door Havermout in Binnenland  ·  39 Reacties

  • 26
  • 1158x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Dus die toch al walgelijk rijke koninklijke familie laat hiermee dus in principe het hele Nederlandse volk naaien?!

5
1 Topperz

@1 Je gilt wat maar weet duidelijk niet waar de klepel hangt. Onze koninklijke familie heeft hier geen voordeel van, misschien wel de koninklijke familie van het Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Lesotho, ...

28
2 JackKropotkin

De Belastingdienst keurde keurde deze ontwijking goed.

Vanaf 2005 gaat het om 45 miljard Euro waarvan 7 miljard aan belasting te zijn misgelopen.

en dat is gecompenseerd door de belastingbetaler via het beleid van VVD ( VNO/NCW. )

Ik vraag me af hoeveel multinationals hier in Nederland er ook van geprofiteerd hebben.

Bedankt Rutte en zijn stemmers.

Mensen vergeet dit niet bij de volgende stemmingsronde.
We worden vreselijk belazerd door die Gladde aal.

Oppositie :
Aktie en laat deze Kabinet ploffen op hun ongeloofwaardigheid en maffia praktijken.

Laat Shell dit compenseren en met een flinke boete erover heen.

Met dat geld kan men zorgen voor lasten verlichting en compensatie van teruglopende gasinkomsten.

0
3 Dachtutniet

Vreemde titel trouwens want Shell heeft nooit dividendbelasting hoeven te betalen over hun eigen dividend.

@3 Ook jij snapt er maar weinig van.

29
4 JackKropotkin

https://www.telegraaf.nl/nieuws/2178266/gl-wil-parlementaire-enquete-dividendbelasting

GL.
Zorg er dan ook meteen voor dat hier meteen wat aan gedaan gaat worden.
Dit is met medeweten van VVD gegaan

En reden voor motie van wantrouwen.

Zorg voor een collectief en laat deze maffia kabinet met VVD aan het hoofd ploffen en zorgen voor nieuwe verkiezingen.

Nederlanders moeten hierop meteen massaal de VVD afstraffen.
meteen ook goed voor Rutte`s reputatie voor zijn geliefde baantje in Brussel. ( NOT )

0
5 Dachtutniet

@4 nou leg uit dan

1
6 ModReset

@4

leg uit Jack.

1
7 Dachtutniet

Als u dividend uitkeert

Keert uw vennootschap dividend uit aan aandeelhouders? Dan moet u 15% dividendbelasting inhouden over het dividend dat u uitkeert. U moet aangifte doen en betalen binnen 1 maand na de dag waarop het dividend beschikbaar is gesteld. Doet u niet op tijd aangifte of betaalt u het bedrag van de aangifte niet op tijd? Dan kunt u een naheffingsaanslag met een boete krijgen.
Bent u het achteraf niet eens met het bedrag van de aangifte dat u hebt betaald, dan kunt u bezwaar maken.
Buitenlands gerechtigde in deelnemingssituaties
Keert u in een deelnemingssituatie dividend uit aan een niet in Nederland gevestigde opbrengstgerechtigde? Dan kunt u een inhoudingsvrijstelling toepassen op de uitkering. U moet dat bij ons melden met het formulier:
Opgaaf Dividendbelasting (Vrijgestelde uitkeringen aan buitenlandse gerechtigden in deelnemingssituaties)

https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/winst/dividendbelasting/als_u_dividend_uitkeert/als_u_dividend_uitkeert

0
8 Dachtutniet

Geachte belastingdienst,
Ik heb een bescheiden maar goed lopend bedrijfje met de hoofdvestiging in Nederland. Ik bedien klanten in meerdere landen van Europa. Ik stel voor om die hoofdvestiging in Nederland te houden, maar dat zal ik enkel doen wanneer u akkoord gaat met een "legale" belastingontwijkingsconstructie via bv de Cayman eilanden of zo. Ik ben niet speciaal kieskeurig. Dit om de aandeelhouders (ikzelf) tevreden te houden.


met amicale groet,
Tussenderegels

1
9 Tussenderegels

@9 Als MKB'er kan je prima belasting ontwijken hoor. Punt is alleen dat de kosten daarvoor te hoog zijn voor een kleine ondernemer. Dan is belasting betalen toch eenvoudiger dan een constructie op laten zetten.

