DE WERELD NU

NOS: kinderen scheiden van ouders? => Trump zijn schuld!

censuur

Zoals altijd krijgt u het te horen op dezelfde ongeclausuleerd wijze die we van staatsomroepen gewend zijn. “Trump zijn schuld” is een ingebakken uitdrukking aan het worden binnen de Deugmensjournalistiek. Nu weer over die scheiding van kinderen van hun migrerende ouders in de USA. Kinderen zijn nu eenmaal het zwakste punt van veel mensen. “Kom niet aan mijn kinderen!” En zo.

Door de lagere geboortecijfers is die emotie curieus genoeg eerder sterker geworden – ja, heeft zich uitgebreid. Kinderen zijn van iedereen, en wee het gebeente van wie er aan komt. Dus is het schandálig dat Trump…..

Ahum:

Het blijkt wat genuanceerder te liggen. Om niet te zeggen: veel genuanceerder. Want wat de Republikeinen er van vonden in januari 2016 (een vol jaar voor Trump werd ingezworen) ziet u hieronder.

Hetgeen maar weer eens bewijst dat oppositie voeren niet zelden ook jammeren is over zaken waarvoor men zelf ook geen goede oplossing heeft. Maar het was zo’n fantastische stok om de hond Trump mee te slaan, dat de Democraten het niet konden laten liggen. Meenden ze. En de NOS jankte mee over deze kindermishandeling. De NOS is een lokaal filiaal van Democratische agitprop.

Overigens, over kindermisbruik gesproken: wat is wat de NOS hier zelf doet? Laten we het houden op misbruik van ongeïnformeerdheid van het Nederlandse publiek over de medeplichtigheid van ook de Democraten en St. Obama aan deze mensonwaardige behandeling van kinderen. Die overigens mede wordt veroorzaakt door de wijze waarop die kinderen éérst de grens van de USA over zijn gesleept. Omdat ze niet anders konden? Ach, als alle eieren van Moeder de Gans van goud waren hadden we Disney nooit nodig gehad – en was goud alleen een mooi maar nutteloos geel metaal.

Trump zijn schuldMaar goed, maar goed. Het Nederlandse publiek werd hierover nooit eerder geïnformeerd. OK. En van wie is het de taak het Nederlandse publiek hierover correct te informeren, o NOS? Waarom denkt u dat het dienstig is president Trump zaken in de schoenen te schuiven die al onder president Obama uitgebreid zijn beweend in de Amerikaanse pers? Dan moet je toch wel met een heel solide verhaal komen. Niet NOS/Nieuwsuur, dat trok eenvoudig alle registers open.

Begin deze maand probeerde een senator uit de staat Oregon de opvang binnen te gaan, maar hij kreeg geen toegang. Dat is verslaggevers later wel gelukt. Ondertussen is de regering-Trump begonnen aan de bouw van een tentenkamp in Tornillo, Texas, dicht bij de grens met Mexico, omdat de huidige opvangcentra vol zijn.

Guilt by association heet dat. Een journalistieke doodzonde van het kaliber …uh, komen we op terug. Inclusief kindergejank, waarbij men ook nog het botte lef heeft er onder te zetten dat deze geluiden waarschijnlijk uit een opvangkamp komen.

In het fragment zijn kinderen te horen die om hun vader en moeder roepen. “Ik wil niet dat ze mijn vader tegenhouden. Ik wil niet dat ze hem uitzetten”, zegt een kind. “Het lijkt wel een orkest”, reageert iemand van de grenspatrouille. “Wat eraan ontbreekt is een dirigent.”

Tekstblokje er onder, en het is helemaal àf:

Schuld van Trump

Gisteren voedde de foto van een huilend 2-jarig meisje uit Honduras de verontwaardiging over het beleid. De foto werd veel gedeeld op sociale media. Vorige week kwamen ook al schrijnende verhalen naar buiten, onder meer over een immigrant uit Honduras die haar baby moest afstaan aan grensbewakers.

En dan die keiharde Trump, die zelfs voor het vriendelijker hart van zijn vrouw het graniet in zijn borst niet wenst te verzachten. Hetgeen ook impliceert dat als er wat aan wordt gedaan, dat de reden is dat niet Trump, maar aan Melania te danken is.

