RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

Vader hoort 18 jaar cel eisen voor moord op zoontje Diego (10)

Beeld © ANP

Als het aan het Openbaar Ministerie ligt, krijgt Marcel S. achttien jaar cel voor de moord op zijn tienjarige zoon Diego. S. heeft volgens het OM zijn zoon met voorbedachten rade gewurgd uit nijd omdat zijn vrouw hem had verlaten.

S. heeft tijdens de zaak steeds volgehouden dat hij 's avonds in slaap is gevallen op de bank, 's ochtends wakker schrok en Diego dood op het ouderlijk bed vond.

Klaarwakker door coke

Hij had er geen verklaring voor dat zijn telefoon en die van Diego de hele nacht actief zijn geweest. Bovendien had S. cocaïne gebruikt, waarvan hij volgens getuigen altijd klaarwakker bleef.

De officier van justitie noemde het niet aannemelijk dat een ander die nacht de woning is binnengekomen, de telefoons heeft gebruikt en Diego heeft vermoord. Het lichaam van de jongen was verplaatst, wat enkele uren na zijn dood moet zijn gebeurd.

Sterk kalmerend middel

Volgens S. was hij van plan de dag erop met Diego naar Spanje te vertrekken, zonder medeweten van de moeder. Hij had die reis echter op geen enkele manier voorbereid.

S. heeft volgens de officier de dood van de jongen gepland, zoals onder meer zou blijken uit de zoektocht op internet naar het sterk kalmerende middel dat in het bloed van Diego is aangetroffen.

Afscheidsbrief

Daarnaast zou S. afscheid hebben genomen van mensen alsof hij heel lang niet zou terugkomen. Zijn ouders ontvingen de dag na het drama een brief van S., waarin hij schreef 'Diego wilde per se mee, het is beter zo'.

De officier eiste geen tbs, omdat hij een zeer lange gevangenisstraf op zijn plaats vond.

Bron: RTL Nieuws / ANP
Meer over