Hulpdiensten op de plek van de aanrijding
In samenwerking met
L1mburg
NOS NieuwsAangepast

Rechter-commissaris: aanhouding voor ongeluk Pinkpop terecht

De man die verdacht wordt van de dodelijke aanrijding maandagochtend bij Pinkpop is de afgelopen dagen terecht vastgehouden. Dat heeft de rechter-commissaris, voor wie de 34-jarige Danny S. is voorgeleid, verklaard.

Morgen wordt duidelijk of het voorarrest van de verdachte wordt verlengd met twee weken. Volgens het Openbaar Ministerie is die beslissing afhankelijk van het technisch onderzoek dat nog steeds gaande is.

Bij de aanrijding overleed een man van 35 uit Heerlen. Drie andere festivalgangers raakten zwaargewond: een 30-jarige man uit Landgraaf, een 26-jarige man uit Heerlen en een vrouw van 23 uit Heerlen. Enkele uren na de aanrijding meldde de bestuurder zichzelf bij de politie in Amsterdam.

Hij wordt verdacht van doodslag en poging tot doodslag. De toedracht van het ongeluk is nog altijd niet duidelijk. Het OM liet eerder weten dat er geen terroristisch motief is.

Weg niet geheel afgesloten

De weg waarop de aanrijding gebeurde was tijdens het festival niet geheel afgesloten. Dat schrijven burgemeester en wethouders van Landgraaf in een brief aan de gemeenteraad. De Mensheggerweg was beperkt toegankelijk tussen 18.00 en 6.00 uur, met als doel een bedrijventerrein in de buurt toegankelijk te houden.

Verkeersregelaars controleerden het verkeer dat van de doorgaande weg kwam vanaf 18.00 uur. Op zondagavond werd die post om 23.00 uur gesloten omdat er dan veel verkeer zou zijn om festivalgangers op te halen. Een controlepost zou voor te veel oponthoud hebben gezorgd.

Wel was er tot twee uur 's nachts toezicht aan het andere uiteinde van de Mensheggerweg, om te voorkomen dat verkeer naar het bedrijventerrein zou rijden. Het ongeluk op die weg gebeurde rond 4.00 uur.

Op de plek van de aanrijding gold tijdens het festival een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur, schrijft 1Limburg.

Advertentie via Ster.nl