door Kiki in Binnenland  ·  43 Reacties

  • 9
  • 815x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Ik zeg; Shell. 7 miljard. Dat is meer dan alle bijstandsuitkeringen bij elkaar. Stop met de heksenjacht op bijstandsontvangers. Er zal ongetwijfeld een deel als onterecht kunnen worden beschouwd maar dat valt in het niet bij wat bedrijven en eigenaren van bedrijven frauderen. Denk alleen maar eens aan de fraude met omzetbelasting.

8
1 rlw

@1 Ben ik met je eens, maar als mijn buurman een uitkering geniet en gaat er bijbeunen voel ik mij toch belazerd. Het is overheidsgeld van iedereen en daar wringt het nu. Wat een mentaliteit ja de controle is hiervoor 100% Oké

2
2 Max

Wat is dat voor merkwaardig krantje ?
Ach , ik zie het : je mag inloggen met je account van Geenstijl!
Ha, ha, ha.

16
3 No newstoday

@2 Jij woont zeker naast Captain Hero?

10
4 Hadjememaar

@1

En die 7 miljard is nou net de schuld van gebrek aan controle.
Laat maar lekker controleren .
Wie samen wil wonen voldoet maar aan de regels.
En anders doe je het maar niet.
Mijn ouders krijgen ook hun AOW voor samenwonenden .
Deden ze dat niet zouden ze zo € 600 per maand extra in de zak kunnen steken .

14
5 No newstoday

ad @2 en @7 . Het is niet leuk dat er mensen zijn die bijklussen terwijl zij een uitkering hebben. maar ieder mens, ook u, doet zijn best er het beste van te maken. maar kijkend naar relevantie dan is controle op bijstandsuitkeringen belachelijk zwaar. En de controle op bedrijven schiet aan alle kanten tekort. Dat is het probleem.

3
6 rlw

@5
Je haalt wat zaken door elkaar. Die 7 miljard gaat naar bedrijven waar het geld al tegen de muren klotst, die tonen een gebrek aan fatsoen. Controle is niets mis mee en ik zou graag zien dat er aan de grenzen net zo streng gecontroleerd wordt als op dossiers voor mensen met bijstand.

4
7 Al

@1 Hoeveel draagt de Shell aan de pot van de bijstand bij? En hoeveel dragen alle mensen in de bijstand aan onze maatschappij bij? Zonder werk of werkgelegenheid geen belastingen, zonder belastingen geen geld voor de bijstand.!
Waarom moet de meerderheid van de Nederlandse samenleving geld afdragen voor de personen die van bankzitten een beroep gemaakt hebben Let wel ik heb het niet over mensen die buiten hun schuld om in de bijstand zitten maar over mensen die @2 noemt. En wie kent dit soort figuren niet
Let wel ik ben niet tegen de bijstand echter wel tegen het feit dat er misbruik (en volgens recente cijfers veel ) van gemaakt wordt en hier niet met harde hand tegen opgetreden wordt.
Wil men dat er draagkracht blijft voor de bijstand dan zal men er toch wat moeten doen tegen het misbruik hiervan
hier oude cijfers maar geeft wel een duidelijk beeld (terwijl de fraude sindsdien alleen maar groter is geworden aangezien de opsporingsambtenaren terug gebracht is , kleiner pakkans)
http://statline.cbs.nl/StatWeb/publication/?VW=T&DM=SLNL&PA=70127ned
ca 10% van alle bijstandsontvangers! (en dit zijn alleen de betrapte personen dus in werkelijkheid ligt dit getal vele male hoger)

5
8 psje

Een beetje stemmingmakende stukje. Voor samenwonen gelden twee hoofdcriteria : het gezamenlijk hoofdverblijf hebben en het zorg dragen voor elkaar. Dat laatste is inderdaad vaak moeilijk te bewijzen. Mensen kunnen bijzonder ‘creatief’ zijn, ook op ‘Shell-niveau’.
De sociaal rechercheurs doen niet zomaar wat, zoals hier gesuggereerd wordt, en zijn gebonden aan strenge wet- en regelgeving. Er zijn een aantal bijstandsgerechtigden die, net als Shell-aandeelhouders dat doen, de ‘gaten in de wet’ feilloos weten te vinden, en willens en wetens daarmee misbruik maken van gemeenschapsgelden.

