door Moskowfiets in Media  ·  174 Reacties

  • 40
  • 1158x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

* Verwijderd door de redactie *

151 Robin

@150 katholiek is niet gereformeerd met alle donkere varianten daarvan.

0
152 datkanjijmakkelijkzeggen

@151 Nee, dat doe ik niet, opvoeding dienen de ouders voor zorg te dragen, en godsdienst mogen ze zelf uitzoeken als ze oud genoeg zijn.
Het enige wat scholen zouden kunnen doen is kinderen op de gevaren van godsdiensten en sektes wijzen.

1
153 Positivo

@149 Alle beschikbare kennis, en ook kennis waar men onderzoek naar doet en wat nog in de kinderschoenen staat.
Daarbij behoren natuurlijk ook alle uitingen van kunst e.d..

1
154 Positivo

@148 Mooi! Dat begrijpen we elkaar...

0
155 shym

Over kennis gesproken ..
Voor zover ik weet zijn de Veda's de oudste geschriften waar de opvoeding in fatsoensregels staan beschreven, (5000-7000 v Chr). en dat wat nu b.v. Hindoeisme word genoemd is in feite geen religie, maar een heel systeem van duizenden religies, filosofische scholen, stromingen, secten en culten. Nogal wiedes dat men de zaken niet meer van elkaar kan onderscheiden.

0
156 shym

@143 -145-146 Thanks!!!! question

0
157 Peka8

@150 : "
De PvdA-ministers van de afgelopen decennia (met steun van D66) hebben voor de nodige afbraak gezorgd waarbij eigen roem belangrijker werd geacht dan goed onderwijs. "

Voor je zo!'n bewering doet zou ik eerst eens nagaan hoe de regeringen afgelopen decenia er uit zagen.
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Nederlandse_kabinetten_sinds_de_Tweede_Wereldoorlog

Maar ja, als je ergens mee oneens bent is hetbtegenwoordig normaler om wat te roepen, dan zaken te checken.

1
158 Lobbus

@129
We noemen het allemaal gezond verstand. Een gezond verstand zal relatief denken. Als men de ander gaat forceren, dan is dat niet veel anders dan een IS die de boel met wapengekletter wil bestrijden.
En wat levert dat zogenaamde gezond verstand van u op? .. Bang dat christenen u zullen onderdrukken? Het is vergezochte argumentatie.

3
159 sparta

Haha vermakelijk die religekkies hier

1
160 Hefan430

Het meest dogmatische dwingelandse geloof dat zich in nederland heeft gevestigd is het linkse geloof. Deze religie wordt dwangmatig gedoceerd op school. Haar valse geschiedenis wordt onderwezen en haar dogma's worden in de hoofden gestampt. Met leerlingen die zich niet willen onderwerpen aan deze dwingende religie wordt korte metten gemaakt.

Links is vele malen erger dan het Christelijk geloof ooit is geweest. Maar ze kan zich meten met de islam in fundamentalisme, geweld en rucksichtlosheid. Het enige dat telt in linkse geloof is onderwerping. Iedereen moet er aan onderworpen worden. Alles moet worden herschreven zodat het past in de dogma;'s van het geloof en elke werkelijkheid die niet past in de heilige linkse boeken wordt domweg ontkend.

Om de tegenstellingen van het geloof te kunnen accepteren heeft men de rede en het verstand tot vijand verklaard. Waarbij men via fantasieverhalen en fantasiebeelden alles demoniseert dat niet onderwrorpen is of niet past in het linkse geloof.

Geen religie op school. Zeker niet deze!!

4
161 purelogica

@148

Enkel Markt-kennis als economisch/commercieel postbode tbv
"De Markt " en het BNP e/o BBP leidt onvermijdelijk tot een massa
zielloze ego-spiraaltjes die meer en meer spiraliseren tot grotere
Dino-achtige spiralen (reuzen concerns) enz . waardoor planeet
en natuur (incl de menselijke natuur) in een versnellende val van
dee-compensatie en uiteindelijke ondergang zullen geraken.
(De uitputting en vernieling van de planeet + alle levenspotenties
daarop)

De mens als oer-universeel wezen dient juist de Universele leer
en kennis daaruit en daardoor in te voegen in de lyfestyling
en bewustwordingsprocessen vanaf de wieg..
en dat niet daaruit te elimineren.
Zielloze mensen creeeren de dood in en op hun leefwereld.

2
162 m+m = Z

Er is geen enkele reden waarom ook christenen geen eigen scholen meer zouden mogen hebben. Want er is geen enkel probleem in NL dat door christenen of het christendom wordt veroorzaakt.

Als er geen probleem is met een groep, waarom zou je ze dan mee laten lijden met de groep waar wel een probleem mee is en waar het eigenlijk om gaat?

Ook lijkt het mij dat christenhaters en religie-haters algemeen hier hun voordeel mee doen.

Tevens moet men bedenken, dat een wet staat of valt met handhaving. Er zijn goedgekeurde plannen voor islamitische bejaardentehuizen, waarvoor vaak de accomodatie wordt gebruikt van autochtone gesloten bejaardentehuizen die maar terug naar huis moesten en voor zichzelf zorgen.

Ook zijn er dergelijke plannen voor islamitische ziekenhuizen.

Waarom wordt dat toegestaan als men het integratie-gebabbel ernstig meent en niet alleen om ons zand in de ogen te strooien?

Als deze nieuwe wet er komt, zal de enige groep voor wie het niet wordt gehandhaafd, de islam zijn. Net als bij alles.

Vergeet niet dat in het verdrag olie voor islam uit 1975 is bedongen, dat zij niet alleen massaal hier mogen komen wonen maar dat zij ook hier ruim baan moeten krijgen voor henzelf, voor islam en voor alles dat over islam gaat.

Dus zullen alleen christelijke scholen worden gesloten/verboden. Zo niet meteen dan toch op den duur. Ze moeten wel, ze hebben het ondertekend, maar belangrijker, ze worden bedreigd. Want handtekeningen kun je willekeurig terugtrekken, heeft US bij herhaling laten zien.

4
163 Wendel

@159 als ik zie dat mensen uit angst voor de islam het christendom gaan omarmen ben ik bang dat die er niet vrijzinniger op wordt. Terwijl kiezen voor geen religie ook een keus is.

0
164 datkanjijmakkelijkzeggen

Prima voorstel en ja zonodig gewoon bij wet verbieden.

1
165 nostradamus666

@164
En dus wil je daar controle over uitoefenen door jezelf de macht te geven om die "scepter" te mogen zwaaien. Een relatief verband met de samenleving. Kiezen voor een religie is een keuze, maar dat is de manier van opvoeden ook. Als men een christelijke school wil, waarom moet de atheïst zich daarmee bemoeien.Simpel genoeg om hun stempel te drukken en te overheersen.

0
166 sparta

@166 eh, neu, dat zeg ik volgens mij ook nergens toch? Nu draait u het om, ik wil niemand ook maar iets opleggen, maar ik wil ook niets opgelegd krijgen als het gebaseerd is op een angst cultuur. Niks meer, niks minder. Persoonlijk ben ik kritisch naar alle religies, als dat ter sprake komt. Zoals in dit draadje bijvoorbeeld.

1
167 datkanjijmakkelijkzeggen

@162 Ik heb het gevoel dat ik met jou zeer goede filosofische gesprekken kan voeren, helaas ben ik bang dat het te snel te zweverig word.

1
168 Positivo

@167
Nee, dat zal u misschien ook niet bewust doen, maar het ijs is erg dun in dit geval. Natuurlijk bent u kritisch naar zaken waar u niet voor kiest. Daar komt dan ook de motivatie vandaan om bepaalde overtuigingen buiten de deur te plaatsen. Daar doe ik zelf aan mee met kritiek naar de islam. De vraag is hoeveel ruimte we elkaar moeten geven. De christelijke religie heeft jarenlang met succes naast de agnostische en atheïstische overtuigingen geleefd en zichzelf bewezen als een culturele tak. Waarom dan niet scholen waar deze overtuigingen terecht kunnen. Dit bovenstaand artikel pretendeert een volle oproep tot totaalverbod.

