Deze zorgverleners uit Nederland en België gingen rond de tafel: 'We moeten allemaal aan de mango's, maar hoe?'
Volledig scherm
PREMIUM
Deze zorgverleners uit Nederland en België gingen rond de tafel: 'We moeten allemaal aan de mango's, maar hoe?' © Koen Verheijden

We snakken naar mangomomentjes, maar wie heeft er tijd voor?

Lezers stuurden afgelopen week massaal hun 'mangomomentjes' in, een lief klein gebaar van zorgpersoneel voor een zieke. Zoals de patiënt die geprakte stoofpeertjes kreeg tijdens kerst. Of de verpleegkundige die de nagels lakte van een zieke dame. Maar hoe zorgen we dat zo'n onverwacht momentje doodnormaal wordt? 

  1. Reacties op slechter onderwijs: ‘Ouders, aan de slag en leerkrachten, doe uw best om Den Haag wakker te schudden’
    20

    Reacties op slechter onderwijs: ‘Ouders, aan de slag en leerkrach­ten, doe uw best om Den Haag wakker te schudden’

    ‘Vroeger was niet alles beter, maar de degelijke basis was er wel. Maar blijkbaar zijn ‘lentekriebels’ noodzakelijker. Lezen en voorlezen zijn essentieel’ en ‘Volgens mij weet iedereen wel dat niemand in een elektrische auto rijdt voor een beter milieu’: dit zijn enkele reacties van lezes bij het nieus van de dag. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.
  2. Camerabeelden tonen ‘ontvoering’ in amateurvoetbal: supporters kapen mascotte uit kantine van grote rivaal
    Met video

    Camerabeel­den tonen ‘ontvoering’ in amateur­voet­bal: supporters kapen mascotte uit kantine van grote rivaal

    Een ludieke actie in het amateurvoetbal houdt de gemoederen flink bezig onder de rook van Den Haag. In aanloop naar de Westlandse derby tussen tweedeklassers SC Monster en Verburch hebben supporters van eerstgenoemde club een levensgrote pop van Verburch ‘gekidnapt’. Op beelden is te zien hoe vijf mannen in overall met de clubkleuren de vijandige kantine betreden en de pop ontvoeren.
    Poeldijk, Monster