Tofik Dibi slaat uitnodiging VI Oranje Blijft Thuis af

Tofik Dibi heeft een uitnodiging van VI Oranje Blijft Thuis afgeslagen. Hij heeft geen zin om tussen miskende relhetero’s te zitten. Dat zegt het voormalig GroenLinks-Kamerlid dat kan rentenieren van zijn wachtgeld op Twitter. Het meest politiek incorrecte programma van de Nederlandse televisie loopt ineens te flirten met allerlei politiek correcte BN’ers. Zo zat dinsdag Victoria Koblenko al in de uitzending – ze veroordeelde VI om het gebruik van het woord ‘hittepetit – en is er geaasd op Dibi.

Dibi was uitgenodigd om gisteren in de uitzending te zitten met Angela de Jong, maar hij had er geen zin in. Helemaal niet nadat hij las wat er tot nu toe allemaal in de uitzendingen gezegd is. “Ik was uitgenodigd voor VI Oranje vanavond en zo te lezen maar goed dat ik niet tussen die miskende relhetero’s ga zitten. Bullies.”

Zijn collega Carmen Felix van de website De Gladiool vindt dat Dibi groot gelijk heeft. “Het idee dat jij aan die tafel was gaan zitten en had moeten communiceren met een rat, een adder, een larve en een schaamluis – honey, je bent Freek Vonk niet! Happy you stayed put.

Naast Angela de Jong moet je sowieso niet willen zitten, vindt NU.nl-techredacteur Floris Poort. “Meest onterecht bekende persoon in Nederland. Angela de Jong, die enkel kan afzeiken en ophitsen.

Tofik Dibi: “Echt fascinerend ja.

Veel VI-kijkers hebben helemaal geen zin in BN’ers uit de grachtengordel. Ze reageerden dinsdag verbijsterd op het optreden van Victoria Koblenko, die ‘hittepetit’ uitriep tot seksistisch woord.

Foto: BNNVARA

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen