naar mijn eigen garage apart verhuren denk ik.

2
30 Uitede aka Espede

Hah! Stadsprobleempjes. question

0
31 Wild Rover

@29 Dus zonder auto ben je per difinitie werkloos? Ik geloof er geen ruk van.

5
32 Wild Rover

@32 definitie*

0
33 Wild Rover

En ik maar denken dat ze er voor de burger zitten, nou niet dus.

Met dank aan de GL clubs.

0
34 corretje

@32 : De dwi eist wel van mensen dat ze naar een andere stad verhuizen of gaan pendelen als er daar wel werk is voor hun.

0
35 Wendel

Ik denk dat het een excuus is om het nijpende huizen tekort binnen de stadsgrenzen op te kunnen vangen. Saneer parkeer gelegenheid en je heb weer extra plek om huizen te bouwen. Je ziet het bij de meeste nieuwbouw projecten in de stedelijke gebieden dat er al jaren concessies gedaan worden. Nieuwbouw met soms peper dure huizen met een tuin ter grote van een postzegel. Jaren 60 woningen werden nog gebouwd met een voor en achtertuin die bij elkaar ongeveer de totale oppervlakte van de woning betrof. Ook een trend in Nederland is het bouwen van riante vrijstaande nieuwbouw Villa's waar de dakranden elkaar bijna raken. Nu gaan we de ruimte nog meer inperken door parkeerplaatsen weg te saneren. In de jaren 70 werd iedereen de stad uit gejaagd om zoveel mogelijk daarbuiten te gaan wonen. Want de steden moesten de economische harten van Nederland worden, daar moest niet gewoond worden maar zoveel mogelijk gewerkt. Het begrip forenzen werd in die tijd een voldongen feit voor veel mensen. Helaas zorgde dit ervoor dat deze economische harten onbereikbaar werden omdat de files op de wegen al snel de pan uit rezen en veel economische schade opleverde voor diverse sectoren. Tevens zien project ontwikkelaars de dollartekens voor hun ogen als ze denken aan bouwen in de grote stad, waar de huizenprijzen flink opgeschroefd kunnen worden. Gemeenten pikken daardoor ook op hun beurt een graantje mee dus die hoor je niet klagen. Intussen lijdt Nederland steeds meer aan verkeersinfarcten door de aantrekkende economie, maar ons land is nog steeds niet te vol volgens de Haagse politiek. Ik kom regelmatig in Duitsland en ook in de grotere steden aldaar. Wat mij direct opvalt, is dat bijna al de binnen stedelijke gebieden volgens de Nederlandse begrippen zeer ruim zijn opgesteld. Er is voldoende ruimte om te wonen, en als je vanuit de binnensteden een tiental minuten door rijd naar de buitenwijken zie je vaak al twee onder één kap of vrijstaande huizen verschijnen die voorzien zijn van een behoorlijke tuin. Als je dan weer terug komt in Nederland merk je pas dat we hier in onze steden als haringen in een ton zitten opgesloten.

1
36 Mvid-

Net als de oplaad automaat, die ga je ook delen zeker,als iedereen om 5 uur in de middag thuis komt?

1
37 Hein2

De linkse gedachte, de auto is de bron van alle kwaad en men dient met het openbaar vervoer te gaan.
En, meer varkens in een stal betekend minder ruimte, en men is nog steeds een immigratieland.

1
38 Positivo

Logisch. Er willen heel veel mensen koste wat kost in het centrum van Amsterdam en Utrecht wonen. De gemeente kan daarvan profiteren door zoveel mogelijk woonruimte per m2 (=maximale belastinginkosten per m2) in te plannen. De mensen komen toch wel.

0
39 WTR

Kansloos beleid. Gaat tot veel frustraties leiden. De stad moet verder kapot en (groen)links en hun aanverwanten helpen graag een handje mee.

0
40 Kaffer

@11
Drie personen hier in huis met een auto
Werken alle drie op verschillende plaatsen en doen dat met de auto omdat dat met het openbaar vervoer niet te doen is
Reistijd met openbaar vervoer is veel te lang ten opzichte van de auto
Vierde persoon woont en werkt hier in het huis dus verhuizen is ook geen optie
Gelukkig parkeer ruimte zat rond de deur

1
41 eoghanfeehily

@29 Kan niet zonder materiaal en materieel werken. Dat moet vervoerd worden.

0
42 Ceesje

Natuurlijk zijn er zat mensen die niet zonder de auto kunnen. Ze staan niet voor niets in de file. Of hebben hem nodig - gewoon als vervoermiddel voor zaken die je niet met de tram kunt meenemen.
Maar er zijn ook veel mensen die een auto voor de deur hebben die maar 1x per week van z'n plaats komt.
Zou een deel-auto met 5 anderen daar geen oplossing voor kunnen zijn?

0
43 Querido not

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
GeenStijl: COA vestigt per direct "zoveel mogelijk statushouders in hotels, toestemming gemeentes niet nodig"

@7De boetes worden ook al door ons betaald.Dan hebben ze het straks over bezuinigingen. Nou ik weet wèl waarop flink bezuinigd kan worden, ...

