door Inter in Buitenland  ·  147 Reacties

  • 1
  • 641x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Terecht want Amerikaanse wagens worden met name in ons land ook heel zwaar belast. En Europese auto's zijn in de USA vaak goedkoper dan hier dus die prijs kan echt wel 20% omhoog. Dan nog zijn ze waarschijnlijk goedkoper dat wat wij er hier voor moeten betalen. Trump ziet het helemaal juist.

12
101 PFL

@99

De VS is geen land maar een Federatie ..... van ..... Staten.

Federatie= verbond van samenwerkende groeperingen die hun zelfstandigheid behouden
Staat= Politieke en bestuurlijke eenheid, bestaand uit een gebied met vaste grenzen en een onafhankelijk bestuur.

Net als bij de EU hebben in de loop der tijd diverse staten, die voorheen gewoon autonome landen waren, zich bij de Federatie aangesloten. Alaska was meen ik de laatste die zich aansloot in 1959.

3
102 Endandit

De samenwerking tussen de veschillende europese landen loopt niet altijd even makkelijk. Maar gaat wel gestaag door.
Dit resulteert in de hoogste normen voor wat betreft energiegebruik, emissie, voedselveiligheid en veiligheids- en kwaliteitsnormen in het algemeen. Veel van deze normen zijn ondertussen wereldwijd maatgevend en in veel landen worden de productieprocessen daar op aangepast.
Dit heeft als gevolg dat de vs niet meer de normen bepaald maar europa. De industrie in de vs heeft grote problemen zich daar aan te conformeren. Dit i.t.t. aziatische landen.
Trump brengt de vs verder in het isolement waardoor ze nog verder gaan achterlopen.

0
103 carpenter

* Verwijderd door de redactie *

104 Darth Vader

@100

"In de EU zijn zitten allemaal alagzinfwrkike landen."

Oh vandaar dat je niet begrijpt wat de EU is ......

2
105 Endandit

@101

"En Europese auto's zijn in de USA vaak goedkoper dan hier ..."

Prijzen van produkten in een land zijn veelal afhankelijk van de aantallen die aan dat land geleverd kunnen worden. En de US is een groot land, dus zullen de prijzen daar vaak lager zijn dan in bijvoorbeeld Nederland, gewoon omdat er veel meer van verkocht worden.

2
106 Endandit

@105 een typfout heet dat in normaal Nederlands. Er had afzonderlijk moeten staan.

5
107 Darth Vader

@102 Als de VS geen land zou zijn, dan moet het een verzameling zijn van 51 landen, en dat is niet zo. In de lijst van landen van de wereld staat de VS vermeld als één land. Eén nationaliteit en één landstaal. In elk land hebben deelgebieden een zekere mate van autonomie.

3
108 Dune

@106 aha, daarom is in België ook alles goedkoper dan in Nederland. Omdat België veeeel groter is dan Nederland........

8
109 Darth Vader

@107

Nou ... echt een hele knappe typfout hoor.
En natuurlijk had iedereen kunnen bedenken dat "alagzinfwrkike" eigenlijk "afzonderlijk" had moeten zijn. Stom dat ik dat niet gezien heb.

3
110 Endandit

@108

Dat heeft verder niets te maken het het feit dat de VS op gelijke wijze is geconstrueerd als de EU. Er gelden er nagenoeg dezelfde structuren.

Eigenlijk is de gezamenlijke president het grootste verschil .... een wat mij betreft: laat die maar zitten. Liever hier en daar een malloot als leider in de EU dan een opper-mallot als Trump voor de hele EU.

2
111 Endandit

@109

In België is niet alles goedkoper dan in Nederland.
Sommige dingen wel, andere dingen niet. Dat is afhankelijk van hoe groot de afzet van een produkt in een land is. En dat wil per land nog wel eens verschillen.

2
112 Endandit

@110 Voor mij was het meteen duidelijk dat het een typefout was.

7
113 Dune

@106 . Dat heeft minder met hoeveelheden te maken maar veel meer met hoge BMP kosten en Hoge BTW kosten. En dat drijft de prijs behoorlijk op. Dus maak BMW en Mercedes in de US maar gewoon 20% duurder. Wel zo eerlijk.

6
114 PFL

@111 Elk land is onderverdeel in deelgebieden. Provincies, arrondissementen, deelstaten enz. die een bepaalde mate van autonomie hebben. Ik betwijfel of de EU ooit een land zal worden. Teveel nationaliteiten en talen. En vooral een ondemocratische niet-directgekozen centrale regering en parlement.

5
115 Dune

@110 Klein typfoutje kan gebeuren he question

3
116 El Matador

@94
De VS is een federatie van staten. Net als de EU dus eigenlijk.

5
117 Chelimiah

@114 BPM is eigenlijk pure diefstal van de Roverheid. Het is een belasting op auto’s. Maar je betaalt ook nog eens 21% BTW over de BPM. Belasting op belasting dus. Daarnaast is Nederland het enige land ter wereld dat BPM heft. Denemarken had dat voorheen ook, maar daar is het weer afgeschaft.

2
118 Darth Vader

@100

O leuk, de Olympische Spelen zijn maatgevend voor wat een land is en wat een unie/federatie?

'alagzinfwrkike '

Ook een fijne covfefe gewenst hoor.

1
119 Chelimiah

@101
Je hebt het een en ander gemist van de 100 reacties vóór je.

3
120 Chelimiah

@104
Je veronachtzaamt een simpel feit schromelijk.

3
121 Chelimiah

@117 Vertel dat maar tegen de FBI. De federale (centrale) macht is in de VS veel groter. Daarbij is de overheid, senaat, congres en president gekozen door het volk. Totaal anders dan de banencarrousel hier bij de EU.

5
122 Dune

@107
Dat noem ik geen typfout meer.

@113
Maar begreep je ook wat er stond? Ja je weet het maar nooit met gelijkontstemden onder elkaar.

3
123 Chelimiah

@114
De logica ontbreekt.

4
124 Chelimiah

@116
Een klein typfoutje wel, ja.

2
125 Chelimiah

'De federale (centrale) macht is in de VS veel groter' @122

Tsja. Misschien dat de EU ook beter naar die richting koerst. Hoewel, als dat idioten als Trump faciliteert om president te worden en er hun eigen agenda op na te houden, dan pas ik toch liever. Tot zover wil ik de eurofoben nog wel gelijk geven.

0
126 Chelimiah

@122

" Vertel dat maar tegen de FBI. De federale (centrale) macht is in de VS veel groter."

Nee, juist niet. De FBI mag in feite enkel optreden bij misdrijven of misdaden die federale grenzen overschrijden. Ze mag zich niet bemoeien met misdaden die binnen een enkele staat worden bedreven, tenzij ze daar door de politiemacht van die staat zelf voor worden gevraagd.

0
127 Endandit

@123 Ik begreep eruit dat de VS op de olympische spelen vertegenwoordigd wordt als één land en de EU niet. Want dat stond er namelijk.

3
128 Dune

Ach....dat gaat ie uiteindelij toch zelf voelen

1
129 Zeekomkommer

@128

Het ging natuurlijk even om die typfout, zelfs dat ontgaat je kennelijk?

2
130 Chelimiah

@127 Goh, laten ze dat in Europese landen ook zo geregeld hebben. In Duitsland bijvoorbeeld heet de federale politie Bundespolizei.

3
131 Dune

@130 Die typefout verhinderde mij niet om het bericht te begrijpen.

5
132 Dune

@128

Dat verandert niets aan het feit dat de samenwerking van landen binnen de EU feitelijk naar het voorbeeld van de VS is opgesteld.

Normaal gesproken gelden bijvoorbeeld binnen de grenzen van een land overal dezelfde wetten. Dat is bij de afzonderlijke landen van de EU zo, en bij elk ander land in de wereld.
De diverse staten in de US hebben echter elk hun eigen wetten. Dus een afzonderlijke wetgevende macht. Ook de handhaving en berechting zijn in elke staat autonoom.
De enige rechtbank die boven alle andere rechtbanken staat is het Supreme Court en die kan eigenlijk niet eens recht spreken. Die kan enkel toetsen of bepaalde zaken wel binnen de Amerikaanse grondwet vallen. En afhankelijk daarvan kan zonodig een nieuwe rechtszaak worden aangespannen in de betreffende staat.

1
133 Endandit

Amerikaanse auto's zijn groot, goedkoop en worden massaler geproduceerd dan dat Europese blik hier wat in verhouding een vermogen kost.
Logisch dat Europa 10% plus milieutaks heft, anders is er geen vw of ander merk over.

7
134 chouffleur

@133 Je kan wel eindeloos blijven doormekkeren over hoe Amerika intern is gestructureerd, maar het is officieel een land, genaamd de VS. De EU is geen land.

6
135 Dune

@131

Verkeerde vergelijking. De correcte vergelijking van FBI met de EU is Europol. Niet de Bundespolizei. De Bundespolizei heeft jurisdictie in alle delen van Duitsland. Net als de Rijkspolitie hier.
De FBI heeft dat niet in de US.

