Buitenland
  • 4
De leider van het Vlaams Belang merkte op dat de burgemeester van Antwerpen over tien jaar weleens "een neger" kan zijn. ...

3 dagen geleden door NOS

REAGEER MET EEN EMOJI
3
1
13
2
1
LEES MEER OVER

@80
Is net een film over gemaakt jack
Schijnt wel leuk te zijn

101 Rinze    
3 dagen geleden door Rinze
3
Meld

@100 Ik niet, maar ik vind het sowieso niet kies om over raciale kenmerken van andere aanwezigen te spreken.

Nu moet ik trouwens zeggen dat de term 'neger' me ook te veel aan etnografische studies doet denken.

102 Civ    
3 dagen geleden door Civ
3
Meld

@5
"De enigen die het een 'slechtere' naam gegeven hebben, zijn de negers zelf." Eh, ik snap niet goed wat je hier wil zeggen.... ik neem aan dat je bedoeld dat zij zelf bezwaar maken tegen dat woord

veel zwarte mensen zijn heel erg slecht behandeld geweest en nog steeds door witte mensen, logisch dat ze niet blij zijn met het benaming die hun mishandelaars hen gaven en dat door het gebruik van dat woord herinneringen aan die mishandeling in stand wordt gehouden.

103 morandi    
3 dagen geleden door morandi
11
Meld

Dewinter een beetje kennende zal hij vast wel een witte neger bedoelen als toekomstige burgemeester.

104 Ronin    
3 dagen geleden door Ronin
2
Meld

@98 Nikker, zwartkop ... komen wel degelijk voor in dat album van Suske en Wiske. Overigens was Hergé (Kuifje in Congo) nog wel wat erger.

105 JackKropotkin    
3 dagen geleden door JackKropotkin
2
Meld

@30

Die slavernij en dat kolonialisme is blijkbaar nog niet lang genoeg geleden als mensen nog daaraan reminisceren, bijvoorbeeld door het woord neger te gebruiken.

106 morandi    
3 dagen geleden door morandi
5
Meld

Mijn vroegere goede vriend Zoef Zoef was ook een neger. Een hele snelle neger. Man, wat kon die vent hard lopen. Zoef Zoef is de snelste rechtsbuiten die ik ooit gezien heb.

Overigens noemde hij zichzelf ook een neger.
"Grasnaaier," zei hij dan, " Ik ben de meest succesvolle neger van Noord-Nederland!"
Nu was dat niet zo moeilijk want zoveel negers waren er niet, en de negers die er waren genoten een uitkering. Maar dat heb ik Zoef Zoef niet verteld, ik wilde hem niet krenken.

107 grasnaaier    
3 dagen geleden door grasnaaier
2
Meld

@106 Ik vraag me toch af waarom dat dan zo zou zijn. Van huis uit is het Nederlandse woord 'neger' niet denigrerend bedoeld of specifiek verbonden aan de slavernij. In de koloniën kocht en verkocht men 'negers' en 'zwarten' als slaven terwijl men in Afrika handeldreef met 'negers' en 'zwarten'.

108 Civ    
3 dagen geleden door Civ
0
Meld

@107
Hé maar als je nog met je trekker op pad wilt gaan dan is het daar nu wel het uitgelezen moment voor. Het jachtseizoen op hazen is namelijk meestal pas vanaf 15 oktober. Dus nu loop je niet het risico dat Zoef Zoef in ene vlak voor je trekker of nog erger onder je trekker verzeilt raakt. question

109 rebo    
3 dagen geleden door rebo
1
Meld

@109 Zoef Zoef is geen hazenjager meer, hij wordt te oud en te traag. Zoals je weet heeft hij inmiddels een ander ambacht.question

110 grasnaaier    
3 dagen geleden door grasnaaier
0
Meld

@108

natuurlijk is dat woord verbonden met slavernij en kolonialisme, het stamt uit die tijd.

Voorheen werd een afrikaan een moor genoemd in het nederlands.