1 minuut geleden geplaatst door Strongoli

ongelovenloos
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

Omgejoekelden tegen echte vrouwen is de keerzijde van de medaille.Moet ook toegestaan blijven anders is het niet inclusief....

6 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Slavink
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

Wat weten we eigenlijk van onze eigen Vasten?https://www.nu.nl/gebaseerd-op-jullie-vragen/6306702/christelijk-vasten-draait-niet-alleen-om-e...

10 minuten geleden geplaatst door Slavink

Graaier1000
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

"Wat ik vind? Ik vind dat ik mensen daar gewoon op mag aanspreken. Ik snap het wel dat het je stoort omdat jij ook graag respectloos spreekt ove...

11 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

ongelovenloos
Lopend Vuur: De zomertijd en wintertijd moeten blijven

Er word alleen maar last ondervonden dus waarom niet afschaffen.Wat is het nut om dit vol te blijven houden , laat die klok met rust ....

16 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

eh
Orca calf refuses to leave a lagoon where its mother stranded and died off Vancouver Island

Veel orka-berichten de laatste tijd.Dit gaat over net weer iets anders, onderlinge gehechtheid....

17 minuten geleden geplaatst door eh

Graaier1000
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

"Het IS een respectloze term. Ook zonder die te gebruiken kun je je punt maken."@17 Bop,Dat is uw mening en geen feit, u VINDT het een r...

17 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Bop
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@15 Tot pulp slaan, nog wel. En wat is er precies respectloos aan het meedoen aan een competitie met vrouwen? ...

19 minuten geleden geplaatst door Bop

Rinze
FVD-intellectueel John Laughland FILEERT Rusland-roeper Helga Salemon: 'Ze wordt betaald door de NAVO!'

Zou Oeps 112 ook door Rusland betaald worden ?...

19 minuten geleden geplaatst door Rinze

NK. App
IndiansezBig Booty Lesbian TribB R A Z Z E R S GratuitSex Bhai BahanX Poran VideoLilcanadiangirlLa Paisita PornGhettogaggerCamstreamsHairy MilfpussyDies XxxDaddy JoiRubbing PantiesPorn With AbuseManuel Ferreira Porn StarPorno LegendadosSexymilf MaryReverse Rape HentaiSavithasexFrensh PussyRed Head Teens NudeXvid EoShedding InhibitionsDesi Dick PicsPorn Full Hd Sex VideoJapanese Wife Forced XxxPorn Hd ArabLesbian Anime PornLineage282Amp PornBig Tits PocturesMark Wood PornCreampiex89comBisexual Cuckold ForcedTs BabydollMegan SalinasxxxKiara Mia TitsBhabhi In Saree SexAlberta Couple PornLesbian Furry PornAmerican Boy Sex VideoMen Suckin BoobsTseacortsTomas BranDesi Randi XvideoNiks Indian DownloadSex Japanese WifeGaysexcomPorn On BusFree Sex ChatroomsHd Full Porn MoviesPonhu BAugust Ames NudeSouth Park NudeAdventer Time PornPunjabi Sexy Film DownloadLisa Ann Naughty AmericaTeens Porns PicsDesenho Eróticos 3dFingering Licking GoodFirst Time Gay PornTs Woman PornMale Masterbating ToysPornomdFree Porn CnxxBeurrettesvideoCute PornMillie Bobby Brown Cum TributePorn Mom SexAsian Mom XnxxBlacked H.dXxx Sixc VideoVanezuela PornMaa Bete Ki Chudai Hindi MeHypnotized LesbiansList Latina PornstarsSexisaTiffany Taylor In PlayboyKagneylinn KarterDeepthroat MilfFreeporn Bang BrosVillage Kannada Sex VideoAmerican Sex MovieHot FucRemoving Clothes XxxPorn Video Of Cameron DiazBig Brother Sexual ScenesAmmu Abhirami HotSunny Bunny XxxXxxbatmanHome Made Sex TapesGif Double PenetrationX Vedio JapaneseRiley Reid SquirtStepdaughter NakedNsfw ScrollerCreampievidsJapanese Anime PornMila Marx PornSexe-modelAlexa FawxEllaknoxBlack Pussy PicBatepapo BolButtjobAlexa TomosYaşlılar PornosuMom Rap Son Sex VideoFacefarting AnimeBelle Delphine Blow JobNhentai 374522Hot Boobs Porn HdSleepingsister Porn69 OrgasmShelby CalderaComptes Snap NudeFamle XxxM Xxx ComXnxx Video Step MomPornstar PartyXxx Video Sex SexYoga Class Sex VideosDesi Aunty Sex Xxxصور النيك المتحركR CouplesgonewildRule.34Nude Models TeensTits FlopSarah Chalke NakedJapanese Old Man Porn MoviesDirty ShipFree Porn ChamsterEbony Porn MissionarySasur Ne ChodaImo XnxxHd Porn Video StoryPornleggingsBrazzers Vidio FreeAmouranth Leak VideosJogo De TransarLongtitsSister BlowjobsPerfect CockAlwxa NovaFrozen NudeExbii TamilGranny SwallowsTawna Bandicoot PornEntrecoqun