NOS NieuwsAangepast

Maar een paar extra agenten voor Venray, dat met overlast kampt

Bestuurders uit de provincie Limburg hadden op meer extra politiemensen gerekend. Gisteren werd bekend dat de Nederlandse korpsen er 1100 agenten bij krijgen. Limburg krijgt met 31 mensen verreweg de minste versterkingen toegewezen.

Ondertussen heeft de politie in de provincie moeite om de drugscriminaliteit en andere problemen het hoofd te bieden. Niet voor niets luidden vier gemeenten in Noord-Limburg eind april de noodklok over het gebrek aan agenten in de regio.

'Druppel op gloeiende plaat'

Hans Gilissen, de burgemeester van de gemeente Venray, is een van de bestuurders die een brandbrief schreef aan de Limburgse politiechef.Het team in Venray is te klein om alle problemen te kunnen aanpakken, vindt hij.

En met de huidige verdeling komen er in zijn gemeente naar verwachting maar een paar mensen bij. "Een druppel op een gloeiende plaat", zegt Gilissen.

Helemaal omdat hij enkele dagen geleden een samenscholingsverbod heeft afgekondigd voor een gebied in het centrum van Venray. Een groep jongeren dealt daar drugs, scheldt bewoners uit en spuugt op voorbijgangers.

Het gevoel van onveiligheid wordt versterkt doordat er weinig blauw op straat is, zegt een inwoner. "Een verbod is volgens mij ook niet de oplossing. Het gaat erom dat de agenten hier tussen de mensen staan. Die hangjongeren weten nu dat het even duurt voordat de politie er is."

Alle hens aan dek

Het handhaven van het samenscholingsverbod kost veel tijd en mankracht, erkent Gilissen. Hij vindt ook dat de politie-team in Venray een veel te groot gebied moet bestrijken.

Gezien de omvang van de provincie Limburg had hij minstens dubbel zoveel versterkingen verwacht. "Het is hier nog niet het Wilde Westen, maar het is bij ons wel alle hens aan dek om dat zo te houden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl