door Febee in Politiek  ·  37 Reacties

  • 15
  • 756x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Eerst zien, dan geloven ... Dit beleid komt veeeeeel te laat. men voelt de EU wankelen ..

0
1 sparta

Die onderste steen geloof ik al lang niet meer.

0
2 Al

het mag nu toch wel kristalhelder zijn dat ze pas wat gaan doen als ze zien dat hun eigen positie in gevaar komt

0
3 semperpenis

De zoveelste "plannen"..
En dat allemaal voor "vriendin" Merkel, om haar in het zadel te houden.
En de praktijk?
Die kennen we wel. Er verandert niets.
Op naar de volgende meeting.

0
4 Dieke

Geen woorden maar daden zou ik zeggen.

1
5 NederTurk

allemaal voor eigenbelang dus niets nieuws

1
6 knakworst

Het houdt natuurlijk een keer op.

You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time.
Abraham Lincoln

0
7 in holland

Eindelijk.

0
8 grasnaaier

@7
Ondanks de duidende uitspraak van Abraham Lincoln ........ Is er hier in de EU al jaren verd*mde veel rek om all peoples all the time écht wel voor de fool te houden !!

0
9 Tante Annie

Nog niks van Timmermans gehoord over de stevige taal

0
10 GOTCHA666
11 Sjaak Trekhaak

Er zit weinig anders op. Nog meer populisten en dictators kunnen we er niet bij hebben dus hoe eerder de zondebok die vluchtelingen zijn voor dat soort 'leiders' wordt weggenomen, hoe beter.

Als mensen niet in willen zien dat vluchtelingen helemaal niet zo'n groot probleem zijn, dan maar daarbij neerleggen. Ze hebben nu eenmaal wel stemrecht en dat heeft Europa al genoeg schade opgeleverd.

De buitengrenzen zullen dicht moeten.

21
12 progressiefliberaal

@10
Men mag niet met volle mond praten..

2
13 Sjaak Trekhaak

@12
"buitengrenzen dicht"

Aaah, je hebt hier en daar toch nog een beetje inzicht..

1
14 Sjaak Trekhaak

@14 ,

Van mij hadden ze wel open mogen blijven, maar velen denken er anders over. Dus tja. Het zij zo.

Schengen en binnengrenzen open kunnen houden is belangrijker.

18
15 progressiefliberaal

@15
Die EU is verkeerd gesticht..
Van buiten naar binnen werken, in plaats van andersom question

1
16 Sjaak Trekhaak

@12 : Vluchtelingen, of beter gezegd 'gelukszoekers', hebben deels zichzelf tot zondebok gemaakt door teveel in het oog te lopen ivm criminaliteit en (grote) overlast. Daarbij zijn velen moslim en lopen er ook zo bij. Dat valt op en dat steekt want de islam is bepaald geen geliefde godsdienst hier. En dit komt dan bovenop de puinhoop die de allochtonen hebben gemaakt met hun over straat zwervende etters, hun outkierings, hun waanzinnige eisen, hun gejank, korte lontjes en lange tenen, hun fraudegevoeligheid, hun excessieve criminaliteit en meer. Er zijn nog maar weinig autochtonen die niet tegen de nadelen van immigranten van vroeger en nu zijn opgelopen, soms heel pijnlijk. Zulke zaken vergeet men niet. Aan dergelijke cultuurverrijking heeft niemand behoefte. Dus staat men niet meer open voor nieuwe aanvoer.

Nu bijdraaien en een beetje toegeven voldoet niet meer. Het is al veel te laat. Mensen zijn heel alert geworden. De censuur die is toegeslagen zet nog meer kwaad bloed. Wat niet weet wat niet deert gaat alleen maar op als er vertrouwen is, maar dat is weggegaloppeerd op een paard. Nu geldt wat niet weet deert dubbel zo hard. En je lult het niet meer weg.

3
17 Ness

Hardere toon...... zie liever harde daden.

0
18 Soare

Volgens mij zijn het geen vluchtelingen echter migranten.

3
19 Rattocasi

@4 : Er verandert wel iets. Ze willen nu vanuit EU een budget instellen voor het immigranten probleem en de landen worden geacht, dat EU-budget op te hoesten, ongeacht wat ze binnen de eigen grenzen er al aan uitgeven. Dat verandert er.

0
20 Wendel

@20
Daar gaat Italië écht niet mee akkoord en ik denk, nóg een paar landen niet.
Ze blijven naar over budgetten praten.
Maar dat is het verhaal achteraf.
Je moet eerst je plannen concreet hebben en dan zou er misschien budget voor vrijgemaakt kunnen worden.
Nu is álles gebaseerd op los drijfzand.
Geen concrete afspraken met landen die opvang willen verzorgen, geen concrete afspraken over wie de controles doet in die kampen en wie de selecties. Wie haalt de criminelen eruit? Geen afspraken over terugkeerregelingen, helemaal niets.
En wél de burgers laten betalen, voor iets wat niet van de grond komt?
Merkel spoort écht niet meer.

0
21 Dieke

@17 ,

" hebben deels zichzelf tot zondebok gemaakt"

Dat is een contradictio in terminis. Tot zondebok wordt je gemaakt, dat is de hele definitie van een zondebok...

Verder zijn de regeringsleiders die hen het hardst tot zondebok maken, juist degenen die geen oplossing willen. Kijk naar Orbán die een Europese top boycot, of de Duitse minister die niet wil erkennen dat iedere oplossing op lager dan Europees niveau gewoon niet efficiënt is.

Iedereen wil wat dat betreft een oplossing voor het probleem, behalve degenen die er handig van profiteren omdat ze de (of meer) macht zien lonken. En dat is wat momenteel het meest een effectieve oplossing in de weg staat, zoals de kop boven dit bericht ook wel laat zien.

De wil bij de EU is er, te laat misschien, maar daar ligt het probleem nu niet meer. Bij Merkel was die wil het op te lossen er trouwens ook al langer; ze is het in principe eens met de oplossing van Seehofer om eenvoudige doch effectieve keuringscentra op te zetten waar iedereen wie geen recht heeft op asiel meteen van naar het vliegveld wordt gebracht om teruggestuurd te worden. Verschil is alleen dat ze erkent dat het wel in heel Europa gelijkgestemd zal moeten worden en daar heeft ze gewoon gelijk in.

Het zijn juist degenen die in de vluchtelingen een handige zondebok zien die nu dus de meeste weerstand leveren tegen een oplossing: de leiders van de Visegrad-landen, en ieder ander die effectief één gecoördineerde vorm van beleid tegenwerkt.

11
22 progressiefliberaal

@22 : nee zeikerd het is een reaktie op jouw zondebok-opmerking waarop ik reageer met cynisme. Verdere lappen tekst lees ik niet want er wordt weer over Orban doorgezaagd. Er is één ding wat ik heel zeker weet: politieke benoemingen van rechters zijn in Nederland de normaalste zaak van de wereld maar Hongarije mag het niet. Want dam is het levensgevaarlijk fascisme. Zoals hier heerst dus. Meer hoef ik niet te weten. Bash draadjes zijn totaal oninteressant.

3
23 Ness

@23 ,

Zwak antwoord, maar ook niet verrassend daarom. 'Ik lees het niet want ik ben het er niet mee eens.'

Oké, dan niet. Veel plezier in die bubbel van je.

Cynisme is trouwens niet 'ik kan de definitie van woorden aan mijn laars lappen en dan nog steeds denken dat wat ik zeg werkelijk een antwoord is of ook maar ergens op slaat'.

Ik begin wel begrip te krijgen voor die mensen die klagen over al die allochtonen die de taal niet beheersen zo. Want wat je deed was gewoon een taalspelletje spelen. Een semantische drogreden hanteren die alleen stand kan houden door onbeschaamd de betekenis van woorden te verkrachten. Of niet te begrijpen, kan ook natuurlijk.

8
24 progressiefliberaal

Alles moet nu in het werk worden gesteld om de bevolking, speciaal in Duitsland, te sussen zodat Merkel er niet uit gelazerd wordt en de populisten weer in het gareel te krijgen. Daarna komt de koude douche want de plannen zijn mislukt en we hebben er weer een hele boel meer binnen.

Laat ze maar lullen Italië maar laat er geen een meer binnen totdat er een definitieve oplossing is aangetoond en die 500.000 illegalen zijn teruggestuurd of opgenomen worden door de grote jongens zoals Duitsland, Frankrijk en Spanje.

