Weer Israël-blunder bij de NOS (niw.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Febee in Buitenland  ·  36 Reacties

  • 4
  • 569x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Wie kijkt er nog naar de NPO, louter een spreekbuis van D'66, GL en de vluchtelingenlobby.

8
1 Black65

Ja, maar het is nu toch wel algemeen bekend dat o.a. de NOS eerder arabierenvriendjes zijn, en het niet zo nauw nemen met de waarheid...? Vilein woordgebruik is hen niet vreemd. Zo sturen de MSM de meningen van de lezers. In dit geval wordt al jaren aangestuurd op anti-Israëlische gevoelens en meningsvorming. Daarom is het goed dat er mensen zijn die dit opmerken, er tegen protesteren en deze 'sturing' bekend maken.

13
2 weerman

In ieder geval goed dat de NOS op de huid wordt gezeten, met hun suggestieve schrijfsels en nieuws.

9
3 Marrie

Een gigantische blunder. Er stond een komma te veel in het bericht.
En ja, dat is natuurlijk anti-semitisme. Jodenhaat enzo.
Boehoehoe zeg, wat een stelletje jankerds.

24
4 beastyboy

* Verwijderd door de redactie *

5 schoentje

Ach als de NOS zegt dat het groen is weten alle mensen met gezond verstand dat het ROOS is, en ze eerst even op internet moeten rondsnuffelen voor de waarheid!

6
6 Zie Hier

Quote
Door het gebruik van deze woorden zullen veel lezers geneigd zijn te denken: ‘O, als Israël dat zegt, zal het wel niet waar zijn – daar heeft de Joodse staat immers belang bij.’
Unquote

Gôh, hoe zou dat nou komen?

Israël 'speelt' ook nogal eens met zijn berichtgeving maar rectificeert alleen maar als anderen hebben aangetoond dat er ronduit gelogen wordt, zoals het knip- en plakwerk als 'informatie' rond de moord op de Palestijnse verpleegkundige.

Als het om berichtgeving over Israël gaat is het volgens een klein groepje 'influencers' niet goed of het deugt niet. Gelukkig neemt het kritiekloze slikken van Israprop met rasse schreden af.

#jewsandarabsrefusetobeenemies

25
7 ~ Echelon II ~

@7

Weer een aanval op één partij, zie ik. Waarom verbaast me dat toch niet van jou...

Gelukkig rectificeert Israël eventuele foute berichten. De arabieren doen dat nooit; die geven voortdurend valse, overdreven en misleidende berichten. Die niet gerectificeerd worden..!
Maar daar hoor ik jou niet over. Goh!

12
8 weerman

Ach, velen op NK maken van "leden van Hamas" "strijders van Hamas"

9
9 tsja

@8

https://www.eajg.nl/node/1056

"Voor EAJG gaat het hierbij om twee aspecten: het eerste is het betreurenswaardige fenomeen dat Joden worden gebruikt om moslims mee te slaan, en beschuldigingen van antisemitisme en antizionisme soms worden gebruikt om critici van Israël de mond te snoeren. Dit in de gaten houden en waar mogelijk aan de orde stellen – daar gaat veel tijd in zitten de laatste jaren."

Letterlijk Een Ander *Joods* Geluid.

24
10 ~ Echelon II ~

@10
EAJG heeft een aanhang hier van nog geen 3%. Je probeert nu de mening van een heel kleine splintergroepering te doen vóórkomen als zijnde de mening van een grote groep joden. En dat is dus onzin, een bekende en beruchte methode om meningen te beïnvloeden. Je gebruikt ook nog eens joden om joden te bestrijden; ook zo'n arabisch trucje. Erg vals, daarom gebruiken joden nooit de truc om arabieren met arabische meningen te bestrijden. Ze staan boven die trucjes.

question

9
11 weerman

@8 : Met je eens dat dit soort problemen van beide kanten bekeken moet worden en niet dat er moedwillig slechts 1 kant wordt bekeken. Dat is het meest kortzichtige wat je bij veel reageerders ziet. In de tunnelvisie 1 kant aanvallen. Triest.

De opmerking van de NOS over Israel die Iran wil vernietigen is echt wel lachwekkend en net zo triest.

3
12 Gezond boerenverstand

* Verwijderd door de redactie *

13 Uitede aka Espede

* Verwijderd door de redactie *

14 weerman

Weer een blunder bij het NIW.

