Wat doen de andere partijen verkeerd dat zoveel Europeanen voor extreemrechts kiezen? (demorgen.be)


De verkiezing van Trump stuurde schokgolven door Europa. In de nacht van 8 op 9 november sneuvelden tal van zekerheden. De opvattingen, ideeën en impulsen die men in Vlaanderen probeerde te bedwingen achter een cordon sanitaire veroverden Washington. Zij verleiden ook steeds meer Europeanen. Velen reageerden daarop als verwende ...

door Kiki in Politiek  ·  118 Reacties

  • 0
  • 1084x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@100 Ik ook. Maar mijn vraag is natuurlijk: wat als diegene er blijft?

1
101 just_a_thought

Waarschijnlijk doen ze niets verkeerd ... maar met minder dan 60% opkomst op de gemiddelde verkiezing in voortgaande jaren heeft 'extreem rechts' wellicht een grote kiezersgroep aangeboord die voorheen gewoon niet ging stemmen...

2
102 mightimouse

niemand kiest voor extreem rechts, de midden partijen kiezen voor extreem eurofiel en globalistisch, dus je word bijna wel gedwongen tot "extreem"rechts of links....de keuze is meer pro of anti globalisme en het heeft weinig met rechts of links te maken

1
103 StoopidMonki

@4 Lees nu eens goed !! Er staat in @1 .helemaal niet waar u het nu over heeft in @4 ???


.@2 Staat ook helemaal niet wat u er uit leest ??

0
104 Moskowfiets

"Wat doen de andere partijen verkeerd dat zoveel Europeanen voor extreemrechts kiezen?"
In het heel kort?
Mensen worden financieel uitgewrongen en zien steeds meer geld naar allochtonen en het buitenland gaan. Die gaan vanzelf wel op een partij stemmen die beweert dat zij er iets tegen kunnen doen. En dat zijn precies de 'rechtse' partijen.

0
105 Pirate

Blindelings de mensen op zichzelf teruggooien en in de stront laten zakken op instructie van EU/VN. Het klinkt leuk, individueel pensioen, private verzekering voor ziekte, totdat de combinatie je financieel helemaal leegtrekt als je ouder wordt en je verzekering, zoals alle verzekeringen, zich blijkt te hebben ingedekt tegen dingen, waar je tegen verzekerd dacht te zijn, en die je in plaats daarvan zelf moet betalen.

Bejaardentehuizen worden overal gesloten, hoewel mensen daar hun hele leven sociale lasten voor hebben afgedragen. Verpleeghuizen rekenen krankzinnige prijzen per ligdag en pikken alles in dat diegene aan spaargeld, pensioen, woningbezit heeft. Ze dachten, daarvoor hun hele leven betaald te hebben, ze dachten, hun kinderen te kunnen helpen met de studie of de eerste koopwoning of gewoon iets te kunnen nalaten, dat moet tot elke prijs worden voorkomen, lijkt het wel.

0
106 Wendel

Wie dat vraagt , moet heel snel terug onder die steen kruipen.
En gewoon rustig verder slapen.
Ooit zal die dan wel een keer wakker worden ondervinden wat het antwoord op die vraag is.

0
107 Jalinda

Ik snap nog wel de onvrede van veel mensen. De naweeën van de crisis zijn nog voelbaar. De gouden tijden waar de overheid iedereen van wieg tot graf verzorgde zijn helaas voorbij, tenzij we meer belastingen willen betalen.
Onze maatschappij en cultuur veranderen, Die veranderingen zijn er altijd al geweest maar zolang iedereen het goed had was dat geen probleem. Nu wordt er een link gelegd tussen maatschappelijke veranderingen en het financieel minder hebben.
In plaats van te zoeken naar constructieve oplossingen waar we allemaal wat aan hebben kiezen veel mensen er liever voor om de schuld te leggen bij iets anders: De overheid,de gevestigde media, de asielzoeker, de EU.
Politici die hard roepen om dichte grenzen, weg uit de EU en weg met zo ongeveer alles binden beel gehoor. Dat deze politici geen werkbaar alternatief bieden neemt men graag voor lief. Er wordt immers naar je geluisterd!

