door Havermout in Politiek  ·  38 Reacties

  • 1
  • 336x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Want als blanke Nederlander in elkaar gerost worden door k*t Marokkaantjes is minder erg dan als jood in elkaar gerost worden door k*t Marokkaantjes?
Wat is dit nou weer voor achterlijk voorstel??????
Iedereen is gelijk, maar joden zijn net wat meer gelijk? Volgens een sprookjesfiguur misschien, maar toch niet volgens het Nederlandse recht mag ik hopen.

8
1 beastyboy

Niet aarzelen, DOEN! Zij die de taal van het geweld bezigen verstaan slechts de taal van geweld. Ga nou niet weer thee drinken want dat is al in de praktijk aangetoond ...... WERKT NIET!

8
2 Snowflake

Hoezo ze zijn er nog niet van overtuigd??? Wat moet er dan nog eerst gebeuren voordat ze daarwel van overtuigd zijn???

7
3 Topperz

@2 en @3
U wilt niet dat het Nederlandse recht voor iedereen gelijk is?
Zullen we dan ook maar gaan invoeren dat er bij alle misdaden alleen gehandhaafd gaat worden als het slachtoffer joods is?
Dus als een Nederlander vermoord wordt, dan wordt de dader niet vervolgd. Alleen als die Nederlander joods is, dan wordt de dader vervolgd.
Slaat toch helemaal nergens op om onderscheid te gaan maken wie het slachtoffer is?
(enkel voor uitzonderingen zoals hulpdiensten, omdat die extra bescherming nodig hebben om hun werk te kunnen blijven uitoefenen, omdat deze groep anders gevoelig zou kunnen zijn voor bedreiging zodat ze hun werk niet kunnen uitoefenen)
Waarom zou je joden anders willen behandelen dan anderen? Wie wil dat nou?

6
4 beastyboy

Antisemitisme verdient geen uitzonderingspositie, maar dient net als iedere ander vorm van discriminatie en geweld w.o.islamfobie keihard te kop te worden ingedrukt.

3
5 Keerzijde

Waarom weer discrimineren?

3
6 solidsteel

En terecht. Een andere strafmaat zou een vorm van klassenjustitie betekenen, terwijl een rechtsstaat er juist vanuit gaat dat het recht voor iedereen in gelijke omstandigheden hetzelfde behoort te werken.

5
7 TedjeR

@5 En het is anti Joods geweld ,wordt die achterhaalde term van meer dan 100 jaar geleden nog steeds gebruikt ?!

9
8 21st Century Guy

@5 inderdaad

hoewel, daar grote vraag naar is,zieCU en de pro Israel jankdraadjes bij NK

quote
Antisemitisme verdient geen uitzonderingspositie, maar dient net als iedere ander vorm van discriminatie en geweld w.o.islamfobie keihard te kop te worden ingedrukt.
unquote

9
9 info

Het is onzin om joden een speciale positie te geven. Een jood bedreigen omdat hij jood is, is allang zo strafbaar als wat. De wet sterft van de regeltjes waarmee zulk gedrag bestraft kan worden. Daar hoeft niks extra's bij.

4
10 Ness

Wij hebben een ereschuld aan de in Nederland woonachtige Joden. We hebben ze als land al een keer zwaar in de steek gelaten met alle gruwelijke gevolgen vandien, En nu er een groepering in NL is gekomen die als groep Joden extreem haten, ja dan mag je van mij uitzonderlijke wetgeving maken omdat de haat ook uitzonderlijk gericht is tegen deze specifiek groep vanuit een z.g.n religieus verhaaltje. Keihard aanpakken zodat de boodschap duidelijk wordt dat wij dit niet nogmaals tolereren.

10
11 Bleke Betty

@2 en @3 Er is al een mogelijkheid om een zwaardere straf te eisen als geweld discriminerend of racistisch van aard is.

Mooi dat de minister ook even de pluriformiteit van de samenleving aanhaalt: ",,Misdrijven als vernieling, mishandeling of geweldpleging maken een inbreuk op belangrijke rechtsgoederen als lijf en goed. Wanneer daarbij sprake is van een discriminatoir motief raakt het daarnaast aan belangrijke uitgangspunten van de (pluriforme) samenleving zoals aanspraken van burgers op gelijkheid en het zijn van volwaardig burger.''

Daar zouden meer mensen eens aan moeten gaan wennen.

0
12 Winston

@11 Het voorstel van de Christenunie ging over geweld tegen allerlei minderheden.

Segers pleit voor zwaardere straffen als geweld een racistisch, homofoob of antisemitisch motief heeft.

1
13 Winston

@10 Het gaat om Joden dat kan dus een jood zijn maar ook een atheïst,boeddhist,hindoe,moslim of wat dan ook.