Enige nuances zijn er wel, maar niet eenvoudig te vinden. Over die tweejarige:

Het is overigens niet duidelijk of dit meisje ook echt van haar moeder is gescheiden. Dat gebeurt meestal niet onmiddellijk bij de arrestatie. Het gebeurt wel als de ouders worden vervolgd omdat ze de grens illegaal zijn overgestoken. Dan mogen ze hun kinderen niet bij zich houden in de gevangenis.

Klinkt al heel anders. Moet je kinderen mee sturen als hun ouders de gevangenis in gaan? Oh nee, dat ook weer niet.

De vraag is: of dit nog journalistiek is? Is dit slechte journalistiek, of is dit nog slechts kwaadaardig? Want niet alleen wordt een verhaal als dit eenvoudig binnen 24 uur weerlegd, maar dat impliceert dat een begin van kennis hiervan eenvoudig beschikbaar is. Als de NPO over Nederland zúlke slechte research zou doen over de Duitse bondskanselier, zou binnen een paar weken de betreffende redactie worden ontmanteld. Alleen is de politieke koers van de Duitse bondskanselier de NOS welgevallig. Dus dat zit er niet in, en gelukkig maar.

De Godwin die niet uit kon blijven
Maar de clou zit hem in het feit dat de weerlegging vaak toch wel 24 uur weg is. In die 24 uur is bij een deel van de Nederlandse bevolking die de uitzending zag het concept dat men over wilde brengen dieper geworteld. Dat is hersenspoeling op nationaal niveau, en als dat niet kwaadaardig mag worden genoemd, wat dan wel?

Zo werken de mantra’s van hersenspoelingen: ze hoeven niet waar te zijn, maar als je iets maar vaak genoeg herhaalt, gaan mensen het uit eindelijk wel geloven. Aldus ook Joseph Goebbels. En die kon het weten.


NB

Mijn excuses aan wie het plaatje onplezierig vindt  Ik vind het ook een onplezierig plaatje. Erg onplezierig. Stukken als dit zijn sowieso slecht voor mijn hart. Maar ik registreer hier mijn indrukken. En dit is wat hiervan de mijne is.

Schuld van Trump

 

8 reacties

  1. Erik schreef:

    Het staatsjournaal van gisteravond 20 uur was een nieuw dieptepunt, kan zo het Zwartbroek van Arnold Karskens in.
    Dat de wet die Obama heeft ingevoerd ouders en kinderen scheidt, komt omdat de ouders als illegale immigranten, in detentie worden genomen en kinderen naar een opvang moeten, zou veel humaner zijn volgens Obama.
    Maar ja, stok, hond, agitprop .
    Er dient een zuivering te komen van journalisten die voor NOS werken, deze zijn xongeschikt.

  2. jan schreef:

    1200 kinderen oei wat veel
    1000 reizen mee met mensen die niet hun ouders zijn
    200 met hun echte ouders. 😭
    Trouwen leest u waar ze helemaal vandaan komen.
    Over grote afstand en verschillende landen.
    Trump gaat stoppen met hulp aan landen die hun mensen op pad sturen of onderweg doorsturen

  3. jan schreef:

    Excuus
    Las de getallen hebben een 0 te weinig
    Dus 12000
    10000 en 2000.

    Geen Obama wet maar een Bush wet. Maar Obama had er wat aan doen kunnen doen.

  4. Hannibal schreef:

    @Bert Peeters
    LOL!

  5. Philippine schreef:

    Goed zo Hannibal en verenoflood!

  6. andre schreef:

    Het is allemaal bedoeld om u van de IG rapporten weg te houden waarin de deepstate wordt blootgelegd. U weet wel dingen die ze hebben die u liever niet mag weten.
    Verkoop uranium aan Rusland, 115 miljard voor een niet bestaand IRAN verdrag die door niemand is getekend maar veel elite uit de EU van geprofiteerd hebben. Spygate waarbij FBI agenten infiltreerden in de Trump campange, pedo gate/pizzagate kinderhandel door de elite. Daar willen ze u bij weg houden omdat de waarheid boven komt drijven. Fox nieuws is de enige zender die nog enigszins objectief is de rest kun je vergeten. Voor achtergrond info volg #Q of Q-anon op youtube.