111 morandi    
3 dagen geleden door morandi
8
Meld

@110
In het stadspark bedoel je waarschijnlijk. En ik heb uit een en ik kan wel zeggen zeer betrouwbare bron gehoord dat hij van dat geld dan zelf weer naar de hoeren gaat. question

112 rebo    
3 dagen geleden door rebo
1
Meld

@111
Ja maar de Moren waren dus geen negers maar Berbers en Arabieren die vanuit Noord Afrika de boel zoals onder meer in Spanje liepen te verstieren.

113 rebo    
3 dagen geleden door rebo
2
Meld

@107
Die Zoef Zoef van jou vond zijn Waterloo tegen een voorstopper uit Oost-Groningen. Met discriminatie had het weinig te maken, alles wat een ander kleur shirt had dan de mijne was voor mij. Ik lees nu dat die neger een vriend van jou was, maar gedane zaken nemen helaas geen keer. Ik plop nog maar even een half liter beugelflesje Grolsch open, en had ik toen maar geweten wat ik nu allemaal weet.

114 Ronin    
3 dagen geleden door Ronin
2
Meld

@111 [natuurlijk is dat woord verbonden met slavernij en kolonialisme, het stamt uit die tijd.]

Niet specifiek, zei ik. Vrije zwarten en slaven werden beide zowel 'negers' als 'zwarten' genoemd. Men ageert veel heviger tegen de eerste term en veel minder tegen de tweede. Waarom?

115 Civ    
3 dagen geleden door Civ
1
Meld

@100

"zeg eens eerlijk spreek jij over negers in het bijzijn van donkere mensen?"

Ja , en als ze keurig abn spreken noem ik ze nep-neger

116 Vageali6888    
3 dagen geleden door Vageali6888
3
Meld

@111

Een neger is een neger , en een slaaf is een slaaf...

Als je een neger nu slaaf of negerslaaf zou noemen kan ik me voorstellen dat dit nogal ongepast is , voor de rest is het onzinnig zoeken..

117 Vageali6888    
3 dagen geleden door Vageali6888
2
Meld

Er zou juist opschudding moet zijn over deze voorspelling van Dewinter. Maar in plaats daarover
geschokkeerd te zijn, gaan ze zich druk maken om het woordje "neger". We worden inderdaad geregeerd door nep-regeringen en nep-parlementen.

118 B55    
3 dagen geleden door B55
3
Meld

@118 hoezo zou over die voorspelling opschudding moeten zijn?

119 mo    
3 dagen geleden door mo
7
Meld

@113
Maakt niet uit, voor de kolonialisatie van Afrika, werd alles wat opviel door een donkere huid in deze contreien "moor" genoemd.

Het is pas door kolonisten ttz blanken die zaakjes gingen doen in afrika dat het woord "negers" , om de plaatselijke bevolking te benoemùen, gebruikelijk werd.

120 morandi    
3 dagen geleden door morandi
4
Meld
121 rebo    
3 dagen geleden door rebo
1
Meld

@120
Ik heb het nu ook helemaal gelezen en je hebt wel gelijk dat het in sommige gevallen ook als synoniem voor zwarte Afrikaners is gebruikt. Eerlijk is eerlijk.

122 rebo    
3 dagen geleden door rebo
0
Meld

@119 Omdat de autochtone bevolking wordt vervangen door allerlei vreemde culturen. En een niet homogene bevolking is zwak, makkelijk te onderdrukken en weinig kans voor opstanden.
Dat is ook de reden dat de elite zo voorstander zijn voor de multiculturele samenleving. Verdeel en heers dus.Zo kunnen de machtshebbers in het zadel blijven.

123 B55    
3 dagen geleden door B55
4
Meld

Ze hebben het ook wel eens over jagers, dus wat is het probleem. Niet zo kleinzerig aub.

124 Mijn waarheid    
3 dagen geleden door Mijn waarheid
1
Meld

@3 "....Opschudding in Belgisch parlement …."