Je vergelijkt appels met peren.

1
136 Endandit

@132
Het bericht heb ik ook wel begrepen. Daar ging het niet om.

1
137 Chelimiah

Trump heeft helemaal geen verstand van economie. Hij heeft bijvoorbeeld de regels voor zowel kolen- als aardgaswinning versoepeld. Iedereen met enig idee van die industrieën, of die 10 minuten besteed om zich te informeren, weet dat hulp aan de aardgaswinning nadelig is voor de prijs van kolen. Van nog complexere zaken weet hij nog minder.
Maar wat wil je. Zijn hele zakelijk succes is gebaseerd op rugdekking van familiekapitaal om leveranciers en afnemers af te knijpen en dan met rechtszaken te dreigen. Dat is zijn Art of the Deal.

2
138 Ketter

@134

"Amerikaanse auto's zijn groot, goedkoop en worden massaler geproduceerd ...."

.... en komen kwalitatief niet eens in de buurt van Europese auto's.

2
139 Endandit

@134
Geen touw aan vast te knopen.

2
140 Chelimiah

@139 dat hoeft ook niet, als het maar rijdt

8
141 chouffleur

@139 Ik ben ook niet zo gecharmeerd van Amerikaanse grafbakken. Maar daar gaat het niet om.

4
142 Dune

@139 een ruime Amerikaan met full options is ongeveer 50% goedkoper dan een Europese auto.
Wie zeurt dan over het afwerkniveau

5
143 chouffleur
144 Zeekomkommer

@2 Zoek je hele huis door,en overal om je heen " Made in the USA" ? als dat wat je hebt "made in de USA" belast was met 100% you would stil not have it anyways.

source https://ustr.gov/countries-regions/europe-middle-east/europe/european-union
Goods exports totaled $270 billion; Goods imports totaled $416 billion. The U.S. goods trade deficit with the EU was $147 billion in 2016.

Stel de belastingen gaan naar 200% ? 147 billion(miljard) ypu think what Americans get from Europeans, Americans can't make themselves ?

Als je de staat bent ? Je kan een broek kopen voor 80 euro echter het maken ervan kost 40 euro , nu laat je die maken in China voor 5 euro en kan de staat 75 euro belastingen innen en dat blijven ze doen tot er genoeg mensen in uitkeringen zitten die die 80 euro ook niet meer kunnen ophoesten en ze steeds minder belastingen kunnen heffen.

@77 die tellen de economie van alle euro landen bij elkaar op en dan..
Stel je geeft mensen 15.000 aan uitkering per jaar en de staats ambtenaren 200.000 euro
je Geeft die Mensen belasting geld en dan neem van die van 15.000 het gros weer in me belastingen, die van 200.000 betaald maar een fractie van die belastingen.

Tel je dat geld dan Van belastingen naar Belastingen gaat ook bij de economie op ?
and all Funny Money is debt based...

As far as i know all the value on the planet add together is not even 1/7th of all the debts add together so nobody has it.

2
145 nosuchname

@47 " En dat komt er dus gewoon op neer dat Trump de EU meer laat betalen om hun producten naar de VS te exporteren."
Met als logische reactie van de EU dat ze de VS meer laten betalen, echter dan begint Trump te piepen.

0
146 RobP

@59 "Jullie linksen kunnen wel lekker janken. Maar Trump sloopt de EU en stiekem is iedere rechtschapen Europeaan daar blij mee. Alleen globalistische linksen vinden dat niet leuk. Maar jullie linksen kunnen me wat. En Trump denkt daar net zo over."

Gaaappp. Nog iets zinnigs te melden?

0
147 RobP

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bop
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@44 Ik denk dat het ook anders kan. ...

3 minuten geleden geplaatst door Bop

21st Century Guy
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

Mensen die Joden het leven zuur maken horen niet in de maatschappij thuis, islamitisch, christelijk, extreem rechts, extreem links of wat ze ook...

7 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

Bop
Vandalen slaan erop los in kabouterbos: ‘De tranen stonden in mijn ogen’

@13 Ik gooi de handdoek in de ring. Het gaat helemaal nergens over. 🥱...

8 minuten geleden geplaatst door Bop

Querido not
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@42 Dat doe je inderdaad - en ik geef je een toelichting. Mijn vraag is nu: eens of niet eens?...

10 minuten geleden geplaatst door Querido not

Querido not
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 De demonstraties van XR zijn altijd al verboden geweest. Omdat ze de wet overtreden.XR is er meestal onderuit gekomen onder het mom van...