4
14 21st Century Guy

@13 Mee oneens als iemand bijvoorbeeld een blauw oog en een gebroken kaak geslagen wordt moet het voor de strafmaat niet uitmaken wat het ras,de seksuele voorkeur of de afkomst van het slachtoffer is.

1
15 21st Century Guy

@14 : Niet in mijn boekje. Joden die niet joods zijn zijn geen joden, als je me vat. Een atheistische jood is een contradictio in terminis. Zo'n figuur met een keppeltje of pijpekrullen, da's een jood. De rest van de 'joden' lijkt aan stammendrift en foute zelf-identificatie.

7
16 Ness

@16 U verwart afkomst met religieuze affiliatie.

2
17 21st Century Guy

Wat heb je aan zwaarder straffen als de pakkans zo waardeloos is.
Typisch een politieke oplossing, die verder niets zou bijdragen.

3
18 Yisrael

@17 : dat doe ik dus juist niet. De enige joden die bestaan zijn reli-joden. Want religie kan niet door genen worden doorgegeven. Er is geen joods ras. Er is geen joodse ethniciteit of alle godsdiensten leveren een ethniciteit op. Ben ik een ethnische katholiek omdat ik voortgekomen ben uit die groep gelovigen en dus wat potjeslatijn spreek en kerstmis in ere hou? Wat een onzin!

3
19 Ness

@8 Het begrip anti-joods is m.i. meer passend dan antisemitisch. Dit laatste begrip is enkel ingevoerd om politieke redenen en te veinzen dat de joden een volk en ras vormen, terwijl het een religieuze stroming betreft.

Anti-joods dekt de lading beter en zaken mogen best duidelijk benoemd worden. Het wordt mogelijk onduidelijk als je alles onder één begrip, discriminatie, benoemd. De verschillende vormen moeten gewoon duidelijk zijn en benoemd kunnen worden, maar niet tot een uitzonderingspositie leiden.

3
20 Keerzijde

@11
Als het je niet bevalt om in een democratische samenleving te wonen waar iedereen gelijk is voor de wet, dan staat het je vrij om te vertrekken.
Maar ga niet de basisbeginselen van onze democratie en rechtstaat ondermijnen omdat jij vindt dat er bepaalde mensen ubermenschen zijn en beter verdienen dan anderen.

3
21 beastyboy

@13
"Segers pleit voor zwaardere straffen als geweld een racistisch, homofoob of antisemitisch motief heeft."
Niet volgens het artikel waarin zijn uitspraken zijn opgeschreven.
Segers pleit alleen voor zwaardere straffen tegen antisemitisme en bij geweld tegen afvallige moslims.
Homo en racisme verzint u er gewoon zelf bij.

2
22 beastyboy

om antisemitisme zwaarder te straffen dan andere "haatmisdrijven" is natuurlijk onzin, maar om "haatmisdrijven" in welke vorm ook een aparte status geven daarover valt te discussieren.

meestal helpt zwaarder straffen niet veel, betere handhaving wel.

0
23 morandi

@23
Maar wat zijn "haatmisdrijven".
Politiek (links- en rechts-extremisten) lijkt bij bepaalde mensen ook gevoelens van haat op te roepen. En als je ziet hoe het er bij bepaalde "betogingen" aan toe gaat....

0
24 beastyboy

@22 Wellicht is dit draadje aan een ander artikel gehangen, maar als ik nu klik op het artikel in het AD, dan lees ik:

"ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers heeft hierop aangedrongen, onder meer na de aanval op het joodse restaurant HaCarmel in Amsterdam. Segers pleit voor zwaardere straffen als geweld een racistisch, homofoob of antisemitisch motief heeft."

@15 Eens dat gewoon geweld tegen wie dan ook gelijk gestraft moet worden. De identiteit van het slachtoffer mag op zich niet uitmaken.

Wel moet je denk ik mee kunnen wegen als aangetoond wordt dat de dader een slachtoffer speciaal heeft uitgekozen om geloof, uiterlijk, geaardheid, dat er een grotere kans is op herhaling. Dan zou een hogere strafeis wel moeten kunnen.

0
25 Winston

@24 Een haat-misdrijf is geweld jegens personen, simpelweg om hun kleur, geloof, geaardheid of overtuiging. Dus je Joodse buurman in elkaar slaan omdat hij zijn hondepoep niet opruimt is geen haatmisdrijf (wel strafbaar question ), maar een homo in elkaar slaan omdat hij hand in hand loopt met een man, wel.

