Britse ondernemer richt sharia-airline op

Firnas Airways
15 juni 2018 - 10:59 | Door: 
Neal Luitwieler
| Foto: Firnas Airways

LONDEN - De Britse ondernemer Kazi Shafiqur Rahman, naar eigen zeggen de islamitische Richard Branson, is bezig met de oprichting van een luchtvaartmaatschappij die aan alle sharia-wetten voldoet. Volgens de huidige planning moet Firnas Airways over enkele maanden van start gaan.

Rahman heeft inmiddels een Jetstream 32 ingehuurd die plaats biedt aan 19 passagiers. Daarmee wil hij binnenlandse vluchten in het Verenigd Koninkrijk uitvoeren. Als de zaken goed gaan, dan moet Firnas Airways over drie jaar met grotere toestellen naar het Midden-Oosten vliegen.

Vanwege de grote moslimpopulatie in het Verenigd Koninkrijk, denkt Rahman dat er voldoende vraag is naar vluchten die aan de sharia-wetten voldoen. Dat houdt onder andere in dat er geen alcohol en varkensvlees geserveerd wordt en dat de stewardessen niet te ‘bloot’ gekleed gaan, zo meldt The Sun.

Firnas Airways is vernoemd naar de islamitische uitvinder Abbas ibn Firnas, die in de negende eeuw probeerde te vliegen door veren op zijn lichaam te plakken. Voordat de maatschappij van start kan gaan, moet er nog toestemming verleend worden door de Britse luchtvaartautoriteiten.

Het zou niet de eerste sharia-airline worden, maar wel de eerste in Europa. Wereldwijd voldoen onder andere Iran Air en Saudia aan de geloofswetten.

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen