Politiek Buitenland

Bonusquote: ‘In werkelijkheid worden we geconfronteerd met ideologie van westerse zelfmoord’

20-06-2018 14:50

Foto: Pat Buchanan in 1996.

“Waar veel Amerikanen illegale indringers zien, zien Democraten vooral toekomstige kiezers.

Wat de Europese leiders ook van Trump mogen vinden, steeds meer Europeanen bewegen zich in de richting van Trump, richting meer restricties voor immigratie.

Vrijwel elke populistische partij in Europa, vooral de rechts-populistische partijen, zijn groot geworden dankzij het probleem met massa-immigratie uit Afrika en het Midden-Oosten.

Maar de progressieven weigeren nog altijd om in te grijpen, schijnbaar verlamd door het idee dat regels stellen aan het vrije verkeer van personen uit vreemde landen een van de grote geboden van de liberale democratie schendt.

Waar we in werkelijkheid mee worden geconfronteerd is de ideologie van de westerse zelfmoord. Indien Europa niet handelt, is haar toekomst voorspelbaar.

De Afrikaanse bevolking, die zich aan de overkant van de Middellandse Zee bevindt, zal tegen het midden van deze eeuw toenemen tot 2,5 miljard mensen. In 2100 zal Afrika de helft van alle mensen op de planeet huisvesten.

Indien een miniem deel van de Afrikaanse en Midden-Oosterse bevolking beslist om de Middellandse Zee over te steken om de leeglopende dorpen en steden van een vergrijzend en langzaam stervend continent in te nemen, wie en wat zal hen dan stoppen?

Trump mag dan al emotioneel en politiek aan de foute kant staan in de zaak van de scheiding van kinderen van hun  ouders, maar waar het de absolute kern van de zaak betreft – de invasie van het Westen door de Derde Wereld – surft hij op de grote golf van de toekomst. Als het Westen nog een toekomst wil.”

 

Pat Buchanan leeft nog. En hoe! Brisant stukje EU-kunde en inktzwarte toekomst voorspellen in Chronicles Magazine. (Via.)