door Havermout in Politiek  ·  26 Reacties

  • 2
  • 461x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Maar niet voor de bevolking.

2
1 Interessant

Buffertje om multinationals en/of grootverdieners cadeau te doen! Geld kruipt altijd omhoog niet omlaag!

4
2 TouchScreen

Dat geld wordt uitsluitend verdeeld onder de intieme vrinden... klootjesvolk moet de mond houden en harder werken...

4
3 Topperz

" Dat is geld dat eerst op de begroting stond van de ministeries van Zorg en Sociale Zaken, maar nu over is doordat er minder patiënten en AOW'ers zijn."

Lees ik dit nu goed?
Minder patienten en AOWers?

Hoe zit het dan met de wachtlijsten in de zorg en de vergrijzing?

2
4 Mappie

Minder patiënten en AOW’ers? Daar geloof ik helemaal geen pest van. Altijd word er gezegd dat Nederland vergrijst dus meer AOW’ers lijkt mij.

3
5 Interessant

Ja en dat vele geld zal allemaal in de zakken van de EU verdwijnen want Juncker komt heel wat te kort.

7
6 Rattocasi

De neoliberale maatschappij draait om de accummulatie van geld door boekhouders, managers en aandeelhouders - allemaal papieren tijgers. Die hebben niet zoveel op met uitvoering want uitvoering kost geld en is een ordinaire bezigheid in hun ogen.

3
7 Conradijntje

de geldwolf is nou eenmaal het sterrenbeeld van de doorsnee vvd-er

3
8 knakworst

De reacties hierboven zijn zo dom. De ene nog net wat meer dan de andere.

12
9 Yisrael

@8 In de neoliberale bijbel staat ongetwijfeld dat God eerst het geld schiep en met het geld werd de aarde, de mens etc geschapen. Daarom die jacht op geld met verontachtzaming van al het andere.

0
10 Conradijntje

buffer voor alle claims die komen van zijn beleid...
afganistan, mali, verf....

0
11 Gratiebarmhart

Het lijkt haast FAKE-nieuws dus zal het wel aangepast nieuws zijn!

0
12 Zie Hier

@9 Gelukkig hebben ze niet allemaal jouw wijsheid want dan alles voor niets geweest. Als jij beweerd dat een ander mens dom is, dan zegt dat meer over jezelf dan over die anderen.

1
13 Verwonderd

Allemaal belastinggeld binnengeharkt door deze inhalige Rutte-regeringen die niet met geld kunnen omgaan. Had beter aangewend kunnen worden om de koopkracht te verhogen.

1
14 Nicks R. Van

@14 Tijdens de crisis hadden ze geld tekort en hadden ze alleen maar boekhouders en bankiers nodig om zoveel mogelijk geld bij elkaar te harken. Als overheid heb je ook de plicht om dat belastinggeld zo nuttig mogelijk weer te besteden aan infrastructuur, gezondheidszorg, energie transitie, scholing etc en natuurlijk om keuzes te maken en prioriteiten aan te geven maar daar is visie voor nodig en dat hebben de boekhouders/bankier types van de kabinetten Rutte bij uitstek niet.

1
15 Conradijntje

@15 oh vandaar dat Nederland zo'n beetje de beste infrastructuur, zorg en energie voorziening van de wereld heeft. Dat is omdat Rutte geen visie heeft!

3
16 mike45

@16 Je komt zeker alleen in Oekraine? De infrastructuur van west Europa is van na WO2 en is op tal van punten verouderd tov de infrastructuur van moderne opkomende economieën in het Midden Oosten en Azie. Overigens had ik het daar niet over: ik had het erover dat neo liberalen maar 1 ding kunnen: geld accumuleren. Het zijn immers bankiers/boekhouders.
Geld verstandig uitgeven, prioriteiten stellen hebben ze niet geleerd. Verder heeft Rutte zelf es gezegd dat hij geen visie heeft.

2
17 Conradijntje

@17 Dit zijn de elf landen met de beste infrastructuur ter wereld. 1. Hong Kong 2. Singapore 3. Nederland. Nederland heeft een betrouwbaarheid van energie voorziening van 99,98% daarmee de beste van de wereld. Nederland heeft de beste gezondheidszorg in Europa, nu dan hoor je ook tot de beste landen in de wereld.

Maar dat is allemaal zonder visie, gewoon geluk, Nee Rutte heeft het gewoon prima voor elkaar!

