Ga naar Content

VIDEO: Inbrekersbende actief in 't Gooi

HUIZEN In 't Gooi is een inbrekersbende actief die telkens op dezelfde manier te werk gaat. Ze gooien een ruit in en graaien apparatuur weg. In Bureau NH werden gistermiddag camerabeelden van zo'n inbraak getoond.

Op de video is te zien hoe twee inbrekers op 10 maart rond 5.30 uur tot tweemaal toe met een stoeptegel een ruit ingooien van een woning aan de Blaricummerstraat. Vervolgens grissen ze een laptop mee uit het huis en rennen ze weg.

Aangezien de daders op video zijn vastgelegd, is er een signalement bekend. De ene inbreker is lichtgetint en zo'n 1,85 meter lang. Hij droeg tijdens de overval een donker petje met tekst voor en achter, een donkere sjaal en een lichtgrijze broek. De andere dader is ook getint en tussen de 1,75 en 1,85 meter lang. Hij droeg een jack met capuchon, een grijze trainingsbroek en zwarte wollen handschoenen.

Mensen die de daders herkennen aan hun signalement of meer weten over de inbraken, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Foto: Bureau NH