6
9 Crannbuidhe

@6 die controle doen ze alleen als ze er vermoeden van hebben dat er sprake is van fraude!
we praten over ruim 400.000 mensen , deze kunnen ze echt niet allen controleren, hoeveel mensen zouden ze hier wel niet voor nodig! Daarnaast door het geld te ontvangen teken je ook voor de bijhorend voorwaarden (en een daarvan is controle)
En ook al wordt men betrapt op fraude dan nog komt men zonder kleerscheuren ervan af!(kale kip valt niet van te plukken toch) Hierdoor loopt de staatskist miljarden euro's mis welke wel opgehoest moeten worden door de samenleving.
Ik zie het eerder als een vorm van schuldsanering (je kunt je namelijk ook niet zelf bedruipen en hebt hulp nodig) hier gaat men ook akkoord met de bijhorende controles die zelfs nog verder gaan. Wil je deze controles niet dan krijg je de bijhorende hulp ook niet!

1
10 psje

Als je bijstand accepteert accepteer je ook de regels er om heen!

Maar ja sommige mensen willen er wel van profiteren maar als ze dan tegen de regels aan lopen beginnen ze te janken!

Er moet gewoon ingesteld worden dat als er zelf maar een zweem van verdacht is, ze direct alles terug laten betalen!

7
11 Zie Hier

@11 Als je bijstand accepteert accepteer je nog geen strafbare feiten ter controle ervan

3
12 GOTCHA666

@12 Dus jij keurt het wel goed om zelf de boel op te lichten, maar de kontrole moet keurig volgens het boekje!


HOE HYPOCRIET KUN JE ZIJN!

9
13 Zie Hier
14 Grootmoeder

zo te zien, kan ik veel reactie-plaatsers aanraden het artikel in de volkskrant te lezen!

2
15 Grootmoeder

@11 ; In heel veel landen kan je overleven zonder bijstand als je geen (legaal) werk hebt. In Nederland niet. Alles in Nederland is gereguleerd en alles wat buiten die regulatie valt is verboden en zelfs strafbaar.

Je mag geen hutje op de heide of in het bos bouwen bv (behalve als je transmigrant bent op weg naar Engeland natuurlijk). Je mag geen huis/woonruimte kraken (behalve als je afgewezen asielzoeker bent natuurlijk). Je mag niet op straat slapen (behalve als je verslaafd bent natuurlijk). Je mag niet zomaar bij iemand intrekken of in een schuur van een boer gaan slapen (behalve als je asielzoeker of Pool bent natuurlijk). Je mag niet bedelen (behalve als je Roemeen/Roma bent natuurlijk). Je mag niet rondkomen van een heitje voor een karweitje want dat is zwartwerken (behalve als je Oostblokker bent natuurlijk).

Dus wat is het alternatief voor bijstand als je geen baan KUNT vinden? Dan rest denk ik de hongerdood. Of een leven in een cel?

2
16 Mariska3

@9 zie @14

2
17 Grootmoeder

@16 Is dat een excuus om de boel op te lichten?

6
18 Zie Hier

@16

je schrikt je te pletter, op wat voor gronden aan je wordt getwijfeld
misselijk en minderwaardig gedoe!

5
19 Grootmoeder

@18

als U het artikel in de Volkskrant leest!!!
ziet U dat er NIET wordt opgelicht

4
20 Grootmoeder

@20 Is een reactie op de reactie van 16 daar staat een heleboel onzin je mag veel als je maar volgens de regels meldt!

2
21 Zie Hier

@21

Zie daar:

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/de-doorgeslagen-jacht-op-de-bijstandsfraudeur~be95e9d26/

dan weet U tenminste waar U op reageert
kost een kwartiertje, maar bent U compleet op de hoogte

2
22 Grootmoeder

@13 Nee dus dat zeg ik niet
Mijn woorden niet verdraaien
Controle mag best maar wel op legale wijze

1
23 GOTCHA666

@21 ; Dus als je het meldt mag je in Nederland bijvoorbeeld een hutje bouwen in het bos? Weet je dat heel zeker?