2
18 mike45

@18 Het elektriciteit netwerk is na WO2 met belastinggeld van burgers opgezet is is vervolgens circa 15 jaar geleden door de aandeelhouders, provincies en steden aan commerciële partijen verkocht.
Gelderland heeft er oa. z'n rotondes met betaald. Het geld van de verkoop is door de lagere overheden al lang verbrast en de elektriciteit voorziening is nu in private handen. Die private partijen willen er alle vanaf. Opwekken van energie wil niemand: iedereen wil energie verkopen - daar valt veel meer winst mee te behalen. Bedrijven als RWE, EON/Uniper en Vattenfall staan er bepaald niet florissant voor - ze staan te koop en/of ze zijn langzaam aan het omvallen en zullen daar overheden en de EU mee chanteren. Ook doen die private partijen minimaal aan onderhoud. Dat onderhoud kun je een aantal jaar uitstellen maar op een gegeven moment gaat dat mis en leidt dat tot ongelukken en toename van onvoorziene niet beschikbaarheid. Het licht zal in de nabije toekomst echt wel langer uitgaan dan in het verleden het geval was. En de privatisering van de energievooziening is nog uit Balkenendes tijd en niet van tijdens het bewind van jouw God Rutte. En dat wij zo'n betrouwbaar energie netwerk hebben heeft te maken met wat er tussen 1945-2005 gebeurd is op elektriciteit gebied in Nederland en niet met de periode 2005-heden.

1
19 Conradijntje

@19 het elektriciteitsnetwerk is helemaal niet verkocht de elektriciteits opwekbedrijven zijn verkocht aan commerciële partijen. Het netwerk is nog steeds in handen van de locale en landelijke overheid. En dat mag ook niet verkocht worden aan commerciele bedrijven. Onzin verhaal dus!

2
20 mike45

@20 OK een kleine onjuistheid mbt de distributie (ik bedoelde uiteraard alleen het productiedeel), maakt het lange antwoord in @2 op uw @19 nog steeds niet onjuist: de betrouwbaarheid van de elektriciteit voorziening is tussen WO2 en 2005 met belastinggeld betaald, is 15-20 jaar geleden aan commerciële partijen verkocht en deze commerciële producenten staan er anno 2018 slecht voor en willen ervan af. En dit nog los van de energie transitie waar nogal wat wensdenken plaats vindt door politici.
En e..e.a. heeft niets met uw held Rutte te maken.
U discussieert erg zwart-wit zonder enige nuance en u moet en zal gelijk hebben - erg vermoeiend.

0
21 Conradijntje

@16 laat je niks wijs maken! Kijk om je heen en zie hoe het er wérkelijk voor staat. Herinner je daarbij ook wat ons in 2017 allemaal werd beloofd en wat er van terecht is gekomen. Wacht de eerstvolgende Prinsjesdag eens af en hoor wat er allemaal weer duurder gaat worden. Ons zorgstelsel is nog steeds dodelijk ziek en de Btw zal vast weer een paar procent omhoog gaan. Dit is het meest simpele instrument wat deze Rutte-regeringen kunnen bedenken om geld binnen te halen. Wat ze hadden moeten doen is een degelijk beleid voeren en niet meer uitgeven dan je hebt. Dat moet iedere burger! Maar wat ze hier tekoert komt wordt binnen geharkt van de belastingbetaler en dan is het heel gemakkelijk belastinggeld uitgeven zoals een peperdure privejet huren (€11.700,=) voor het uitreiken van ene lintje in Berlijn!

0
22 Nicks R. Van

@22 Je kent de belastingplannen toch voor volgend jaar een gemiddeld gezin met inkomen 40.000 euro en 20.000 euro gaat er volgend jaar Netto op hun loonstrookje 250 euro per maand 3000 euro per jaar op voorruit. Het lage BTW tarief gaat van 6 naar 9% bij 150 euro boodschappen per week scheelt dat dan 5 euro x 52 weken = 300 euro netto per jaar. De werkende middenklasse gaat volgend jaar echt super blij zijn.

En dat de agenda van onze ministers niet word bepaald door de dienstregeling van Ryanair lijkt mij logische.

2
23 mike45

@21 ze hebben een geweldige deal gemaakt met de verkoop, de energie bedrijven zouden nu veel minder waard zijn. Door de slechte rendementen op de centrales, ze hebben die produktie bedrijven op hun hoogtepunt verkocht.

2
24 mike45

@24 De energiebedrijven zijn nu minder waard vanwege mogelijk de aanstaande energietransitie maar ook omdat neoliberalen zich gedragen als zwermen sprinkhanen: maximaal plukken en niks investeren, geen onderhoud om maximaal rendement (kwartaalcijfers) te krijgen voor de aandeelhouders. Alles moet kapot voor de shareholders value. Ondertussen wordt de burger al weer geplukt om de energietransitie te financieren.

0
25 Conradijntje

@25 Nederland staat vol met nieuwe centrales, de groene opwek wordt voor een groot gedeelte gefinancierd door deze bedrijven. Slaat dus weer nergens op! Het feit dat die bedrijven minder waard zijn geworden is vanwege de slechte spread op input brandstof en output elektriciteit.

1
26 mike45

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
maarten1234
Knock-out na kaakslag, politie zoekt vechtersbaas

niet mee bemoeien, gewoon doorlopen/-klikken...