Begrijp de ophef niet, de kans dat een neger (of jihadist) binnen tien jaar burgemeester wordt van Antwerpen is inderdaad veel groter dan de kans dat een neger burgemeester wordt van Moskou.....of dat omgekeerd een blanke...eh....witte president wordt van Zimbabwe of Kongo....

125 CoolMemories    
3 dagen geleden door CoolMemories
3
Meld

Sjongejonge. Wat een gedoe om niks. Wat is er mis met het woord neger? Als hij nou zwartjoekel, kachelpijn of roetmop gezegd had kon ik het me wel indenken.

126 David    
3 dagen geleden door David
2
Meld

Blijkbaar hebben ze in België nog geen allochtoon als burgermeester? Hier in NL meerdere.

127 Spraypaint    
3 dagen geleden door Spraypaint
1
Meld

Laat me raden .. De opschudding komt van links.

128 sparta    
3 dagen geleden door sparta
3
Meld

Moeten zich niet zo aanstellen

129 Joepie    
3 dagen geleden door Joepie
2
Meld

@115
Mijns inziens is de intentie bepalend voor de negatieve/neutrale/positieve waarde aan een woord.

Als een PVV'r over 'de islam' praat heeft de lading van dat woord een andere dan als een GroenLinkser hetzelfde doet. Joden kunnen keiharde Jodengrappen vertellen die niet-Joden zich niet kunnen veroorloven zonder ergens van beticht te worden.

Idem voor de 'afgeschafte' termen als 'gastarbeider'. In het geval van populistische politici is de lading van de terminologie die ze gebruikt een stukje 'agressiever' dan die van de meer gematigde middenpartijen.

130 KDaver    
3 dagen geleden door KDaver
4
Meld

@39 Precies. Ik heb ook geen enkele moeite met een burgemeester die neger of moslim is. Hun uitspraken over maatschappelijke problemen mbt minderheden worden breder geaccepteerd dan het geval is bij autochtone burgemeesters, aangezien het “racisme”-argument niet meer op schijnt te gaan: gekleurde mensen schijnen niet te kunnen discrimineren. Zo kan Aboutaleb kritiek uitoefenen op moslims die de vrijheid van meningsuiting proberen in te perken, iets wat bij een autochtone burgemeester onmogelijk schijnt te zijn zonder dat er “racisme!” wordt geroepen. Het is ook goed voor de beeldvorming dat niet elke moslim maling heeft aan de vrijheid van meningsuiting of een watje is dat alle kwetsende uitlatingen wil verbieden.

Het gaat om capaciteiten en niet om huidskleur. Huidskleur zou geen enkele rol moeten spelen. Niet in negatieve, maar ook niet in positieve zin: daarom ben ik ook tegen positieve discriminatie in het kader van opgelegde diversiteit.

131 Mrs. K    
3 dagen geleden door Mrs. K
5
Meld

@35 en @36 Ook fout want dat is weer niet inclusief genoeg. Het zijn Belgen. Of Nederlanders question

132 Mrs. K    
3 dagen geleden door Mrs. K
3
Meld

@73 Eens, woorden kunnen een negatieve lading krijgen. Men is echter nooit overgegaan tot de afschaffing van woorden: het woord Jood bestaat dan ook nog. Het is onlogisch om wegens gekwetstheid benamingen te veranderen. Dan kun je wel aan de gang blijven. Zie gastarbeiders. Dat werden allochtonen, en nu streepjes-Nederlanders. De negatieve connotatie verdwijnt niet met het afschaffen van woorden.