4
108 Tralalala

** gebruiker verwijderd **

Wat heeft Geert Wilders/ Trump/ le Pen, enzovoorts met "extreem rechts" te maken?

De media ,die over het algemeen (zeer) links is, noemt tegenwoordig iedereen die een stop wil op de massa illegale immigratie en die kritisch is op de islam ten onrechte "extreem rechts".

Het is niet zo zeer rechts tegen links maar eerder establishment vs anti-establishment en globalisering vs anti-globalisering.

De politieke elite weigert te luisteren naar grote delen van de bevolking en daarom keren veel mensen zich af van de traditionele politieke partijen

Helaas behoren tegenwoordig veel media tot het establishment en zijn daarvan ook een spreekbuis.

109 Toets

Trump, Le pen en Wilders zijn in zijn geheel anti establischment. Ze zijn er gewoon een deel uit en maken handig gebruik van dat establishment op stemmen te winnen en ze zijn zeker niet anti- globalisering .
Bovengenoemde partijen zijn niet geïnteresseerd in structurele economische en monetaire veranderingen die voor een eerlijke verdeling van welvaart en welzijn voor iedereen zou zorgen. En laten we eerlijk zijn daar is de gemiddelde stemmer op deze partijen het ook niet om te doen. Die willen alleen de economische schade van de globalisering voor zichzelf beperken.
Diezelfde globalisering en het establischment hebben eerder gezorgd voor een periode van ongekende welvaart in de westerse wereld en iedereen plukte daar de vrolijke vruchten van en dat daar een groot deel van de wereld populatie daar de dupe van was kon maar weinigen boeien. Nu het bij ons een klein beetje minder gaat schreeuwen we moord en brand.
Het zogenaamde weigeren van de politiek om naar haar bevolking te luisteren vind ik ook zo'n hypocriete kreet. Diegenen die dat zo hard roepen gaat het vaak niet om het algemene principe dat bestuurders en overheden naar al hun inwoners luisteren maar die willen voornamelijk dat hun mening gehoord en ingevuld wordt. Zelf als die mening, in het gunstigste geval, door 60% van de bevolking die mening zou delen zou dat betekenen dat het oké is om naar de overige 40% niet te luisteren.
Het gehoord willen worden is dus uiterst selectief.

3
110 Tralalala

@110 Ja zo werkt ons huidige systeem nu eenmaal. Nagenoeg iedereen kiest een partij die het meest lijkt op te komen voor zijn eigen belangen. Het is hoe dan ook selectief. Anders was het ook niet nodig geweest om uit verschillende partijen te kunnen kiezen.

0
111 slaafzonderketting

@106 Correct. Uiteindelijk is alles altijd een geldkwestie.
Het antwoord ligt besloten in het spreekwoord "follow the money".
Wie verdienen hier aan? Wie hebben dit zo geregeld?

0
112 knuter

Wat ik niet begrijp is dat zoveel mensen enerzijds heel kritisch zijn, of zeggen te zijn, op de huidige politie, EU, elite en wat al niet klakkeloos vol gas gaan stemmen voor partijen die zelfs op papier geen constructief alternatief bieden.
Sommigen zijn zelfs bereid, ook al zijn ze het met veel programma punten niet eens, toch op die partijen te stemmen als protest stem. Om de dames en heren in Den Haag en Brussel eens een poepie te laten ruiken. Prima! Als velen uit onvrede en protest besluiten allemaal te gaan ruften.. maar daarna ook niet zeuren dat je een tijdje je eigen stront lucht moet verduren.

