door Vaartuig in Buitenland  ·  49 Reacties

  • 37
  • 1325x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Het geld in Turkije is dit jaar meer dan 15% minder waard geworden. En de boodschappen voor consumenten flink duurder. Daarmee is een flink explosieve situatie ontstaan. Iedereen die vakantieplannen heeft naar Turkije raad ik aan om naar Griekenland te gaan. Het is totaal onvoorspelbaar wat daar in dat land gaat gebeuren.

1
1 Vaartuig
2 Moszkowicz

@1 Het is met Euro s dan wel goedkoper geworden.

4
3 Positivo

@3

Dat klopt (al is Griekenland ook nog steeds zeer aantrekkelijk). Alleen de situatie is daar wel explosief. Erdogan wijst alle kanten op om schuldigen aan te wijzen. Jij kan daar als Westerling makkelijk als zondebok worden gezien voor de economische problemen. Dan heb je niet zoveel aan het gegeven dat het "goedkoper" is geworden.

1
4 Vaartuig

@1 Dat betekend dat de Euro 3x zoveel waard is in Turkije.... het is juist goedkoper voor de Europeaan

1
5 Moszkowicz

@2

Mwah, daar zit wel wat in. Alleen de vraag is waarmee ze groeien. Volgens mij zit er veel geld in vastgoed en als het aanbod hoog is en de vraag laag dan heb je een probleem in de kwaliteit van de economie. Die groei is dus zeer kwetsbaar.

3
6 Vaartuig

Lekker wegblijven uit Erdoland.

2
7 gaulette

Tja vandaar de paniek reacties en prachtige beloftes van Erdoelloos!

2
8 Zie Hier

@5

3x goedkoper en 3x zo gevaarlijk en riskant question !

Los van de explosieve sociale situatie: als je 500 euro's omwisselt voor een X aantal Turkse Lira's kunnen die Turkse Lira's een paar dagen later ineens een stuk minder waard zijn. Alles wat je over houdt moet je weer omwisselen tegen slechte koersen, waarmee je de winst van een paar euro die je eerder hebt geboekt uiteindelijk toch weer kwijt bent.

Griekenland is uiteindelijk veel goedkoper. Zelfde zon, meer cultuur, geen explosieve sociale situatie. En je helpt een Europees land met een economisch herstel.

0
9 Vaartuig

Dit wordt al enkele jaren aangegeven maar op de een of andere manier wordt er weinig ruchtbaarheid aan gegeven. Het zou me niet verbazen dat in opdracht van Erdogan er genoeg zaken zijn verzwegen of anders zijn vermeld om de economie er beter voor te doen staan. Maar als dit echt het geval is dat de economie op omvallen staat, dan moeten we op gaan passen. Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Europa, bereid je voor aub.

0
10 Gezond boerenverstand

@9 je moet die lira's dan ook meteen uitgeven...

2
11 Moszkowicz

@10

Klopt. Inmiddels ontvluchten Turken hun land al trouwens. Een ander economisch risico van Erdogan is het onteigenen van privaat bezit van politieke tegenstanders. Daarmee zijn in zekere zin financiële investeringen niet veilig meer!

1
12 Vaartuig

@11

Ah, je doelt op speculeren met de munt. Ja, lastig. Met kleine hoeveelheden moet je ook altijd dubbele transactiekosten meenemen in het overzicht. Ik weet niet of de munt op zijn laagste punt is, ik vermoed dat het gezien de omstandigheden nog wel verder kan gaan dalen. En of de munt dan zo hard stijgt dat je er wat aan overhoudt... ik weet het niet!

1
13 Vaartuig

@5
Wat heb je aan je euro's als je in Turkije vermoord wordt, in de gevangenis belandt of (als vrouw) verkracht wordt, omdat je in Nederland hebt geuit dat je het niet eens bent met Erdogan.
In Nederland is er een heel apparaat aan Erdogan aanhangers die tegenstanders doorgeven aan Turkse "veiligheids"diensten.

