AP
Volledig scherm
© AP

Asielstrijd Duitse regering nog niet beslecht, SPD schaart zich achter Merkel

In de strijd binnen de Duitse regering over het asielbeleid hebben de Duitse sociaaldemocraten zich achter kanselier Angela Merkel geschaard. In het vluchtelingenbeleid kan alleen met Europa een slimme oplossing gevonden worden, zo stelde SPD-voorzitster Andrea Nahles vandaag. Een eenzijdige oplossing is in haar ogen "niet denkbaar en zinvol". Nahles gaf daarmee een duidelijke sneer aan het adres van minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer, die de relaties van zijn CSU met zusterpartij CDU deze week op scherp heeft gezet.

6 reacties

  • Jef Lois

    6 jaar geleden
    Dus mevr Merkel trekt zich niks aan van de wil van de bevolking 62 en 86 % hallo mevr je hebt de verkiezingen al verloren en nog wil je niet luisteren. Helmut Kohl draaid zich om in zijn graf met wat jij aan het doen bent met de partij.
  • dominique castelein

    6 jaar geleden
    de Britten willen verhofstadt opsluiten,voeg daar merkel bij en ze kunnen doktertje spelen en wij onze landen terug op orde krijgen en al die illegalen transporteren,de Duitsers hebben daar ervaring mee
  • Jeff Smulders

    6 jaar geleden
    SPD, weer socialisten die Europa en de Europeanen verraden. dat doen ze al decennia.. het is ook aan hun politiek te danken dat er extreem rechts ontstaat. U weet het, politiek bedrijven is manipuleren en bevolkingsgroepen tegen elkaar uitspelen.
  • Maurice Keukelaers

    6 jaar geleden
    Vragen voor een Europese oplossing komt neer op vragen dat er geen oplossing komt. En dat dus duidelijk tegen de wil van de bevolking. Hoe lang gaat dit nog duren ?
  • Kathy Walraeve

    6 jaar geleden
    Hallucinante cijfers - resp 62 en 86% - en TOCH wil ze haar zinnetje doordrijven. Is geen haar beter dan dictator erdogan; ze sluit haar tegenstanders (nog) niet op en ze veinst (tot op heden) geen coupe om dat te doen ....