In het artikel van onderwerp schrijft het NIW, "het was Hamas zelf dat openbaarde dat liefst 50 van hen lid van de terreurbeweging waren (nog eens drie behoorden tot de Palestijnse Islamitische Jihad, een andere terreurorganisatie actief in Gaza."

Dat suggereert dat Hamas zichzelf als terreurorganisatie ziet. NIets is minder waar. Correct zou zijn als het NIW schrijft dat Hamas toegeeft dat er leden van Hamas gedood zijn bij de afscheiding tussen Israël en Gaza. Israël en andere landen beschouwen Hamas als een terreurorganisatie.

Het artikel waar het NIW naar verwijst, https://www.niw.nl/fouten-omissies-en-leugens/
bevat overigens ook blunders. Het is maar welke bril je opzet mevrouw Voet.

25
15 Hendrianus

@2 weerman

Maar een bron als brabosh is in jou ogen geen 'sturende' bron?

25
16 Hendrianus

* Verwijderd door de redactie *

17 Nakhon

@11 weerman

"Erg vals, daarom gebruiken joden nooit de truc om arabieren met arabische meningen te bestrijden. Ze staan boven die trucjes."

Oh nee,


Je past met dit statement aardig in wat het NIW de NOS verwijt. Het kan natuurlijk ook een vergissing van je zijn.

25
18 Hendrianus

@17 Nakhon

Mevrouw Voet draagt geen bril, https://www.niw.nl/over-ons/redactie/
Misschien moet ze dat toch eens gaan doen.

23
19 Hendrianus

@16
Off-topic. Helemaal niet belangrijk wat ik vind van bepaalde bronnen. Feit is gewoon dat Hamas toegaf dat van de 62 doden, er minimaal 50 strijders zijn van die "dappere strijders voor vrijheid, gerechtigheid en democratie!" De rest van je geneuzel is allemaal bedoeld om stofwolken op te werpen om de lezers hier niet teveel op het onderwerp in te laten gaan.
Je @18 en je @19 zijn niet bedoeld om over het onderwerp te praten, maar om mensen hier zand in de ogen te strooien. Bekende truc hoor.

7
20 weerman

@20 . Nee, geen strijders, leden

9
21 tsja

@11

Ja èn? De insteek van EAJG is IMHO rationeler, en het vermogen om te rationaliseren is niet iedereen gegeven. Soms is de slachtofferrol blijkbaar nog te comfortabel.

https://www.nrc.nl/nieuws/2018/01/02/deze-rabbijn-gaat-regelmatig-bij-de-moskee-langs-a1586794

Het downplayen van EAJG, en Haaretz als het zo uitkomt, vind ik geen sterk argument. Het nationaal-socialisme heeft in 1933 de macht ook kunnen overnemen omdat er zoveel mensen op die partij hebben gestemd, maar u kunt toch met de beste wil van de wereld niet stellen dat hun gedachtengoed goed was omdat zoveel mensen erachter stonden.

22
22 ~ Echelon II ~

@21

Goed, 'leden', met volledige gevechtsuitrusting, een door Iran betaalde militaire training en de ijzeren wil om joden te vermoorden en om Israël te vernietigen. Helemaal met je eens! question


@22
Je Godwin is weer wat ze vaak zijn: zeer kwalijk en ziekelijk. Moest je niet doen. Hou je bij het onderwerp: de domme 'sturing' die de NOS wel vaker doet, en die steeds duidelijker negatief opvalt bij alleen die WEL proberen de zaak van meerdere kanten te bekijken.

8
23 weerman

* Verwijderd door de redactie *

24 tsja

@23

Het is géén Godwin, het gaat om de macht van het getal. En uw kwalificaties aan mijn adres ..... ik zal het citaat zoals gepost in bericht 10 niet herhalen.

En mbt dit onderwerp ben ik weer helemaal klaar met u nu u niet meer meer in te brengen hebt dan het plaatsen van ad hominems.

22
25 ~ Echelon II ~

* Verwijderd door de redactie *

26 weerman

* Verwijderd door de redactie *

27 Barbapapa-7,5

@27
Ben jij hier aangesteld door de redactie om mensen 'welkom' te heten en om ze meteen te waarschuwen? Wat is dit voor onzin? En dan dat eeuwige gekoketteer met je naam; narcisme!

