Amsterdamse rabbijn doet aangifte na zoveelste kankerjood-scheldpartij

Rabbijn Yanki Jacobs (29) uit Amsterdam heeft vanmiddag bij de politie aangifte van discriminatie gedaan tegen twee jongeren die hem en zijn gezin vanuit een auto uitscholden. ,,Dit moeten we als gemeenschap niet langer over ons heen laten komen", zegt de zoon van opperrabijn Binyomin Jacobs tegen deze krant. 

  1. Steeds meer mensen krijgen huidkanker, nu ook Dieuwertje Blok: ‘Het komt over het hele lichaam voor’
    PREMIUM
    7 stellingen

    Steeds meer mensen krijgen huidkanker, nu ook Dieuwertje Blok: ‘Het komt over het hele lichaam voor’

    Dieuwertje Blok maakte vrijdag bekend huidkanker te hebben aan haar neus, die daarom geamputeerd moet worden. Het gaat om het zogenoemd plaveiselcelcarcinoom. Bij ziekenhuizen en het KWF merken ze de laatste tijd meer belangstelling voor dit carcinoom. Daarom leggen wij 7 stellingen over huidkanker voor aan dermatoloog en onderzoeker Marlies Wakkee van het Erasmus MC Kanker Instituut en aan Gemma van den Boog, woordvoerder KWF. ,,Let op moedervlekken die na je 40ste ontstaan.’’
  2. Vanaf het schoolplein stuurden twee Rotterdammers een megadrugsimperium aan
    PREMIUM
    reconstructie

    Vanaf het school­plein stuurden twee Rotterdam­mers een megadrugs­im­pe­ri­um aan

    Hun smokkelmethode was zo ingenieus dat de cocaïne en crystal meth jarenlang moeiteloos door controles kwamen. Twee Rotterdammers - ‘De Turk’ en ‘De Marokkaan’ - leidden een lucratieve drugsmultinational met Colombianen en Mexicanen, zegt justitie. Totdat de grootste partij meth ooit in Europa werd ontdekt, er zich een milieuramp voltrok rond een put met drugsafval én een cokelab ontplofte. ,,20.000 liter chemicaliën stonden er ook. Lekker fikkie.” Een reconstructie.
    Rotterdam