Minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie, koning Willem-Alexander en koningin Maxima tijdens de ceremonie op het Binnenhof voor oud-commando Gijs Tuinman (voorgrond) waar hij de Militaire Willems-Orde krijgt
Volledig scherm
Minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie, koning Willem-Alexander en koningin Maxima tijdens de ceremonie op het Binnenhof voor oud-commando Gijs Tuinman (voorgrond) waar hij de Militaire Willems-Orde krijgt © ANP

Nooit meer blauwbekken
voor de Willemsorde

Er wordt dit jaar weliswaar een nieuwe Militaire Willemsorde uitgerekt, maar een ding staat vast: de koning zal de hoogste militaire onderscheiding nooit meer in de winter uitreiken. Drie jaar geleden is dat uitermate slecht gevallen. Dit wordt bevestigd in het gevolg van de koning tijdens het staatsbezoek aan de Baltische Staten.

  1. Rechtszaak mondkapjes­af­fai­re Sywert van Lienden: ‘Eén ondernemer heeft zijn deel van winst goed verborgen’

    Rechtszaak mondkapjes­af­fai­re Sywert van Lienden: ‘Eén ondernemer heeft zijn deel van winst goed verborgen’

    Twee van de drie betrokken ondernemers bij de beruchte mondkapjesaffaire zijn bereid een schikking te treffen en hun deel van de bijna 30 miljoen euro winst terug te betalen. Dat bleek tijdens de rechtszaak waarin meerdere partijen aanspraak zeggen te maken op het geld. De derde compagnon heeft, volgens de Stichting Hulptroepen Alliantie ‘zijn deel van de opbrengst vermoedelijk goed verborgen'.
  2. Milieudefensie ‘teleurgesteld’ over antwoord ING, laat organisatie ‘geen keus’ in stap naar rechter

    Milieude­fen­sie ‘teleurge­steld’ over antwoord ING, laat organisa­tie ‘geen keus’ in stap naar rechter

    ING laat Milieudefensie ‘geen keus’ in de klimaatrechtszaak tegen de bank. Dat zei Winnie Oussoren van Milieudefensie tijdens de aandeelhoudersvergadering van ING in Amsterdam. Milieudefensie eist dat ING tegen 2040 de CO2-uitstoot in de gehele keten met minimaal 48 procent laat afnemen vergeleken met 2019 en wilde daarbij een ‘duidelijk ja’ van ING-topman Steven van Rijswijk horen, maar daar ging hij niet in mee.
    Amsterdam