17
10 Yisrael

@8 Shell zelf hoeft dus geen belasting te betalen, alleen is er een idiote vestzak/broekzak constructie bedacht waardoor een dividend uitkeerder als Shell als een soort administratiekantoor van de belastingdienst fungeert. Gratis.

16
11 JackKropotkin

@9 Prima, maar heeft niets met dividendbelasting te maken.

15
12 JackKropotkin

grootkapitaal anno 2018.
Al vaker vermeld, als alle (grote) bedrijven 'normaal' hun belastingafdracht doen in het land waar het geld verdient wordt dan behoeft de werkende burger nagenoeg geen belasting meer te betalen. Er is poen zat, alleen op de verkeerde plekken.

@4 @9
en jij snapt het wel? Dividend of niet, het is belastingafdracht wat de Nederlandse staat misloopt.

0
13 tewarm

* Verwijderd door de redactie *

14 hk-sr

@13
@9 moet natuurlijk @ 12 zijn question

0
15 tewarm

Rutte zijn vriendjes he.!
Maar bedankt VVD stemmers.

1
16 annie

Shell kan heel groningen de grond in boren en dan ook zo weg lopen met zoek het uit, sta niet te kijken dat deze criminelen weg komen zonder ook maar iets te betalen koninklijke hoflijkheid...

0
17 Gratiebarmhart

Dus als ze Apple de miljarden kan laten betalen, ook al is dat door de Ierse regering goedgekeurd, dan moet dat hier dus ook mee kunnen. Natuurlijk worden dan de Vrienden Van de Democratie heel erg boos want dan moet hij alsnog toch die €1000 gaan uitbetalen aan de belastingbetaler.

Oh, wacht even, Rutte wist dat niet natuurlijk.

0
18 niet-alles-geloven

Niet meer bij Shell tanken....

0
19 TedjeR

Belastingdienst en Rutte VVD met het weten van CDA D66 CU hebben samen afgesproken dat Shell nou all gene dividendenbelastingen meer moeten betalen. Maar burgers worden wel hard gepakt als te door en fout van de belasting te terugbetalen veroordeelt worden ook is het maar 2 euro of iets meer.
Dit kabinet Rutte III is zo corrupt als de Belastingdiensten met steun door Rechtbanken. Kleine worden gepakt en Bedrijven gaan vrij uit door de Belastingdienst.

0
20 Gunther

Vandaar ook de verhoging van brandstoffen accijnzen om het te compenseren ten koste van de burgers.


VVD is de grootste dief van de eigen bevolking.
VVD = Vereniging Voor Dieven. Lees Multinationals / Aandeelhouders en VNO/NCW

1
21 Dachtutniet

Goed gedaan Rutte ons pionnetje van de Shell jongens

1
22 Joepie

mail:
Beste...

Wie is eigenlijk de baas in ons land? Dat vroeg ik mij af toen ik vanochtend Trouw las. Al sinds 2005 blijkt Shell dividendbelasting te ontwijken via een belastingparadijs. Alsof dat nog niet erg genoeg is: de Nederlandse belastingdienst bleek hiervan op de hoogte.

Rutte heeft dus wat uit te leggen. Vorige week vroeg ik in de Tweede Kamer wiens belang dit kabinet eigenlijk dient, het belang van de mensen of het belang van de multinationals. Toen bleek namelijk dat de enige ‘wetenschappelijke’ bron voor het afschaffen van de dividendbelasting, wat onze samenleving 1,6 miljard per jaar kost, Shell zelf was.

De waarheid blijkt voor Rutte keer op keer een optie. Eerst waren er geen stukken, toen wel stukken. Eerst waren er geen herinneringen, toen waren er wel herinneringen. Uit de stukken die er toch waren bleek dat het Shell was voor wie de dividendbelasting afgeschaft moet worden.