133 Mrs. K    
3 dagen geleden door Mrs. K
2
Meld

@36 Grappig dat we met hetzelfde voorbeeld kwamen. : - )

134 Civ    
3 dagen geleden door Civ
1
Meld

@130 Ik denk dat m.n. van belang is dat het woord neger in bv. Suriname of de VS een totaal andere betekenis heeft dan in Nederland: in Suriname wordt er ‘slaaf’ mee wordt bedoeld en in de VS is het woord neger ook beledigend (indien gebezigd door niet-kleurlingen: onder elkaar noemt men elkaar gewoon ‘nigger’). De vraag is dus of je woorden moet gaan afschaffen die *elders* een negatieve connotatie hebben, terwijl de afschaffing geen enkel nut heeft omdat het vervangende woord binnen de kortste keren ook een negatieve lading krijgt. Acceptatie dat woorden niet overal ter wereld dezelfde betekenis hebben en er hier niets slechts bedoeld wordt met een woord lijkt me zinvoller: we leven nu eenmaal in Nederlands taalgebied en niet in Suriname of de VS. Het woord hond heeft voor Arabieren ook een negatieve connotatie omdat het als scheldwoord gebruikt kan worden. Moet dat dan ook afgeschaft? Dan kunnen we wel aan de gang blijven, met al die verschillende nationaliteiten hier.

135 Mrs. K    
3 dagen geleden door Mrs. K
4
Meld

@135
De uiting hier van De Winter, weerspreekt dat het "niet slecht bedoeld" is, en ook de uitingen van bekende racisten hier aanwezig.

NOgmaals zou jij dat woord gebruiken als er mensen in een gezelschap waar donkere mensen bij zijn?
Zoniet moet je hier niet zitten theoretiseren wat je weet dat het gewoon " not done" is, tenzij je het slecht bedoeld of te oud bent om ingesleten gewoonten aan te passen.

136 morandi    
3 dagen geleden door morandi
7
Meld

@136 [De uiting hier van De Winter, weerspreekt dat het "niet slecht bedoeld" is,]

Volgens diezelfde redenering zouden de termen 'Turk' en 'Marokkaan' ook denigrerend zijn, maar daar struikelt kennelijk niemand over.

137 Civ    
3 dagen geleden door Civ
3
Meld

@136 Je kan het ook goed bedoeld over een neger hebben. Ik heb zelden gemerkt dat daar moeilijk over wordt gedaan. Veel erger is om spastisch politiek correct om te gaan met de gekleurde medemens. Vaak hoor je dan: hé joh, doe ff normaal.

138 Dune    
3 dagen geleden door Dune
2
Meld

@130

"Mijns inziens is de intentie bepalend voor de negatieve/neutrale/positieve waarde aan een woord."

Wie bepaald de waarde dan, degene die iets roept/typt of degene die iets leest/hoort?

Vaak zijn degene die iets horen of zien verblind door aannames vanuit hun eigen gedachten!
Als iemand anders een neger noemt omdat hij uit Afrika komt en een donkere huidstint heeft wil niet zeggen dat daar dus een negatieve gedachten achter zit! Meestal wordt het negatief omdat men er iets aan het woord neger toevoegde (bv. Domme of luie).

Stel dat GL door bv oud voorzitster Femke Halsema, nog steeds partijlid, iets roept over de islam in de trent van:

"Niemand kan het zich veroorloven om de gewelddadige, radicale islam te negeren. Extremisten maken veel slachtoffers onder niet-moslims èn moslims. Onmiskenbaar beïnvloedt gewelddadig extremisme de acceptatie van immigranten en hun integratie in Nederland negatief. We zien dat ook terug in polarisatie, toenemend radicalisme èn racistische incidenten."

Of als Wilders iets zou roepen in de trent van:

"Niemand kan het zich veroorloven om de gewelddadige, radicale islam te negeren. Extremisten maken veel slachtoffers onder niet-moslims èn moslims. Onmiskenbaar beïnvloedt gewelddadig extremisme de acceptatie van immigranten en hun integratie in Nederland negatief. We zien dat ook terug in polarisatie, toenemend radicalisme èn racistische incidenten."

Van wie bestempeld u dan dat iets positiefs of negatiefs is terwijl het dezelfde uitspraken zijn?