0
25 niet-alles-geloven

Hoe kan dat nou? Eerst was het allemaal tof en OK. Hebben de leiders nu andere gedachten dan in 2015? Waar blijft die toelichting?

0
26 schrootflint

Beginnen ze nu pas in te zien dat de mensen het spuug en spuug zat zijn???

0
27 rubbie

Hoe moeten al die goedpraters, die zelfs tegen beter weten in, constant het landelijke én het EU beleid verdedigen hier nu weer mee omgaan? Eerst konden er niet genoeg migranten naar binnen gesleept worden, en dat was volgens de goedpraters alleen maar goed, tof en heel erg wenselijk.
Nu moeten ze ineens als een blad aan de boom draaien en tégen de migranten zijn, alleen maar omdat hun grote voorbeelden dat nu ook ineens gaan uitdragen.
\Ben erg benieuwd hoe de goedpraters zich hieruit gaan kronkelen.
(allesbehalve)progressiefeliberaal doet alvast een hilarische poging.
Het worden interessante tijden, zullen we maar zeggen.

@15 Als de grenzen van jou open hadden mogen blijven, heb je dan ook een kleine indicatie van het aantal migranten die we zouden kunnen opnemen? Als het dan over de hele EU gaat, hoeveel zouden er dan bij kunnen, wat jou betreft?
1 miljoen? Een half miljoen?
2 miljoen?
5 miljoen?
10?
25?
50?
En als die grens dan eindelijk bereikt is, hoe zie jij het dan voor je om de stroom te stoppen?
Of is er helemaal geen grens? Alle 7 miljard mensen naar de EU?

0
28 xtremy

* Verwijderd door de redactie *

29 schoentje

Het lost het échte probleem, namelijk de niet goed functionerende EU niet op.
Kunnen ze proberen om migratie als 'grootste probleem' voor te schotelen en daar een zogenaamde oplossing voor bedenken, maar zelfs dat gaat niks veranderen.

0
30 Partijdig

* Verwijderd door de redactie *

31 schoentje

@4
"Er verandert niets. "
Als er niets verandert zit 'vriendin' Merkel binnenkort niet meer in het zadel.
De CSU heeft al aangegeven haar plannen toch door te voeren, als Merkel die blokkeert komen er nieuwe verkiezingen.
En daar zal ze zeer waarschijnlijk niet 'sterker' uitkomen.

1
32 kenny013

Is men het nu eindelijk zat , had men in het begin moeten doen toen de gelukzoekers massaal in gammele bootjes Europa probeerden Europa te bereiken. Ze hadden ze consequent terug moeten sturen

3
33 Toronto Blue Jays

@28 ,


"Nu moeten ze ineens als een blad aan de boom draaien en tégen de migranten zijn, alleen maar omdat hun grote voorbeelden dat nu ook ineens gaan uitdragen.
\Ben erg benieuwd hoe de goedpraters zich hieruit gaan kronkelen.
(allesbehalve)progressiefeliberaal doet alvast een hilarische poging."

Volgens mij heb ik nooit gezegd voor de komst van migranten te zijn, en nog steeds ben ik niet 'tegen migranten' (hoe kun je trouwens überhaupt tegen mensen zelf zijn?). Ik beschouw het hele immigratie-issue alleen niet als een net zo groot probleem als sommigen anderen hier en heb in het verleden weleens erop gewezen dat de kostenpost relatief klein is op de totale begroting.
Er zit een aanzienlijk verschil tussen 'ze zijn allemaal welkom' en 'migranten zijn geen groot probleem'. Dat sommigen daar het verschil niet tussen kunnen zien of niet willen begrijpen dat er meer standpunten mogelijk zijn dan enkel extreem voor of tegen, is niet mijn fout - net zoals sommigen er hier wat moeite mee hebben onderscheid te maken tussen liberaal, links en extreemlinks. Zulk beperkt begrip of vrije interpretatie en verdraaiing van wat mensen zeggen, dat kunnen die mensen alleen zichzelf aanrekenen.


Wat voor mij veranderd is, is dat de EU schade oploopt niet zozeer door de migranten, maar door mensen die nu anders gaan stemmen en heel foute regimes in het zadel helpen, regimes die onder het mom van 'migranten' zo'n beetje alles slopen waar moderne samenlevingen voor staan zoals de rechtsstaat, scheiding der machten en onafhankelijke media. De mensen die op dat soort leiders stemmen, lijken er geen erg in te hebben (of hier zelfs ronduit toe te geven) dat ze zelf zo nog veel meer schade veroorzaken aan de democratische principes dan een beperkte hoeveelheid migranten (want dat zijn het in landen als Hongarije) ooit zou kunnen hopen aan te richten - en dat enkel en alleen om een migrantenstroom te verminderen die al weer veel kleiner is inmiddels dan in 2015.

Als de meerderheid wil dat de buitengrenzen dicht gaan en bereid is extreem ver te gaan om dat af te dwingen, dan moet dat maar gewoon gebeuren. Het is wat mij betreft een acceptabele concessie als dat Schengen en de EU ten goede komt. Een verhoging van de dijken tegen de inkomende vloed van migranten dus, zodat degenen die het fundament van de democratie intussen proberen te ondergraven die vloed niet meer als excuus kunnen gebruiken.

En dat is dus geen gekonkel, hoogstens leg ik me neer bij het eeuwige geklaag over immigranten omdat er nu een veel grotere bedreiging voor onze landen ontstaat, vanuit die eeuwig durende klaagzang. Mij boeit het niet meer, geef het volk de buitengrenzen die het steeds harder lijkt te willen eisen en breng de instroom terug tot nagenoeg nul. Klein offer als dat de EU en de landen daarin beschermt en het wind uit de zeilen neemt van populisten. Dan kunnen we weer verder en kan het in Europa ook eens over wat anders gaan dan immigranten; investeringen, klimaatbeleid, economische ongelijkheid binnen landen enz.

Kort gezegd: het is geen voor of tegen migranten zijn of daarin draaien, het is een wens van het eeuwige gezeik erover af te zijn. Het is de schade die we als EU nu oplopen door het dooretteren van de discussie en de politieke ontwikkelingen die daarbij horen namelijk gewoon niet waard.

7
34 progressiefliberaal

inderdaad eerst zien dan geloven en als het dan zo ver komt is het 3 jaar te laat..

0
35 Lets keep it cool

"Fort Europa" Haha..
Eerder "resort knuffelparadijs Europa".

0
36 Xmod

Mooi!

Hier in Nederland wordt het draagvlak óók steeds kleiner....

Ja....wie tegen de opvang in de regio zijn, dat is die partij van Agnes Kant nog wal...
DENK(Erdogan)tank en extreem Groenlinks met die oude terroristische Afa leden...

0
37 Congo

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
MARCUSAURELIUS
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

Als ik meisje was zou ik niet tegen zo'n team willen spelen.Zou zeggen: ''Jullie hebben gewonnen zonder te spelen.''...

17 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Hendrianus
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

Het duurt nog even voor de spreidingswet actief is, 'De provincies hebben tot 1 november de tijd om afspraken te maken met gemeenten. Op die dat...

20 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Bop
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@34 Hoe kom je daar nou bij?????...

26 minuten geleden geplaatst door Bop

Frans Dictatormans
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

Who's fooling who? 🤔 😎 😂 🤣...

29 minuten geleden geplaatst door Frans Dictatormans

Weetal
VN-rechters eisen dat Israël voedsel toelaat tot Gaza om hongersnood te stoppen

Israel doet wat het nodig vindt.VN of geen VNIs maar goed ook....

29 minuten geleden geplaatst door Weetal

Frans Dictatormans
Smelten van poolijs heeft invloed op de tijd

@6 Yep, zo geschrokken dat HinderlijkeWalm zich niet meer kan verroeren:https://www.reddit.com/media?url=https%3A%2F%2Fpreview.redd.it%2Froom-22...

31 minuten geleden geplaatst door Frans Dictatormans

Querido not
VN-rechters eisen dat Israël voedsel toelaat tot Gaza om hongersnood te stoppen

@3 Of het een nazi methode is weet ik niet.Maar het is in ieder geval een daad tegen de menselijkheid - een oorlogsmisdaad - en het begint s...

32 minuten geleden geplaatst door Querido not

Frans Dictatormans
Smelten van poolijs heeft invloed op de tijd

@1 Tijd voor een nieuwe verzekering, De Secondestekort Aanvullende Tijdverzekering?...

33 minuten geleden geplaatst door Frans Dictatormans

Weetal
De Jonge onderzoekt buitenlandse en Russische inmenging in Nederlandse publieke debat

@1Schandalen zijn er overal.Of linksom of rechtsom.Nederland staat onder druk van Amerika.Amerika zegt: Schiphol mag niet krimpen,dus ...

33 minuten geleden geplaatst door Weetal

Frans Dictatormans
Moslims slaan 71-jarige christen bewusteloos in Den Haag

@5 Moet men ook gaan groeperen. Ben vorig jaar in een afgelegen deel van de Ardennen aangereden door een Mohammedaan (i.e. een Marokkaan), een z...

35 minuten geleden geplaatst door Frans Dictatormans

NK. App
KokooPornos Caseros MexicanasLexipantera OnlyfansLuna Star HdFree PorngamesNynphoFriday Night Funkin Por NHentaicompilationHow To Fuck HardKasting WoodmanTo Jerk OffFull Hd Sexy PornAmeteur AnalXxx Tube ComRoshyDirty Sex XxxIntenret ChicksJacqui Et Michel GratuitChrisean Rock FeetXxx Video ClipMarine PornhubBigtit Porn MoviesMporn HdпорнчубKannada Sex XnxxTasty Hot LatinaHentaied FullHentais AdultoJaime Pressly NudesGay InceststoriesStrike The BloodThe Dreamers Movie OnlineDakota James TvHentai GePornô Caseiros GrátisIndian Top Sex VideosBlue Picture Blue Picture Blue Picture Blue PictureDaughterswepNaked Shannon TweedKaitlyn KastrosMallu Maria VideosCoupledominationRaileytv LeakedBrezza BfFree Hot Sex PornAunty Hot FilmBig Black Granny TitsDogsex MoviesCrystal.sunshine NudeMisty SinnsLeonardo Dicaprio NudeEmily Blum PornBangalore Girls NudeCumblastGay Porn Milkedصور النيك متحركةChtirbateHentais MoviesRubi Rose NudesXxxy Video HdBrie Larson Nude LeakJapanese Mom JavBf Sexy Video Hd BfGoodporn.toJanpanese Gay PornGianna's PornNatalia CrossIndian Teen Girl NudeDesi Home Sex VideoPussy ClipsWedgie BondageWomen Who Suck Big CockPussy Licking HardHot Milf Hd PornDani Daniels CuteAmiture BlowjobsCamila Mush PornFake Celebrity NudesMichael DelrayMiley Cyrus Dex TapeHome PornFisting VideosXxx Desi Sex VideoDino Sex VideoBlack Lady PornSexteen NudeHard Lesbian Strap OnDoujindesu ManhwaBarbara Crampton NudeMaria Gjieli PornosBf Bf XxSam Frank OnlyfansVore Hentai GamePorn Videos Of Megan FoxWeird Sex VideosMonique Gabrielle NudeChittoor Sex VideosMaking Luna Squirt EverywhereBrezzer Sexy VideoXvideos.xomChromecasting PornFlashing At The GymLove Bf VideoMatube Tube PornSexy Girls NakedStripchat Indian LiveDesi Bride SexRedrube PornLesvian 69Nhentai IncestJaquie Et Michel PhotoSex Aunty HotStraight Guys NudeMofos.ckmXxx MassafeSalma Hayek PornographyCarisha MajaTitfuck Cumshot3d Cartoon Xxx VideoSani Lone XxxJapanese Uncensored English SubKendra Lust-analCfnmP Orzo.comXhamstrliveBiggest Tits Of PornSophie XdtYoung Mother 3 2015Hole In The Wall PornNaked Salma HayekKhalifa MiaKatrina Kaif Bf VideoYui NishikawaLeg Cross Scene Basic InstinctPunishment In PornDeep Nude RedditXxx Xxx Porn ComMalayali NudeIndian Randi Sex ComRose.cassidy NudeEva Notty MomSexiest Blow JobsAlex Tanner PornstarGwengwiz Asmr PornU To PornDayanna LaurenSons Friend PornFind A PornstarSexiest Female PornstarsJennie Kim Nude