Groetjes,

Jan van den Berg.

question

5
28 weerman

@26 ,

Lees even je eigen reactie #8 terug.

Als je dan gaat zitten klagen over op de man spelen of mensen afbranden, zorg dan dat je het zelf niet als eerste hebt gedaan. Dat komt zo hypocriet over.

Op de man spelen is je sowieso niet vreemd, laatst had je nog insinuaties richting mij ook over zogenaamde off-topic reacties (terwijl je eigen reactie dat juist was) dus hou maar op met die slachtofferrol.

Reacties 4 en 10 in dit draadje. https://www.nieuwskoerier.nl/news/308774-vs-stappen-uit-vn-mensenrechtenraad-omwille-van-expliciet-en-doelgericht-israelbashen

Het begint echt belachelijke vormen aan te nemen dat wilde in de rond slaan van je bij het minste of geringste.

10
29 progressiefliberaal

@29

Op-de-man, off-topic.

Ook jij een prettige dag, verder.

6
30 weerman

@30 ,

lol. Pot, ketel.

Fijne dag.

7
31 progressiefliberaal

@20 weerman

In @11 beweer je iets wat ik ontkracht in @18 en dan kom je in @20 met , 'zand in de ogen strooien'. Zullen we het onder het kopje plaatsen dat jij wat moeite hebt om in een discussie je aangetoonde ongelijk te bekennen? Dank

23
32 Hendrianus

@32

Graag ON-topic en niet een ieder met een andere mening persoonlijk komen afbranden. U gaat te ver en bent off-topic.

7
33 weerman

Ah de dagelijkse portie gejank uit de zandbak. Hava nagila...

5
34 Harry Kroepoek

@33 weerman

Het gaat niet over een mening.

Je stelt, "Je gebruikt ook nog eens joden om joden te bestrijden; ook zo'n arabisch trucje. Erg vals, daarom gebruiken joden nooit de truc om arabieren met arabische meningen te bestrijden. Ze staan boven die trucjes."

Ik weerleg deze stellingname met,


Heeft dus niets met je mening te maken en ook niets met iemand afbranden. Is gewoon aantonen dat je het mis hebt, niets meer niets minder.

22
35 Hendrianus

Dat is de subtiele propaganda die de NOS hanteert.
Toen ik Journalistiek studeerde heb ik de fijne kneepjes hiervan ondervonden, men noemt dat gewoon doodleuk 'Framing' en dat is onderdeel van het 'vak'.
Journalisten zien zich zelf ook als de zogenaamde 4e macht, ze vinden zichzelf onmisbaar voor de samenleving, een soort grootheidswaan.

Framing is heel subtiel maar je prikt er zo doorheen, het is bijvoorbeeld de keuze van het woordgebruik. Zo spreekt de NOS vaak over Rechts-extremisten of extreemrechts en over linkse activisten en linkse actiegroepen.
Of bijvoorbeeld iets of iemand of een mening omstreden noemen

De minder oplettende kijker/lezer wordt op die manier al op een subtiele manier beïnvloed.

Op school deden ze daar ook helemaal niet geheimzinnig over, dat hoort er gewoon bij.
''Het is de taak van journalisten om meningen te sturen.''
Letterlijk een citaat van een docent.

1
36 Adamas95

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Oeps112
Peiling! NSC totaal VERNIETIGD krijgt geen enkele zetel in Europees Parlement

https://www.dagelijksestandaard.nl/politiek/peiling-nsc-totaal-vernietigd-krijgt-geen-enkele-zetel-in-europees-parlement...

4 minuten geleden geplaatst door Oeps112

Strongoli
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

Eén keer een dergelijk item met beelden plaatsen, is ècht wel genoeg. De reacties hierop vanuit verschillende achtergronden, blijven hetzelfde...

4 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Biscanna
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

Op de zeebodem, zou een mooie aanlegplek zijn....

7 minuten geleden geplaatst door Biscanna

icnivad
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

Volgende maand laat hij er 100000 versneld door het coa heenwalsen en heeft dan de melding dat er 100000 woningen tekort zijn....

14 minuten geleden geplaatst door icnivad

Feldwebell
Poetin sluit aanvallen op NAVO-landen uit

@1 ScholZ...