0
26 Winston

@25
Hmmm, vreemd inderdaad. Ik zie het ook staan.
Hieronder het uitgebreidere artikel met Segers. Ook met AD. En daar gaat het alleen over antisemitisme en afvallige moslims.
https://www.ad.nl/binnenland/antisemitisme-bedreigt-ook-onze-rechtsstaat~a2e6c60a/

0
27 beastyboy

@26
Ok, wist ik niet.
Maar overtuiging (politieke) ook dus.
Met overtuiging kan je volgens mij al heel snel veel misdaad in het hokje haat-misdrijf plaatsen.

1
28 beastyboy

@28
Om geen wildgroei in verschillende strafmaten te krijgen ben ik tegen zulke willekeur/onderscheid in ons rechtssysteem. Maar goed, ik ben niet de wetgevende macht. En ik zal me aan de wet houden, dus als de wet onderscheid maakt dan heb ik dat maar te accepteren. Maar ik vind het geen goed idee (behalve bij hulpdiensten).

1
29 beastyboy

Die nieuwe voorstellen gaan helemaal niet alleen over antisemitisch geweld, maar ook over homofoob en "racistisch", en daar zit hem het addertje onder het gras. Want immers is islamkritiek islamofoob en islamieten niet leuk vinden is racistisch. Dat is althans volgens de EU- en VN- mensenrechtenverdragen zo, en daar kan men zich dan dus op beroepen om autochtonen nog hardhandiger de mond te snoeren en om steeds kleinere "vergrijpen".

3
30 Wendel

De wetgeving is er al en hoeft alleen maar gehandhaafd, maar dan wel graag net zo streng beide kanten op, niet alleen tegen autochtonen handhaven zoals nu gebeurt.

2
31 Wendel

@19 Het bloed speelt juist wel een rol als iemand ook maar een paar procentjes Joods bloed heeft in de maternale lijn door een betbetovergrootmoeder bijvoorbeeld zijn ze volgens de halacha joods.

1
32 21st Century Guy

@4 ...... U wilt niet dat het Nederlandse recht voor iedereen gelijk is?

NEE! Het hoeft niet voor elke "Nederlander" gelijk te zijn. In de eerste plaats vind ik dat GEWELD de tegen risicogroepen zoals politie, brandweer en ambulance DUBBEL zo hard gestraft mag worden.

0
33 Snowflake

@28 Specifiek mensen die duidelijk "links" zijn in elkaar slaan, of mensen die duidelijk "rechts" zijn, zou er ook onder kunnen vallen. Even extreem, iemand die een PvDA jongeren dag aanvalt, handelt uit haat.

Maar ik denk dat we wel voorzichtig moeten zijn met het toepassen van die verzwarende factor, en zoals ik het begrijp is er al een mogelijkheid voor een hogere eis in die gevallen, die incidenteel wordt toegepast. Dus verdere wetgeving lijkt me inderdaad niet nodig.

0
34 Winston

@32 Dat is een vorm van discriminatie binnen de joodse religie die bekeerlingen een ondergeschikte positie toekent. Ruim 85% van de joden zijn van ashkenazi oorsprong en bekeerling.

0
35 Keerzijde

@32 : waarom zou iemand zich iets aantrekken van wat religekken bij elkaar verzinnen? Volgens jouw stelling ben ik joods met mijn ene joodse overgrootma in moeder's lijn! Ik ben zo vrij dat op te vatten als een geweldige belediging.

1
36 Ness

@36 Dan moet u bij de joden wezen die dat hebben verzonnen.
Er zijn overigens heel wat mensen die volgens de halacha joods zijn maar zich niet Joods of joods voelen derhalve er geen affiniteit mee hebben.

0
37 21st Century Guy

Dat mag er van mij komen voor alle geweld waar racisme aan ten grondslag ligt.

2
38 Harry Kroepoek

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
duurendaal
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@81 m post@82 wildersfanHet volgende heeft U ongetwijfeld gevolgd in de media.Milieudefensie voerde en won een proces tegen Shell. Dat...

1 minuut geleden geplaatst door duurendaal

Biscanna
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

@111 Behalve wat geneuzel, zeg je nooit veel, dus daar sta ik niet van te kijken....

7 minuten geleden geplaatst door Biscanna

ongelovenloos
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

Kijk maar uit dat ze zich zelf niet opblazen voor het geloof.Dat ze aandacht geil zijn is geen geheim dat hebben ze van hun vader .Ze weten ...

8 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Schildpad
GeenStijl: Hans Spekman: PvdAGroenLinks is NOORD-KOREA

Frans Timmermans zie je nooit in een trui, die is altijd in maatpak (hij heeft immers geen gangbare confextiemaat). Daarom geeft hij ook het ide...

9 minuten geleden geplaatst door Schildpad

Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@61 We waren ook nog niet klaar met dat telefoongesprek....