Vandaag blijkt dus dat Shell al 13 jaar nauwelijks dividendbelasting betaalt en dat de Nederlandse belastingdienst hier ook van op de hoogte was. Ik vind dit ongelofelijk. Afgelopen jaren werd het eigen risico verhoogd, stegen de huren en bleven de lonen achter. Allemaal rechtstreeks het gevolg van de snoeiharde bezuinigingen van de eerdere kabinetten Rutte. Ondertussen waren er dus geheime belastingdeals met Shell die ons ruim 7 miljard hebben gekost.

Genoeg is genoeg. Keer op keer blijkt dat de hoge Haagse heren vooral de belangen dienen van de rijkste 10%. Hun rijkdom en macht wordt beschermd, maar er is ook een Nederland voor de 90%. Van ons wordt steeds meer gevraagd, maar we krijgen er minder voor terug.

Shell hoort niet de baas in Nederland te zijn, dat horen wij te zijn. Niet de belangen van de multinationals horen gediend te worden, maar die van de mensen. Dit soort schimmige, stinkende deals moeten direct verboden worden. En Shell: laat ze de 7 miljard terugbetalen, tot de laatste cent!

Met vriendelijke groet,
Lilian Marijnissen
Fractievoorzitter SP Tweede Kamer

2
23 Grootmoeder

Deze moedwillige diefstal van het Nederlandse volk kan maar op een manier worden gecompenseerd. Gevangenisstraffen voor de verantwoordelijke belastinginspecteurs en verantwoordelijke politici inclusief Rutte.

0
24 rlw

Shell zou Shell niet zijn... als ze niet zou zeggen 'stomverbaasd' te zijn en de berichtgeving in Trouw tendentieus te noemen! Het bedrijf wéét ook dat Rutte alles in het werk zal stellen om deze kwestie voor hen zo goed mogelijk af te handelen, lijkt mij.

De enigen(!) die daadwerkelijk profiteren van die "enorm handige" fiscale constructies, zijn grote rijke belastingontwijkende multinationals! NIET landen zoals ook Nederland, die zichzelf rijk rekenen door héél veel buitenlandse multinationals een voor hen UITERST voordelig fiscaal pakket te bieden!

Wereldwijd lopen heel veel landen meer dan gigántische bedragen aan belastinggeld mis, door belastingconstructies die zij zélf faciliteren! Ondertussen worden de burgers steeds meer belast, evenals de nationale kleinere bedrijven die geen gebruik kunnen maken van belastingontwijkende regelgeving.

0
25 Scorpio

Onder Rutte miljarden voor Afrika, asielzoekers, Brussel en Shell.
En voor gewone Nederlanders hogere belastingen, eigen risico, hogere huren en btw verhoging en voor pensioenen jaren geen indexatie.
Voor wie zit Rutte hier eigenlijk, laat maar dat weten we inmiddels.

2
26 ilse1

@26 Inderdaad!
Wij, de gewone mensen, mogen niet in de weg staan van het 'hogere doel' van het Rutte kabinet; het behartigen van de belangen van Shell en andere Grote Belangrijke Multinationals!

0
27 Scorpio

Men gunt een ander gewoon niks, jaloezie is het.

7
28 Harry Kroepoek

@23

Lilian,

Ga hier mee door.
Maak Rutte hier helemaal mee gek en hij moet met geloofwaardige argumentatie komen.
Hij moet door het stof.
En aftreden.

Deze man is een charlatan, totaal ongeloofwaardig die nog gesteund wordt door invloedrijke machtshebbers die de regering ( VVD ) in hun zak hebben.

Rutte( VVD ) is een judas. Een verrader van zijn eigen bevolking.
VNO/NCW moet ook onder de loep genomen worden.

Het wordt tijd dat de gewone man en vrouw, MKB, ZZP, Politie enz. eens in gaan zien dat deze partij er niet voor hun zijn.

Dit moet drastisch veranderen.

Met zijn alle op de bres en eisen voor de val van dit rariteiten kabinet van farizeeërs en charlatans.

