Méér méér méér islamisering! (joop.bnnvara.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door chouffleur in Politiek  ·  88 Reacties

  • 24
  • 1314x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@49 eh ja

quote
De auteur komt met een aantal goede punten hoor, maar echt vernieuwend is zijn inzicht niet. Dat roepen sommigen hier al jaren en is ook niet moeilijk te zien, dat er hele groepen in de samenleving (of voornamelijk online?) zijn die zich voor een karretje laten spannen ten kosten van henzelf en ten gunste van degenen die de zweep hanteren.
unquote

°°°
fijne dag hier en have fun
RL boeit meer.

8
51 info

@34 Gewoon even om je heen kijken en je gezonde verstand gebruiken.

4
52 Mac Benac
53 morandi

De schrijver Kees Alders komt allesbehalve deskundig over als hij het in het artikel heeft over Hizb Ut Tahrir en dat hij daar eigenlijk niets vanaf weet en zelfs niets over heeft gehoord. Schrijf dan niet over dit onderwerp. De Nederlandse voorman van Hizb Ut Tahrir Okay Pala is juist de wolf in schaapskleren. Deze partij wordt niets voor niets in veel landen verboden, waaronder in het grootste moslimland ter wereld Indonesië!

Okay Pala te gast aan tafel bij Pauw waarin hij zich enigszins gedwee houdt en geen harde taal durft te uiten:


Zie het verschil in de toespraak in Indonesië, waarin hij het koloniale Nederlandse verleden weer eens opnieuw oprakelt om zo meer steun in dat land te krijgen en een gezamenlijke vijand te creëren. Het plan van Okay Pala is dat de verschillende moslimpartijen te versnipperd zijn en ze meer verbondenheid moeten tonen. Zijn grote droom is het kalifaat weer in ere te herstellen! Wat zal hij teleurgesteld zijn geweest toen de partij in dat notabene moslim-land werd verboden:

0
54 Nieuwsgierig

@53 Dankje voor de link,maar een enquête neem ik niet serieus.

0
55 Truffelaar

@55 Precies question Metoo

2
56 Mac Benac

Typisch Joop.nl; alles is de schuld van het foute Westen, en we moeten moslims zoveel mogelijk tegemoet komen. Ook zoveel mogelijk moslims naar binnen halen natuurlijk want anders radicaliseren ze. Bespottelijk artikel kortom.

1
57 greenmango

Wellicht dat Dhr Kees Alders een verklaring kan geven voor het feit dat ook in de islamitische wereld moslims steeds meer islamiseren. Worden die ook gediscrimineerd soms?

1
58 greenmango

En wat als je deze gedachtegang eens los zou laten op zaken als racisme en discriminatie? Dan zou je toch moeten concluderen dat je neonazi's en KKK-figuren dus ook zo veel mogelijk de ruimte moet geven, toch? Anders radicaliseren onze Erkenbranders alleen maar. En als dat gebeurd dan is dat allemaal de schuld van "nuttige idioten" zoals deze linkse columnist. Kunnen we met terugwerkende kracht stellen dat de aanslag van Breivik eigenlijk volledig aan joop.nl te wijten is.

Iets zegt me dat een artikel met en dergelijke strekking dan weer niet joop.nl zal halen.

1
59 greenmango

@59
er wordt helemaal niet gesteld dat extremistische stromingen ruimte moeten krijgen, er wordt gesteld dat het het onophoudelijk bashen van moslims tot meer ongewenst extrmeisme leid.

Ik heb hier vaak genoeg mensen horen beweren dat het bashen van Baudet hen sterkt in hun keuze voor het FvD, dus inderdaad dat werkt ook zo.

oplossing: je moet het daar gewoon niet zo veel over hebben en meer over concrete problemen die de hele samenleving aangaan.

0
60 morandi

leuke reclame foto voor komo.
de islam moet ingeperkt worden en niet uit laten breiden.