15 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@57 Zoals in het geval van Kaliningrad bedoel je. Waar woon je eigenlijk Vage? Ik hoop voor jou dat het niet in een flatje is. Je weet toch da...

16 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

eh
Syria’s Kurds face ISIS threat, US indifference as Turkey destroys critical infrastructure

podcast https://www.youtube.com/watch?v=hp6ywkrT4dU&ab_channel=Al-Monitor...

18 minuten geleden geplaatst door eh

Schildpad
GeenStijl: Hans Spekman: PvdAGroenLinks is NOORD-KOREA

Mensen die dergelijke truien dragen kan ik gewoon niet serieus nemen XD...

21 minuten geleden geplaatst door Schildpad

Schildpad
GeenStijl: Hans Spekman: PvdAGroenLinks is NOORD-KOREA

> @1 > https://cdn.discordapp.com/attachments/819268526803386438/1230980526005944451/image.png?ex=66354af3&is=6622d5f3&hm=7d7ece341590d162a9cf...

22 minuten geleden geplaatst door Schildpad

veld1866
Nazaten ‘tot koelie gemaakten’ willen excuses van koning Willem-Alexander: ‘Hoog tijd voor erkenning’

@18 Ben ik op lange teentjes gaan staan? Of is het moeilijk voor je om te discussiëren? Zomaar een vraagje hoor, want ik begrijp je reactie nie...

22 minuten geleden geplaatst door veld1866

NK. App
Indian Pussy CloseupDrsexPriyamani Sex Videos ComSkinny Granny PornBoobies JoiCiara Bravo NakedKitty CaproceDeadpool Nude ScenesX BritsCock XxxFull Romantic Sexy MovieVictoria Banxx PornCoomer.partyFree Por VideoTaboo Mom NatashaIndian Xvideo Indian XvideoKathmandu Sex VideoFoxy TsPolice XnxxXxnx Hot And SexyHomeindiansexAmerica Sex Bf VideoR/joiUk Indian PornMelhores Atrizes PornôsAsian GangbangedChor XnxxTamil Sex Aunty MovieAnita Ki ChutHottest Sex SceneXnxx BrazzersDani Sex VideoBhojpuri Nanga NachTgirl AnalBoobs LanaFabswingingReal-rencontre PornFemefun.omFortnite Porn CompilationFilme De Pornô Ao VivoGay Latino PornBellesa VideoNepal Ka BfXxxvideomalayalamThavaniWww Teen FuckBrandi Love Only FansKayla Kayden'sPorno LatinoLeaked Nude SnapchatsGay Sex Video DesiHonoka HentaiOrgy HotTeen Tits PicsIndian Romantic PornLove Making MoviesCelebrity Onlyfans NudesSeiren EroticoAlena Croft MomSoft Porn IndianXx Hot HdAngelina Valentine AnalAtk KindomPopular HentaisAdult Free CamsAmateur SexeSexe AraveVideos Pono EspañolTubemaleTachael CavalliXnxx Hindi HdSwimming Pool PornDirty FlixAdeline RebeillardRedwap Video DownloadForhertuubeFotos De Mulheres Negras NuasSquirt MasculineBarbie XxxoooGay Porn ParodyMarathi Porn VideoTapsee Sex VideosOlevia OlovelyCreamepie EatingP Orno ArabePorno Hard ViolentImagens De Mulheres NuasHentaipeeStrip Chat ColombiaJessiesims OnlyfansXvideonewSex KathakalRoadside XxxElizabeth Porn BioshockPorn Hd 720Mallu Adult VideosKolkata Bangla XxRedgifsHotbjAj Aplagate PornMa Or Beta SexPorn IsraeliKansen HentaiAnna Beggion NudeSister Hard PornSexmovieshdLesbian Strapless DildoJogos De Sexo ApkInnocent Sex VideosLatest Free Porn VideosErotykaNew PornesTwiiter CuckoldNudemenSpang BankXnxx Porn DownloadPorn Romantic GifNaukar Aur Malkin Ka SexNaked ClebertiesAnime Fantasy PornPorn EbobyBayonetta R34HuzzbearzSwastika Mukherjee BoobsLovely Lilith Breast ExpansionYoungpornvideoMegan Rain MofosSexlesbian MassageDerpixon PornPornsexvedioKorean Sex With MomFree Trnny PornSpankbang.comnMidv-478Chada ChadeDubai XxWww Brazzers Xxx VideoIndian LodaMissdridriNude Pics Angelina JolieHate Fuck PornVippornsLive SexchatGapingassholesMedellin EscortsTaapsee Pannu Hot VideoPornos De PrimasWww Xxx Video BengaliBoobsindianWww Massage Xxx