2
14 beastyboy

@9 klopt …. liever een stakende Griek dan een onbetrouwbare Turk.

2
15 FeHa

@14 Turkije is net geen Arabische land.

@13 1 gulden is ooit 1.000.000 lira geweest...

9
16 Moszkowicz

@1 Inderdaad. Niet voor niets zijn er vervroegde verkiezingen dit jaar. De grote klap gaat nog komen en Erdogan wil natuurlijk liever geen verkiezingen als er een enorme crisis is. Dat zou zijn einde kunnen betekenen. Zodra de crisis losbarst zit hij stevig in het zadel dankzij de grotere macht van de president die hij al van tevoren vastgelegd had. Erdogan is een dictator met een vooruitziende blik.

1
17 Mrs. K

@17

Ja of een goed politieke neus. Uiteindelijk kun je nooit alles onder controle hebben, zoals nu blijkt!

0
18 Vaartuig

Lol, de Turkse Lira is wederom ongeveer 6 tot 7 procent minder waard geworden deze week. Het is wachten op het moment waarop investeerders hun geld verder terugtrekken.

1
19 Vaartuig

@2 De economische groeit wordt bepaald aan de hand van het BNP. Ofwel, wat er door iedereen verdiend wordt. Als daarvoor de Turkse staat enorme schulden moet aangaan dan is dat nog steeds geen gezonde economische situatie. Als de overheid grote projecten laat uitvoeren door geld te lenen dan klopt het dat de economie groeit maar dat is dan wel op basis van geleend geld. Dat is nooit vol te houden tenzij die projecten daadwerkelijk winst maken. Dat is echter zelden of nooit het geval.

0
20 RazorBlade

Tot Griekenland en niet verder.

2
21 Tsaar

Betekend dat hij nog dieper in de buidel moet gaan tasten voor zijn speeltjes (bijv zijn rakketschild)
Lagere rating bij de krediet beoordeellaars betekend veel hogere rente (aangezien je een riscofactor ben) En laat Turkije nu heel veel geld lenen om de economie proberen aan te jagen.
Echter zodra de geld stroom stokt dan klap het kaartenhuis samen!
Bovendien is de import naar Turkije bijna 30% hoger dan de export van Turkije!
Wij als europeaan kunnen nu ervoor kiezen om de Griekse economie extra te steunen en daarmee tegelijk een lange neus naar turkije te trekken door er dit jaar een keer niet ernaar toe te gaan! Voor hen die niet willen luisteren moete dadelijk niet gaan zeuren voor hulp als de situatie ineens zomaar omslaat, risico is dan ook voor jezelf. (geodkoop zal duurkoop te blijken zijn in dit geval)

0
22 psje

Nog meer Turken hierheen dus.

4
23 Spraypaint

@22 klopt als een zwerende vinger in dit geval. Die buitenlandse geldstroom is al aan het stokken hetgeen tot uitdrukking komt in de koersval. Kwestie van tijd en dan zit Erdogan aan het infuus van het IMF. Dan krijgen ze Griekse toestanden daar...

2
24 Tussenderegels

@24 koppel dat aan kapitaalvlucht die ontspoord zodra de geldontwaarding oploopt..

0
25 Tussenderegels

@23 Moet geen probleem zijn , Wilders &co willen alleen maar minder Marokkanen question

10
26 foshizzle

@16 Ja, en diezelfde gulden zou nu 2.500.000 van die oude turkse lira's waard zijn want turkije heeft in 2006 zijn munt doo 1.000.000 gedeeld.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Turkse_lira

0
27 Hollander1967

#27 Oh sorry, die 2,5 miljoen moet 6 miljoen zijn, zie ik. In 20 jaar heeft de lira 600% van zijn waarde verloren.

