RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Buitenland

Verrassingsbezoek Melania Trump aan grens met Mexico

Beeld © AFP

First lady Melania Trump is vrij onverwacht opgedoken aan de grens met Mexico. Ze is er gaan kijken in een detentieoord voor kinderen van illegale immigranten die zijn gescheiden van hun ouders.

Melania bezocht een detentiecentrum van de grenswacht in McAllen aan de grens met Mexico, waar ongeveer zestig kinderen van migranten in de leeftijd van vijf tot zeventien jaar vastzitten in afwachting van de afwikkeling van de aanklachten tegen hun ouders.

Melania geraakt 'als moeder en als mens'

"Ze wilde met eigen ogen zien hoe er daar aan toe gaat", zei haar woordvoerster tegen verslaggevers. "De beelden hebben haar geraakt als moeder en als mens."

ZIE OOK: Einde aan omstreden immigratiebeleid VS, of toch niet? Vijf vragen en antwoorden

Haar man president Trump heeft gisteren uiteindelijk toegegeven na een golf van kritiek, ook uit eigen Republikeinse gelederen en van zijn vrouw, en bepaald dat het scheiden van kinderen van hun illegaal binnengekomen ouders niet meer mag. Hij heeft opdracht gegeven de reeds gescheiden kinderen te herenigen met hun ouders.

De betrokkenheid die Amerika's first lady toonde met mensen die te maken hebben met de harde aanpak van de immigratiedienst staat in schril contrast met het optreden van haar echtgenoot. Deze spreekt om de haverklap honend over illegalen die de grens oversteken en schildert ze geregeld af als gevaar voor de publieke veiligheid.

'Illegalen verpesten het land'

Trump zei dinsdag nog in een tweet dat de Democraten niet malen om misdaad en dat ze illegalen, hoe schurkachtig ook, het land laten binnenstromen en verpesten.

Meer op rtlnieuws.nl:
Trump staakt omstreden kinderdetentie aan grens

Bron: RTL Nieuws / ANP