Reactie @16 was een reactie op de claim dat je die absurde regeltjes en controle (zonder regels) accepteert als je bijstand accepteert. Namelijk omdat er geen andere keuze is. Mensen zitten niet voor hun lol in de bijstand maar hebben geen alternatief.

Gewoon even om te staven: Hoe zou jij het vinden als de verkeerspolitie op snelheid (max en min) gaat controleren zonder te willen zeggen wat de minimum en maximumsnelheid dan is? Dat ze dat doen 'op gevoel' en 'eigen inzicht'. En dat jij geen enkel verweer kunt voeren of een recht hebt wanneer zij dan bepalen dat je te hard of te langzaam reed?

Bij de bijstand is exact dat wat er gebeurd!

1
24 Mariska3

@8 : U zegt er altijd braaf bij "de goeden niet te na gesproken" maar als er maar genoeg stemming tegen een groep wordt gemaakt doen dat soort connotaties er ook niet meer toe en kunnen ze de volgende verlaging van hun netto tegemoetzien want er is weer "draagvlak gecreëerd".

1
25 Wendel

@24 : Maar dat is toch een kern-bedoeling van de participatie-wet, dat willekeur introduceren, dat hebben ze toch met zoveel woorden gezegd? Ze hebben het alleen verpakt als de gemeenten meer armslag geven en de ambtenaar meer toevertrouwen om "maatwerk" te leveren. Dus iemand in het pak te naaien dat die ambtenaar persoonlijk vindt, dat diegene past.

1
26 Wendel

@24 Zelf al ben je de eigenaar van de (bos)grond dan mag het nog niet
Camperen meestal wel maar geen permanente bouwsels

1
27 GOTCHA666

@27 : Afhankelijk van het bestemmingsplan, lijkt mij. Ook bosgrond valt onder een gemeente of een andere beheerder. Kopen is ook betrekkelijk in NL en US. Het betekent dat je 49% van de eigendom hebt, de rest is van de gemeente, zodat zij het je juridisch gezien gemakkelijker weer kunnen afpakken voor een al dan niet realistisch bedrag zodat zij uiteindelijk kunnen bepalen, waar het voor wordt gebruikt.

Je ziet dat ook bij erfpacht.

http://www.amice-advocaten.nl/blog/eeuwigdurende-erfpacht-vs-eigendom-waardevol-onderscheid

1
28 Wendel

@28 Nee onzin
Je bent volledig eigenaar maar ze kunnen met wel onteigenen
Hebben ze bij mijn opa ook gedaan vroeger
Een tuin ten grote van een voetbalveld met snijbloemen moest wijken voor een weg
Wel de hoofdprijs ervoor gehad

1
29 GOTCHA666

@28 Bosgrond is geen bouwgrond zegt de gemeente en dat klopt ook wel

0
30 GOTCHA666

@23
plus

2
31 Grootmoeder

Hoe dan ook: ja, mensen worden de bijstand uit getreiterd, en dat gebeurt op nog wel meer essentiële eerste levensbehoeften bij mensen in hun positie.

1
32 Wendel

@25 vandaar dat willen de goeden het niet uit de hand laten lopen wat concessies zullen moeten doen aangaande hun vrijheid/privacy en zullen ze stukje moeten leveren zodat de rotte appels er uit gepikt kunnen worden. En helaas praat je niet meer over een paar rotte appels!
Deze rotte appels (parasieten) kosten de samenleving miljarden!
Als ik in dezelfde situatie zou zitten zou ik er geen probleem mee hebben daar ik er uiteindelijk zelf beter van zou worden. Hoe meer monden er gevoed moeten worden uit dezelfde pot des te minder er over zal blijven voor het individu en vooral als een steeds groter deel ten onrechte mee eet!

4
33 psje

Als we om te beginnen de bijstand halveren, dan is de controle niet nodig, en desnoods gaan al die lieden samenleven, dat maakt dan niet uit.