0
28 Hollander1967

@24
De vergelijking met Griekenland gaat mank.
Griekenland moest bij Europa blijven. Griekenland kreeg óók "steun" van het steunfonds van de ECM, waar alle Europese lidstaten een bijdrage aan hebben geleverd.
Dat speelt bij Turkije niet, Turkije zit niet in de EU.
Griekenland staat óók onder curatele van de Trojka (ECB en IMF) die strenge hervormingen hebben afgesproken met Griekenland.
Voor zover bekend heeft Turkije óók geen grote leningen afgesloten bij Europese staatsbanken. Dat was bij Griekenland wél het geval.
De problemen van Turkije, zijn daarom voor eigen rekening en misschien alleen iets voor het IMF.
Eigenlijk maar goed, dat dit land nóóit bij de EU is binnengewandeld.

1
29 Dieke

@27 ; Ik kan me van lang geleden herinneren dat ik daar ooit eens op vakantie was en je gewoon in guldens kon betalen; men vroeg daar zelfs om want die was waardevast terwijl de lire toen iedere dag minder waard werd.

1
30 Mariska3

@23 zelfs die deur is dichtgegooid door de eu. Hebben namelijk geen recht meer op vrij reizen binnen de eu grenzen. Sterker zoals het er nu naar uit gaat zien hebben ze straks een visum nodig om de eu binnen te komen laat staan te mogen werken en langdurig te verblijven..

2
31 psje

"De economische situatie is explosief"

Er is altijd wel iets explosief in islamitische landen. Erdogan heeft het aan zijn zichzelf te danken. iedereen voor nazi uitschelden, mensen oproepen om westerlingen iets aan te doen... tja, dan ben je wel een héél onderdanig typje als je dan toch nog een stuiver uit wilt geven in zo'n land, ver weg ban vandaan blijven. Ik hoop dat er nooit geen westerling meer naartoe gaat. Uiteindelijk hebben ze vele miljoenen turken in het buitenland wonen dus dan moeten die turkse otomaanse schatkist maar vullen! question

1
32 Bleke Betty

Hopenlijk gaan ze snel over het randje heen.

0
33 Marrie

Kunnen we Erdolf niet een spiegel sturen, volgens mij heeft hij er geen een.

0
34 Uitede aka Espede

Laat de Turken maar in de portemonee voelen wat een geweldige klootzak en economische nietsnut ze hebben gekozen.
Ik dacht gelijk aan: Boontje...enz.

0
35 Venividivici

Niet op vakantie naar Turkije.... Doe het niet!!

2
36 Rolmops

En nee, het is af teraden om naar dat onstabiele land met vakantie te gaan. Met haar idiote inwoners en een ronduit belachelijke president.
We hebben er NIETS meer te zoeken.

Denk nog maar eens aan die idioot geweldadige en fanatieke Turken in Rotterdam, nadat een Turkse minister in ONS land politieke campagne wilde voeren.
En daarna de volgende woorden van Erdogan in de pers..:
" Erdogan noemde Nederlanders 'overblijfselen van Naz's en fascisten"

Daar zakt je broek toch helemaal van af?

3
37 Venividivici

** gebruiker verwijderd **

Dit is zo leuk 3 jaar geleden begon het al duidelijk zichtbaar te worden dat hij op een hellend vlak zat met de geldverstrekkers .
En de inkomsten heeft hij hoogst persoonlijk de nek omgedraaid door de toeristen allemaal weg te jagen is het tekort van de toeristen industrie inmiddels opgelopen naar een slordige 110 miljard keiharde Euro`s waar zijn dictatuur juist niet zonder kan .

Gewoon afwachten tot ook de domme helft van de Turken in de gaten hebben dat deze sukkel (niet meer dan dat) hen naar de economische afgrond gejaagd heeft , en het is nog maar even wachten tot zij als lemmingen over de afgrond gestort worden .

