Duizenden bezoekers verwacht op halalbeurs in Utrecht

Archieffoto
Archieffoto © ANP
UTRECHT - In de Utrechtse Jaarbeurs is de grootste halalbeurs van Europa van start gegaan. Op Europese Halal Expo zijn producten te vinden die voor moslims toegestaan zijn om te gebruiken.
Halal betekent rein of toegestaan. Beursorganisator Miran Ismael: "Het is een term waarmee voor moslims wordt aangegeven wat is toegestaan om te gebruiken, en dan gaat het om levensmiddelen, maar ook om handelingen."

POPULAIR

"Halal wordt steeds populairder. Steeds meer bedrijven willen hun markt vergroten en meer producten exporteren. Wij hebben dit platform een paar jaar geleden opgezet om Nederlandse producenten de kans te geven in contact te komen met buitenlandse afnemers. Het gaat meer om het stimuleren van de Nederlandse export," zegt Ismael.

VERNIEUWING

De beurs is ook een plek voor nieuwe producten. Als voorbeeld geeft Ismael een bedrijf uit Maleisië, dat cosmetica en pharmaceutische producten introduceert voor moslims.
Op de halalbeurs staan 80 exposanten. De beurs maakt onderdeel uit van de International Week for Smart Food Production; in totaal staan er in de Jaarbeurs 1200 exposanten. Er worden de komende dagen 35.000 bezoekers verwacht.
Nederland heeft een perfecte reputatie op de halalmarkt
Miran Ismael
Ismael: "We zien op internationale beurzen dat Nederlandse producten in het buitenland vertrouwen uitstralen. En wij vinden het fijn om deze mensen in Nederland uit te nodigen om in contact te komen met Nederlandse producenten. Wij hebben als Nederland een perfecte reputatie op de halalmarkt in het buitenland."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.