14 minuten geleden geplaatst door Querido not

Benzardi
Universiteit Leiden stelt opnieuw hoogleraar op non-actief wegens grensoverschrijdend gedrag

@2Zie rapport over TU Delfthttps://open.overheid.nl/documenten/dpc-280e65cad50a497005ce78192d40d995b0d79e24/pdf...

15 minuten geleden geplaatst door Benzardi

Bop
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@39 Ik weet ook wat je geschreven hebt. Dat het belangrijk is dat we elkaar blijven aanspreken. Dat doe ik dus nu....

19 minuten geleden geplaatst door Bop

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

Volgens XR is het demonstratierecht een grondrecht. Dat het een grondrecht is, telt zó zwaar dat de demonstrant ook de plaats bepalen mag én p...

23 minuten geleden geplaatst door duurendaal

Malinois
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

Als je naar @4 en @5 kijkt, dan is daar niks vreemds aan.Maar kijk je vervolgens maar @6, dan denk je ineens; Wtf is dit dan ineens?En dan g...

24 minuten geleden geplaatst door Malinois

progressiefliberaal
Universiteit Leiden stelt opnieuw hoogleraar op non-actief wegens grensoverschrijdend gedrag

"De onderzoekscommissie schrijft ook dat het „aannemelijk” is dat de schuldig bevonden wetenschappers zonder toestemming data hebben gebruik...

25 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

NK. App
Lindsey Love PornDaughrerswapAnima Porn VidsTwerk On DickBlacked ComfreeSex Kannada ComBolti Kahani PornMomson InfoChubby Porn StarsA V动漫Fit Girl NudeYounger And Older Gay PornShow Meyour TitsSonagachi XvideoTan Lines On TitsBeurettvideoJacquie Et Michel 2Toroedo TitsSex Video Girl And BoyRough BbcUnsatisfied Wife PornJohanna Leia Nude.Hentai Scan TradCelebritt Movie ArchiveGtstubeBur Me UngliBrown Bunnies ComBig Tis TubesCosplay BlowjobLife UncontainedPaula Patton SexyDixie Damelio NakedHalloweenslutsKloe_lamaravilla18Katie Bell SexFemale Fake Taxi PornPorn Full Move HdFotos Xx XSuper Heroe PornHouse Wife PornKimmy Granger CreampieAsian Massage Hidden CameraMaturewhoreTf Games SiteVercomicsprnBeleasaSexmom PornHera Hilmarsdóttir NudeS XvideoKanada Sex VideoParadisepornPoopeegirlsHolyhotwifePerverse FamılyFarm MilfPorn Hd TeenagersSoth Park PornTiny Pussy PicsIndian Desi Girl Xnxx4k Ultra Hd PornVoyerhousetvReddit OmeglehotSexo VitageAbhigal MacTamil Mom TwitterXxx New RomanticTs Bella JoieMarried Aunty SexXxx Porn SuhagratSophie Dee Hd Sex VideoLesbian PornographicXstiryPornoproibidosAnneler PornosuSatine PhoenixPourn HupStreight Gay PornXnxx EaBig Tits PressNew Brazers PornGatchalife PornDemi Moore NudeSexy Porn Hindi VideoLeann CrowPanty FreekFree Porn PhotosXconnfessionsBahu Ko ChodaBrazzers Full Hd Porn VideosBig Nipple PicturesHd Fuck DownloadBlacksexpornAnimesex 3dFull Nude ClubEbony Bbc DeepthroatNiftystoriesTwotter PornTubegaooreCuckold RegretAngela White VideoLala Anthony SexsceneSex During Pregnancy VideoBig Black Cook VideoPublic Flashing GifSasha Grey ThroatMature Amateur PornErotic CreampieSibling Sex VideosBlack ChaturbateEmma Watson Nude PicsCreampie LickingTubrgaloteBhabhi Sex IndiaLesbian SeductionsRachana Banerjee Sex VideoSon Creampied MomNidhi Mahawan HotFull Hd Porn BrazzersHindi Sex Video TeacherNude IndianwomenSpankbang.commPornhub NumberBrazzers Wife CheatingPunjabi Sex Punjabi SexStacy Perkins PornPorn Video Sleeping GirlBrazzers LeaksTushy PornvideosBible Black HentFortnite Lynx PornhubWww Mallu AuntyMistreated BrideWristwatch Porn VideosYuu ShiondaReddit AsianhottiesAnya Chalotra TittiesKely Cuoco NakedPerfect Tits RedditMature Porn VideosAbella Danger VideosFlat Chest MilfDesixnxx2 ComDoggin WivesVixen XomXixxXv IdeosMature EscordCourtney Miller SexiestPornoops5k Porn Com