Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Portugal kruipt door oog van de naald in bloedstollende blessuretijd

Laatste update:

Portugal is er ternauwernood in geslaagd om de achtste finale van het WK te bereiken. De regerend Europees kampioen leek dankzij een prachtig doelpunt van Ricardo Quaresma met 0-1 te winnen van Iran, maar door een strafschop in de blessuretijd eindigde het duel in 1-1. Na de gelijkmaker miste Mehdi Taremi een gigantische kans op de 2-1, die Iran ten koste van Portugal naar de volgende ronde had gestuurd.

Dankzij een 0-1 voorsprong van Portugal en een 1-1 stand bij Spanje - Marokko was het elftal van Fernando Santos bij rust virtueel als groepshoofd geplaatst. De bondscoach kon tevreden terugkijken op de eerste helft, al wist Portugal na een scherpe start niet door te drukken. De Zuid-Europeanen drukten Iran aanvankelijk terug, wat na acht minuten leidde tot een grote kans voor João Mário. De middenvelder vuurde over uit kansrijke positie, nadat een voorzet van Cristiano Ronaldo slecht werd uitverdedigd en er sprake was van een misverstand bij Iran.

Gaandeweg de eerste helft kroop Iran uit de schulp. Alireza Jahanbakhsh werd op fraaie wijze bediend door Sardar Azmoun en zag keeper Rui Patricio net op tijd bij de bal komen. Portugal was steeds minder dominant, maar kwam dankzij een briljant moment van Quaresma toch op voorsprong. De aanvaller combineerde aan de rechterflank vlot met Adrien Silva, trok langs het strafschopgebied naar binnen en vond met een travela, zijn handelsmerk, op prachtige wijze de bovenhoek.

Cristiano Ronaldo kwam amper in het stuk voor in de eerste helft. De ster van de eerste en tweede wedstrijd op het WK speelde na rust wel een hoofdrol: een overtreding op Ronaldo betekende na 52 minuten een strafschop. Saeid Ezatolahi raakte CR7 in het zestienmetergebied en Ronaldo ging zelf achter de bal stana. Hij zocht de rechterhoek, maar de bal miste de juiste richting en keeper Alireza Beiranvand raadde zijn intenties. Iran bleef dus in leven en zocht naar de gelijkmaker, maar wist het Portugal lange tijd niet erg lastig te maken.

Achttien minuten voor tijd kwam er toch een mogelijkheid voor de Aziaten. Invaller Saman Ghoddos vond vanaf achttien meter de ruimte voor een laag schot, dat net naast het doel van Patricio zeilde. Pas in de blessuretijd werd het weer spannend: Cédric Soares beging een handsbal in het strafschopgebied en Karim Ansarifard benutte de daaropvolgende penalty feilloos. Iran geloofde in een comeback in de blessuretijd en kreeg een gigantische kans via Mehdi Taremi, maar die schoot van dichtbij in het zijnet.

Hoe ver komt Portugal op het WK?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Godzijdank is Iran niet door

25 juni 2018 om 21:59

Wel een schande dat die scheids naar 97 minuten af fluit als de scheids 6 minuten extra tijd rekent. Door die penalty lag de blessuretijd van 90:00 tot 93:00 stil. Daarna nog een wissel wat minimaal 1 minuut duurde. De blessuretijd had minimaal tot 100:00 gemoeten.

25 juni 2018 om 22:01

Precies. Onvoorstelbaar die beslissing van de scheids. Nog minimaal 4 minuten willen kunnen genieten.

25 juni 2018 om 22:01

Ik had tegen die iranezen exact op 96:00 afgefloten, dat verdienden ze wel. Wat een schandalig team is dat, hebben zichzelf goed op de kaart gezet.

25 juni 2018 om 22:02

Blessuretijd is zo vaak onzin. Tijdrekken wordt bijna altijd beloont en vaak wordt er te vroeg afgefloten. Wordt zo erg tijd voor zuivere speeltijd.

25 juni 2018 om 22:21

Je moet er gewoon duidelijke regels aanhangen. Een wissel in blessuretijd? 2 minuten erbij. Bij blessures de minuten gewoon tellen.

Je hoeft echt niet de klok stil te zetten bij een corner of een inworp, dat gaat me te ver.

25 juni 2018 om 22:25

Bij corners of inworpen kunnen zo een halve minuut gewonnen worden. Bij amdere sporten werkt het ook prima, dus waarom bij voetbal niet?

25 juni 2018 om 21:59

Eens, maar ik baal nog steeds van die 1-1. Het was geen penalty op het laatst, want de bal raakt de arm niet. Portugal zal het nu veel moeilijker krijgen tegen Uruguay dan tegen Rusland... Enorm balen dit..

25 juni 2018 om 22:04

Uiteindelijk hebben ze het wel aan zichzelf te danken. Ronaldo had die penal gewoon moeten binnen schieten was er niks aan de hand geweest, nu hebben ze het zich zelf toch onnodig moeilijk gemaakt, moeten ze tegen Uruguay spelen en hadden ze in blessuretijd zelfs nog uitgeschakeld kunnen worden.

25 juni 2018 om 22:09

Nee. Als de ref je onterecht benadeeld heb je helemaal niks aan jezelf te danken. Ze stonden gewoon 0-1 voor in de blessuretijd en dan krijgen ze een onterechte penal tegen en dan is het hun schuld ? Wat voor vreemde beredenering is dat?

25 juni 2018 om 22:14

Je hebt geen idee hoe hard ik baal, 150 euro door de neus geboord.