Misschien hebben beide de uitspraak wel gemaakt maar bepaald u dus door u vooringenomenheid wat positief of negatief is!
Zal u nog voor een verrassing komen te staan door wie deze uitspraak is gedaan!

question

139 ikzelf66    
3 dagen geleden door ikzelf66
3
Meld

@137
uit zijn mond klinkt ook dat denigrerend inderdaad question vooral omdat je toch echt wel Belg moet zijn om burgemeester te kunnen worden.

Maar die woorden zijn niet historisch verbonden met een slechte behandeling of inferoriteitstheorieên, (al zijn er die dat wel proberen te lanceren)
Als je luistert dan hoor je ook de pauze die hij inlast voor hij het woord "neger" uitspreekt, ofwel aarzeling ofwel benadrukking...in ieder geval geen onschuld.

140 morandi    
3 dagen geleden door morandi
2
Meld

Wat is er mis met het woord neger?
Of blanke?
Of gele?
Of rooie?
Het duid iets aan, meer niet.
Weer #ophef om NIKS

141 xtremy    
3 dagen geleden door xtremy
2
Meld

neger vindt zijn oorsprong in het latijnse woord niger. Negro in het portugees en zo werden de slaven genoemd.

142 delarosa@europe.com    
3 dagen geleden door [email protected]
0
Meld

People who annoy you: N_GGERS. https://www.youtube.com/watch?v=pu8giYLHU9g

143 Dune    
3 dagen geleden door Dune
2
Meld

@140 [Als je luistert dan hoor je ook de pauze die hij inlast voor hij het woord "neger" uitspreekt, ofwel aarzeling ofwel benadrukking...in ieder geval geen onschuld.]

Ja, of hij staat gewoon hardop te denken.

'...of...'

[Eens kijken: Turken, Marokkanen, wie moeten we nog meer niet? O ja!]

'...eh, een neger zijn.'

144 Civ    
3 dagen geleden door Civ
1
Meld

@142 'Neger' is gewoon een ander woord voor 'zwarte Afrikaan', slaaf of vrij.

145 Civ    
3 dagen geleden door Civ
2
Meld

In deze bron uit 1602 wordt aangeraden de bewoners van Guinea geen 'Morianen' te noemen, juist omdat dat volgens hen 'slaaf' zou betekenen en zij dat als een belediging opvatten, maar 'Negros' oftewel 'zwarte mensen' (p. 100) :

'Groot onderscheyt weten sy in het woordt Moriaen ofte Negros, ende sy en willen geen Morianen geheeten wesen / maer Negros of Pretto, ’t welk is te seggen swarte Menschen / want sy seggen / dat Moriaen is te seggen een Slav ofte een Catijf / ende ook eenen Mensch die niet en weet ofte half geck is / willende daerom geen Moriaen genoemt wesen / maer Negros ofte Pretto, want haerluyden Moriaen noemende / sullen u quaelijck toe-spreken ende geen antwoort willen geven...'
https://books.google.nl/books?id=H-n4GwAACAAJ&dq=%22Beschryvinge+ende+historische+verhael,+vant+Gout+Koninckrijck%22&hl=nl&sa=X&ved=0ahUKEwj_oYWvrtXbAhUKZ1AKHX2vD4YQ6AEIJzAA

146 Civ    
3 dagen geleden door Civ
1
Meld

Het is weer een typisch geval van janken op de woorden maar de inhoud niet willen lezen.

147 Captain Hero    
3 dagen geleden door Captain Hero
3
Meld

Moeten we niet eens een rijpe banaan door die DeWinter zijn kop jassen. Grove taal. Maar dat eeuwige racisme dat maar ongestraft door mag blijven woekeren door tuig met een stropdas. Wanneer verbieden we die flauwekul partijen eens ? Het zijn partijen met valse standpunten om de domme kiezer te misleiden. Ja, de domme kiezer. Goed gelezen.

148 Mac Benac    
3 dagen geleden door Mac Benac
4
Meld

@148

Agressie en geweld komt van links...........dat is nu wel weer bevestigd!