38 verwijderd682241

Wedden dat die half-Nederlandse Turken nu hun geld uit Turkije gaan wegsluizen naar andere landen?
Of zo dom als ze zijn, hun geld daar gaan stallen totdat de banken failliet gaan..

0
39 Strongoli

En waar zijn die drie miljard (!) eu-soepsidie gebleven?

0
40 Jan met de korte achterlul

@40
http://925.nl/archief/2016/03/30/erdogan-bouwt-paleis-van-eur-615-mn/
Paleisje bouwen, schoenen 10 maten te groot kopen, terroristen vanalles toeschuiven en zo kan je nog veel meer verzinnen denk ik.

0
41 Al

Heeft Gulen al de schuld gekregen?

0
42 Reagurius

@41
Een groot leger opbouwen is volgens mij ook gebeurd met eu-soepsiedie.

1
43 Jan met de korte achterlul

Zou fijn als Erdogans van het toneel zou verdwijnen. Maar mss trekt hij nog een coup uit zijn mauw. Wel triest dat mensen mogen stemmen die helemaal niet in Turkije wonen of werken en dus ook niet de gevolgen voelen. Zou per direct verboden moeten worden in elk land.


Maar met of zonder Erdogan, de schade is al te groot voor de Turken.

0
44 Tyler

In de afgrond ermee. Het kan nog slechter.

0
45 Zeekomkommer

zou prachtig zijn toch als dat kk land ten onder gaat

0
46 delarosa@europe.com

De EU en VS kunnen toch zo een opstand veroorzaken.
Waarom doen ze dat niet ?

2
47 Eastwood

Turkije mag dan ook NOOIT bij de EU komen.

0
48 Interessant

Ze hebben in Syrië en Irak natuurlijk wel een paar olievelden ingepikt waar ze nu gratis olie lopen te gappen van de rechtmatige eigenaars. Ook iets met gevangengenomen Koerden en orgaan"donatie". En de EU die ze een paar miljard per jaar geeft vanwege het "opvangen" van afgewezen asielzoekers. Er loopt een belangrijke pijplijn van Gazprom via Turkije. Tikt allemaal aan, terwijl ze er niets voor hoeven te produceren. Maar het zijn natuurlijk geen van allen geldbronnen waar je op termijn zeker van kunt zijn.

0
49 Wendel

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Sarcoff
Jonge man steekt zichzelf in brand bij rechtbank waar Trump-proces wordt gehouden

@20 Trump aanhanger, je weet meer dan de rest.Maar als het een Biden aanhanger is, dan hebben de Russen het vast gedaan, met een dodende straa...

1 minuut geleden geplaatst door Sarcoff

wildersfan
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@93 Okay... Ja, ik was bang dat jij misschien persoonlijk bedreigd wordt door de Nederlandse staat. Maar dat is dus niet het geval.Klopt... ...

8 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Sarcoff
De Rockefeller- en Bill Gates-stichtingen staan ​​op de sponsorlijst van EU-besluitvormers - Dissident.one

@5 Ja, leuk is dat, dat de overheid zulke dingen gewoon voor je uitzoekt. 😁 ...

10 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Hendrianus
Leidse vrouw (84) overvallen door intimiderende brief van buren: ’Wordt het niet eens tijd dat u naar het bejaardentehuis gaat?’

@62 Het maakt in zoverre wat uit dat het motief om zo'n briefje te sturen van alles kan zijn. als een individu dat schrijft. Het kan zelfs zo zi...

10 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Sarcoff
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@92 Ik heb geen idee, alleen als je te gevaarlijk word denk ik, en te veel invloed krijgt.Thierry Baudet bijvoorbeeld als hij te veel stemmen ...

12 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Hendrianus
Ook de EU legt Israëlische kolonisten op de Westoever en in Oost-Jeruzalem nu sancties op

https://www.leidschdagblad.nl/cnt/dmf20240419_50043957?utm_source=google&utm_medium=organic"In een reactie zegt demissionair minister van Bu...