25 juni 2018 om 22:16

De redenering is dat ze de uitgelezen kans hadden om de wedstrijd te beslissen en die hebben ze laten liggen daardoor blijft Iran erin geloven. Als dat was gebeurd hadden we hier nooit over die penalty van Iran gesproken en had Portugal gewoon de groep gewonnen. Eerst zelfreflectie voordat je naar andere gaat wijzen.

25 juni 2018 om 22:20

Je bedoelt dat de scheids Iran een doelpunt op een presenteerblaadje gaf? In elke andere dimensie eindigt dit gewoon heel rustig met 0-1. Die Iraniërs hadden maar twee schoten op doel hoor dus zoveel geloof was er blijkbaar niet.

25 juni 2018 om 22:25

Blijkbaar zaten er in Moskou in de VAR ruimte nog 5 scheidsrechters die er wel een Penalty in zagen dus om te zeggen dat het in elke andere andere dimensie in 0-1 was geëindigd. Dan kan je ook het geel/rood moment van Ronaldo opnieuw gaan bekijken. Feit is dat de scheids zich enorm liet beïnvloeden door de spelers op het veld (van beide ploegen). Maar daar moet je maar mee dealen. Portugal had het duel gewoon moeten beslissen via die penal en dan was het 0-2 geweest en klaar.

25 juni 2018 om 22:55

@CRMadrid7

Doet het pijn jochie dat jullie niet konden winnen van iran. Die penalty was terecht daar was zelfs de var bij betrokken. Vroeg me af hoe het kon dat hij ronaldo geel gaf inplaats van rood. Portugal was op de rand van uitschakeling en ze hadden het al de hele wedstrijd moeilijk met iran dat NIET DE BUS PARKEERDE

26 juni 2018 om 06:29

*Ze hebben het aan zichzelf te wijten.

Te danken gebruik je alleen in positieve zin 😉

26 juni 2018 om 07:59

@samhan, typisch weer die haat naar Portugal bij jou. Het was duidelijk geen penalty. De bal raakte de hand en arm niet, dus is het geen penalty. Portugal is gewoon een veel makkelijkere route naar finale ontnomen. Het was fantastisch geweest als: Portugal, Rusland, Kroatie, Denemarken, Zweden/Mexico, Zwitserland, Japan en Belgie zouden moeten uitmaken wie van deze 8 clubs in de finale terecht kwam. Nu zit Spanje bij dat rijtje clubs ipv Portugal... Gewoon zonde..

25 juni 2018 om 21:59

Inderdaad, heerlijk. Wat een vieze ploeg. En dan de scheids zo zwak om uiteindelijk te zwichten voor het zeiken.

25 juni 2018 om 23:45

Blijkbaar heb jij geen verstand van voetbal m***, dat ronaldo ipv geel, rood moest krijgen is vies van scheids ja, en geluk dat laatste moment iran niet 2-1 maakte. Een vieze ploeg die jij noemt heeft tenminste 4 punten te pakken deze poule, dus hou je vieze mond

25 juni 2018 om 22:01

Inderdaad, vreselijk die Iraniers. Die scheids is echter onder hun druk bezweken, bewijze het toekennen van die penalty wat duidelijk geen penalty was.

Eerlijk is eerlijk, ze hebben er voor gestreden. Echter, het overdreven zeuren bij de scheids bij elke beslissing tegen hun is zo vermoeiend. Voor het voetbal goed dat Portugal door is, en ook gewoon verdiend. Ronaldo wel pover, zat waarschijnlijk met zijn hoofd al in de 1/8 finale.

25 juni 2018 om 23:02

Godzijdank is Spanje groepswinnaar geworden en niet Portugal zal je bedoelen!

‪Man of the match vandaag was wel William Carvalho. Wat een wedstrijd speelde hij zeg, staat altijd goed en verliest ook bijna nooit de bal. Hij blijft zo rustig onder druk waardoor hij altijd voor een goeie oplossing kiest. Deze jongen moet zsm maar een topclub.‬
Dit is wel echt schandalig, hoe kan je nog een goal tegen krijgen tegen deze koekenbakkers waardoor je de eerste plaats verliest? Je hebt de hele wedstrijd gedomineerd en dan doe je dit. Nu zitten we aan de kant van de traditionele toplanden... Vreselijk..

25 juni 2018 om 22:14

Carvalho inderdaad hele goeie partij, vond Cedric ook erg goed weer. Wel lullig die zwaar onterechte penalty die ze arm geeneens raakte.

25 juni 2018 om 23:38

Hij had al lang bij een topclub moeten spelen. Wel bij een club die echt een breker in het team gebruikt want hij gaat niet de box-to-box speler uithangen. Eigenlijk had Mourinho hem wel goed kunnen gebruiken, maar Fred komt al. Misschien dat Emery hem haalt?

25 juni 2018 om 23:46

Koekenbakers? Volgens mij ben heb je geen verstand van voetbal! Of ben jij eerder een koekenbaker 😂

26 juni 2018 om 09:25

Ik denk dat jij een koekenbakker bent Mo. Ik snap dat Iran naar de mogelijkheden speelt maar ze bakken er niet veel van. Ze creëerde geen echt gevaar tot die penalty.

25 juni 2018 om 23:46

Hij is een goede speler, maar zijn handelingssnelheid is nogal traag. Ook zijn versnelling en sprintsnelheid zijn niet top. Denk daarom ook dat de meeste clubs daardoor twijfelen.

In de blessuretijd is amper gespeeld, waardeloos.

25 juni 2018 om 21:58

Jaa sloeg nergens op hahahah

25 juni 2018 om 22:00

Waarschijnlijk bang dat Iran nog een doelpuntje maakte. Als die Iraniër in de 95ste minuut had gescoord reken er maar op dat Portugal nog een minuutje of 3 extra had gekregen.

25 juni 2018 om 22:09

Waar maal jij het druk om bij boeit het niet wie door gaat.

25 juni 2018 om 22:15

Waarom klik je dan op dit artikel?

25 juni 2018 om 22:20

Mij ook niet, maar ik vind het jammer dat een spannende blessuretijd door de neus wordt geboord door een scheids die tijdrekken, een wissel en 3 minuten VAR niet bij trekt omdat het in de blessuretijd is. In de groepsfase zit je vaak naar totaal niet spannende wedstrijden te kijken, en dan kan 1 doelpunt het verschil maken tussen overleven of uitgeschakeld worden en dan wil ik als neutrale supporter een beetje van de spanning kunnen genieten, maar dat wordt dan verpest door de man met de fluit.

Wat een fantastische doelpunt van ricardo quaresma! Met zijn klassieke trivela scoort hij misschien de doelpunt van het toernooi. Pepe speelde ook zoals altijd een ijzer sterk wedstrijd. Ik vind dat bernardo silva nogmaals zwaar tegenvalt. Hij heeft geen positieve indruk op me achtergelaten tot nu toe.

Dit was de dag van VAR!

25 juni 2018 om 22:07

Beide adelaars zijn gewoon geweldenaren op hun 35ste .

Ronaldo had gewoon rood moeten krijgen. VAR is Fraude.

25 juni 2018 om 22:14

Rood waar voor dan? Die Iraniër geeft Ronaldo een tik op de kin hij wil er juist voor kruipen.

25 juni 2018 om 22:10

Jij bent zeker voor Besiktas? 😅

25 juni 2018 om 22:25

Hoe ben je tot dat conclusie gekomen 😂😂

25 juni 2018 om 23:39

Bernardo Silva speelde heerlijk tegen Marokko vond ik, deze wedstrijd kreeg hij rust en moet je hem niet op een korte invalbeurt beoordelen.

Kwam Portugal goed weg in de 94e minuut zou wat zijn haha. Bloedstollende slotfases beide wedstrijden heerlijk!!!

De slechtste scheids van het wk, dat is een ding wat zeker is. Dus die zal wel de finale krijgen..

Grappig, 1 week nadat ik Ronaldo zoveel pluimen in zijn achterste stak vanwege zijn mentale weerbaarheid op momenten van grote druk, met name penaltys, mist hij toch een belangrijke haha. Maar goed, nu ga ik mij ook niet verstoppen hier verder vond ik die Carvalho fantastisch spelen, zat overal tussen en kan ook nog eens goed voetballen, en wat een goal van Ricardo Trivela Quaresma...! Genieten!

25 juni 2018 om 21:59

Naja ronaldo en messi zijn gewoon ook mensen en dat bewijzen ze weer. Het is nu aan messi om morgen op te staan voor zijn laatste kans

25 juni 2018 om 22:02

Ook de manier hoe hij mist is soortgelijk als messi. Verwachten dat de keeper de andere kant op duikt en zwak inschieten.

25 juni 2018 om 22:02

Ik ben het totaal niet met je eens dat je Ronaldo de beste vindt, maar vindt het toch mooi hoe je dit verwoordt. Klasse😂😂 volgende wedstrijd scoort Ronaldo vast weer en dan hoor je er niemand weer er over. Alleen nu ben je niet groepswinnaar. En zag dat Ronaldo 6/14 penalties heeft gemist met zn land. Dacht serieus niet dat dat percentage zo hoog lag.

25 juni 2018 om 22:06

Ik vind Ronaldo niet de beste, dat heb ik nooit gezegd maar mensen lezen wat ze willen lezen blijkbaar, ik vind Ronaldo meer een leider, dat is al wat ik gezehd heb, ik heb ook gezegd dat ik Messi de betere voetballer vind puur voetballend gezien, maar dat Ronaldo dan ook weer aspecten beheerst die Messi niet beheerst. Daarna heb ik ook nog gezegd dat ik beide heren even goed vind, ik kan niet kiezen, althans niet meer, vroeger zou ik altijd Messi gezegd hebben, maar Ronaldo heeft zich enorm teruggevochten.

25 juni 2018 om 22:13

O ik dacht dat je Ronaldo altijd beter vond. En ik wil iets anders lezen hoor 😜 ik vind zelf Ronaldo binnen het veld een betere leider en Messi is denk ik daarbuiten een betere.

25 juni 2018 om 22:19

Nee hoor haha, ik kan niet kiezen tussen die twee kannonen, ik ben op een punt gekomen dat ik het gewoon nog als een voorrecht en een eer zie dat ik die twee bewust heb meegemaakt van bij het begin, kan ik later tegen mijn zoon en hopelijk kleinkinderen zwetsen over twee van de allerbeste aller tijden die samen jaren de dienst hebben uitgemaakt haha.

25 juni 2018 om 22:21

Niet per se mee oneens ofzo hoor, maar hoe bedoel je Messi betere leider naast het veld?

25 juni 2018 om 22:33

Daarbuiten? Ga jij zoveel met ‘m om dan.

25 juni 2018 om 23:13

Door alle verhalen die ik lees van teamgenoten, zoals Tagliafico, Dembele, Coutinho die zeggen dat ze t erg fijn vinden om onder hem te spelen, dat ze het eerst heel erg spannend vonden om met hem te spelen, maar dat Messi hun op hun gemak stelt. Dat is wat een leider buiten het veld doet toch? Of is dat iets raars wat ik dan zeg? Ronaldo buiten het veld heb ik zelf weinig beeld bij. Binnen het veld is hij gewoon meer een leider.

