door chouffleur in Showbizz  ·  85 Reacties

  • 2
  • 552x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@50 : En zij werden eruit getrapt omdat de VS net als nu toen ook al overal ter wereld gebied en grondstoffen wilde binnenharken. Dus eerst opstandjes organiseerden en faciliteerden en dan inpikten. Als een zelfgekozen leider van een dergelijk land niet beviel, werd hij binnen de kortste keren afgezet a la Oekraïne. Allemaal zogenaamd "het volk zelf". En in die tijd kwamen ze ermee weg want niet iedereen had een mobiel.

0
51 Wendel

@47 Het is overdraagbaar.
Maar slechts als ouders het min of meer gaan koesteren en het willens en wetens gaan overbrengen op hun kinderen. Met het argument dat wat hun is overkomen zo erg is dat het nooit (dus in alle eeuwigheid) vergeten mag worden en dit wordt dan van jongs af aan als een soort levenstaak op de kinderen gelegd.

2
52 MARCUSAURELIUS

Dan heb ik het nog niet gehad over de gevolgen van WOII dat in ettelijke Nederlandse gezinnen de nodige trauma's heeft veroorzaakt.

En dan heb je nog de narcisten en psychopaten die er sowieso in elke bevolking voorkomen, bij inteelt aanmerkelijk meer.

Je zou dan, als je wilt bevechten, dat deze verre nakomelingen van slaven recht zouden hebben op van alles vanwege doorgegeven trauma's, alle nakomelingen van Nederlanders die kind waren en dus onschuldig tijdens hun traumatiserende ervaringen, en alle andere duidelijke slachtoffers i.p.v. daders, moeten uitsluiten van herstelbetalingen en achterover moeten buigen en voorrang moeten verlenen aan alle nazaten van slaven. Fair is fair.

2
53 Wendel

@50
Hoe kom je er in vredesnaam bij dat ik zo redeneer?

0
54 WTR

@52
Zou dat denk je het enige zijn? Bijvoorbeeld Verene A. Shepherd is als externe deskundige van de VN betrokken bij de claims die veertien Caribische landen tegen Groot-Brittannië, Nederland en Frankrijk hebben ingediend. En waarin een flinke zak met geld van enkele honderden miljarden euro's als herstelbetaling worden geëist vanwege de slavenhandel in het verleden

0
55 rebo

@55 Natuurlijk niet.
Zodra er ergens geld te halen is dan melden zich gegarandeerd allerlei figuren die slechts op dat geld afkomen en gaan dan een potje toneel spelen.

Dat neemt niet weg dat het voorkomt dat de ene generatie de volgende nodeloos opzadelt met een voor hun nodeloos trauma.

0
56 MARCUSAURELIUS

@55 : Het is zeker weten ook de schuld van het gutsie-volk dat er altijd al is geweest, en dat ze als kleine kinderen en slachtoffers bejegende, generatie op generatie, zodat ze het zelf gingen geloven en "genetisch overdragen". Zodat het gutsie-volk hun eigen minderwaardigheidscomplex kon tegengaan over hun rug.

0
57 Wendel

@35 . Ik denk niet dat het veel met trauma, of het niet kunnen verwerken van het leed van zijn of haar voorouders te maken heeft en om een herdenking van daadwerkelijke, afgrijselijke, feitelijke gebeurtenissen als een vorm van masochisme af te doen is, naar mijn mening, wat te kort door de bocht.
De gevolgen van slavernij, segregatie en de holocaust gaan toch heel wat verder dan puur persoonlijke trauma's.
En sinds wanneer is het aan de kaak stellen van onrecht, je aanwezigheid te claimen en aandacht vragen voor gruwelijkheden in het heden en het verleden een slecht iets? Moeten mensen over het verleden hun mond houden? Vooral niet opvallen omdat het voor sommige mensen wat ongemakkelijk is?
Op de lange termijn heeft het aannemen van de slachtofferrol geen enkele zin. We moeten met zijn allen door. De geschiedenis in achtnemend, slaat het huidige: "Oei, er is een herdenking, shit, er is wat kritiek en daar kunnen we niet mee omgaan dus wijzen we maar naar de ander" is net zo slachtofferig.

