RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Buitenland

VS en Zuid-Korea schrappen gezamenlijke oefening na top Trump en Kim

Amerikaanse soldaten tijdens een eerdere oefening met Zuid-Korea. Beeld © EPA

De Amerikaanse president Donald Trump komt zijn belofte aan de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un na: de VS en Zuid-Korea schrappen een gezamenlijke legeroefening. Die zou in augustus worden gehouden.

Het Amerikaanse én het Zuid-Koreaanse ministerie van Defensie zeggen dat de oefening is 'uitgesteld'. De plannen voor deze oefening zijn gestopt en er zouden voorlopig geen nieuwe plannen liggen.

ZIE OOK: 'Kim gaat VS bezoeken, Trump Noord-Korea'

De Amerikaanse president Donald Trump beloofde tijdens de top met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un om de 'provocatieve' en 'dure' legeroefeningen voorlopig te staken.

De historische handdruk tussen Trump en Kim

Eerder deze maand spraken Tump en Kim elkaar in Singapore. Daar spraken ze af dat de VS en Zuid-Korea stoppen met de oefeningen.

Voor Zuid-Korea was toen niet duidelijk wat Trump met zijn uitspraken bedoelde. Nu lijkt er in ieder geval voorlopig een eind aan gekomen te zijn.

De oefeningen zijn voor Kim bedreigend. Hij ziet ze als oefeningen voor een komende invasie in zijn land. De VS en Zuid-Korea hielden de afgelopen jaren regelmatig samen oefeningen.