3
61 ongelovenloos

@60 Dan komt het in Indonesië zeker ook door het moslim-bashen, oh wacht....
Er is wereldwijd een tendens gaande dat bepaalde groepen moslims steeds extremer worden, ook in landen waar de islam gemeengoed is en waar ze niet te maken hebben met discriminatie of uitsluiting etc; dus om de schuld te leggen bij het niet accepteren of bashen van moslims is te simpel gedacht. De meer gematigde moslims hebben ook last van de zeer steng in de leer zijnde extremisten en orthodoxen omdat die groep geneigd is om hun wil en de regels van de Koran op te leggen.
In bepaalde gevallen van uitsluiting of bashen kan het echter wel een moslim doen besluiten om nog orthodoxer of radicaler te worden en ook zie je soms bij jonge mannen dat ze na een crimineel verleden, in hun of in de ogen van hun familie dit willen goedmaken door extreem in het geloof te gaan en ze hopen daarmee dan weer geaccepteerd te worden en dat hun zonden verleden tijd zijn en ze een plaats in de hemel krijgen. Het is een beetje het kip en het ei verhaal. Orthodoxe moslims zijn vaker geneigd een parallelle samenleving te vormen en zien het leven wat de gemiddelde Nederlander leidt vaak als onrein of zondig en zeker als de westerse mensen niet geloven in een god of een bepaalde seksuele voorkeur heeft. Men gelooft niet in een democratie waarin we hier leven, maar bijna alles wordt bepaald door wat er in de Koran staat en dat gaat vaak niet zo goed samen met onze westerse manier van leven en denken omdat het 2 verschillende werelden zijn. Het is een klein beetje te vergelijken met bijv. de Jehova's getuigen of de streng gereformeerden daar worden ook genoeg grappen over gemaakt en sommigen hebben een hekel aan deze mensen en ze staan ook niet midden in onze samenleving, echter deze geloofsgroepen zie ik niet zo snel groeien zoals de radicale islam dat doet.

0
62 Nieuwsgierig

@60 inderdaad,hoewel het voor sommigen een daginvulling en
levensbehoefte is.
quote
oplossing: je moet het daar gewoon niet zo veel over hebben en meer over concrete problemen die de hele samenleving aangaan.
unquote

het is juist de grote afleiding, de islam, de repeat, en anders dan hoe dan.

7
63 info

We wachten op de "toevoeging".

1
64 jfvannieuwenhuijzen@gmail.com

uhm maar jarenlang mensen voor oud vuil uit maken en dat vrijheid van meningsuiting noemen,dat werkt niet.
de blijdschap over de verkiezings uitslag kan een gevolg zijn.
voor Turken in Turkiye is het ook schokkend dat deze buitenlanders,2de3de generatie zich bemoeien met de politiek in het land waar ze niet wonen, kan te maken hebben met de behoefte om ergens trots op te zijn.

tijd dat Nederland zich bezighoudt met Nederland. trouwens het enige land dat het woord allochtonen gebruikt dacht ik.
samen leven, kijken naar wat er gemeenschappelijk is en niet de verschillen zoeken.
wordt ook tijd dat men geloof er buiten houdt.

7
65 info

@64 alle ruimte hier die u niet neemt, voor uw inhoudelijke reacte.

pauze voorbij,enjoy

8
66 info

Ja, ook zo!

1
67 jfvannieuwenhuijzen@gmail.com

@65
En daar is-tie dan!
Wel zonde van de ruimte, maar dat terzijde.

1
68 jfvannieuwenhuijzen@gmail.com

@67
kijk een leeghoofd toont aan wat een leeghoofd is. bedankt voor uw
comment [email protected]

8
69 info

Toevoeging: idioot!

1
70 jfvannieuwenhuijzen@gmail.com

@62
Ja, dat is zeker zo dat het overal aan de orde is, die fundamentalisering, maar ook dat zou kunnen verklaard worden vanuit een verzet tegen historische westerse inmenging.
De eerst keer dat ik hoorde over fundamentalistisch agressieve islam , was in Algerije en dan Khomeini, en dan de taliban, in alle instanties een reactie op verdringing van de islamitische kultuur vanuit het westen ( rusland in het geval van Afganistan). Zo is er vijandschap gecreerd tussen de moslimwereld en het westen die hoe langer hoe heftiger wordt.

Aan beide zijden zijn er partijen die baat hebben bij het voeden van die vijandschap.

0
71 morandi

Islamisering is een mythe

4
72 Bullet108

@61 kwestie van dichtbinden. En afwachten

3
73 chouffleur

@72 yep, dat zeggen wij over een jaar of 10 a 15 hier.
Daarna herdenken

3
74 chouffleur

* Verwijderd door de redactie *

75 Xmod

@72Daar denken ze op kanaleneiland heel anders over..

2
76 Xmod

@71 [in alle instanties een reactie op verdringing van de islamitische kultuur vanuit het westen]

En hetzelfde proces, maar dan in omgekeerde richting, leidt tot de groei van anti-immigratiepartijen in het Westen.