14 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

RobP
Achterstandswijken willen rem op werklozen en asielzoekers: ‘Problemen stapelen zich op’

De betere wijken hebben meestal betere prijzen....

15 minuten geleden geplaatst door RobP

Feldwebell
Poetin sluit aanvallen op NAVO-landen uit

Poetin heeft de regie. Schols en Biden zijn een stelletje slapjanussen terwijl Macron is teruggefloten.We hebben een historische kans om een...

18 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

LoydMorris
GeenStijl: COA vestigt per direct "zoveel mogelijk statushouders in hotels, toestemming gemeentes niet nodig"

Menig Nederlandse ondernemer wordt inmiddels schatrijk door deze asiel-industrie. . . De belastingbetalende burger, dokt toch wel. . . ...

28 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

RobP
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

@2 Dat lijkt me een strak plan. :-)...

33 minuten geleden geplaatst door RobP

MARCUSAURELIUS
Opschaling van passende zorg voor vluchtelingen

Verbeteren helpt niet, dat trekt alleen maar nog meer parasieten....

34 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

NK. App
Sexy Chut VideoSex Vedios IndianKamsutra Hot VideoIndian VabisexIpx 811Breast Inflation AnimePutas TjAv女优JuegospornoOnlyfans Mega LeaksAmateur CumslutsCoconutkitty OnlyfansSex Video SpecialFree Use Family PornSloppy TopBbc Cumming CompilationSon Creampies MommyMisslexaForest XxxX Videos Mom IndianSexy Seal PackAlaska Zade Sex TutorialIndian Born VideosBig Ass Girl PornCheerleaders PornFetish Locator 3Beth Behrs NudesXxx Videos NightPussy LickingCameron Diaz In She's No Angel36d TitsHentai MsSiska RvHailee And Kendra NudeDesiree FulceSweet Show PornNoelle Perdue Pornالسكس العائليGenesis Mia Lopez PornBig Hot XxxNaked Women SexMalayalam Adult StoriesBhavana Sex XxxBoudi Ke ChudlamMeat Street AsianMother And Son SexTeens Selfies PornChat Uol EntrarShow YourcockMilf 69SexstepdadPorn Of PiratesBeautiful NudedPooja PornIndian Anal XvideosRabbits CamsSkura PornHorny Old LadiesEipril AnimationMassages Sexy VideosFilms Adulte GratuitsVeronica Perasso OnlyfansKat Perry NakedHd Fuking VideoBhai Bahan Ka Sex VideoLesbian Porn Talking DirtyMcstoriesHeure PornographiqueHentaistubPeite PornAnn Widdecombe NudesKatie 71Mature Tbe PornLaila LustShizuka Nobita SexVillage X Video ComSeltin Sweety NudeGay Sexxx GamesXxx Bear DanceNofty StoriesHentai GloryholeCumshots From HandjobsHermione Granger NudeRobbie EchoWaka InoueHot Sexi MovieClaudia Marie SexTamil OornStreaming BokepNeflex PornAll Porn WebsiteCumin My WifeThick Thigs PornMallu Hot BathGanyuhentaiKannada Xxx Sex ComPor SitesBlack HardcoresexClover Baltimore PovCarrie EmberlynShuri AtomiXnxx ShareMhahentai ComicsPorn Sexy DesiPakistani Porn Video HdHusband Shared Wife With FriendsMinami AyaseFidio DewasaBest JapanesepornstarTransexualpornUk Porn AmatureChubby Teem PornXxx Hd Sex Video ComXxx 65Video Sex Video SexyVictoria SummerThick Momma PornHentaitwitterAri Electra RedditPorn Videos Mother In LawAsian Milf BbcSneaking AnalLuckycrush.liveFree Shmale PornCharlixe Theron NudePopular Porn HdStella Cox Sex VideoWife GangbangLive VoyeurBig Xxx MovieBrother And Sister Sexy Video HdRose Asmr PornAlexybaby OnlyfansJailyneojeda NudeAubree ValentineCute Girl Porn HdAunty Big Boob PressPerfectgirl.netFree Pornohub.comPornografia GratiaFisting AnusCartoon XnnJosex HdTelugu Super SexBrooklyn Chase PovPorn OfDesenhos Porn GayMs Feed MeHome Made Porn IndianJapanesecumshots