Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Douane onderschept voor 55 miljoen euro aan heroïne in Antwerpse haven

De douane heeft afgelopen maand een spectaculaire hoeveelheid heroïne onderschept in de Antwerpse haven. In een container met calciumcarbonaat die was bestemd voor een bedrijf in Kontich zat ruim 945 kilo verstopt. Naar aanleiding van de vangst werden twee verdachten aangehouden, meldt de Gazet van Antwerpen.

  1. Hoe steden massatoerisme aanpakken: ‘We zijn verbaasd dat de maatregel zo effectief is’
    PREMIUM
    21

    Hoe steden massatoe­ris­me aanpakken: ‘We zijn verbaasd dat de maatregel zo effectief is’

    In de strijd tegen het overtoerisme houdt Barcelona een populaire buslijn naar het Gaudí-park geheim voor vakantiegangers. Venetië gaat entree heffen voor bezoekers, en Amsterdam vermindert het aantal cruiseschepen. Populaire steden gaan steeds verder met het zoeken naar middelen om massatoerisme in te dammen. Helpt het? ,,Voor een paar tientjes vlieg je naar historische steden, dat kan echt niet meer.’’
  2. Vanaf het schoolplein stuurden twee Rotterdammers een megadrugsimperium aan
    PREMIUM
    reconstructie

    Vanaf het school­plein stuurden twee Rotterdam­mers een megadrugs­im­pe­ri­um aan

    Hun smokkelmethode was zo ingenieus dat de cocaïne en crystal meth jarenlang moeiteloos door controles kwamen. Twee Rotterdammers - ‘De Turk’ en ‘De Marokkaan’ - leidden een lucratieve drugsmultinational met Colombianen en Mexicanen, zegt justitie. Totdat de grootste partij meth ooit in Europa werd ontdekt, er zich een milieuramp voltrok rond een put met drugsafval én een cokelab ontplofte. ,,20.000 liter chemicaliën stonden er ook. Lekker fikkie.” Een reconstructie.
    Rotterdam