0
169 sparta

Het vergiftigen van kinderen met religieuze opvattingen zou bij wet verboden moeten worden. Het is de ergste vorm van hersenspoeling die er bestaat. Het is een vorm van geestelijke verkrachting die een kind een leven lang met zich meedraagt.

1
170 samcash

@168

Het gaat erom dat de mens DOET wat gedaan moet worden tbv voortschrijdende vervulling van het Zelf .... en daardoor mede vervulling
van het Project Aarde.

Kinderen dienen dan niet als consumptieve poliepen op te groeien.

Quote >
"Buigt de kinderzielen op jonge leeftijd in de gewenste/gezonde richting
want dan is de stam nog zacht en buigzaam. Daarna lukt dat niet meer "

0
171 m+m = Z

@169 uiteraard komt in een draadje als deze een mening wellicht sterker over, ik probeer in mijn leven genuanceerd te zijn. Maar goed, ik deel absoluut dat iedereen zijn leven moet kunnen leven, en religie (of eigenlijk welke andere invulling dan ook) moet kunnen beleven, als het maar binnen de wet valt uiteraard. Ik ben met u eens dat ook een school daarin zou moeten kunnen passen, maar ik vind dat tegelijkertijd ook erg lastig. Omdat het om kinderen gaat. Bij het leven hoort dat zij straks in aanraking komen met religie, dus ik vind dat ze er zeker over moeten leren en in principe respect moeten hebben voor elke individuele opvatting daarover. (Respect voor een ander wil niet zeggen kritiekloos zijn) Het is al eerder door iemand genoemd, leren over de verschillende religies is wat anders dan onderwijs krijgen met een religie als uitgangspunt. Natuurlijk heb ik de oplossing niet, al denk ik dat leren over de verschillende religies, in het onderwijs, voldoende zou moeten zijn. De rest kan thuis en in verenigingsleven. Eigenlijk net als elke andere overtuiging.

1
172 datkanjijmakkelijkzeggen

@172
Waarom moet je respect hebben voor een volwassene die nog in sprookjes gelooft?
http://www.godchecker.com/
Wie van de 4000? Laat de ware god opstaan en naar voren komen.

0
173 samcash

@173 omdat je dat aan de buitenkant niet kunt zien, en omdat dat gewoon een privé aangelegenheid is.

0
174 datkanjijmakkelijkzeggen

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Feldwebell
HIGH ALERT! Putin rushed to Kremlin for emergency meeting over NATO | Redacted w Clayton Morris

In ieder geval kunnen de Russen nu gaan nadenken over iets dat ze wél begrijpen....

27 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

VBOH
Rwandadeal ondenkbaar voor Nederland: 'Zouden uit EU moeten stappen'

@14 Ik zat even op een andere draad. Problemen mee? Verder ben ik wel klaar met de Rwandadeal die Engeland heeft afgesloten met Rwanda. Dag ho...

34 minuten geleden geplaatst door VBOH

VBOH
De zoons van Miranda maken er thuis een bende van: 'Ik ontplof dagelijks'

@7 Ik zou je vriendin een advies willen geven. Ga alvast een cursus; "Opvoeden doe je zo" ergens doen. Of zoek opvoedondersteuning als hulp. ...

36 minuten geleden geplaatst door VBOH

Wedergeboren
Een transgender plande een massale schietpartij en werd gearresteerd

@9 Ja, sorry. Excuus Tor, ik was ff afgeleid. Ook voor jou truste hoor. :-) ...

40 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Zomerverwachting 2024: heet en onstabiel?

@10 :-)))) Hahaha ... U is gelijk ene bekende voetballer een groot filosoof ! ...

42 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

DikkeTor
Een transgender plande een massale schietpartij en werd gearresteerd

@8 Niet dat ik Schil ben XD maar ik zal het heb zeggen, ikzelf ook naar bed. #DikkeTor XD...