8
58 Tralalala

@48
Potverdorie, die was ik helemaal vergeten..
Ik kan nu helemaal mijn bed niet meer uit met al die trauma's!


(Vrouw!, Lieverd!, heb je mijn Casio FX-550 ergens zien liggen?!?)

1
59 BenErWeer

@58 Ze doen maar lekker hun ding verder, vraag me alleen af hoeveel jaar het slavernijverleden nog herdacht gaat worden :-/

2
60 foshizzle

@58 : U weet heel goed, dat er een complete campagne gaande is om alle blanken, echt niet alleen in Nederland, collectief de schaamte en de hoek in te drijven om ongestoord hun cultuur en samenhang te slopen, en wel op bevel van de VN die ons "te homogeen blank" vindt in onze eigen thuislanden. Terwijl Zimbabwe en Zuid-Afrika zonder commentaar hun gang kunnen gaan bij het etnisch zuiveren en zichzelf verrijken door de eigenaren maar gemakshalve te vermoorden, die daar ook al tig generaties gewoon thuishoren, alleen omdat ze blank zijn.

U doet net alsof dit een op zichzelf staande actie in een luchtledig en dus zonder context is, bedoel ik maar.

1
61 Wendel

Ik voel mij er trouwens ongemakkelijk bij dat er schijnbaar zomaar zoveel afstammelingen van de stamhoofden en volken van die slavenhandelaren hier in Nederland zijn..

"De trans-Atlantische slavenhandel bracht vooral zwarte Afrikanen naar Noord- en Zuid-Amerika. In Afrika werden de slaven aangeboden door zwarte stamhoofden die ontdekt hadden dat het lucratief was de bij een stammenoorlog buitgemaakte gevangenen niet te doden, maar voor een goede prijs te koop aan te bieden. Zo werden vanuit Elmina in Ghana 2000 slaven per jaar naar het Amerikaanse continent verscheept. "

Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Slavernij#Oudheid

(de eerste alinea is louter en alleen bedoeld om te laten zien dat NIET de 'blanken' de oorspronkelijke slavenhandelaren zijn maar de 'zwarten' zelf, heb helemaal niets tegen de Nederlandse medemens die de westerse waarden en cultuur respecteren)

0
62 BenErWeer

@55
U bedoelt dezelfde Mvr. Shepard die zomaar, zonder enige achtergrond, zonder enige kennis en zonder onderzoek, stelde dat ZP racistisch is?
Die?

Nog effe en je haalt onze eigen prof.dr. Wekker aan die - zonder te blinken met haar ogen - stelde dat objectiviteit niet zo nodig is bij wetenschappelijk onderwijs..

Tja..
Goede referenties hoor..

1
63 BenErWeer

@63 Wekker mag dan Prof zijn ze is dat in een pseudo-wetenschap en het is een publiek geheim dat ze haar carrière dankt aan haar vrouw zijn.

2
64 MARCUSAURELIUS

Vandaag herdenkingsdag, morgen met open handen bij de overheid.Politiek correct brengt Nederland naar de slavernij en noemt ze ook nog racistisch en extreem rechts.

1
65 sparta

@64
Tja, ik DURFDE dat niet te zeggen uit enig medeleven voor de posters hier ter linkerzijde met hun enigzins tedere gender en ras benaderingen..

Maar dank dat u dat wel aandurfde question

1
66 BenErWeer

@63
Inderdaad dezelfde. Die bedoelde ik ja. Ik vond het aanhalen van Mvr. Shepard anders al erg genoeg. Meer kan ik op het moment echt niet hebben.

Maar ik krijg een klein beetje het gevoeld dat jij denkt dat ik juist achter haar gezeik zou staan of verbeeld ik me dat nu?

