Media & TV

Objectief ANP: ‘Trump heeft afkeer van personen die illegaal grens oversteken op zoek naar beter leven’

24-06-2018 19:05

Donald Trump heeft zijn afkeer van personen die illegaal de grens oversteken op zoek naar een beter leven extra hard getoond [aldus de ongevraagd moralistische toevoeging van het immer objectieve ANP, red.].

De Amerikaanse president wijst juridische rompslomp af en stelde via Twitter voor de betreffende migranten onmiddellijk te deporteren zonder tussenkomst van een rechter.

“We kunnen niet toestaan dat al deze mensen ons land binnenstromen. Als iemand binnenkomt dan brengen we hem meteen, zonder rechters of juridische procedures, terug naar waar hij vandaan kwam. Ons systeem is een karikatuur van goed immigratiebeleid en van rust en orde. De meeste kinderen arriveren zonder ouders”, aldus zijn tweet zondag.

Trump voegde er nog aan toe dat het Amerikaanse immigratiebeleid overal in de wereld een lachertje is. Het is bovendien oneerlijk tegenover mensen die de legale weg bewandelen en jarenlang aan het lijntje worden gehouden. “Immigratie moet gebaseerd zijn op verdienste. We hebben mensen nodig die willen helpen Amerika weer groot te maken”.

Anp