25 juni 2018 om 23:16

Dat is natuurlijk ook iets moois.

25 juni 2018 om 22:05

Eens! Overigens stond er op deze minder druk dan op de eerder penalty van zowel Ronaldo als Messi, des te raarder dat hij hem nu wel mist. Carvalho heel sterk inderdaad, lost veel aan de bal ook simpel op, en zoals cruijffie zei is simpel voetballen het moeilijkste wat er is. Werd nog spannend maar wel de terechte ploegen door, in hoeverre je van terechtheid in het voetbal kan spreken.

25 juni 2018 om 22:33

Onderschatting, te makkelijk denken.. Geen druk is minder concentratie. Althans, dat gevoel had ik, want onder druk maakt ie ze zo goed als altijd.

Begrijp niks van die gele kaart van Ronaldo , als zoiets bestraft word is er maar een kaart en dat is rood , knap gedaan van Iran in deze moeilijke poule

25 juni 2018 om 21:59

Inderdaad. Er was geen middenweg. Het was niks, of het was rood.

Alleen een lafaard die geen keuze durft te maken geeft geel.

25 juni 2018 om 22:01

Ronaldo had hier gewoon een rode kaart verdiend, gezien zijn slaande beweging..

25 juni 2018 om 22:03

Belachelijk het was geen slaande beweging. Hij legt zijn arm over zijn schouder en zet zich af. Hij gebruikt zijn lichaam meer niet. Was naar mijn mening totaal niks aan de hand.

25 juni 2018 om 22:10

Haha, hoe dan. Als dit geen slaande beweging is, dan was die van Lozano dit jaar ook niks. Kom op joh.

Btw. Scheids heeft al geel gegeven, zodat het niet later beoordeeld kan worden. Complot theorieën in de maak.

Was gewoon rood!!!

25 juni 2018 om 22:15

Kan sowieso niet, dat is de bpl

25 juni 2018 om 23:07

@yeisoonnn

Dat dacht ik in eerst instantie ook.
Toen keek ik nogmaals goed en zag ik het volgende waarom ik denk dat dit een 100% rode kaart is:
- Ronaldo kijkt de speler aan voor dat hij de beweging inzet.
- Na het aankijken van de speler en het inzetten van de beweging maakt hij een vuist.
- Vervolgens plant hij de arm op de kaak van de tegenstander.

Het is de totale beweging van het aankijken, de vuist spannen en het planten van de arm op het gezicht dat dit een bewust actie is.

26 juni 2018 om 04:00

@Superman123

Als je goed kijkt zie je dat Ronaldo al de hele tijd zijn vuist gebalt heeft. Het is misschien niet netjes hoe die de tegenstander aan de kant zet. Maar kom op, dit is geen rode kaart waard. Sommige enkelbrekers dit Wk hadden rood moeten zijn. Niet zoiets onozels als dit.

25 juni 2018 om 22:13

Nou het is zojuist uitgelegd door een echte scheidsrechter. Geel is een mogelijkheid.

25 juni 2018 om 22:16

Ja en dat nam ook niemand serieus

25 juni 2018 om 23:05

@elegia: en de scheids geeft ook nog eens een redelijke uitleg. Ik vond het zelf ook geen slaande beweging. Je ziet, naar hoe Ronaldo kijkt, dat hij de speler voorbij wil en niet om hem even in het gezicht te slaan.

Was absoluut geen rood. Bij Kroatië en Senegal gebeurde precies hetzelfde, allebei geel. Dus het calimero gedrag dat Ronaldo gespaard is slaat nergens op. Geel was terecht, rood absoluut niet.

25 juni 2018 om 22:00

Wat hebben die andere wedstrijden er mee te maken? Ronaldo maakt een slaande beweging en raakt naar mijn idee daarmee zijn tegenstander. Dan kun je maar 1 kleur kaart geven en dat is rood.

25 juni 2018 om 22:03

Was dus geen slaande beweging. Ze hebben het goed bekeken en het leek erop dat Ronaldo om hem heen wilde lopen maar die speler liep twee keer in de weg. Dus kwam de arm half tegen hem aan toen hij er voorbij liep. Die videoscheidsrechters keken goed, ze hebben het goed.

25 juni 2018 om 22:04

Ronaldo legt zijn arm over zijn schouder en zet zich af op zijn tegenstander. Belachelijke beslissing, zeker aangezien die scheids het wel 10x terug keek.

25 juni 2018 om 22:25

Dit was duidelijk een slaande beweging, Ronaldo is gefrustreerd na het voorgaande duel en je zag hem heel duidelijk naar zn tegenstander kijken voordat hij 'wraak nam'.

25 juni 2018 om 22:01

welk calimero gedrag? De keuze voor geel was toch apart? begrijpend lezen

25 juni 2018 om 22:04

Lol, slaande beweging = rood, volgens het boekje. Maakt niet uit hoe hard ie 'm raakt. Pure frustratie

25 juni 2018 om 22:07

Nijhuis vind het ook geel

25 juni 2018 om 22:10

Ik ben het eens met Nijhuis. Was niet echt een slaande beweging maar meer een beweging om er langs te komen.

25 juni 2018 om 22:11

Dit was ook geen slaande beweging, hij probeert voor zijn man te komen en duwt met zijn arm. Dit gebeurt wel vaker in een wedstrijd.