42 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

Feldwebell
HIGH ALERT! Putin rushed to Kremlin for emergency meeting over NATO | Redacted w Clayton Morris

@21 Als dat zo was zouden we nu een andere discussie voeren. Die zwaarbewapende vijand gaat nu pas komen. Veel plezier in je flatje Vage. ...

43 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Wedergeboren
Een transgender plande een massale schietpartij en werd gearresteerd

@5 Truste Schil ! ...

44 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Tussenderegels
Zomerverwachting 2024: heet en onstabiel?

Je weet hier pas wat het wordt als het geweest is 😎...

44 minuten geleden geplaatst door Tussenderegels

DikkeTor
Een transgender plande een massale schietpartij en werd gearresteerd

Die gaat eerder later geweld gewoon ronduit plegen, want de tijd van debatteren is voorbij xD...

1 uur geleden geplaatst door DikkeTor

NK. App
Bengali Bhabi XxxCastation PornDisneyhentaiHentaiparadiseUnbirthingMom Sex StoryKayla Kayden SexOnly Indian PirnUsa Sexguide DetroitNaked Beach GirlsAdult Picture Adult PictureGirls Bathroom Sex VideoChachi X VideosTamil Actress Xxx ComGilf PussyElizabeth Pena NudeSarah Hyland TitsNiks India PornBald PussyTricky Spa PornMilfy City GameplayAhegao Double PeaceYrike PatrolBlacked XvidrosXxx Gf And BfJuanita JcvDesi Audio XxxAditi Mistry Porn VideosLogan Long PornBeautiful Indian MilfIndian Mallu Aunty NudeBrandi Love VideoCreamepie SurpriseCfnm FamilyRoommate Lesbian PornRina IshiraGone Wild At WorkXhnsterHq PornoerAva SparkxxxHot And Sex MovieCollege Sex Video Full HdGloryhole Swallow Lindsay Lee 2nd VisitRhj-037Milf Rough AnalPsstaidioBigest Tits In PornPorn Picks.comVoyeurhouse LifeP.o.r.nSex Girl Sex VideoSunny Leone Pirn VideoMassage Porlor PornR HentFilme PornográficaAnal Hot TeensSexy Video Sexy SexStepmother GriendsBraless In PublicHd Mature TubeGiraffe Sex VideoWife Exchange Porn VideosAsian Subtitle PornPorn Free SquirtStomach Bulging PornPornstarwomenBrandi Love Alexis FawxFree Movies X RatedPornos De JaponesasVideos PornograhiquesKinfgirlsToples BeachMlif Porn VideosNude PirnNhentai MilfForest Sex XxxBri Teresi NudeDoctor Sex Video HindiXx Video MumbaiRedgifGaycock SuckingSex Tamil LatestRawblackvideosMelody Marks PovNude AelfiesInstagrem PornGirla NudeSloppy Blowjob CompilationBokep JapaneseTiktoknudeBig Booty Ebony PornhubRiley NuxonAmature GilfGay4fansNeha NairPorn Movies Free To DownloadYupo RnMomsxxxBeauty Babe SexKazumi Alex AdamsEspanol PornografiaGirl Girl XnxAngela White InterviewXxxxxxxxxxx VideoNepal Sex FilmPpornhub ComJun Amaki PornAmateur Milf CreampieCzhec PornWeb HentaiNubelis PornInstagram BoobsSophia Leone Full VideosSexy Women SexSecret Crushes Keira Croft And Sonny MckinleyLiveyasminCollege Girls Nude VideosSimran XxxFuckesLeanna BartlettXnxx AnushakaBrlla BellzDemi Rose Onlyfans LeakedXxx CartoonListcrawlercincinnatiK8lyn096 NudesSexy.ajAv 女優Xxxx ViewBengali Xxx Videos HdSunny Leone Hot Nude VideosAnime Hypno PornKajal HotAunty SareeHeroine Xxx ComXx Indian ComSunnyleoneLive Black PornRule34.usR NormalnudesJaponaisxxxPornvideo BrazzersSurpise CumshotsNajwa Nimri NudeXx Video Sunny LeoneSundar ChutIndian College Lovers Sex VideosHindi Sex Film Hindi Sex FilmZztubeCraigslist Porn