0
77 Civ

@75 die zien hun rol uit die tijd bevestigd in hun idee van apenrots

1
78 chouffleur

@14 Inderdaad, we legaliseren islam gewoon, oh en hoofddoekjes geen
probleem, gezinshereniging, moet kunnen, oh en vooral niet discrimineren.
Oh en als ze geen werk hebben hoeven ze niet naar huis dan geef je ze
een uitkering of een gratis cursus. Oh en weet je we stimuleren ze gewoon
om moskeeën te bouwen, desnoods gefinancierd door Koeweit of Saudi-Arabië.

Dan houd het vast op, toch............



(Ondertussen doen we dit pas zo de afgelopen 40 jaar zo, hoeveel miljarden het
experiment islam ook gekost heeft, vooral zo doorgaan, want als het jaar 1 niet
lukt jaar 2 niet en jaar 3 niet dan vast wel jaar 40)

1
79 doxbar

@79 inmiddels zitten wij hier met 1 miljoen probleemgevallen, en dat is niet zomaar op te lossen

1
80 chouffleur

@77 Dat geloof ik niet, omdat moslims en immigranten geen "macht" vertegenwoordigen, ze hebben geen geld en geen serieuze politieke invloed, ze bepalen geen beleid.

ik denk dat veel onvrede een gevolg is het bezuiniging en privatiseringsbeleid , angst voor een minder rooskleurige toekomst en dat wordt gekanaliseerd door invloedsgeile demagogen en een onafgebroken stroom propaganda.

Bij de tegenpartij idem , gebrek aan vooruitzicht bij de bevolking , demagogen + propaganda

DAt gebrek aan toekomst zou ik in alle gevallen toeschrijven aan de neoliberale uitbuiting van alles wat uitgebuit kan worden door een paar handenvol superrijke supranationale spelers.

Als we nu eens met zijn allen ophielden met elkaar te miskennen en de verantwoordelijken aan te pakken, maar dat blijft een illusie natuurlijk.

1
81 morandi

"Je ziet aan deze oproep heel goed hoe zo’n burkaverbod bij moslims het vluchten in het geloof aanwakkert."

Altijd weer die omgekeerde logica van de nuttige idioten. Volgens mij kun je niet verder in het geloof vluchten dan in een boerka. Overigens moet ik bij die foto van die zwarte spoken onmiddellijk aan de KKK denken. Ook zo'n onfrisse sekte.

1
82 Dune

@81 Ik denk dat het in dit geval gewoon is wat het lijkt te zijn: angst om de eigen identiteit te verliezen. Je ziet dat overal in Europa de weerstand tegen niet-westerse immigratie al decennialang aan het groeien is, of de economische vooruitzichten nu goed of slecht zijn. Het draait niet altijd alleen maar om geld.

Ik deel het gevoel van onbehagen, en hoewel ik mij persoonlijk niet aangetrokken voel tot de huidige generatie schreeuwers en poseurs aan de rechterzijde die uiting geven aan dat onbehagen, denk ik wel dat ze de potentiële gevaren van deze massale uitwisseling van mensen voor onze toekomstige samenleving beter aanvoelen dan de traditionele politiek dat doet.

0
83 Civ

@71 Je hebt zeker wel een punt, maar het zou goed zijn als de orthodox gelovigen meer met hun tijd mee gaan en niet onverdraagzaam of vijandig naar de anderen gelovigen of ongelovigen blijven staan en de oude passages uit het heilige boek niet al te letterlijk nemen of verkeerd interpreteren. Een geloof kan gemoderniseerd en een verlichting doormaken, dan zou het voor iedereen goed zijn, zodat de mensen van de verschillende geloven weer dichter bij elkaar komen. Door te blijven hangen in oude geschriften, oude leefregels van toen, oude vete's en oorlogen van soms eeuwen terug, soms zelfs vanaf het begin van het ontstaan van de drie wereld-geloven en nooit een streep eronder kan zetten, dan blijven die voor altijd vijanden en achterdochtig staan tegen over elkaar.
Helaas is de realiteit zo dat er steeds meer mensen juist nu weer vluchten in de orthodoxe leer met soms onverdraagzaamheid omdat er niets mag veranderen en dat roept bij veel mensen die daar dan weer niet in geloven een afkeer op!

Vijandschap en onverdraagzaamheid tussen verschillende groepen gelovigen is dus ouder dan de weg naar Rome.

0
84 Nieuwsgierig

@83
Zou het toeval zijn dan, dat die weerstand tegen " vreemden" en de achteruitgang van de economische vooruitzichten samenvallen? De "vluchtelingencrisis" is nog maar een paar jaar oud, terwijl het verzet tegen moslims al langer aan de gang is.