26 juni 2018 om 08:41

Natrappen=ook rood dan had Messi er tegen Kroatië ook af gemogen, is toch niet leuk voor het Toernooi

Hoe kan die blessuretijd zo snel omgaan die wissel duurde al 40 sec plus die var 3 x gebruikt had zkr 10 min moeten zijn

Gelukkig maar dat Portugal door is. Wat een smerig elftal is Iran ook. Jammer dat Ronaldo die penalty niet scoorde.

Gelukkig dat Portugal door is, wat is dat Iran een vervelend ploegje zeg...

Geweldige slotfase! Ik heb genoten!

jammer dat Marokko het weg geeft en Iran die laatste kans verprutst. zou toch een stunt zijn als Spanje of Portugal er opeens onverwachts had uitgelegen

Wat een voetbalavond! Beide wedstrijden gekeken en wat wat is dit leuk!

25 juni 2018 om 23:45

Had van tevoren niet gedacht dat zowel Spanje als Portugal minder dan 6 punten zouden halen in deze groep

Dit Portugal gaat echt niet ver komen.

25 juni 2018 om 22:01

Dat zeiden we ook op het EK maar aan het eind stonden ze met de beker. Je kunt niet van ze winnen maar wel van verliezen die Portugezen.

25 juni 2018 om 22:05

Geluk moet toch een keer ophouden.

25 juni 2018 om 23:47

Aanvallend zijn ze beter geworden met Bernardo en Guedes, maar verdedigend slechter met de verouderde centrumverdedigers en de slecht spelende Raphael.

25 juni 2018 om 22:10

Neen? Ze hebben nochtans een hecht team dat aan elkaar hangt en voor elkaar vecht, ze hebben geen selectie a la Spanje maar ze hebben wel iets dat vele toplanden niet hebben, cohesie en samenhang, willen sterven voor elkaar en het land Portugal. Dit Portugal legt vaak genoeg goed teamvoetbal op de mat hoor, ze zijn mentaal weerbaar tot op het bot en hebben ook gewoon veel kwaliteit in huis, ik zie ze nog ver geraken. Verder dan bv dit zwakke Spanje.

25 juni 2018 om 22:28

Ik zou dat niet uitsluiten hoor. Die gasten zijn moeilijk te verslaan en zijn mentaal erg sterk.

25 juni 2018 om 22:54

Scorebordredenering. Ze hebben gewoon goed gespeeld. Het was een rare wedstrijd op het einde.

25 juni 2018 om 23:09

@reds1965: Portugal speelt heel volwassen. Met af en toe een geniepige actie of slim gaan liggen. Misschien niet de beste spelers (buiten Ronaldo), maar wel een van de betere teams. En dat bevalt mij eigenlijk heel goed. Ik kan daar altijd wel van genieten.

25 juni 2018 om 23:50

Is toch normaal, ze zijn outsiders. Jammer dat ze te veel teren op Ronaldo. Als Ronaldo een slechte dag heeft, dan is er weinig doelgevaar. Opmerkelijk ook dat Ronaldo die penalty mist. Misschien heeft hij slecht geslapen 😉

Pepe man of the match

Pepe, toch al jaren de beste verdediger ter wereld? Alleen jammer van z’n gedrag op het veld.

25 juni 2018 om 22:03

echt een zwaar slechte persoonlijkheid in het veld. af en toe zelf smerig uitdelen, maar als iemand een ruft in zijn buurt laat, ligt hij 5 minuten te creperen van de pijn

25 juni 2018 om 23:48

Daar heeft hij idd een neusje voor

Een heel mooi doelpunt van Portugal maar dat was toch wel het hoogtepunt van de wedstrijd. Nu hopen dat Uruguay Portugal naar huis stuurt.

Op deze manier wordt er wel gewerkt aan de conditie van de scheidsrechter door elke keer via de VAR naar het scherm in het stadion te redden en om dan als scheidsrechter je geloofwaardigheid te behouden is een uitdaging. Op een gegeven moment wordt dan elke beslissing door spelers op het veld in twijfel getrokken.

25 juni 2018 om 23:51

Dat is nog zacht uitgedrukt, die spelers van Iran gingen veel te ver met hun protest zodat de bondscoach Quieroz het veld moest opkomen om ze tot kalmte te manen. Even later gooide hij met zijn jasje.

Iran is een heel rare ploeg, ze kunnen niet voetballen, maar ze zijn heel moeilijk te verslaan.
Portugal kwam heel goed weg op het einde, en de scheids durfde Ronaldo geen rood geven.

25 juni 2018 om 22:01

Het was ook geen rood

Wat een totaal niet verwachte spanning uiteindelijk. Geweldige poule. Die gemiste penalty van ronaldo kwam portugal nog bijna heel duur te staan als iran nog scoorde op het einde.

Wat een slechte scheids. Die pingel was nooit een pingel en die gele kaart van Ronaldo was ook niks. Wat een jankerds dat Iran. Sukkels karma is een bitch.

25 juni 2018 om 22:05

Was een 100% penalty. Arm niet in een natuurlijke houding en blokkeert daarmee een gevaarlijke kopkans op goal. Daarnaast had Ronaldo gewoon rood moeten krijgen.

25 juni 2018 om 22:12

Rood voor wat? Nijhuis vond het ook geel samen met de VAR en de scheids. Ik geloof liever een heleboel licensed scheidsrechters dan Zytto34 op VZ.

25 juni 2018 om 22:26

Nijhuis vond het geel? Die zou bij de overtreding van Nigel De Jong op Ben Arfa nog door spelen gebaren hahahaha .