7 minuten geleden geplaatst door maarten1234

MARCUSAURELIUS
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@4Die omgebouwden willen perse tegen echte vrouwen spelen....

7 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

maarten1234
Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Onmenselijke situatie dreigt'

@13 u vindt dat er geen praktische problemen zijn of dat wij in nabij toekomst daar tegenaan lopen met verandering in demografie?...

8 minuten geleden geplaatst door maarten1234

Hendrianus
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@16 Je begrijpt kennelijk niet wat oorlogsrecht is....

8 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

spookrijder
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Niks bedreigends aan de woorden van Baudet. Ik zie het probleem totaal niet. ...

8 minuten geleden geplaatst door spookrijder

Bop
Moslims slaan 71-jarige christen bewusteloos in Den Haag

@8 O.a. van Cultuur onder vuur....

10 minuten geleden geplaatst door Bop

Malinois
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@14Nee, dat zeg ik toch?Maar waarom doen Al-Jazeera en The Rights Forum dat dan wel?Doe gewoon hennig aan. De 'Joden' kun je altijd no...

12 minuten geleden geplaatst door Malinois

maarten1234
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

misschien moet het elftal zelf 2 goaltjes neerzetten en met hun eigen mensen wat tegen elkaar ballen trappen; voor biologische vrouwen is het so...

16 minuten geleden geplaatst door maarten1234

DikkeTor
Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Onmenselijke situatie dreigt'

@23 Het zo wel heel Xenofobisch zijn als je je kansen niet afstaat voor mensen van kleur XD...

22 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

NK. App
Pornh Tube1trannytubeHentail FoundryTwinks GaypornKtsoCute Indian Girl FuckedMasturbationtumblrPlayboy Money TalksListcwalerIndianfree PornMaddison Beer NudeCollage XnxxSeducing XhamsterBig Booty Latina XxxXnxx Indo ViralCall Girl Xxx VideoDanboiruBhabhi Desi XxxKaterinakozlovaHub XxxStepmom Naughty AmericaXxx DildoKatriba JadeViv ThomesPiper Perri BlowjobStep Brother Gay PornBig Boob RevealPorn FalleryNaughty Video ChatJacqueline PetzakIncut CocksCum PhotosMeatholesEbony Porn NastySext GirlsElizabeth NudeRubi Rose LeaksPron SiteHot Stepmom SeduceEnglish New Sex MovieDisgusting PornPorn Hindi AuntyAva Addams BeachMom And Son P O R NCock Worship PornJeri Lee Nude VideosVirging PornVippornBukkakedA Mateur.tvDesenhos De Mulheres PeladaHot SexseアダルトMia Monroe LeakedDesi Punjabi XxxTied Up Foot WorshipSani Leon Hd VideoEnglish Adult Full MovieDeshi Xxx MovieStraight Ti Gay PornWww AdultsearchJen Brett OnlyfansLindsay Capuano NudesWife ThreesomFuts PornBesutiful CocksLife UncontainedSeni Lion XxxXhasmstersMamita XxxMia Khalifa Nude VideosRadheshyam Full Movie18 Girl XnxxChubby Latina NakedStrippers NakedKira ShineDesipornvideosBlack Maid Sex VideosDoggystyle RedditBusou Shoujo MachiavellianismBengali Porn SiteHindi Nude FilmWatch Free Sex VideosShakeela Malayalam Blue FilmAsleep PornPure-tsBest Ebony Porn StarsPorn Full HHandjob Dirty TalkingSkip The Games ColumbiaXxv IdeoCzech StreetsNaked Sex FilmOnly Fans BigtitsLinds Blair NudeFlexible PornBrezzers ViedoXx Sexy Video EnglishRrfoxAnal Goth PornAv视频Taylor Swift NipsXxxx XvideoScarlett Johansson Hot BoobsForbidden PornSlavesexSepideh Moafi NudeSpanked HardLovly LillithSexy LatinaHollywood Adult Movies ListPorn ArtistDesiree DulceeChudai VediosXxx Full Hd Video DesiIndian Nude Sex VideosNude Japanese WomenRico SexoAsylynn BrookeVideos Xxx En VivoBet The GuysMujeres Más Bonitas DesnudasFirst Time Romantic Sex VideoHome FuckHollywood Celebrity PornHindi Xxx Video FilmAbigail Morris BrazzersFilmes Pornor AntigosPorn KCreampie MilfNick_pulosMost Popular Hd Porn VideoMia Khalifa Video Mia KhalifaPorn Video Download DesiFemale Body Builder PornJulio Gomez AnalReddit Gone Wild PetiteInterraciel PornXnx Big TitsBihari Girl XxxSierraxrain Onlyfans LeakHot Porn RealBigtits StepdaughterSex Doll VideoAznudePokepornFetlife LinkedinFrench Shemale PornYoung Porn VideoMilakunisnaked