Iets roepen over een ander en zelf geen haar beter zijn is toch een gemeenschappelijk gedachtengoed van bepaalde linkse gutmenschen met weinig tot geen capaciteit aan werkende hersencellen. Daarvan wordt men ook kwablijkelijk racistisch.

Grappig, dat ze anderen dan dom vinden die gebaseerd zijn op dezelfde redenen die ze dan een ander ook verwijten.

question

149 ikzelf66    
3 dagen geleden door ikzelf66
6
Meld

@148 Alleen de rechtse racisten of neem je de linkse racisten dan ook mee?

150 solidsteel    
3 dagen geleden door solidsteel
2
Meld

@136 Dat iemand het gevoel heeft geweest te worden geeft hem nog niet gelijk. Idem mbt Zwarte Piet. De negers die ik ken gebruiken het woord zelf ook en ik gebruik het in hun aanwezigheid dan ook zonder problemen. Maar dat zijn dan ook mensen die niet snel op hun tenen getrapt zijn én geen millenials/SJW’ers. Het enige wat wel vermeden wordt zijn scheldwoorden als “djoeka”.

151 Mrs. K    
3 dagen geleden door Mrs. K
3
Meld

@138 Dat is mijn ervaring ook. Men valt er enkel over als het als scheldwoord bedoeld is. Net als iemand het woord “wit” mbt huidskleur best accepteert als dat toevalligheden keer door een vriend gezegd wordt. Pas als het neerbuigend bedoeld is wordt het ergerlijk. In een normaal gesprek met bekenden heb ik daarom ook nog nooit gemerkt dat negers zich storen aan het woord neger, terwijl men het heus wel aan zou geven als het wel zo was.

153 Mrs. K    
3 dagen geleden door Mrs. K
2
Meld

“De Taaltelefoon, een taaladviesdienst in samenwerking met de Nederlandse Taalunie, adviseert het gebruik van zwarte in plaats van neger in bijvoorbeeld journalistieke teksten.[9]”

Dat klinkt nog veel harder.

“Het Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden en erfenis(NiNsee) stelt dat het voor 'witte Nederlanders' respectvol is om het n-woord niet te gebruiken, "want wie ben jij om te beoordelen dat een ander van die term geen last mag hebben?"[4]. ”

Omgekeerd gaan dan hetzelfde op voor “witte”. Dat moet dan ook niet meer gebruikt worden want ”het n-woord niet te gebruiken, "want wie ben jij om te beoordelen dat een ander van die term geen last mag hebben?”

Het woord neger linken aan slavernij is natuurlijk flauwekul. Er waren veel meer negers die geen slaven waren dan negers die slaven waren en die hadden geen andere benaming maar werden ook neger genoemd.

154 Mrs. K    
3 dagen geleden door Mrs. K
3
Meld

@142 Ook de niet-slaven werden zo genoemd. Het zegt dus helemaal niets.

155 Mrs. K    
3 dagen geleden door Mrs. K
2
Meld

@152
nikker en negertje inderdaad, bedankt voor de moeite question

156 morandi    
3 dagen geleden door morandi
0
Meld

@153 . Hier raak je de essentie. In Wen normaal gesprek maar daar gaat het hier natuurlijk niet om.
Het is net als met alles, het is de toon die de muziek maakt.

157 mo    
3 dagen geleden door mo
1
Meld

@146
“De naam Moriaan is afgeleid van Moor en komt waarschijnlijk van het Latijnse woord ‘Mauri’, dat de Romeinen gaven aan Berbers uit het oude koninkrijk Mauretanië. Dat was het gebied van de Berbers in Noord Afrika dat tegenover Spanje ligt en thans door Marokko en Algerije wordt ingenomen. Het Latijnse woord mauri is weer afgeleid van het Griekse woord maurós dat zwart betekent.De donkere huidskleur van de Moren, hoewel lang niet zo donker als die van de negers, was oorzaak dat zij in de voorstelling van de Europeanen met de overige donkerkleurige en zwarte rassen van Afrika samensmolten en Moor of Moriaan als synoniem werd gebruikt voor iedereen die niet blank was. Het was destijds een neutraal begrip, dat zeker niet racistisch bedoeld was.”

http://www.hugovandermolen.nl/brieven/De%20Moriaan.php

En: http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/moor1

Ook toen dus al weerstand tegen volstrekt neutrale benamingen waar men blijkbaar zelf een negatieve connotatie aan toekende.