Het is wetenschappelijk aangetoond dat onzekerheid bij mensen voordelen doen toenemen en empathie doet afnemen.

Dat onbehagen van jou ontstaat dat op straat door wat je ziet of thuis door wat je leest?

Ik ken dat wel maar merk bij mezelf dat afhankelijk van mijn zelfgevoel, ik al die verschillende talen en kleuren de ene dag mooi vind om te zien en een andere dag bedreigend.

Net zoals ik sommige dagen in de tuin alleen bloemen en vlinders zie en een andere dag alleen onkruid question

Feit is, waar het onbehagen ook vandaan komt, er wordt van geprofiteerd door belanghebbenden die vijandschap aanblazen.

0
85 morandi

@85 [Zou het toeval zijn dan, dat die weerstand tegen " vreemden" en de achteruitgang van de economische vooruitzichten samenvallen? De "vluchtelingencrisis" is nog maar een paar jaar oud, terwijl het verzet tegen moslims al langer aan de gang is.]

De aanhang van een duidelijke anti-immigratiepartij als de PVV vertoont een stijgende lijn die meer lijkt samen te vallen met de groeiende aanwezigheid van niet-westerse immigranten dan met het conjunctuurbeeld. Na een 'valse start' bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2010 is na een aanvankelijke terugval het electoraat van de partij in 2012 en in 2017 gestaag verder gegroeid, iets wat niet in de lijn der verwachting ligt als de economische situatie de belangrijkste factor is.
http://statline.cbs.nl/StatWeb/publication/?DM=SLNL&PA=37713
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2017/51/cbs-conjunctuurbeeld-nu-en-10-jaar-geleden
https://nl.wikipedia.org/wiki/Partij_voor_de_Vrijheid#Verkiezingsuitslagen

[Ik ken dat wel maar merk bij mezelf dat afhankelijk van mijn zelfgevoel, ik al die verschillende talen en kleuren de ene dag mooi vind om te zien en een andere dag bedreigend.]

Ik vind andere talen en culturen interessant, maar ik zou niet willen dat ze de cultuur van ons eigen land zouden overwoekeren. Feit is dat er een demografische verschuiving gaande is, zowel in Europa als op wereldniveau, die niet in 'ons' voordeel werkt. De migratiecrisis van 2015 is wellicht een voorbode van wat Europa in de toekomst nog te wachten staat. Ook het feit dat in Nederland de laatste jaren dan toch eindelijk de eerste succesvolle 'allochtonenpartijen' zijn opgericht, een teken van groeiend politiek zelfbewustzijn bij de immigrantenkinderen, voorspelt in mijn ogen weinig goeds.

0
86 Civ

@86
Alsof al die migranten op een lijn zullen gaan staan, alsof soedanezen, syriers turken en marokkanen, soennieten en alevieten één front zouden vormen, dat zou alleen gebeuren als ze tot één groep "niet-echte- nederlanders" worden gemaakt.

En als je naar het stemgedrag kijkt van Denk in de tweede kamer stemmen ze hoofdzakelijk gewoon mee met links question
Dus daar is rechts bang voor , niet dat er rare islamitische invloeden komen in het beleid (sharia of zo) maar dat ze links komen versterken, zoals te verwachten valt van een groep die minder gepriviligeerd is als de dominante groep

0
87 morandi

@86
maar het is fijn en blikverbredend om jouw standpunten rustig uitgelegd te krijgen ipv voorspelbaar en hatelijk gepapegaai
een goeie nacht verder

0
88 morandi

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ongelovenloos
Asielzoeker ernstig bedreigd voor dragen van regenboogsokken

" ‘Gedurende tien maanden ben ik vijf keer overgeplaatst van het ene kamp naar het andere, en in elk kamp werd ik omringd door mensen die deze...

15 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

DikkeTor
Australische politie ziet steekpartij bij kerk in Sydney als terroristische aanval

Al dat ongegronde angst voor de Islam, je zou er bijna een fobie van krijgen XD. PS, ik ga even van uit dat het een moeslim was....

15 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

spookrijder
Vader ziet gestolen fiets van zoontje op Marktplaats en confronteert verkopers

@5 Speld in een hooiberg inderdaad....

16 minuten geleden geplaatst door spookrijder

ABRACADABRA
GeenStijl: Gaaf land: '450.000 mensen in voedselnood'

@11 ho ho ho, wel eerst alle procedures doorlopen dan hè. wat ? zijn die er niet ? o nee, er wordt helemaal niemand een strobreed in de weg gel...

