door Febee in Overig  ·  168 Reacties

  • 56
  • 1487x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@149 : Bovendien wonen er ook nog steeds niet-joden van de oorspronkelijke Arabieren/moslims in Israël, degenen die niet weggingen om ruim baan te maken voor de geplande grote slachting de dag na de oprichting van Israël, of die snel weer terugkeerden toen Israël eenmaal gewonnen had. En christenen, niet te vergeten.

2
151 Wendel

@121
Kort en bondig: Waar haalt de VN het recht vandaan om het land van een ander weg te geven aan de Joden? Heb je daar wel eens over nagedacht?

En de zionisten bezaten welgeteld 7% van Palestina. Dwz. dat ze in totaal 7% gekocht hadden van de Turkse "eigenaren". Maar omdat de Turken bezetters waren in Palestina moet je de rechtmatigheid daarvan ook in twijfel trekken. Als je een gestolen fiets koopt ben je daarmee nog niet de wettige eigenaar van die fiets.

2
152 samcash

@136

Je schrijft, " land is door de Joden gekocht in de periode tussen 1947-1950 van de toenmalige eigenaren de Arabieren die er niet meer woonden omdat die niets zagen in het land (woestijn en moerasland)."

Dat geldt slechts voor een marginaal percentage en ook dat gedeelte bleef vallen onder het VN mandaat met de Britten als mandaathouder. Hou toch eens op met deze leugen overal neer te plempen. Is allang ontkracht, òòk door reageerder 'Uit Den Haag'.

15
153 Hendrianus

@149 Het is natuurlijk wel een verschil dat mensen die hier komen gewoon Nederlander worden ook gaan we zelf over wie er wel en niet inkomt. Palestijnen wordt dit recht ontnomen. Zou u het prima vinden zwaar bewapende Turkse enclaves met tanks die dagelijks burgers dood schieten? Als u daarvoor bent dan heb ik niks gezegd. Anders raakt uw vergelijking kant nog wal.

3
154 Harry Kroepoek

@149

Het is heel simpel. De Israëlische staatsburgers die zich na 1967 gevestigd hebben in bezet gebied verblijven daar volgens de vierde conventie van Genève illegaal. Zij moeten dus vertrekken.

De Arabieren die nu in Israël wonen zijn nazaten van hen die voor de gewelddadige stichting van Israël reeds in het gebied woonden. Zij mogen, indien zij dat verkiezen, gewoon blijven. Dat is hun mensenrecht.

15
155 Hendrianus

@152

Pffff, zo moe van die claim op het land van de palestijnse "kenners" hier op NK.
Leer gvd de geschiedenis, niet je eigen geïndoctrineerde "kennis".

Alleen al de vraag "waar haalt de VN het recht vandaan...." getuigt weer van éénzijdige gedachtengoed, laag niveau en indoctrinatie.
Zelfs jouw palistina heeft een zetel In de VN (tja......waar halen ze het recht vandaan?).

Verder zal je wel veel verstand hebben met het fietsen stelen.........maar dat is toch echt een drogredenen!

question

2
156 ikzelf66

@142
Houd op met die onzin. Het Joodse volk heeft Palestina vrijwillig verlaten. Ze zijn de wijde wereld ingetrokken, de diaspora. Dat proces was al aan de gang voor het jaar nul van onze jaartelling. Toen had je al joodse nederzettingen in Rome en rondom de Middellandse zee.

Als je ergens vrijwillig vertrekt moet je niet na 1850 jaar terugkomen en eisen dat het land weer van jou is. Dat is te belachelijk voor woorden. Toch zijn dat de 'historische rechten' die jij claimt. Ze bestaan niet. Het land is van de Palestijnen die er meer dan 1000 jaar hebben gewoond tot op de dag van vandaag. En dat ze in die periode zijn bezet door Turken en andere volkeren doet daar niets aan af. Het is en blijft hun land.
Hier kun je het allemaal nog een keer nalezen.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Joodse_diaspora

4
157 samcash

@157

Volg je eigen advies en lees!

