Direct naar artikelinhoud

Baasjes denken hun hond nooit meer levend terug te zien. Dan wordt hij met de taxi thuisgebracht

Hondje Harris is weer veilig thuis na zijn avontuur in de Schotse hooglanden.

Toen hun hond Harris een wild dier achterna ging op de Ben Nevis, de hoogste berg van Groot-Brittannië, vreesden zijn baasjes Christoff en Allison du Plessis dat ze hun geliefde viervoeter nooit meer terug zouden zien.

Het vriest immers stevig op de berg, met op dit moment temperaturen tot min vier graden. Ze waren ook bang dat de terriër gewond zou raken en dat alle hulp te laat zou komen. Gelukkig liep het allemaal heel wat minder dramatisch af dan het koppel dacht.

Taxi
Twee klimmers vonden de ronddwalende hond namelijk diezelfde middag nog en besloten het nummer te bellen dat aan de halsband van de hond zat. Zo kwamen ze terecht bij Christoffs moeder, die hen het juiste adres doorgaf. De klimmers regelden toen een taxi, die de hond kwam oppikken en naar zijn baasjes terugbracht.

Oproep
Christoff en Allison zijn enorm opgelucht dat ze hun hond weer terughebben en zouden de klimmers graag persoonlijk willen bedanken voor hun reddingsactie. Allison heeft op haar Facebookpagina, waarin ze het avontuur van hond Harris uit de doeken deed, een oproep gedaan om de alerte klimmers te vinden.

Hond Harris vindt het intussen allemaal wel best. "Hij heeft erg genoten van zijn mini Highland-avontuur", schrijft Allison op haar Facebookpagina.

Hond Harris in de Schotse hooglanden.