25 juni 2018 om 22:37

De bal raakt de arm niet. Geen penalty dus.

25 juni 2018 om 22:38

Ik lees nu al een aantal keer dat het een penalty is, en als je het zoals jou uitlegt klinkt het vrij logisch. Alleen volgens de officiële regels is het geen hands:

'Hands houdt in, dat de speler de bal opzettelijk met de hand of arm speelt/raakt.
De scheidsrechter moet het volgende in overweging nemen:
 de beweging van de hand naar de bal (niet de bal naar de hand);'

Hij ging juist met de hand van de bal af, en zag daarbij ook de bal niet, dus het was niet opzettelijk, dus geen penalty.

25 juni 2018 om 22:43

Ach iedereen vond de gele kaart van Nigel op Alonso ook helemaal hartstikke mooi. Maar nu is het geen Nederland en is het meteen met zijn allen erop duiken.

25 juni 2018 om 22:59

@zuidvites
Even puur uit interesse: aangezien je de spelregel tussen aanhalingstekens zet, ga ik er van uit dat het een quote is. Waar komt die quote vandaan (en waar kan ik de bron eventueel vinden)? Als je dit letterlijk neemt kan je namelijk met je armen wijd op de doellijn gaan staan, en als de bal er tegenaan geschoten wordt zou het dan geen overtreding zijn. De bal gaat dan immers naar de hand. Het lijkt me dus dat dit slechts een klein deel van het volledige verhaal is.

26 juni 2018 om 00:42

@Jellybean Dit staat in de spelregels veldvoetbal van de knvb, kan nu de link niet hier plaatsen maar is makkelijk te googlen. En je hebt inderdaad gelijk dat het wat dat betreft redelijk 'vrij' te interpreteren valt, meer dan wat ik eerder noemde, wat relevant is in deze situatie, staat er niet in. Maar aangezien er duidelijk staat

26 juni 2018 om 00:48

@Jellybean Dit staat in de spelregels veldvoetbal van de knvb, kan nu de link niet hier plaatsen maar is makkelijk te googlen. En je hebt inderdaad gelijk dat het wat dat betreft redelijk 'vrij' te interpreteren valt, en meer dan wat ik eerder noemde èn wat relevant is in deze situatie staat er niet in. Maar aangezien in dit geval de speler met de hand van de bal af ging, en dit wèl duidelijk wordt genoemd, is het nu wel een klare zaak.

26 juni 2018 om 00:02

Dat jij blind bent en dat niet ziet😂😂 jankerds? Ze hebben 4 punten, en voor zo een zwak team is dat respect, maar goed dat jij geen verstand hebt is te blijken van je reactie

26 juni 2018 om 06:47

Nou als je mij een beetje had gevolgd dan had je geweten dat ik er eigenlijk vanuit ging dat Portugal eruit zou gaan. Ik vind Iran geen slechte ploeg maar juist heel sterk, maar jankerds dat is toch niet te ontkennen. Er gebeurde letterlijk helemaal niks. Net als de keeper met Diego costa en maar janken en maar janken. Maar je zal wel weer gepikeerd zijn dat ze eruit liggen. 4 punten en huiswaarts met die jankerds.

Moet je nagaan dat spelers van Iran nog irritanter dan de spelers van Portugal zijn, hoe irritant ben je dan...

25 juni 2018 om 23:09

Komt omdat ze een Portugese bondscoach en een Portugese assistent trainer hebben 😜

25 juni 2018 om 23:54

Queiroz is een gentleman vind ik

25 juni 2018 om 23:57

Ik vind Fernando Santos een grotere gentleman.

Sommige mensen in Nederland zijn helemaal van het padje.. Hoor net op Nederland 1 dat een overwinning voor Iran 100% terecht zou zijn geweest. 31% balbezit en 2 schoten op doel. Ze speelden aardig countervoetbal maar komop

25 juni 2018 om 22:15

Hahahaha wat een kneus die Alie haha.

Wat een wedstrijd zeg. Iran heeft echt hard gestreden maar uiteindelijk heeft Portugal toch gewonnen. Wel jammer dat Ronaldo de penalty had gemist. En wat was de VAR weer eens belangrijk zeg vandaag haha.

Iran had nog bijna de winnende eruit gesleept in 't slotfase jeetje wat kwam Portugal daar even goed weg. Anders was Ronaldo's missende penalty ook nog eens fataal geworden.

Ik heb in ieder geval genoten en dit Iran is echt super stabiel met wat voor kwaliteit ze hebben. Als ik me niet vergis verloren ze vorige WK ook maar nipt van Argentinië met 1-0 of 2-0. Toch echt knap hoe ze het zo ver wisten te schoppen met Spanje en Portugal in de poule.

25 juni 2018 om 22:17

Hoe heb je kunnen genieten van Iran? By far de meest vervelende ploeg op dit WK.

25 juni 2018 om 22:37

Niet per se van de spelwijze van de Iraanse team, maar de wedstrijd zelf had mooie momenten en slotfase was toch wel erg leuk met bijna de winnende voor Iran.

Ik ben geen fan van hun spelwijze, maar dit is gewoon een elftal dat met mindere kwaliteit nipt uitgeschakeld werd door Spanje en Portugal. Dat verdiend ook wel respect.

25 juni 2018 om 23:11

Verdienste van Carlos Queiroz.

Waarom begon Iran niet eerder met iets meer de aanval te zoeken? Ik had ze serieus zien winnen. Veel te laat afgestapt van het verdedigen. Zonde! Voor het toernooi wel beter dan Portugal en Spanje doorgaan.