21 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Wedergeboren
De Rockefeller- en Bill Gates-stichtingen staan ​​op de sponsorlijst van EU-besluitvormers - Dissident.one

    "sites onwelgevallige WAARHEDEN schrijven" Proest ... ! ...

21 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

wildersfan
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@90 Denk je dat deze mensen zo gevaarlijk zijn dat Nederlanders die de waarheid spreken voor hen naar het buitenland moeten vluchten?...

27 minuten geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Indian Perfect GirlSuperhit Sex VideoMature Women UndressingHentai BedtaProject Qt PornPriyanka Roy Kundu NudeReallifecam 24 7Tatiana Schwartz NudeStormy Daniels NakesAsian Cumshots CompilationEbiny AnalPorn TahilandBonnie Rotten XxxFacefarting SlaveFatpussy PicBody Builder XnxxPokemon Rivals D-artGood Porn.toBig Boobs DpLana Rain Cum All Over MePornatmKingcomix ComFilmes Pornor Gay GratisSpank Bang Video DownloaderBig Tits And BlowjobsMature Naked LatinaHalo Cortana PornXxxredboneXxx Hindi Mom VideoSexy Babes NudeXvodeo ComReddit Amatuer PornPainfull PornBaap Beti Ki Sexy FilmMilf SareeVeronica Church Arcade PornDanielley Ayala Onlyfans LeakedLindsay Capuano Only FansHd Full Xxx VideoMature CrempiHes Pulling His Cock OutEdgerunners Rebecca HentaiKendalltylerKajol XxxxxJapanesexvideoIndian Xxx Porn ComDani Daniels OfficeBlue Picture TamilBad Ass DownloaderAnime SisterpornSexy Red Majic CityThe Hun.comP O R N ApkMyfreecamscomKaren Duffy NudeOakley Rae Onlyfans LeaksCei PornMaya PornHumping VideosSaxy Video Mom And SonVillage Xxx Hd VideoSexy Teen PornJungle Mein SexIndian Girl Sax VideoSaritha SexMachine FuckingCam4 ComNaughty America Com Naughty America ComStep Mom Seducing DaughterDesenhos De Mulheres NuasCreampie GangbangAndhra Sex Andhra Sex Andhra SexExploited College Girls ComFellarunitallSexeodelPornub SiteGoth Teen PornHindi Xxx SiteFamily ThreesomepornBlack TeenanalNaked VollyballStep Daughter HornyPorn Full Move HdListcawlerBlack Yeen PornLopunny HentaiLink PornFull Sex In BusMasterbating In A CarElana KoshkaBritish BigtitsPornhub DwonloaderShow Me Uour PussyFamilyxxxSexy Girls TwitterAsian Cam SexBlack On BlackpornPornpics.cmoAggressivepornXxx LesboanXxx Hindi GarlAnyxxBaddie Hub.comXxxstreamsFilmes Eroticos CompletosAnimacao SexoI Love Porn XxxJapan SxxOld Ladie PussyMagi SexSexstories Mother SonBangla Xxx BoudiFelatioHelan Hunt NudeKayley Gunner PornBig Booty Blak PornJap Family PornUnaware UpskirtsWww.tushy. OmSommer Ray NakedPerona PornAthena FariseAngel Wicky XxxEmber Snow Curious NeighborPerfrct PornPorn Of WweBokepanimeTaboo Porn GifPussycreampiePorn Massage TeensMia Khalifa VaccineShantal Monique OnlyfansMalayalam Sex VedeoSonia Gandhi SexMulla XxxBlackpink Rose PornRebel RhyferMegapwrsonalWannounceCoedtoplessAmano NeneMarilin Monroe PornNxxxn HdSexybabeMovies Porn Xxx FreeNify StoriesAnon Ib NudesHentixxxVeronica Perasso LeaksPornsude