Erik Smits
Volledig scherm
PREMIUM
© Erik Smits

Psychiater Jules Tielens: Wat de zin van het leven is, moet je echt zelf uitzoeken

InterviewJules Tielens (58) weet hoe het eraan toegaat in een ernstig verward brein. Hij is ervan overtuigd dat kameraadschap en verbondenheid voor verwarde mensen net zo belangrijk zijn als pillen en therapie. ,,We moeten vrienden worden.’’

  1. Je terras schoon zonder hogedrukreiniger? Zo doe je dat: ‘Voor 5 euro verrassend goed resultaat’
    PREMIUM
    test en tips

    Je terras schoon zonder hogedruk­rei­ni­ger? Zo doe je dat: ‘Voor 5 euro verrassend goed resultaat’

    Met temperaturen boven de 20 graden is het eindelijk tijd om te genieten van je terras. Maar na zo’n lange, natte winter hebben mos en algen (‘groene aanslag’) zich lustig op je tegels genesteld. Hoe krijg je die terrastegels snel en met weinig moeite weer schoon, zonder hogedrukreiniger? Welk middel werkt écht en is toch vriendelijk voor het milieu? Onze tuinexpert Laurence Machiels deed de test en kwam tot een verrassende conclusie.
  2. Gebruikers van Marktplaats maken zich zorgen: kijkt de Belastingdienst nou wel of niet mee?
    PREMIUM
    8 vragen
    18

    Gebruikers van Markt­plaats maken zich zorgen: kijkt de Belasting­dienst nou wel of niet mee?

    Platformen als Vinted, Marktplaats en AirBnB zijn door Europese regelgeving verplicht om jouw verkoopgegevens over 2023 door te geven aan de Belastingdienst. Dat heeft veel vragen opgeroepen bij onder meer Marktplaats-gebruikers. Ook kwam staatssecretaris Van Rij met een Kamerbrief. Want: om welke gegevens gaat het nou precies, wat betekent dat voor je belastingaangifte en moet je nu belasting betalen als je overbodige spulletjes op de site doorverkoopt?