20 minuten geleden geplaatst door ABRACADABRA

Malinois
Nu al gigantische overschrijding renovatie Binnenhof: rekening loopt op tot 2 miljard

@1Ik kwam deze nog tegen en dacht; Doe er een paar meter bij bovenop en je staat wereldwijd in de spotlights.https://ejbron.wordpress.co...

25 minuten geleden geplaatst door Malinois

Nighthawk
Muziekdraadje

SYNTHONY - Darude Sandstorm by Auckland Symphony Orchestrahttps://www.youtube.com/watch?v=H9r597vJbSQ...

26 minuten geleden geplaatst door Nighthawk

Malinois
Zware klap in Slavjansk: de Russen hebben 100 leden van het Franse Vreemdelingenlegioen "vergast" - Dissident.one

"Volgens informatie werd de locatie van hun ontwikkeling aan de Russen gegeven door de lokale Russischsprekende bevolking.Slavjansk en Kramato...

32 minuten geleden geplaatst door Malinois

Nighthawk
Muziekdraadje

The Whispers - And The Beat Goes Onhttps://www.youtube.com/watch?v=fOaxEa5ONJw...

32 minuten geleden geplaatst door Nighthawk

NK. App
Porn Videos KamasutraBlack Women Sucking DickAsh Kaash BjHot Pornos VideosWet Sex VideosPorn LactatingHindi XxThaikand PornLouie SnallsReal Drunk PornGay FootballpornPorn XomixsXxx ExerciseBlowjob HindiSanghavi SexBrazzers Sunny Leone VideosInterracial ImpregnationLiteroticiaHottest Porn AnimeElisetutuBobstgirlsKing And Queen Sex VideosMovies With Real PenetrationMegaescortHd Pron Sex VideoRomantic Full SexShädman WebsiteCosplaygirls PornTresome Gay PornVideosdezoofiliaBokep TudungAnjali Hot SexGirlfriend Dancing NudeCorean Porn MoviesPockey PussyVídeo Sexo BrasileiroOnlyfas GratisPerfectly Round TittiesPhenias And Ferb PornMs Marvel HentaiStepdaughter SeducesSon Mom Sex VideoHqs Eroticas SeirenHorse CumshootCj Miles PornhubGay Minecraft PornKerslasexSkinny Girl AnalMature DildoingCowgirl TittiesHypno JavNude DanceMy Desi PornFernanda Chocolatte PornXnxx Hd BoobsKorean Model PornDoublwlistPornovrAmateur French PornHistoria Gay PornCatpornMom SwallowsHomemade X VideoCourtney Thorne Smith NudesIndian Romantic Sex HdHijab MilfSpongebob GaypornNude Girls Big BoobsBlake Blossom Step SisterHistoires Erotiques OrgVoyeurhoiseCoco.frسكس شقراءPorn RomanciTwitter Tamil NudeBangbros MoviesCarmen RossAnais HillBbc FacefuckEbony Best PornstarsSite De ProstituéAnal HdLeaktapeForeplay XxxCast Of TrinayaniSassy Ponam NudePenelope Cruz Nude SceneOlivia O Lovely PornRomantic Indian Porn MoviesHot Latina SexTuktukpatrol PornMaggi00000Xxx SochoolAnal Gape BbwHottest Sexy NakedArtanis69Xxx Sex BangaliYuri BeltranWhite Bbw AnalHard PornoooSerena Willuams NudeMummy Papa SexEurope PornPakistani Sexse VideoFelicia VoxShemail XxxPower Rangers Sex VideoSleep Creampie PornFree Porn Video HdXfabtasy3d Futnari일본 야동Pics Of Hot Naked WomenRedhead BikiniDanny D Porn ActorNaked Wife BeachSlepping Mom XxxVid PornReddit BlowjFabswingerzLeaked Celebs NudesFamodas PeladasJustin MatthewsIndianbigboobShowing TitsBbystarSoft Lesbien PornSexual Anime ShowsMelhor Pornô BrasileiroMilf Pornstar SAlyssa Milano PornXx Japani VideoJessica Marie PornPorn DtarsIsla.moon NakedSurya Sex VideoWeb Porn SeriesGinger_pieSex Video Sis And BroDise Video XxxKelly StarrLayla Jenner NakedSxey VidoesPornsex AnalFreakmob PornAmazon Sexual PositionPorn Casero ColombiaMass Effect HentaiPorncashNetvideogirls Scarlett