4
34 Positivo

Oplossing kan nog veel simpeler. Basisinkomen instellen.
Hoeft er niks meer gecontroleerd te worden. Dan kan meer dan de helft van die sociale dienst ambtenbaren naar huis gestuurd worden.
En 100% van de opsporingsambtenaren. Ook justitie, rechtbanken, advocaten, krijgen dan geen zaken meer die met bijstand te maken hebben.

0
35 Harry potter maar zonder bril en sportiever

@8 psje
"ca 10% van alle bijstandsontvangers! (en dit zijn alleen de betrapte personen)"

Dat klopt dus ook niet. In veel van die gevallen is er helemaal geen opzet in het spel, het is lang niet altijd bewuste "fraude".
Ook de regels zijn niet altijd duidelijk, worden niet duidelijk gecommuniceerd en verschillen ook nog eens per gemeente.
Ik ken iemand die parttime werkte en gedeeltelijk aangevuld werd door de gemeente, sociale dienst. Niets dan ellende, iedere maand had hij gezeik en problemen met de ambtenaren. Het aanvullende bedrag klopte nooit, geen enkele maand.
En als je zelf ook maar iets "verkeerds" doet (in hun ogen), niet op een brief reageert, of iets te laat wordt je direct keihard aangepakt.

2
36 Harry potter maar zonder bril en sportiever

@33 : Maar zo werkt het niet, al jaren, in de praktijk. En de ombudsman zei dat 98% van de mensen in de bijstand eerlijk is, naar zijn inschatting.

Mensen in de bijstand hebben zo goed als geen privacy meer, jaar na jaar zijn ze meer vogelvrij verklaard door de staat en de media, zowel naar het publiek als de gemeenten/ambtenaren toe, en evengoed is de uitkering verlaagd en zijn de extra's afgeschaft. Alleen wat de minimumloner ook heeft, is over, zoals huursubsidie, en daar wordt ook aan geknaagd. Evengoed hebben ze netto tenminste 200 minder per maand dan minimumloon want hun belastingteruggave wordt ervan afgetrokken en mensen met minimumloon hebben sowieso meer aftrekposten.

2
37 Wendel

@16 Precies; je bent een van de weinigen, die het grote geheel ziet. Anderen komen niet verder dan dat de 'luie' bijstandsgerechtigde een toevallig verschijnsel is, dat hard aangepakt moet worden.

Het begon met de 'enclosure of the land', zoals de Britten dat noemen alias het inpikken van alle land door (groot-)grondbezitters. De mogelijkheid om met de vruchten der aarde in je levensonderhoud te voorzien is voor de meesten op deze wijze afgesneden, tenzij je aan de regelgeving en diploma-eisen wil voldoen. In de virtuele wereld was er nog ruimte genoeg om je brood te verdienen, maar dit is men ook gaan afsnijden middels scholingseisen. Je kunt niet zomaar advocaat, dokter of docent worden. Je kunt niet achter een kassa met minimaal HAVO. Voor een financieel baantje heb je een VOG en een papiertje WFT nodig. Om auto te rijden moet je behalve veilig ook milieuvriendelijk, 'sociaal' kunnen rijden alsmede aantonen, dat je zelfstandig de weg kunt vinden. Vrachtwagenchauffeur is beroepsopleiding geworden met een stevige theoretische component. Taxichauffeur spelen veel mensen voor hun familie, kennissen of vrienden; wil je het beroepsmatig gaan doen, dan heb je een vergunning en een diploma nodig.

Daarnaast zorgt de overheid voor vraaguitval door belastingen en accijnzen, waardoor veel werk niet tot stand komt en het bijproduct werkloosheid ontstaat. Dus ik vindt het nogal wiedes, dat er mensen van de bijstand afhankelijk zijn en het geeft me nog een wonder, dat het er maar 0,4 miljoen zijn.

0
38 Vilseledd

@18 Een oplichter mag je best oplichten toch.

1
39 Vilseledd

"De sociale dienst van Zeist, Bunnik en drie andere Utrechtse gemeenten verdacht een bijstandsgerechtigde ervan een steiger en bouwmateriaal naar Marokko te hebben vervoerd. De sociale dienst wist deze ‘op geld waardeerbare activiteit’ te bewijzen met een peilbaken onder zijn Mercedes Sprinter-bestelbus. Maar de Centrale Raad van Beroep zette in maart 2016 een streep door het via gps verkregen bewijs, dus ging de man deels vrijuit: het peilbaken was een schending van artikel 8 van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens – het recht op bescherming van het privéleven."

Dat is een cultuurverrijker, dus dat mag gewoon.

0
40 Vilseledd

@37 dat van U is een schatting (ook al is deze van de ombudsman) dat van de CBS zij keiharde feiten! Hier liggen wel uitspraken ten grondslag! Waar is U met feiten onderbouwde bewijs?
Of kloppen de cijfers van het CBS niet?

En gezien huidige uitspraken van de rechtbank over onrechtvaardig verkregen bewijs hoe moet de sociale dienst dan zaken controleren! zoals al eerder gezegd dit is een vrijbrief voor een ieder die verkeerd wil doen!

https://opgelicht.avrotros.nl/nieuws/item/11733/

enkel voorbeelden

http://www.handhavingvanonderop.nl/rechtzaken-in-de-sociale-zekerheid/

hier de kosten voor de onterechte uitgekeerde uitkeringen en de schadepost voor de samenleving

https://nos.nl/artikel/2221050-uwv-nog-op-zoek-naar-370-miljoen-euro-aan-uitkeringen.html

bij 1.5 miljard is dat een bedrag van bijna 400 euro per bijstandsontvanger echter bij 10% i s het ale een bedrag van 4000 euro wat gemiddeld gefraudeerd wordt! Jaarlijks komt er gemiddeld 300 miljoen bij

0
41 psje

@37 aanvulling feit is wel dat de kans dat iemand fraudeert met de uitkering hoe klein dit bedrag ook mag lijken 1 op 10 (waarschijnlijk groter) is En dan vind U dat de samenleving hiervoor de rekening maar voor moet oppakken.
zoals eerder gezegd als er niks aan deze groep gedaan mag worden ivm privacy dan zullen de goede hieronder moeten lijden. Geld kan maar een keer uitgegeven worden en en kan de kosten hiervoor niet steeds bij de werkende neerleggen
uitgaande van 1.5 miljard en ca 7 mijoen werkende is de rekening hiervoor per werkende 200 euro!
hier komt nog eens ca 40 euro bij! Dit is wat er opgespoort is dus de werkelijke bedragen liggen hoger!

0
42 psje

Laten we beginnen om klakkeloos de nieuwkomers een bijstanduitkering te geven. Dit recht is voorbehouden aan Nederlanders. Waar ze recht op hebben is een dak boven hun hoofd, voedsel, zorg en onderwijs. Dit zou de staatskist al 100de miljoenen per jaar schelen

0
43 psje

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bop
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@36 a) Ik heb het hier over de respectloze term "omgebouwde kerels". Je kunt ook prima je punt maken door het gewoon over transgenders te hebben...

1 minuut geleden geplaatst door Bop

Reconquista
Katja neemt het op voor Thijs Römer: "Heeft geen moord gepleegd"

Niemand heeft ook gezegd dat hij een moord heeft gepleegd maar zedendelicten met minderjarige meisjes is ook niet niks. ...

4 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Graaier1000
Gebiedsverbod Pegida-voorman in Arnhem teruggebracht naar drie weken

https://youtu.be/tRobB_cc2W0?si=MnRn4FpU8UeeU4Tp...

5 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Bop
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@35 Jij wilt er nog een "grappige" term aan toevoegen, zie ik. 🥱...

7 minuten geleden geplaatst door Bop

eh
Advance of Islamic State affiliates ‘could lay ground for new wave of terrorism’

Van vorige week:https://www.washingtoninstitute.org/policy-analysis/one-year-islamic-state-worldwide-activity-map...

7 minuten geleden geplaatst door eh

Tussenderegels
Trump nu ook bijbelverkoper: ‘Make America pray again’

Hij bedoelt; "Make America pay again"....

8 minuten geleden geplaatst door Tussenderegels

eh
Advance of Islamic State affiliates ‘could lay ground for new wave of terrorism’

Zit Zie Hier bij ISIS?...

8 minuten geleden geplaatst door eh

Bop
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@33 Ik lees dat er een transgender bij betrokken was, niet dat het diens schuld was....

9 minuten geleden geplaatst door Bop

Reconquista
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@30Ja ook dat maar al was het oorlogsrecht van toepassing dan nog vind ik dat Israël dat niet hoeft te hanteren als de Palestijnen dat ook ni...

10 minuten geleden geplaatst door Reconquista

NK. App
Desi Porn Videos Free DownloadPorny DownloadTwerk TiktokBrother Sister Sleeping Sexy VideoTalk Dirty For DaddyGaintess Porn국산 야동 사이트Rachel RiversJessica Weaver NudeHotwife KateSaphire FoxBig Aunty Bfエロの動画Handjobjapan FreePorn LolQuadrinho Erótico 3dSex Video Ladies LadiesMasala PornUndress HerOnlyfansboobsNudewebNade AliXxx Hot Kissing Video4some Sex VideosMorritas CachondasMean Bitches PornClaudy AsmrPictures Of Ariana Grande NudeNudisttubeTom BrierDasy Taylor PornXnxx ChinaeseStrapon Lesbien PornFrench Hot MoviesNapalsexDevayani Sex PhotosSexy Movie Xxx ComOiled Hand JobSani Leono XxxLesbian Strapon HomemadeLinzor PornPorn OcmicsZoe Parker PornPron ClipDesi Sasur Bahu PornWomen PeggingAlex Adams Family TherapyChut ChusaiTik Tok Dancing PornSakura PussyGonzoxxxmoviedReddit Tiny TitsPorn 93 ComLegend PornAsain Big Boobs PornRedditlist NsfwXnxx PakNetvideogirls FullvideoMens Sucking BreastBrazzerz Full VideosSharanya Jit Kaur NudeMoaning Sex VideosKorean Hard SexUndress AppsVídeos Pornos Los MejoresCatherine Tresa Hot VideosTamil Girls Lesbian Sex VideosSister Blowing BrotherThe Last Of Us Sarah PornPornografia De EcuadorGarden Sex VideoXxxoldmomDesisexNude Pageant TeensForced Masturbating里 番 网站Onlyfans Nude LeakedInternet.chicksLesvianas Temiendo SexoHigh Heel FetishForeign Sexy Video HdSukihana LeakOrapun FaiiDaddy Daughter Mom PornHardcore Blsck PornPorn DrinkMiriah Mills PornGratuit Sexe AmateurSoli PornoAssistir PôrnoHentais Mais FamososAmber HahnSelf SucklingNike Pro PornMalayali Aunty NudeMegan Marie NudesShyloh TitsClit TeasingAdultgamesworldDemon Slayer HentiaSex Vidoes Www ComShrilanka Sexy VideoMoms AssfuckedChinese Sex Hd VideoBro Sis X VideoLuna Okko PornVenus Vixen PornCharlie Forde BlackedGros Seins PornoHuge TitsmatureSwinging HentaiHot Indian Actress XxxAnime Lesbian NudeGay Roommate PornGlory Hole CumingHeyimbee LeakedXex VideoAnimal HentieFrisk PornAmatuer MastubationKim Kardashian Nude PlayboyPornography For Women VideosKanndasexPinkie The PornstarCojiendo MexicanaPorzo.comKimora Quin PornSmall Tits RedditDeepfake PornvideosNude Tanit PhoenixCojidasLesbain 3d PornVoissi.comPhiladelphia ListcrawlerBrazzers Hot PornHalle Hayes NudesJamelizzzz PornViolet Myers TitsAngelina Deep PornSindhi SexPoncikkizsexMoney Talks SexSheena Ryder ShopliftingBella Rayee PornDadcrush ComYouporn C9mPornos Tik TokLovelylilithTamlyn Tomita NudePorn Foll Movie