1
67 rebo

Zowel de Kelten als de Germanen kenden een maatschappij van edelen, vrijen, halfvrijen (laten) en slaven en ook gedurende de Romeinse tijd werden er slaven gehouden. Ook de Friezen handelden in slaven, die vooral bestemd waren voor de slavenmarkten in Spanje en Caïro. Slavernij zou blijven bestaan tot in de late middeleeuwen, toen pauselijke decreten het tot slaaf maken van Christenen verboden.

Officieel bestond op het grondgebied van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden geen slavernij, in realiteit was de status van slaven in de Lage Landen een grijs gebied. In de zestiende eeuw werd, volgens de zestiende-eeuwse Leuvense professor Petrus Gudelinus, in Mechelen een ontsnapte slaaf bevrijd, onder de redenering dat slavernij niet erkend werd in de Lage Landen.[1] In de praktijk werd deze uitspraak vaak genegeerd: met name Spaanse en Portugese kooplieden namen met regelmaat slaven mee naar Nederland als bedienden. Later, met name vanaf de achttiende eeuw, kwamen er ook slaven van plantage-eigenaren over. Al bleef het om relatief kleine aantallen gaan. Zo reisden er tussen 1729 en 1775 gemiddeld 10 zwarte personen, niet allemaal slaven, per jaar tussen Suriname en Nederland, waarvan het merendeel na een kort verblijf weer terugging.[2] Alhoewel zij zich tot de rechtbank konden wenden om hun vrijheid op te eisen, gebeurde dit zelden. Zelfs in gevallen waar tot slaaf gemaakten hun vrijheid probeerden op te eisen lukte dit niet per definitie. In 1736 ontsnapte een slaaf genaamd Claes uit Curacao, als verstekeling op een schip naar Nederland. De Hoge Raad stelde echter dat hij eigendom van slavendrijver Paulina Meyer zou blijven omdat hij een dief van zichzelf (fur sui ipsus) en gestolen eigendom (res furtiva) zou zijn.[1]
Er waren over de hele wereld 2%blanken die slaven hadden toen.
En daar moeten wij ons schuldig over voelen?

1
68 Truffelaar

@62 "In Afrika werden de slaven aangeboden door zwarte stamhoofden die ontdekt hadden dat het lucratief was de bij een stammenoorlog buitgemaakte gevangenen niet te doden, maar voor een goede prijs te koop aan te bieden"

Dus eigenlijk bestaan de nazaten dankzij de slavenhandel. Anders waren ze ter plekke vermoord?

Weird.

1
69 Aunti

@37 , SS is compleet gefileerd door Helen Royen en die mode-meid van lingerie (ben even naam kwijt) toen ze haar vroegen of ze gediscrimineerd werd op school en zoeken baan. Haar antwoord was nee, deuren gingen soms zelfs makkelijk open.

0
70 caso

@67
Herstel Shepard = Verene Shepherd

0
71 rebo

@67
Ik hoopte idd van niet, ik dacht dat ik het sarcasme enigzins daar de tekst heen zag komen..
Maar zeker weten doe je het natuurlijk nooit question

0
72 BenErWeer

@66
Om u te dienen. question

0
73 MARCUSAURELIUS

@69
Precies..
Ze mogen ons wel dankbaar zijn.
Oei, zie ik daar ook nog een schadeclaim van de 'blanken' naar de 'zwarten' onstaan?

(vrouw!, lieverd!, laat die casio maar, ik vraag wel aan Trump of we effe die Summit mogen gebruiken voor de calculatie!)

0
74 BenErWeer

@72
Het dat zo was geweest dat ik voor haar was dan had ik het zeker niet gehad over het feit dat het haar en andere waarschijnlijk vooral om die grote zak met geld is te doen. En die ze onder meer van Nederland en Engeland en Frankrijk denkt te gaan krijgen.

0
75 rebo

@75
Vandaar mijn tekst : "ik dacht dat ik het sarcasme enigzins daar de tekst heen zag komen" question

0
76 BenErWeer

@76
Oké question

0
77 rebo

@58
“Ik denk niet dat het veel met trauma, of het niet kunnen verwerken van het leed van zijn of haar voorouders te maken heeft en om een herdenking van daadwerkelijke, afgrijselijke, feitelijke gebeurtenissen als een vorm van masochisme af te doen is, naar mijn mening, wat te kort door de bocht.”
Dat heb ik nergens geschreven.