25 juni 2018 om 22:21

deden ze tegen Spanje ook al. Pas bij achterstand in de aanval. Toch raar als je best aardig kunt aanvallen

25 juni 2018 om 22:44

Ja na die 1 0 kwam het los bij Iran tegen Spanje. Met hoogtepunt panna en die goede voorzet. Had verwacht dat Iran zo zou starten vandaag.

25 juni 2018 om 23:02

Ik denk eerlijk dat Iran dat nooit volhoudt. Als ze dat vroeg inzetten overruled een grotere en ervaren tegenstander een vermoeide Iran die geen counters meer kan tegenhouden. Maargoed. Wie dat vind ik en wie ben ik?

Op zijn Portugees door, met minimale marge. Als het vorige EK een goede voorspeller is, heeft Portugal dus een enorme kans om het WK uiteindelijk in de wacht te slepen.

25 juni 2018 om 22:20

mag het toch hopen van niet. Het eerste kwartier vandaag speelde Portugal leuk voetbal....jammer dat ze dat niet door zetten. Verder was t weer slecht, veel verdedigen, veel acteren, huilen dus. Op BBC spraken ze ook schande van het gedrag van bijvoorbeeld pepe en quaresma.

25 juni 2018 om 22:30

Pepe kan ik nog begrijpen ondanks dat ik fan van hem ben. Maar Quaresma was niet zo vervelend toch?

26 juni 2018 om 08:47

qua rollen, liggen bij elk tikje. Maar goed..t is natuurlijk niet alleen portugal. T hele toernooi staat er vol mee.

Zag op bbc al een goed idee. Verzamel al dit toneelspel en maak er 1 film van.
Laat voor het volgende wk (ek ook) dit filmpje zien aan de spelers en vertel ze gelijk dat dit hoogst irritante gedrag vanaf nu achteraf bestraft wordt met 3 wedstrijden schorsing.

Stel je kind ziet je voetballen joh...en dan kom je thuis en moet je aan hem uitleggen waarom papa een kwartier lang van t ene strafschopgebied naar t andere aan het rollen was, terwijl hij helemaal niet werd geraakt. Je zou je toch dood schamen.

Iran en Marokko allebei met heel veel pech uitgeschakeld. Hele kleine geluksfactoren (eigen goal Bouaddiz, geluksgoal Spanje tegen Iran, afgekeurde goal Iran in diezelfde wedstrijd) heeft Marokko de tweede plek gekost en Iran verliest de tweede plek door twee VAR-momenten: tegen Spanje goal afgekeurd en vandaag Spaans doelpunt goedgekeurd tegen Marokko. Het muntje viel iedere keer net de verkeerde kant op bij beide landen. Schande eigenlijk dat twee zogenoemde “titelkandidaten” met zoveel mazzel doorgaan in deze poule. Zowel Spanje als Portugal met de hak over de sloot....

Ondanks dat Portugal door is gegaan. Zijn zij toch wel de grote verliezers vandaag. Gooien hier de eerste plaats weg, wat dus betekent dat ze tegen Uruguay moeten spelen en niet tegen Rusland, wat op papier makkelijker is. En Uruguay vind ik beter in vorm dan Portugal, dus dat belooft wat. Pepe tegen Suarez, dat worden ook heerlijke duels. Kijk er nu al naar uit.

Tjonge jonge, wat maakte Portugal zichzelf verder gigantisch moeilijk toen Cris de penalty miste. Bizarre slotfase met die gekke scheids. Cris mag ook erg blij zijn dat die geen rood kreeg, want de scheids kon hem echt wel geven. Rare actie van Cris ook. Zal wel gefrustreerd zijn door het gemiste penalty.

Iran kan trots zijn. 4 punten in een poule met Spanje, Portugal en Marokko. Dat kunnen weinig teams.

Ronaldo verdient de doodstraf. Maar laten we vooral nog even naar de VAR kijken. Oh, slechts een taakstraf.... Sure...

25 juni 2018 om 22:09

Huilie huilie

25 juni 2018 om 22:12

Overdrijf is ook een kunst

Bij die pingel van Portugal was die Iraanse keepert te vroeg van de lijn. Waar was de var nu?

25 juni 2018 om 22:15

Dat niet alleen, de Iraanse spelers waren ook veel te vroeg met inlopen.

25 juni 2018 om 22:25

Daar heb ik mij niet in verdiept voel me op dat hij achter de lijn begon en tijdens de inloop van Ronaldo naar voren stapte en zodoende ook over de doellijn.

25 juni 2018 om 22:31

Zal best, het gebeurt zo vaak maar het word maar zelden bestraft.

Heerlijk dat het smerige vieze anti voetballende iran met hun irrritante spelers niet heeft gewonnen. Zou een ramp voor dit toernooi zijn. Marokko en spanje zouden het verdienen. Portugal overtuigt ook nog niet echt.

25 juni 2018 om 22:32

Alsof Spanje wel overtuigt, 2 gelijke spelen en een 1 0 tegen Iran.

Vervelende wedstrijd met een vervelend team (portugal), en een heeel vervelend team (iran). Je kreeg medelijden met de scheidsrechter. Voetballend was alleen de wonderschone goal van Quaresma om van te genieten. Portugal tegen Uruguay wordt een interessant potje, zijn op dit moment wel gelijkwaardige teams. Spanje heeft mazzel dat ze toch nog als eerste in de poule eindigen en tegen de zwakke Russen mogen.

pff...eerste kwartier portugal zo waar leuk voetballen. Ik werd bijna enthousiast. Daarna werd het weer ouderwets dramatisch. De pundits op BBC vonden het gedrag van pepe en Quaresma ook weer om te huilen. Al dat gerol. Kun je zo goed voetballen, ga je met Iran mee doen. Niet best.

Ronaldo kwam heel goed weg. Hoe dom kun je zijn. Hij had geluk dat het niet helemaal lukte, daarom kwam ie weg met geel, maar t is zooo dom.

Toch zonde dat die Quaresma er nooit alles uit heeft gehaald. Qua talent echt een genie.

26 juni 2018 om 00:07

Als iedereen het eens is over dat laatste, dan valt het toch best mee?

Ow ow ow als die kans in de laatste minuut er in ging was Iran gewoon groepswinnaar. Zonde zonde. Respect voor Iran gestreden tot de laatste minuut maar het mocht niet baten. Toch heel knap nipt van Spanje verloren, gelijk tegen Portugal en gewonnen van de strijdende Atlas leeuwen, die ook heel mooi speelden en meer verdienden. En over iedereen die zeurt over de speelwijze van Iran. Jullie zouden het totaal niet erg vinden als jullie eigen land met beperkte kwaliteit deze tactiek zou toepassen. Het is dat ze niet genoeg kwaliteit hebben en daarom dit hanteren.
Al met al respect voor Iran en de strijd die ze hebben getoond. Ook geweldige supporters zowel man als vrouw. Groeten jullie Afghaanse broeder.

Je zag de angst van Ronaldo in zijn ogen toen de scheids de beelden ging bekijken. Hij wist denk donders goed dat dit wel eens rood zou kunnen zijn. Alle frustratie over die Iraniërs kwam er in die tik uit. Als het niet Ronaldo was had diegene misschien wel rood gekregen. Als je zoiets bestraft dan moet het rood zijn... Geen tussenweg.

26 juni 2018 om 00:10

De scheids had gewoon een overtreding moeten geven, geen kaart. Wat vind jij?

Toch respect voor Iran hoor, 1 doelpunt verwijdert van groepswinnaar, knap werk.

Wat is Portugal een vreselijk slecht team zeg, anti voetbal dat is toch niet normaal. Hoe hebben ze zo het EK gewonnen?

25 juni 2018 om 22:42

Met anti voetbal.

Iran verdient niks ben blij dat Portugal door is al had Marokko het eigenlijk het meeste verdient vind ik.

Ronaldo's gemiste penalty lag aan lack of sleep van gisterennacht .

Werkelijk ongelovelijk voor de 3de (!) Keer dit wk in de laatste minuut mijn toto verloren ='

Jammer voor onze boys ik ben echt trots op iran! Ze hebben gestreden voor onze vaderland en er altijd geloof in gehouden.
Ook hebben ze laten zien dat ze ook kunnen voetballen en niet alleen de bus parkeren.


Laatste secondes had mehdi taremi de uitschakeling van portugal op zijn schoenen, echt jammer dit.
Voor de rest veel credits naar keeper beiranvand, hopelijk komen er europese clubs in een leuke competitie voor hem.

Portugal is toch ook een absolute k*tploeg als Cris niet productief is he. Gelukkig is er nog Quaresma die soms wat van zijn glans laat zien, maar geen speler die het elftal ver kan brengen.

Overigens gewoon een rode kaart, Cristiano moest van het veld. Maar een hele, hele bange scheidsrechter die het niet aandurft om hem te geven.

Ronaldo fans zijn ook weer ter aarde gekomen, ook hij mist weleens een penalty
Daarnaast goed weggekomen.

Moet zeggen die actie is door elke camera standpunt echt heel anders te zien. Van voor denk je inderdaad dat Ronaldo zijn arm gebruikt om erlangs te komen en dus niet slaat. Maar die camera van schuin/zijkant, zie je de impact (hoe Ronaldo hem raakt) en zou ik echt met zeker zeggen slaande beweging.

Vind geel in eerste instantie vreemd, dacht dit wordt niets of rood. (bange scheids en scheids die gewoon terecht rood geeft)
Maar na de nabeschouwing met Bas Nijhuis, snap ik het ook wel.

Zeer benieuwd naar Uruguay - Portugal!


Respect voor iran en marokko dat ze in deze moeilijke poul zaten en toch spannend werd tot laatste minuut. En respect ook voor iran dat ze 4 punten hebben behaald en toch bijna van portugal hadden gewonnen en konden groeps winnaar worden, maarja jammer

Tjonge, wat een spannende ontknoping was dit zeg! Pfoeh als die bal van Iran er in ging was het klaar met Portugal.
Heb niet zoveel met Portugal, maar uiteindelijk beter dat zij doorgaan dan Iran, al krijgt Portugal het heel zwaar met Uruguay!
Portugal speelde ook niet denderend, maar vond dat Iran maar harder en irritanter ging spelen en vaak over het randje ging. Paar smerige overtredingen gezien.
Knap hoe Iran zich staande wist te houden, maar ging op een gegeven moment toch veel te ver.
Portugal kan dat ook wel, maar nu was het andersom, al raakte de Portugezen uiteindelijk ook gefrustreerd.

Ik vond ondanks alles dat de scheids het toch goed in de hand had.
Die overtreding van Ronaldo was op het randje, maar eerlijk gezegd vond ik geel ook terecht. Rood was net te veel. Ja Ronaldo was gefrustreerd, maar ik had het idee dat hij juist via zijn armen langs die speler wilde komen. Geen slaande beweging, maar wel lomp.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren