RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

Lichaam in pand Utrecht waar agent uit sprong

Hulpverleners gisteravond bij de flat in Utrecht. Beeld © ANP

In de flat in Utrecht waar gisteravond een explosie en een brand was, is een lichaam gevonden. Dat laat de politie weten.

"De recherche doet onderzoek naar de toedracht. In verband met het onderzoek kunnen wij hier op dit moment niet meer over melden", meldt de politie op Twitter. Het is ook nog onbekend wat de oorzaak was van de explosie.

Bij de explosie zijn twee mensen gewond geraakt. Een van de slachtoffers is een politieagent. Hij sprong uit het pand om zichzelf in veiligheid te brengen. Hij was op een brandmelding afgekomen, zei een woordvoerder van de politie. Twee andere mensen ademden rook in. Ze zijn ter plaatse nagekeken door ambulancepersoneel.

Agent springt uit raam na ontploffing in Utrecht

De agent hing uit het raam van de brandende woning toen hij zich liet vallen.

Zes bewoners niet naar huis

Het pand aan de Marshalllaan in de wijk Kanaleneiland liep forse schade op. Bewoners van zes appartementen konden daardoor vanavond niet terug naar hun huis. Zij worden op een andere plek opgevangen.

De ontploffing gebeurde op de eerste verdieping van het gebouw. "Er zit geen behang meer op de wanden en alle kozijnen liggen eruit'', zegt een woordvoerder van de brandweer.