Nogmaals ik claim niets op historische rechten, dat doen de palestijnen en jij. Vreemd eigenlijk dat ik dan niets mag "claimen" maar u wel de claim mag maken, typisch weer!

Nogmaals het land is gekocht van de Arabieren die in Beiroet en Damascus woonden.

Nogmaals kom met bewijzen dat de palestijnen rechtmatige eigenaar zijn van het land.

Nogmaals Joden waren al 3000 jaar terug in het gebied.

Nogmaals vindt u dat Israël geen bestaansrechten heeft

Nogmaals het is geen palestijns land.

https://www.google.nl/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://nl.wikipedia.org/wiki/Geschiedenis_van_Isra%25C3%25ABl&ved=2ahUKEwi5jMLj0ODbAhXIDuwKHVhtCusQFjAUegQIBRAB&usg=AOvVaw0sUv1J7X0goBE9iDmG4TuZ

question

6
158 ikzelf66

Het land is deels, ong. zeven procent, gekocht. Uiteraard blijft het volkenrechtelijk onder het mandaatgebied vallen.

Volgens het volkenrecht bouwen diegenen die over een lange periode een stuk land bewonen, bewerken, cultiveren en de vruchten ervan genieten rechten op dat land op. Ruim vijfhonderd vernietigde Palestijnse dorpen in Israël toont aan dat er langere tijd Palestijnen woonden en dat de Israëli om voor de hand liggende redenen deze geschiedenis hebben gewist.

Bestaansrecht zegt niets over de wijze om te komen tot een daadwerkelijke invulling van dat recht. Bestaansrecht ja maar op de weg daar naar toe kun je niet anderen met geweld verdrijven en hun grond claimen. Dat is wèl wat er gebeurd is en inmiddels geschiedenis. M.i. had die gewelddadige geschiedenis moeten leiden tot een opstelling waarin voor illegale kolonisatie van bezet gebied absoluut geen plaats is. Helaas slaat Israël een totaal andere weg in en op hondsbrutale wijze wordt het bezette gebied gekoloniseerd.
Daar zit voor mij de angel, hoe kun je na de gewelddadige oprichting van Israël ook nog eens overgaan tot de kolonisering van bezet gebied?

Dat er 3000 jaar geleden Joden waren in het gebied.... Er waren vast ook niet Joden op dat tijdstip in het gebied.

Tweestatenoplossing.

14
159 Hendrianus

@159 voor @158 ikzelf66

14
160 Hendrianus

@158
3000 jaar geleden? Je bedoelt toen ze het veroverden op de Kanaänieten en deze tot de laatste man uitroeiden?

5
161 samcash

* Verwijderd door de redactie *

162 Borealis

De genocide OP de joden herdenken we elk jaar.
De genocide DOOR de joden moeten worden verzwegen, want: "Zwijgen over Israël":
ZEMBLA, Zwijgen over Israël:

19
163 Barbapapa-7,5

@162

Excuus.
Moet zijn:
"Je kan het onder het kopje fascistisch scharen en daar neigt de tegenwoordige EXTREEM linkse kliek naar."

0
164 Dachtutniet

@164

U kunt het wel blijven herhalen, maar het is en blijft geschiedvervalsing. En u bent daarmee een extreemrechtse leugenaar. Zo simpel is het. punt...

3
165 Borealis

@165

Borealis. Met alle respect voor jou.

Ga de geschiedenis nog eens goed na.
En dan het vergelijk nemen.

Namelijk.
De geschiedenis herhaald zich weer.

Weliswaar in een geheel andere context.
Jaren 30 en 40/50 had je geen links en/of rechts.
Dat waren socialisten die later veranderde in fascisme.


Economische crisis

De economische crisis en de onmacht van de parlementaire democratie om hier adequaat tegen op te treden, bliezen in die jaren overal in West-Europa het fascisme (en later zijn variant het nationaalsocialisme) de wind in de zeilen. In Nederland was de NSB echter de eerste en enige partij die daaruit massa-aanhang won. Redenen hiervoor waren:
de goede reputatie van Mussert en zijn naaste medewerkers als 'degelijke' en kundige intellectuelen en academici;
de hechte paramilitaire organisatorische opbouw van de NSB, die haar leden door middel van rangen, uniformen, symbolen, groet e.d. een 'elite'-bewustzijn gaf; door het dragen van deze zwarte uniformen kregen zij de naam: zwarthemden.
Musserts politieke kleurloosheid, die hem in staat stelde vogels van diverse pluimage onder zijn leiding te verenigen;
de 'legale' tactiek (de NSB streefde naar ongedeelde macht, maar slechts met wettige middelen).


https://nl.wikipedia.org/wiki/Nationaal-Socialistische_Beweging.

0
166 Dachtutniet

@166 "Dat waren socialisten die later veranderde in fascisme."

U kletst onzin. Nationaalsocialisme en fascisme zijn twee verschillende stromengingen. Het eerste is Duits en het tweede Italiaans. Zie het als de pVv in Nederland en de FN in Frankrijk. Hetzelfde tuig alleen een ander land en een andere naam.

U kunt wel in de leugens Martin Bosma trappen of selectief gaan winkelen op Wikipedia. Maar het was Hitler zelf die het extreemrechtse nationalisme beter verkoopbaar maakte voor het domme publiek, door er "socialisme" achter te plaatsen en daar maakten landverraders als Mussert dankbaar gebruik van. en een grote domme schare NSB volgeling, volgden hem kritiekloos daarin.
Net als de extreem domme schare volgelingen nu, die kritiekloos achter rechts-extremistische landverraders als wilder aanlopen.
Wat dat betreft lijkt dom nationalistisch rechts niets geleerd te hebben van de geschiedenis. En loop met open ogen in dezelfde val, als waar hun ouders of grootouders ook in getrapt zijn.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Nationaalsocialisme

4
167 Borealis

@163 Kind, je weet kennelijk niet eens wat genocide is:

Bevolkingsgroei Gaza 3%/jaar.
Bevolkingsgroei Israël 2%/jaar.

Welke genocide?

2
168 Snuggles

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
D66-Kamerlid waarschuwt voor 'dorre ellende' als rechts wint bij Europese verkiezingen - NieuwRechts.nl

@6 Samengevat. Den Haag en Brussel hebben de belangen van de extreem grote bedrijven in beton gegoten. Maar dan kan men dus niet meer spreken ov...

1 minuut geleden geplaatst door wildersfan

Querido not
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@4 M'n megafoon ligt bij de reparateur 😑...

16 minuten geleden geplaatst door Querido not

Mac Benac
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@3 Nou, leg het hem uit zou ik zeggen....

26 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Querido not
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@2 Op 4 mei - dodenherdenking - ga je niet demonstreren. Dan ben je stil.Dat moeten we die Frank van der Linde nog maar eens uitleggen....

29 minuten geleden geplaatst door Querido not

Hendrianus
Duitsland hervat hulp aan UNRWA • Media Israël: 'besluit aanval Rafah genomen'

@2 Als je wegens verraad achter een brommer wil eindigen is dat een goed idee. Verzet tegen Hamas zal er hier en daar best zijn maar niet met t...

29 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Mac Benac
Formerende partijen moeten er nu echt zien uit te komen, zegt populisme-expert: 'Veel kiezers zijn het beu'

Je voelt aan je water dat deze formatie met de haven in zicht gaat stranden. De PVV is een veel te onbetrouwbare en onvoorspelbare partij....

43 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

ongelovenloos
Eritrese kinderverkrachter niet uitgezet wegens mentale zorgen - NieuwRechts.nl

Zo zal dat hier ook gaan. daar aan kan je zien dat er dubbele agenda's zijn. Alle landen binnen de EU stellen zich hetzelfde op voor de asiele...

1 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

Mac Benac
Verscherpt politietoezicht bij de 4 mei-herdenkingen in Den Haag

Je houdt je hart vast met een extreemrechtse Kamervoorzitter die in actie komt tijdens dodenherdenking. Je weet het nooit met dat soort lieden....

1 uur geleden geplaatst door Mac Benac

Graaier1000
Muziekdraadje

Peter Alexander - Das Tu Ich Alles Aus Liebehttps://youtu.be/0XTPrSijsZo?si=c2hvqBnp8KJ_KEAb...

1 uur geleden geplaatst door Graaier1000

NK. App
Bangla Blue Film EnglishSex Bf Xxx ComLesbian Tibbing PornUrplaybunnyPornoflacasCzech Hunter Gay PornBf Video DoctorLovable Sex VideosBeautifulsexvideosSlowblowjobJav With Eng Sub야한애니사이트Bollywood XxxAntarwasna ComVideo Porn IndonesiaStepsistercreampieFree Porn XnBest Asia Porn StarsWww.xhamstet.xomVídeos Pornográficos BrasileirosKendra Spade OnlyfansFliex FoxNayanthara Xx VideoMonster SexStrip Poker PornMami LecheraGoodporn MoviesLiveselectorالسكس الفرنسيThey Are Huge PornThot NudePorn High HillsKumari Dulhan Sex VideoSexy Nude RomanceChickennugget PornRussialitNew Game PornBhabi Porn MoviesMaturetube.ckmXnxxx. ComYuliett Torres DesnudaManuel FeraraaJhanvi Kapoor Hot PicsSherlyn Chopra OnlyfansMum And Dad Sex VideoSxe VidTrain Groping In JapanVeronica Rodriguez ThreesomeInstrgram PornNude CelebriteisJim DeenAmerican SexseKatie NudesXxx New MmsTeen Pussy ImagesIndian Xxx VideoSmitha Sex VideoAmateurlesbian PornJapan Bbc PornLesbians Eating AssBeachgangbangGirl Fight NudeSexo DuerteBeyone NudeImani SeductionHailey Rose BbcBooty LickingPaula Patton NudePornos Dragon BallForced Hard FuckKorean Porn Full MovieNalla PukuBrazzers X VideoBurn Sex SceneRubi Storm PornOld Hollywood Movie SexFree Porn Of CelebritiesGay CoachpornKimmy Granger Step SisterPorn PicksBuscar PornografíasDying Light PornDesi Sex TalesPornocalienteAsian Massage Palor VideosTelugu Bf ComingLesbians Sucking On BoobsXxx Bangali ComFree Only Fans LeaksBrazzers Free VidsLive Cam GratuitLesbian Porns MoviesJolyne R34Pov TreesomeAccidentalfuckSexo AnimeCathren Bell NudeTeens Petite NudeMalayali PussyChristina Carter BdsmTop Black PornstarsVideode SexoanalAmber Lancaster NudeButtteenMalayalam College Girl SexJmac PornvideosViviana CastrillonFake Taxe PornPorngeyCbt BdsmHarley Quinn FutaTelugu Sex BlueAbella Danger ButtNicolr Kidman NudeGaybest PornBig Tits CougarRomantic Full Sexy VideoStepsister Porn VideoLovemaking VidsPorn Hd MoviesXvideo BasileiroPandora's PeaksXxx Sexy XxxWatch Hd Porn VideosBsngbroBig Tits MilkyBrazars MomWomen FacesitPorn HubeSoohia DeeNaked CwlebsBubblebtatz PornGairy PornChut PicXxxmyPuja SexNurse Xxx HdTranny GloryholeBangbus AnalEbony Squirters PornSpicytrsnnyPorn Pov BbwPorn YofaFlirtygem OnlyfansIndiagilmaMethsexSexy PattycakeArknights HentaiAllison Parker SexIndian Pussy Sex