door Febee in Overig  ·  31 Reacties

  • 8
  • 495x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Hulp aan afrika was altijd wat geld voor de corrupte opper-neger, en multinationals kregen dan voor zacht prijsje de grondstoffen.

2
1 caso

Wat goud, spiegeltjes of kralen weggeven in dat soort landen heeft altijd geleid tot het proberen te vinden van de bron door de ontvangers.

2
2 chouffleur

We kunnen niet de hele wereld redden, laten ze het daar lekker zelf uitzoeken hoe hard het ook klinkt.

1
3 Interessant

Echte hulp, zoals hulp bij infrastructuur, hulp bij het opzetten van permacultuur projecten (groen maken woestijn, aantrekken van water, voedsel, werk voor veel mensen), scholing, alternatieve energie, zorgt er voor dat mensen / landen zelfstandig worden, autonoom worden.....en dat moet kost wat kost vermeden worden.

Recent bewijs is de puinhoop die Lybië nu is, het enige land dat dergelijke massale migratie heeft tegengehouden.
Lybië was een voorbeeld van een staat die alles in orde heeft, goed zorgt voor zijn mensen, zorgt voor groenontwikkeling en waterverzorging en dat kan niet, arbeiders moeten het niet te goed hebben, dan worden ze lui niet waar.

[quote]For NATO, its corporate allies, and its media mouthpieces, such prosperity for workers simply will not do. We live in a world where austerity for the workers is the order of the day – for those in Libya, Greece, Italy, Spain, Great Britain and the U.S. as well. And those who stand in the way of such austerity measures, whether they be a nationalist government in Libya, Communists in Greece or Occupiers in the U.S., must be dealt with accordingly – by violent reaction.
https://www.counterpunch.org/2011/11/23/destroying-libyas-welfare-state/

Dus logisch dat dit vals argument gebruikt wordt om het enige dat werkelijk helpt niet uit te voeren maar in plaats daarvan een miljarden en miljarden kostend eugenetisch project dat er voor zorgt dat 'wij' en de 'migranten' de sigaar zijn.

2
4 Proemevla

@3 Mee eens, maar je kunt het ook op een wat positievere manier zien: geef die landen de kans om er zelf wat van te maken, op de eigen manier en volgens de eigen cultuur. Wat natuurlijk wel problematisch is, zijn de rovende multinationals, de corrupte leiders en de overbevolking.

0
5 thestranger

@5 Dat hebben we dus al meerdere malen gedaan maar wat er dan gebeurd zie 1

0
6 GOTCHA666

@4

Als het zo fantastisch was, waarom ontstond er dan een burgeroorlog? Oh, dat zo ook wel de schuld zijn van EU/Soros/NAVO ! Man man man, Libië is altijd een zootje geweest!

4
7 Vaartuig

@5

Ze kiezen zelf voor "rovende" multinationals, corrupte leiders en overbevolking.

0
8 Vaartuig

@7 : "Iemanden" hebben ladingen fake nieuws over het Westen uitgestort en Oil Queda opgezet en bewapend. Daarna heeft men een gezamelijke zwaar bewapende NAVO-roofoverval uitgevoerd waarna het Libische goud nog sneller verdween dan de waarheid. Er is, net als in Syrië, nooit een opstand onder de bevolking geweest of je moet de van buitenaf geregisseerde *Arabische lentes* bedoelen. Libië stikt van de olie, Libië was rijk en de mensen waren tevreden, de sociale voorzieningen waren voor een Afrikaans and optimaal, de watervoorziening rijkelijk en gratis. Maar Khadaffi heeft de wahabisten kwaad gemaakt door veelwijverij af te schaffen - hij vond 1 vrouw wel genoeg per man. En toen hij een eigen, op goud gebaseerde munteenheid probeerde in te voeren brak er paniek uit onder de bankiers. Dát heeft hem het leven gekost.

7
9 Ness

@7
Er was geen burgeroorlog maar een georganiseerde coup.

Lybië was geen zootje voor de Navo aan de hand van een 'no fly' zone mandaat begon met bombarderen van infrastructuur en regeringsgebouwen.

Lybië was de meest welvarende democratische staat in Afrika.
Lybie was een land met sociale voorzieningen waar 'wij' alleen van kunnen dromen, een land met een directe democratie waar wij alleen van kunnen dromen:
https://www.foreignpolicyjournal.com/2013/01/12/gaddafis-libya-was-africas-most-prosperous-democracy/

En hier van CNN: http://ireport.cnn.com/docs/DOC-884508

3
10 Proemevla

@9

U scoort hoog op de complotdenkerslijst. Altijd is alles van buitenaf geregiseerd. Heb je ooit wel eens iets georganiseerd? Dan weet je dat dat gewoon rente lastig is.

2
11 Vaartuig

@10

Ja, Libië was echt een democratische droomstaat. Geloof je het zelf? Je doet net alsof de levensstandaard in Libië hetzelfde was als in Zwitserland. In Zwitserland breekt echter niet de pleuris uit... dat zal wel te maken hebben met de mensen die baat hebben bij de consensus. Consensus die ontbrak in Libië, wat ook tijdens Khadaffi een shitzooi was.

En een coup? Als Het Westen dat daadwerkelijk had willen doen zat er nu wel een andere regering. Hadden ze maar doorgehakt!

1
12 Vaartuig

@11 : ik scoor nog veel hoger op de 'alle gecontroleerde media liegen of verdraaien of laten cruciale info weg of leveren fake-nieuws af' lijst. Ik hoop dat je het Engels machtig bent; bij alle info op deze site worden keurig de keurige links bijgeleverd. http://washingtonsblog.com/2016/09/libya-2.html

5
13 Ness

@7
Nope, Libië was geen zooitje, wel een dictatuur.
Levensstandaard was nergens in Noord Afrika zo hoog.

En wie had nou na Joegoslavië en Irak kunnen voorspellen wat er zou gebeuren als je ongecontroleerd een dictator verdrijft.
En daar heeft de NAVO wel degelijk een hele grote hand in gehad.

1
14 kenny013

Alle vormen van hulp per direct stoppen dan.

1
15 Yisrael

@15
En nog minder mogelijkheden geven, zodat ze extreem arm worden.
Hebben ze helemaal geen geld meer om te migreren........

0
16 kenny013

@16 Zo is dat. Ze stikken er maar in.

1
17 Yisrael

@13

Ik neem je pas serieus als je je eigen bronnen met dezelfde argwaan bekijkt als de "mainstream media". Als je het niet erg vindt neem ik beiden zo nu en dan met een korrel zout. Ik kijk liever naar de kale feiten (die in de MSM wel vaak genoemd worden) dan naar de "duiding" ervan.

0
18 Vaartuig

@12
Ik zou jou moeten geloven met je epistels uit eigen werk?
Ik vertrouw liever op feiten en die heb ik gegeven.

Dit bijvoorbeeld: https://www.foreignpolicyjournal.com/2013/01/12/gaddafis-libya-was-africas-most-prosperous-democracy/
komt van Garikai Chengu is a Fellow of Harvard University's Du Bois Institute for African Research. Garikai can be contacted at [email protected].

Zijn mail adres staat er bij, dus feel free om hem te mailen en te overtuigen van jouw wereldbeeld.

2
19 Proemevla

@19

Je weet zelf ook wel dat Libië geen droomstaat was. Ze verschenen nooit in de top 50 rijkste, gelukkigste landen enzovoort.

0
20 Vaartuig

@20
Geen enkele van die 50 landen van 'jou' liet ALLE burgers zo profiteren van de (olie)inkomsten, had die sociale / zorg voorzieningen, had een directe democratie, had een grootschalig project om woestijngrond groen te maken.
Geen enkel van die 50 landen wilde een centrale bank oprichten onafhankelijk van onze centrale schuld banken, gedekt door goud, waar heel Afrika van kon profiteren.

1
21 Proemevla

@21 ,

toch typisch, ik heb Libiërs in mijn kennissenkring en die vonden Libië onder Gadaffi nou niet bepaald de hemel op aarde.
Niet dat het er beter op is geworden aldaar.

2
22 jodelatedieho

@22
Een paar vrienden van een tante van een nicht van mijn oma vonden Nederland niet bepaald de hemel op aarde.
Niet dat het er beter op is geworden alhier.

2
23 Proemevla

Men heeft het altijd maar over zielig en dat die arme negertjes sterven vd honger en ziekten ed.... maar as je dan opwerpt dat de bevolking in ff 80 jaar is vervijfvoudigd.... wordt het het even stil.
Kun je nagaan. En maar voortplanten, de ene na de andere, 9 vd 10 x keer is papa niet in beeld wat zelfs onze eigen SS heeft verklaard met een zure bek. Niet voor niets ook dat je daar de hulpgroepen van vrouwen hebt, de mamma's en woman for change bv. Ook laat men altijd die zielige mensen en kinderen zien in de dorpen, men laat nooit de vaak zelfs moderne steden zien die zeker niet gespeend zijn van luxe. Want dan gaan mensen zich afvragen waarom die lui hun eigen mensen niet helpen? Daar komt nog bovenop dat het helpen met voeding de eigen sector om zeep helpt. Zelfs de gratis kleding uit het westen heeft als negatief effect dat men dat nog liever heeft dan kleding vd eigen makrt omdat er meer diversiteit in zit. wat ook niet gaat veranderen als wij die markt maar blijven overstelpen met hulp.

Iedereen in zijn eigen continent en zorgen voor de mensen in hun eigen continent. Dan houden ze vanzelf op met vechten, moorden en lui achterover hangen. En alleen op een verantwoorde manier hulp bieden. He is jammer, maar onder de blanken hadden ze het allemaal beter dan nu. Er zijn zelfs mensen zelfs in Z-Afrika die openlijk zeggen dat ze die tijd liever hadden, hoe gefaald heb je dan als land? (continent)

0
24 Bleke Betty

@23 ,

fijn voor ze.
Ik ga echter liever af op ervaringsdeskundigen.

3
25 jodelatedieho

@25
Je hebt dus niks met feiten maar baseert je mening op een paar mensen.

1
26 Proemevla

We moeten ons afvragen welk doel die geldstromen bereiken, als in de praktijk blijkt, dat ondanks de geldstromen, mensen tóch het land verlaten, op zoek naar een beter bestaan.
Het kan niet zo zijn, dat er "ontwikkelingsgeld" wordt rondgestrooid en het niet de doelen bereikt waarvoor het bestemd is.
Dan doe je als regering iets goed fout.
Er gaan miljarden om in deze "ontwikkeling-industrie", waar corrupte regimes en multinationals van profiteren, zonder dat daar met enige controle op is.
Zolang dit blijft doorgaan en regeringen denken, dat ze hiermee hun geweten blijven sussen, zal de migranten-instroom blijven doorgaan.

0
27 Strongoli

@21

Je kletst uit je nek.

Wikipedia zegt: "From 1977 onward, per capita income in the country rose to more than US $11,000, the fifth-highest in Africa,[63" De vraag is echter of die inkomsten ook eerlijk verdeeld werden, want daar schort het in dit soort landen wel eens aan.

Het klopt dus dat Libië het - voor een Afrikaans land - erg goed deed. Het inkomen was vooral afhankelijk van olie.

In februari 2011 ontstonden protesten geïnspireerd op "voorbeelden" uit de naastgelegen landen zoals Egypte. Die onrust was niet het gevolg van interventie van de VS of de NAVO (want wat maakt het de VS of de NAVO uit welke dictator bijvoorbeeld Egypte steunt), maar waarschijnlijk de reactie op continu repressief beleid van regeringen in Libië en andere Arabische landen. En ook uiteraard de financiële crisis die ook de Arabische landen niet ongemoeid lieten. Dankzij sociale media ontstond een kettingreactie en één en ander bleek achteraf te verlopen via sektarische scheidslijnen.

Je schreef: "Geen enkele van die 50 landen van 'jou' liet ALLE burgers zo profiteren van de (olie)inkomsten, had die sociale / zorg voorzieningen, had een directe democratie, had een grootschalig project om woestijngrond groen te maken."

Ik weet niet, maar de welvaart hier in Nederland is deels te danken aan de gasbaten. En een ander land: Noorwegen heeft het nog beter voor elkaar. Zwitserland heeft geen grondstoffen, maar ook daar heeft men het relatief goed voor elkaar. Stuk voor stuk landen waar je tussen 1970 en 2018 toch liever had gewoond dan in Libië. En waar de collectieve voorzieningen een stuk beter waren.

Je schreef: "Geen enkel van die 50 landen wilde een centrale bank oprichten onafhankelijk van onze centrale schuld banken, gedekt door goud, waar heel Afrika van kon profiteren."

Ja joh, dekking door goud? Uiteindelijk zit de waarde van goud ook maar in de hoofden van mensen, net als de waarde van geld, schuldpapieren, aandelen, zilver en eigenlijk alles. Goud is niet zo magisch als het klinkt.

0
28 Vaartuig

Oh kijk, er wordt weer over 'Afrika' gepraat alsof het één land is.

Hint: er zijn tig verschillende landen in 'Afrika' en wat wel en niet werkt verschilt per land nogal.

Verder maakt het nogal wat uit wat voor soort hulp je geeft uiteraard. Hulp bij het bestrijden van corruptie, hulp in de vorm van het neerzetten van scholen, hulp bij het bestrijden van ziektes die voor vijftig cent of één euro per persoon uitgebannen kunnen worden of hulp in de vorm van lampjes op zonne-energie zodat kinderen 's avonds na een dag op het veld geholpen te hebben, nog kunnen leren en een boek kunnen lezen werken juist wel bevorderlijk en zouden migratie tegen kunnen gaan omdat je lokaal voor kansen zorgt. En een school verplaats je niet zo makkelijk, een elektriciteitsnet maakt het ook niet eenvoudiger op een boot te stappen.

Domweg een zak met geld neergooien helpt niet uiteraard. Maar dat gebeurt ook nauwelijks meer, als het überhaupt al ooit een belangrijke vorm van 'hulp' was.

Wat vooral niet werkt, is simplistisch alles en iedereen, van heel Afrika tot de vele verschillende soorten hulp, te generaliseren.

1
29 progressiefliberaal

@28
[quote]n februari 2011 ontstonden protesten geïnspireerd op "voorbeelden" uit de naastgelegen landen zoals Egypte. [/quote]

Je bedoelt de 'Arabische lente' opgezet door de 'muslim brotherhood', een terroristische organisatie.

[quote]Ik weet niet, maar de welvaart hier in Nederland is deels te danken aan de gasbaten. En een ander land: Noorwegen heeft het nog beter voor elkaar. Zwitserland heeft geen grondstoffen, maar ook daar heeft men het relatief goed voor elkaar. Stuk voor stuk landen waar je tussen 1970 en 2018 toch liever had gewoond dan in Libië. En waar de collectieve voorzieningen een stuk beter waren.[/quote]

Hier staan een paar leugentjes in, op de eerste plaats was het alleen in Lybië dat ALLE mensen profiteerden van de (olie)inkomsten.
Op de tweede plaats waren nergens de collectieve voorzieningen beter (te zien in de links die ik postte)


[quote]Je schreef: "Geen enkel van die 50 landen wilde een centrale bank oprichten onafhankelijk van onze centrale schuld banken, gedekt door goud, waar heel Afrika van kon profiteren."[/quote]

ONAFHANKELIJK van onze centrale schuld banken, GEDEKT door goud.

1
30 Proemevla

@30

Waren de sociale voorzieningen in Libië nu beter dan Noorwegen of niet?

En verder zit de waarde van goud in je hoofd, net als de waarde die men toedicht aan geld.

0
31 Vaartuig

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
GeenStijl: Hé, ff opletten Eric van der Burg: Polen gaat Kiev wél helpen dienstplichtigen terug te sturen

Slappeling die vd Burg. Ook dienstplichtige Eriteers geeft hij onderdak. Rutte vindt het allemaal best en laat hem zijn gang gaan. 🤔...

5 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

elsemiek
Offtopic

@2685 Idioterie een maand al , wat zou je hier moeten doen om je account verwijderd te krijgen ?dreigen met een bom ?Ze zijn t bovendien ver...

8 minuten geleden geplaatst door elsemiek

maarten1234
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

@11 het is een probleem van de winkel, niet de normaalgedragende klant - nu moet de normaalgedragende klant het bekopen met een potentiele schen...

10 minuten geleden geplaatst door maarten1234

elsemiek
Offtopic

@2684 Ik was op kraamvisite , laat thuis , smorgens vroeg de deur al uit , dus was blij dat ik zat heerlijk joh met een malibu 😛...

13 minuten geleden geplaatst door elsemiek

Snorrie
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@9De baas van de Nato is niet ondergeschikt aan een mp...

14 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Snorrie
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

@8En dat zal in ieder pand met beveiligingscamera's hetzelfde zijn.Zodra het maar vermeld wordt voordat je het pand binnen ga.Als je dan...

17 minuten geleden geplaatst door Snorrie

maarten1234
Mensen met laag inkomen krijgen dit jaar tot honderden euro's meer vakantiegeld

modaal+ moet dus minder uitgeven... slecht voor de economie ;)...

25 minuten geleden geplaatst door maarten1234

elsemiek
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@46 Lul niet zo hypocriet, jullie moesten elkaar op NJN al niet , jij denkt dat ik uit een ei kom of zo ?Er wordt nu tegen jouw gescholden en ...

25 minuten geleden geplaatst door elsemiek

Bop
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

@8 Jij bent wel héél erg wantrouwend....

26 minuten geleden geplaatst door Bop

maarten1234
“Rusland is zich massaal aan het bewapenen”, waarschuwt Duitse defensieminister

rusland gaat lekker met z'n grondstoffen; goudprijs schiet ook omhoog dus genoeg resources voor rusland...

27 minuten geleden geplaatst door maarten1234

NK. App
Hindi Porn Full Movie4k Bf VideoCoger VideosEvan Rachael Wood NudeHot Indian PornPorn HardestJapanese Student Sex VideoMyfreevamSharing Wife With A FriendMollybabesA.i Porn PicsRaven NudesBeeg DownloadKelly Brook PornHot And Sensual VideosDixiexxx日本 Av 在线LuvejasminAnalsissyAmenda Cerny Only FansXnnx.c0mValericasteeleInari VochsAmber Heard Hot SexKannada B Grade MoviesPointy TitsSexual Scenes In MoviesDickmouthPlayboy Tv SwingersJena Sims MoviesHanime TbBit Tits NakedSweetteets24Free Pornstar VideosReshma Sex Videos HdSalice Rose Leaked OnlyfansCandid PokiesPorn CameltoesKaley Cuoco NideErotic Movies FullGay Doctor PornSex Video 3Vervideosporno GratisBlack Dp PornBaixarhentaiJohny Sins VideosTailor XxxJav English SubsWifrloverTirinha Pornoüvey Anne PornosuFrench Maid PornAoft Porn For WomenExtra Small Sex VideoCamcaps.toWankbusOral Sex GifTxxx HdHd Teenagers PornFreya Von Doom Private Societyسكس هنديBoneca Realista SexoHentai Big TitsOmegle FeetLana Rhoades LatestPorn Video SareeAleeta OcaneCumhotMassage PornhdSunny Leon PoPitn HubAssfuck My WifeLindsey Pelas LeakedBhabhi Sex ClipDb69 NetPorn BolliwoodAgathavega PornBiva StreetPornozin Do BomHentaiadamSea Of Thieves PornServant XxxHot Guy PornSugaryloveKannada Sex StoreSadako PornBabysitterr PornFilme PornográficosX Bf Video HdMorgpie LeaksIndian Brother Sister Porn VideosMe And My Girlfriend SexNange BoobsIndianteachersexNebraska Coeds Nude女性 高潮Viva Street UkMegnutt LeakedPorn SakuraPc Hd SexFree Xxx Sex Full MoviesFemale Cop PornShi Official PornReal Wife ShareAisian AnalMature BjsRule XxxPornxxxxxNew Girl Xxx VideoPais-049Abiee__Xxxx Indian PornBig Black Cock HdSexi Video Hd PronWww Xvideo Com BengaliFoto De PornouBestporncomix.Olivia Wilde SexyBlair EvoryCrossdresser BlowjobElement PornSree SexShowup PlSex Video Sex ComGood Porn XxxFudi SexPorn Movies From AfricaTaylormsdeclipsGaktrizzy PornDoyjin MoeTelegram Da PutariaMetart HairyXxxappsSislovesme 23 08 18 Melanie Marie I Need Your SilenceLenadaplugSexi MooviR Ule 34Tube8 Pron VideoXxx Japanese MessageAnal For CashAdult Cam ChatPornographie ImagesMom CnxxMuscular Nude WomenFam Nude PicJill Kelly PornstarBanging FamilyOmegelRrealifecamXxx Sexy Wallpaper