3
113 Tralalala

Politie moest uiteraard politiek zijn

0
114 Tralalala

@113 Dat is heel simpel. Veel mensen zijn het vertrouwen echt helemaal kwijt. Op zich niet zo raar als je ziet wat ze allemaal moeten inleveren terwijl er aan de top met geld gestrooid wordt (ook door de partijen waarvan ze dachten dat die hun belangen zouden behartigen, niet onbelangrijk natuurlijk) en beslissingen worden genomen waardoor ze ook nog in hun dagelijks leven mee benadeeld worden. Die mensen zijn over het algemeen echt niet gek, ze weten echt wel dat (bijvoorbeeld) Geert Wilders niet al hun problemen als voor de zon laat oplossen, maar ze zien het echt als het laatste redmiddel om van zich te laten horen, want immers met op dezelfde partij(en) stemmen hebben ze geen verbetering gezien, maar meest achteruitgang.

1
115 slaafzonderketting

Andere partijen die alle normale medemensen beschuldigen extreem-rechts te zijn, hoeven niet verder te zoeken. Want die beschuldigingen waar geen enkele grond voor is, richting iedereen die hun eigen bekrompen opvattingen niet deelt, is de oorzaak van hun krimp.
Ik voorspel dat het gezonde verstand eindelijk weer de kop opsteekt in dit overvolle half gezonken land.

1
116 Mollevanger

@1 : en de afbraak van onze cultuur, normen en waarden die ten gronde wordt gericht door een stel dat zich als wilde apen gedragen en geen respect heeft voor wat men hen aanbiedt in immateriele en materiele zin. + dat politiek correcte dat ons de afgrond in lokt.

0
117 maarten1234

En dan noemt Rutte de heer Wilders een zielepiet omdat hij iets zegt over Sylvana maar Rutte hoe zielig ben je als je het NL volk € 1000,- beloofd en deze totaal niet nakomt en in de tussentijd verkwansel je het land!!

0
118 cultuurbarbaar

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
rebo
Aziatische hoornaar nu in heel Nederland, in het zuiden niet meer uit te roeien

@3 Je vergat nog om de Japanse duizendknoop als een alles overwoekerende invasieve exotische plant te benoemen Betty. Geeft niet, ik help je wel...

1 uur geleden geplaatst door rebo

Graaier1000
Staatssecretaris: Blij dat er geen kabinet-Wilders I komt

Ik ben blij dat Erik van der Burg weldra niet meer regeert....

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Rinze
Amerikaanse Senaat blokkeert afzettingsprocedure tegen minister van Binnenlandse Veiligheid Mayorkas

De republikeinen beschuldigden hem er zelfs van een antisemitische pro Hamas aanhanger te zijn terwijl hij de zoon is van Joodse Holocaust overl...

2 uur geleden geplaatst door Rinze

Bleke Betty
Opa (70) bezorgt familie nachtmerrie door ontucht met kleinzoon

Die mogen nooit meer vrij komen. Vuile smeerlappen. Wat afgrijselijk als zoiets je gezin overkomt. Wat ik hen gun levert een ban op, maar dat ...

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Stoltenberg roept NAVO-landen op om eigen wapenvoorraad aan Oekraïne te leveren

En we moeten allemaal doodsbang zijn dat de Russen ons binnen komen vallen... :D Maar toch al onze wapens aan dat maffia land sturen... Misschi...

3 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
COVID infections are causing drops in IQ and years of brain aging, studies suggest | CBC Radio

Niet zo gek ook als je bedenkt dat je zuurstofopname naar beneden keldert. Nooit fijn voor je hersenen. Hoewel dat niet wordt genoemd in het art...

3 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Aziatische hoornaar nu in heel Nederland, in het zuiden niet meer uit te roeien

Lekker, de ene na de andere akelige soort uit het buitenland komt hier maar binnen. Ook de Killer Bee, een experiment want zwaar uit de hand is ...

3 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Door wetswijziging staan bedrijven in de rij om asielzoekers aan te nemen

Ik zie het met belangstelling gebeuren. Ik ben benieuwd. Ik weet nog dat ze zgn zo graag wilden werken en er een bouwonderneming hen een baan ...

4 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Media zetten rap in verkeerd daglicht: “Muziek wordt gezien als de oorzaak van geweld”

@4En vergeet de computergestuurde echo-stemmetjes niet. Ook van die 'non-muziek' Zo kan je zelfs een dooie nog een liedje laten kraaien....

4 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Strongoli
Bizarre oproep van gastimam moskee Amsterdam: ‘Moslims moeten Joden haten’

Zolang dit soort haatpredikers niet worden aangepakt, is het een illusie om te denken, dat moskeeën en islamitische scholen zich netjes aan de ...

4 uur geleden geplaatst door Strongoli

NK. App
Reddit RapekinkPorn.captionSamantha Logan NudeJapan Army Sex VideoXxx Sexy Hd HindiFull Hd Milf PornKelsi Monroe ThreesomeLily Love XxxMelonstube.comHot HentauChesla Handler NudeSextingpicsTrisha Hot VideosNun Xxx VideoGay Bj PublicPhilipion PornPorn Hot SceneOld Woman And Boy Sex VideoJia Lissa AgeLisa Sparks Porn VideosDivinebitches ComCoregasm PornBest 3d Porn GameXbunker ForumsPorn BeurettBabe Station Tv LiveGaybotstubeXvideos HotTeenpornstorageBallbust JapaneseLacey LarsonDost Ki Maa Ko PelaKourney LoveJapanese Girl BbcHdporn For FreePormo GratuitDemon Slayet Rule 34Massage Parlor Porn AsianBocu No PicoRomantic ChudaiAnal Brother SisterBar Rafaeli NudesIndianmilfSunny Lione VideoChid XxxWorld End Harem DownloadEgyptian PornReddnightPorn YoungFreeuse Yoga And Shower FuckNaked MstureXnxx MarriedGirls Do Porn VideosJodiwestBokep Prank OjolDegration PornFree VirginpornPorn Con La VecinaMicropenis PornSexiest Naked MenDog Cum PornTution SexXxx Hot KeralaAlice Goodwin NakedPorn Videos Of Desi GirlsCom Xnxx VideoXnxx VidorsDesi College Girl NudeTee Porn VideosAthletic Nude MaleBest DickpicsWonda XxxCosplay NudesReddit The FappingPorn PakAjvr-196Kirstie Alley SexyFucking NurseFree Pornhd MoviesNfsw PicsXhasmstersMulher PornaSasha Foxx FeetXxxfootballAnaltrannySadie Adler PornEmber StoneKylie Jenner XnxxXxx NcWorlds Largest VaginaGujrati XxxxBangla FockingTimestop PornXxx CartoonsCrackhead Cream PieNaked Thick GirlsSamantha Saint PornAhsoka Tano SexyLena XxxNeha Dhupia BikiniO My God XnxxXxx Teen Sex ComMost Viewed Porn VideoMost Viewed PornosPorn In A BikiniRamya Sex PhotosRekha ThapaSouth Indian Bf MovieSex English Full VideoActrices Porno MexicanasChinese XxnRomantic Lesbian SexAunt Cass Checks Your Browser HistoryCasting Couch MilfHot Snow BunniesCatherinr Bell NudeXxx Hard Sex VideoXnxx In JailItsmecat DpCelina Smith BoobsGautami Patil Nude VideoDaphne Blake PornSoft Lesbien PornEbony Chubby PornPornographie Vidéos GratuitesNude CélébritésCoral SharonMelanie LynskeynudeSapna Sappu VideoTits Big HugeMonster Cock ComIngridblondy94Sex Tube 8Titani Nude ScenePorn MulatasJesse Jane PornBailey Brewer NudeKrystalstealBaap Beti Ki Sexy VideoBangla Chuda Chudi Video DownloadBabhi XxKannada College Girl SexThe Next 365 Days Sex SceneLingham Massage VideosBedpagwAsiantolickNiffty Gay StoriesTante ColmekMr.hands VideoBritania Rasavi