Binnenkort zal het woord POC (person of colour) ook wel weer beledigend gevonden worden wegens negatieve connotatie...

158 Mrs. K    
3 dagen geleden door Mrs. K
1
Meld

@151 geweest= gekwetst.

@157 Absoluut. De vraag is dus of een woord moet veranderen wegens mensen die er de ene keer aanstoot aan nemen en de andere keer niet. Ik denk dt het nutteloos is omdat ze vervangende woorden ook niet zullen accepteren als ze de toon niet juist vinden. Het lijkt me beter om tegenstanders op inhoud te bestrijden dan over woorden te vallen die in een andere context acceptabel blijken te zijn. Op inhoud bestrijden is constructiever dan allerleie meningen te wrikken verbieden en woordjes te willen veranderen.

159 Mrs. K    
3 dagen geleden door Mrs. K
1
Meld

Tijd om autocorrectie uit te zetten, geloof ik.

160 Mrs. K    
3 dagen geleden door Mrs. K
0
Meld

@159 . Eens!

161 mo    
3 dagen geleden door mo
1
Meld

De autocorrectie heeft een eigen wrikje geloof ik.

162 Civ    
3 dagen geleden door Civ
0
Meld

@160
Het lijkt meer op hypercorrectie vind ik.

====================

Trouwens wat een drukte zeg:
Dik 50jaar geleden zei President Kennedy nagenoeg het zelfde over zijn opvolger over 50jaar en hij kreeg gelijk de neger Obama werd President.

Moet nu Kennedy bij de verzameling incorrecte mensen worden gevoegd?

163 MARCUSAURELIUS    
3 dagen geleden door MARCUSAURELIUS
0
Meld

Had islamiet moeten zeggen, dat is een "ras" dat je wel met name mag noemen. Toch vreemd, het ene ras dat geen ras is, mag je met name noemen, een ander ras dat wèl een ras is, hoewel zeker niet homogeen, mag je geen ras noemen. Blanken mag je weer wel een ras noemen, want die dienen uitgeroeid, dat lukt slecht als je ze niet kunt zwartmaken als ras.

Kortom: wat een gezeik.

164 Wendel    
3 dagen geleden door Wendel
2
Meld

@164
U schrijft:
"Had islamiet moeten zeggen, dat is een "ras" dat je wel met name mag noemen."

Daarmee zullen vele Indonesiërs, Somaliërs, Arabieren, Egyptenaren, Turken en nog vele anderen het terecht niet eens zijn. Dat u de islam wel als zodanig ziet is een verkeerd beeld van de verspreiding van die religie, ingepompt mogelijk door het haatkanaal van Geert W. cs.

165 KDaver    
2 dagen geleden door KDaver
2
Meld

Moeten zich niet zo aanstellen zijn ook altijd de zelfde die zich beledigd voelen

166 Joepie    
2 dagen geleden door Joepie
1
Meld

@166
Sterker nog:
Er zijn er nog al wat die alles afstruinen om maar iets te vinden waar ze zich beledigd door kunnen voelen.

167 MARCUSAURELIUS    
2 dagen geleden door MARCUSAURELIUS
1
Meld

@165 : De verspreiding? U bedoelt grof geweld, en waar dat niet kan massa-immigratie en vervolgens niet-aflatend gejengel tot ze in alles hun zin hebben?

168 Wendel    
2 dagen geleden door Wendel
1
Meld

@149 "met weinig tot geen capaciteit aan werkende hersencellen....."

Waarom haal je jezelf zo naar beneden ? Is toch nergens voor nodig ?