“De gevolgen van slavernij, segregatie en de holocaust gaan toch heel wat verder dan puur persoonlijke trauma's.
En sinds wanneer is het aan de kaak stellen van onrecht, je aanwezigheid te claimen en aandacht vragen voor gruwelijkheden in het heden en het verleden een slecht iets?”
Dat heb ik nergens geschreven.

“Moeten mensen over het verleden hun mond houden?”
Dat heb ik nergens geschreven.

“Vooral niet opvallen omdat het voor sommige mensen wat ongemakkelijk is?”
Dat heb ik nergens geschreven.

“Op de lange termijn heeft het aannemen van de slachtofferrol geen enkele zin. We moeten met zijn allen door. De geschiedenis in achtnemend, slaat het huidige: "Oei, er is een herdenking, shit, er is wat kritiek en daar kunnen we niet mee omgaan dus wijzen we maar naar de ander" is net zo slachtofferig.”
Dat heb ik nergens geschreven.

1
78 Mrs. K

@64 : Dat dus. Weer een probleem dat juist komt door extra pamperen, eigenlijk dus niet voor vol aanzien.

1
79 Wendel

@55 Caribische landen tegen Groot-Brittannië, Nederland en Frankrijk hebben ingediend. En waarin een flinke zak met geld van enkele honderden miljarden euro's als herstelbetaling worden geëist vanwege de slavenhandel in het verleden.
Resultaten uit het verleden zijn geen garanties voor de toekomst.

1
80 Truffelaar

Tja de mooren die hadden in Europa ook op ons blanken gejagen en ons tot slaaf gemaakt een paar honderd jaar terug, daar wil ik ook een mooie beeld van in Tilburg.

3
81 vis

Stonden Tilburgers als wrede slavenhandelaren bekend?

0
82 JackKropotkin

@82 NEE en nog eens NEE daarom is dit echt heel bizar en dat geld had men beter kunen gebruiken.

1
83 vis

@83 aan de familie vis bijvoorbeeld.


Amsterdam gaf een mooi voorbeeld. RITA VERDONK onthude het monument ter herdenking van de slavernij-
de nakomelingen stonden keurig achter een hekje.

proef hier bij de comments grote angst dat herdenken geld kost en dat men zich schuldig moet voelen. onzin
bekendheid met dat stuk geschiedenis is van belang en ook erkenning.

lees eens iets meer. A.de Kom is een aanrader,WIJ SlAVEN VAN SURINAME. het boek is lang verboden geweest in Nederland.

4
84 info

oh en voor een makkelijke keuze van boek ROOTS is meen ik ook een film over gemaakt.
dus video kijken,hoeft u ook niet te lezen.

3
85 info

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@22 "dat zul jij merken" Dreigen? Weer iemand wegwerken, net als bij Oliva? 👎 👎 👎 👎 👎 👎 👎 👎 👎 �...

zojuist geplaatst door Wedergeboren

maarten1234
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

daar gaat je privacy.....

2 minuten geleden geplaatst door maarten1234

Biscanna
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@20 "Niet als eerste. Ik wil best wel TERUGschelden." Nu begin jij met schelden. 😅...

2 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Malinois
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@14Ik geef gewoon mijn mening. "Ik vind...."Maar waarom rot je niet gewoon op?Heb jij hier altijd zin aan?Ga anders even op straat ...

3 minuten geleden geplaatst door Malinois

Bop
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@20 Reageer gewoon niet meer. Je voert ze....

4 minuten geleden geplaatst door Bop

Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@21 Zeg dat tegen die BEGINNEN. ...

5 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Querido not
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@20 Elk draadje waar jij verschijnt gaat kapot.Dat kan niet - en dat zul jij merken....

6 minuten geleden geplaatst door Querido not

Benzardi
Macron: Britse deportaties van asielzoekers naar Rwanda zijn 'verraad van Europese waarden' - Joop - BNNVARA

Iedereen vind er wel wat van, dus ook Macron....

6 minuten geleden geplaatst door Benzardi

Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@19 Flikker op treiterlul. ...

8 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Malinois
Politie grijpt in bij anti-Israël protesten Amerika

Die gasten worden net zo gek als die hamas-meute.Je kunt er niks mee. Ja, een beetje neerknuppelen. ...

10 minuten geleden geplaatst door Malinois

NK. App
Www Xxx BoyIndian Big Boobs FuckJennifer Lawrence Nude VideoAntarvasna Audio KahaniPublic Piss PornHd Sex Video SexXxx Indean VedeoTeachermilfTeens On CockGay Missionary PositionMilfjapaneseBlack Sheep OvcaRisque Business Japan RedditVictoia Cakes PornMason MarleyFuntime Chica PornMajedar Sex VideoSherlyn Chopra Hot BoobsFacesitting AnimePron VidesoListcrawler Kansas City正妹avBest PornpicturesSex Porn GifKaitlyn Krems NudesSavannah PornAsin NudeBp Picture Blue PictureTeacher Ki BfXxx Mom Hd VideosTelugu Desi Porn VideosMonster NudeEmma Watson NippleslipTits LicksXxx Manipuri VideoMouthsoapingComicsexVibrating SquirtTkk 18Pov FacefuckMistress StellaBig Tits Hairy PusseyPriyanka Chopra Sex Scene4k Uhd PornYoutube Pussy RedditXhamster CPorn Game OnlieAdam RussoSelna Gomez TitsRussia N PornAva AdemmsShinchan Sex ComicXnxx TicherKukur Blue FilmHot Randi SexChloe Lamb PornIndian Boy And Girl Sex VideoChloe VervierInterracialbbcTiny HentiaBest Korean Porn WebsitesMomsex VideosShopliftter PornBig Booty Stepsis PornXhamster Live.comPaul Raymond XxxYoujizzpornDesi Hindi Porn VideoBouncing Boobs NudeBengali Chuda Chudi Bangla Chuda ChudiWww Indiaporn MeUllu Sexy VedioDesi Women NakedDeep Deep Throat PornBridgitte BNirmala Aunty SexWww Porn VediosMick Blue BrazzersCallie HayesCast PornVideos Pornograficos De NegrosBest Pornstar Sex Videoسکس دختران ایرانSexual Yoga PornPlayboy Nude VideosAndhra NudeSky Fnf PornCrazy Wife Stacy PornMom Pov LacyBelledelphine Onlyfans LeakedPorn FactoryTeen ThongEnnidwong InstagramSherlyn Chopra Only FansPor PicXvideos AssistirVictoria Justice PornLady DimitrescuhentaiSqirting OrgasumPornographie AudioShakira NudesHindisxcJapanese Porn Stars PornFree Onlyfans AccountsInfluencersgonewild.Sexy Hot XvideosDedi PornMia Khalifa Hd ComIndian Porn Behind The ScenesAlison Tyler FeetOrgamosAngelina Holie NakedUkporn StarsBokep Indonesia BocilIndian Sex PositionVillege Xxx VideosActor Trisha Sex VideoLatina PawgsBrandi Love Cum4kMature Nude ModelingFc2ppv 3119569Forced To Strip VideosBrandy Renee Full VideosMasturbation InstructionsBoobopediaToony PornIsland Boys Onlyfans LeaksShakira Sex VideoLela Star PornstarTaiwan PornhubCumming IntoOnlyincestpornRiley ReignSpidergwen HentaiMadison Beer BoobiesHd Sex DinoKerala Sex Video HdVideos Pornos De TranRomi Rain NewMarilyn Mansion PornKorean NudesJasmine Banks XxxPerfect GirlxxApk PornosLea Martinez NakedRakul Preet Singh Hot Sex VideosTrillium - Diary Of A Teenage Girl 2Blacmail PornSexymama2626Prons Video