En stemmen op die partijen die gedemoniseerd zijn.

FvD, PVV, SP Misschien de CU erbij.

Maar geen VVD, D66, CDA, PVDA en GL.

1
29 Dachtutniet

Vandaag nog in Belgie de tank vol gegooid voor €1,414 per liter. Ik heb wel geduld moeten hebben want er zijn 12 pompen en ik heb zeker 10 minuten moeten wachten voor die andere Nederlanders.

2
30 Al

@23 “Vandaag blijkt dus dat Shell al 13 jaar nauwelijks dividendbelasting betaalt”

Lilian M. is een beetje dom. Dividendbelasting betaalt / betaalde de dividend ontvangende aandeelhouder niet degene die dividend uitbetaalt (Shell).

8
31 JackKropotkin

@31

ik zal het aan haar doorgeven Jack question

1
32 Grootmoeder

Nederland is geen democratie maar een kakistocratie.

Kakistocratie is een bestuursvorm waarbij het besturen wordt gedaan door de slechtste, minst geschikte of gewetenloze inwoners.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Kakistocratie

2
33 garriet

@31

Jij weet ook dat de constructie van Shell, de betaler van belasting op dividend bevoordeelt,

Dus ja, je kan zeggen de Shell er voor zorgt dat er 7 miljard minder aan dividendbelasting is betaald.

0
34 garriet

Niet meer bij Shell tanken?
Haha.. Welke oliegigant staat NIET geregistreerd in een belastingparadijs?

0
35 Venividivici

@31 Zie @8 . Zomaar wat roepen en daarmee anderen kleineren is makkelijk ....
Mogelijk heb jezelf de eigenschap die je meent Lilian M toe te moeten dichten....
Maar u lijkt me het type dat moedwillig een andere kant opkijkt bij argumenten die niet in uw straatje passen.....

0
36 schuco

Wat een gejank, het zal tijd worden dat de overheid veel minder gaat afnemen, gewoon uit principe.

3
37 Recovery Mode

@6 en @7 Hij bedoelt dat de dividendbelasting niet betaald wordt door de vennootschap die het dividend uitkeert. De dividendbelasting is (net als bijv. de loonbelasting) een bronbelasting. De vennootschap treedt alleen op als inhoudingsplichtige en draagt de dividendbelasting dus af aan de fiscus (normaal gesproken), maar de dividendbelasting komt ten laste van de aandeelhouder aan wie het dividend wordt uitgekeerd... Net zoals een werkgever loonbelasting inhoudt en afdraagt aan de fiscus. Die loonbelasting wordt betaald door de werknemer.

0
38 Boelie123

Ze gaan over lijken daar in Den Haag

0
39 Bollieboos

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Wedergeboren
Joodse Nederlander bekladde partijbureau ChristenUnie

over ^anderen maar eens .....

3 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Marrie1
Muziekdraadje

The Searchers. Take It Or Leave It.https://youtu.be/-2F2ZuCQZKg?feature=shared...

4 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Wedergeboren
Joodse Nederlander bekladde partijbureau ChristenUnie

@2 Laat je lullen over maar eens los. ...

5 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Bob Sleebaan
Formerende partijen moeten er nu echt zien uit te komen, zegt populisme-expert: 'Veel kiezers zijn het beu'

Zegt de "objectieve" CDA-er Marcelo Mooren.Enough said...

8 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bop
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@19 Precies wat er staat, Marie-Katrien. Heb je geen antwoord?...

9 minuten geleden geplaatst door Bop

Snorrie
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@17 Doe eens een keer een miniem beetje kennis op voordat je je eigen weer volledig voor paal zet.Het geloof van die krengen is in deze vo...

9 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Graaier1000
Formerende partijen moeten er nu echt zien uit te komen, zegt populisme-expert: 'Veel kiezers zijn het beu'

"Na maandenlange gesprekken over de vorm, praten PVV, VVD, NSC en BBB over de inhoudelijke koers van het nieuwe kabinet. "Als het ze niet lukt o...

12 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Marrie1
Muziekdraadje

Ik heb de hele dag al een liedje in mijn hoofd en ik kan niet op de naam komen Best vervelend. ☹️...

12 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Feldwebell
Oekraïne zet voor het eerst raketten met bereik van 300 km in, onlangs stiekem geleverd door VS

@21 Je hoeft geen raketgeleerde te zijn wanneer je beide economieën en arsenalen even met elkaar vergelijkt. Bij continuering/opvoeren van o...

14 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Bob Sleebaan
“Rusland is zich massaal aan het bewapenen”, waarschuwt Duitse defensieminister

1939 opnieuw.Tandeloze tijger EU is nog aan het slapen. Ze horen en lezen in Brussel de waarschuwingen wel maar ze moeten er eerst nog even 2 ...

14 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

NK. App
Porn Video IndainChinnathambiBuceteitoBlonde Teens NudesXhampster DownloaderCharam SukhCg Porn VideoRomantic Wife PornWifey BbcManga Hentai ScanMedium TitsGay Black Porn FreeBeckibandiniIndian Xx BfSx StoriesHentai PirnNaked Desi BhabiSunny Leone Hot FilmDivinepipelineAdyltworkPornô Anime Sem CensuraBarely Legal Teens PornMia XxxNx Sex VideoKavya Madhavan Sex PhotosShaking Booty PornKendra Lust FullXxx Gand ComBet Hd PornHairy Pussys PeeingZhongli R34Xnxx TruckSilvanaleePussy Fingering PicsFat XxBlacked Male Porn StarsBhabhi Porn SexyFeetlicking PornNhentia.Maturw AlbumSuicidegirldsChat Sites Like OmegleDog Wali Blue FilmStraight Porn For MenNudist Family VideosCucas PeludasKatie FeyCorrigan Brent6ix9ine Gay PornMouth Sex VideosSexycandidgirlsBrazzers Full Length VideoTelegram SextingCreampie Porn PicsPervmom Full VideoCouples PornXxxfreepornosLivvy Dune NudesAsh Kash BlowXxx Bf VidioDouble Porn VideoMommy Helps Son PornLuke Evans NudeThick Asses AnalIncredibles SexNaukar Ne Malkin Ko PelaXxx PorinJessitronnClose Up On AssholeFather And Daughter NudeNaked FreeVer Pornos En VideosNude SePorn XxnxGymnasticxxxSmall PussyIndian Neighbour SexHorny MaidSister First Time PornScrolller.Only For DudesKya Tropic AnalHow To DeepthroatNew Sensation ComBf Picture XxHmong Only FansMikailadancer NudesBig Black WomenxxxCurvy Blonde PornHot Lauren Graham1900s PornographyNoemiexlili NudePornotwitterSunny Leone All Xxx VideoEbony Bj In CarEdin SinclairFilme PornocaseiroFilmes Pornô ProibidoNude PhotoshootJuliette StrayNude FightIndian Night SexGoa Girl SexXx Sexy HotBigcocktranniesCamstreamsNude GalsBobvoyeurTout Les Femme NueX Videos TeenNettvideogirlsNude At The Beach PicsGalilea Montijo DesnudaMomxxx.comYoung Couple FuckAmanda Bynes NudeSahara Knite Porn VideosAishwarya Rai Hot Sex SceneCuckoldconsultantEscort Paris 10Bihar Wala BfHentixxxGropping On TrainKatie Morgan OnlyfansHollywood Adult MoviesBlack Porn SiteFuta HmvVoiranimeUmigleSony SexSunny Leone Ki XxFella The Turnup MonsterMichael Swayze PornPorn Moves FreeBrasil Cam4Hombres CogidosForged PornOliviamaebarPaya PornKidnap Xxx VideosJapanese Yoga SexIndian Hardcore Fucking VideosTransparent Bra SexGroup Sex DownloadSexy Boobs XnxxRani Mukherjee Sexy PhotoApril Fool XxxAmber Alena VideosSexy Romantic Hd VideoRedrubelive