169 Mac Benac    
2 dagen geleden door Mac Benac
0
Meld

'neger' is gewoon zwart van het spaanse 'negro'

170 Jeb    
2 dagen geleden door Jeb
2
Meld

Wt heeft hij dan verkeerd gezegd? Over een paar jaar kan het best een Marokkaan, een Turk of een neger, een Indiaan of een Chinees zijn. In Gent met 80% Turken verwacht ik een Turkse burgemeester

171 Jan met de korte achternaam    
2 dagen geleden door Jan met de korte achternaam
1
Meld

@168
Nope. Dat zit écht slechts in uw hoofd. Het is louter gebaseerd op nepnieuws en zogenaamde exemplarische waarheden. Maar dat zult u echter van mij niet aannemen. Dat is het neveneffect van populistische demagogie: verzin een vijand en focus daar ten allen tijden op (gewoon na te lezen wie dat bedacht en er nogal succesvol mee werd).

172 KDaver    
2 dagen geleden door KDaver
1
Meld

Ringting die 200 reacties en maar vier stemmen hierboven, vreemd en heel grappig.

173 vis    
2 dagen geleden door vis
1
Meld

170 Dat heb ik ook vaker gehoort.

174 vis    
2 dagen geleden door vis
1
Meld

@170 Het probleem is dat De Winter het niet kies vind dat een Belg met een tintje eigenlijk geen burgemeester zou moeten worden. Dat is best vaag.

De schurft aan bepaalde moslims of criminelen hebben allee, maar dit is gewoon een extreem rechts standpunt van de Aldi.

175 Harry Kroepoek    
2 dagen geleden door Harry Kroepoek
1
Meld

@169

Dat is te goedkoop en ook te doorzichtig!

Probeer eens volwassen te reageren of lukt je dat niet, jochie?

question

176 ikzelf66    
2 dagen geleden door ikzelf66
2
Meld

@176 Jochie ?

177 Mac Benac    
2 dagen geleden door Mac Benac
0
Meld

@177
Ja, bij een aantal xenofobe reaguurders is het aantal argumenten nogal beperkt. Na "Ze kunnen beter..." & zinnen die beginnen met "Dus..." komen de persoonlijke dingetjes...

178 KDaver    
1 dag geleden door KDaver
0
Meld

@178 Eens question

179 Mac Benac    
1 dag geleden door Mac Benac
0
Meld

Trending vandaag
Baudet filmt op middelbare school, zet beelde...
Ook opmerkingen die Baudet over de leerlingen...

10 uur geleden door chouffleur

Trump en Orban stemmen de violen over migrati...
VS-president Donald Trump en de Hongaarse pre...

1 dag geleden door Denisova

Rabbijn en gezin op straat geïntimideerd...
De mannen zouden van Noord-Afrikaanse afkomst...

12 uur geleden door Solomon

Vrouw roept ‘Allahu Akbar’ en val...
In het Zuid-Franse La Seyne-sur-Mer liepen tw...

11 uur geleden door in holland

Opiniepeiling Maurice de Hond: Achterban SP,...
Deze week heeft Premier Rutte een rede gehoud...

16 uur geleden door =*(++)*=


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Topperz
FIFA onderzoekt homofobe kreten tijdens Duits...
Puto is de mannelijke vorm voor puta, dus als...

minder dan een minuut geleden door Topperz

Positivo
Melania Trump verafschuwt verscherpt immigrat...
De NOS, een nepnieuws instelling....

1 minuut geleden door Positivo

Uit Den Haag
Ref. Dagblad faciliteert orthomoleculaire rec...
Het Ref. Dagblad faciliteert wel meer achterl...

2 minuten geleden door Uit Den Haag

LGK
Export naar VK levert NL 22,7 miljard op...
Als eerste, die 22,7 mld is te laag, we expor...

2 minuten geleden door LGK

Dumper
Opiniepeiling Maurice de Hond: Achterban SP, ...
@ Hadjememaar Dat is de linkse rooie hond. ...

4 minuten geleden door Dumper

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig