Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Studenten kleden zich als Ku Klux Klan-leden

  •  
15-06-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2954 keer bekeken
  •  
kkk australië
Tijdens een feestje in Wagga Wagga (Australië), met als thema ‘politiek incorrect’ is een groepje studenten op komen draven als Ku Klux Klan-leden, meldt The Guardian. Eén student deed zich voor als blackface en droeg een schaal met katoen, om te refereren naar de katoenplantages tijdens de periode dat slavernij bestond in de Verenigde Staten. Nadat foto’s van het feestje op Instagram verschenen ontstond grote ophef. Binnen een dag hadden de betrokken studenten alles verwijderd en hun accounts opgeheven.
Het is niet de eerste keer dat studenten flirten met extreemrechts gedachtegoed. In 2016 brachten Leidse studenten een Hitlergroet op een regenboogkleurig zebrapad, nadat ze met rood het zebrapad hadden overgeschilderd. In eerste instantie ging de verdenking uit naar neonazi’s, maar uit foto’s en filmpjes die naar buiten kwamen bleek al snel dat het om aspirant-leden van studentenvereniging Quintus ging.
timthumb
De onlangs in het huwelijk getreden Britse prins Harry heeft sinds kort een zwarte schoonmoeder, maar in zijn studententijd droeg hij vrolijk een nazi-outfit tijdens een verkleedfeestje. Nadat de publieke opinie zich tegen hem keerde, bood hij zijn excuses aan.
harry
Wie denkt ongezien als KKK’er door het leven te kunnen heeft het trouwens mis: hackerscollectief Anonymous publiceerde in 2015 gegevens van  leden in de Verenigde Staten.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.