'Nederlandse Ziekte' kwelling voor artiesten

Bierdouches, vervelende spreekkoren en publiek dat dwars door kwetsbare liedjes heen praat. Nee, artiesten die in onze regio optreden hebben het met enige regelmaat zwaar. Buitenlandse muzikanten noemen het zelfs 'The Dutch Disease'. Wat kunnen bands en publiek er aan doen? Wat doen poppodia?

24 reacties

  • Sjon Jansen

    6 jaar geleden
    De zalen moeten drank gewoon uit de zalen weren. Wil je een biertje? prima maar dan drink je hem buiten de zaal op en je gaat zonder drank naar binnen.Dan blijven de meeste wel in de zaal zonder dat biertje.Dan heb je ook niet dat irritante heen en weer geloop met volle traytjes bier e.d. en men blijft nuchter en dus werkt die ene hersencel nog die beschaving heet.Vorige week bij Pearl Jam stond ik naast een paar jonge gasten die in het begin van de show nog gezellig waren, maar 8 bier later kon de show hen niets meer schelen en waren ze voornamelijk zelf een show aan t opvoeren. Heel irritant
  • Kaat

    6 jaar geleden
    Er zijn tientallen die wel naar die muziek willen luisteren. Als je de beleefdheid niet op kan brengen om te luisteren en je mond te houden moet je niet gaan.
  • Wilhelmus Liebrand

    6 jaar geleden
    Spanje.
  • Wilhelmus Liebrand

    6 jaar geleden
    Doe ik ongetwijfeld Evert. Trouwens het weer is hier ook beter. Zoeken jullie het maar lekker uit.
  • Anonymous

    6 jaar geleden
    @R2D2 Er is echt een verschil tussen praten en luidruchtig zijn cq schreeuwen... Erger me er als frequent concertganger al jaren aan. Het soort artiest schijnt of hoe duur de kaarten waren schijnt niets uit te maken; belachelijk dat mensen zo disrespectvol zijn naar zowel artiest als mede-concertgangers die wél willen genieten van de muziek.