Voormalige Cubaanse president Fidel Castro (90) overleden (nu.nl)


Fidel Castro, oud-president van Cuba is zaterdag op 90-jarige leeftijd overleden, meldt de Cubaanse staatstelevisie. ...

door Giovanni001 in Buitenland  ·  94 Reacties

  • 0
  • 1605x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@49 Waren...ze leven niet meer :p

0
51 frank schaal

@51

Castro blijft even goed een misdadiger. Daar veranderd zijn dood niks aan.

6
52 WijzeDwaas

@49 Als je die redenatie volgt, noem je de CIA die in de eliminatie van Che samenwerkten met de in Z-Amerika geparkeerde nazi Klaus Barbi dan helden?

0
53 Keerzijde

@49 omdat je het zelf vraagt....... , ik zit nog te wachten om je antwoord op een leugenachtige steliing over Syria, maw je bent een opportunist en een simplist, die natuurlijk ook recht hebben op een mening.
Je bekijkt de wereld 1 dimensionaal, prima.... maar wel een beetje treurig als ik eerlijk ben.

1
54 Goldrush

@53

Nee. Het is natuurlijk niet dat de vijanden van Che Guevara persé good guys zijn.
Net zo min als dat Batista ook opeens een good guy is omdat Castro een misdadiger is.

3
55 WijzeDwaas

@54

In veel kwesties zijn er ook geen good guys. Velen bekijken de wereld gepolariseerd. (2 dimensionaal dus) Dat tracht ik achterwege te laten. Die gepolariseerde visie maakt dat miljoenen idioten telkens weer achter foute politici aan hollen. Waar gewonen mensen dan weer de dupe van zijn.

3
56 WijzeDwaas

@56 ik zei al iedereen heeft recht op een mening.
-echter ik betrapte op leugenachtige uitspraken op link beneden, en sprak je er op aan.
-je weigert antwoord te geven, maw waarom geef je je fouten gewoon niet toe en dat je leugens vertelde?
-ik zij al je ben een opportunist en een simplist idd met een mening.

1
57 Goldrush

* Verwijderd door de redactie *

58 Captain Hero

Welke rol heeft de VS gespeeld in het bepalen welk beeld wij nu hebben over die Castro?
Wie niet op de strepen gaat staan van de VS = fout.
-Kijk bijv. naar de docu 'The Power Principle' https://www.google.nl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwj3mKeSrsbQAhXEJZoKHZpEBJ8QFggbMAA&url=http%3A%2F%2Ftopdocumentaryfilms.com%2Fpower-principle%2F&usg=AFQjCNGkIESc3I5ajkzcNQHffEaWoZNJLA&sig2=I8RQ3Ud-6LF7ttsz6KtZ2w&bvm=bv.139782543,d.bGs of hoe Poetin wordt weggezet.-
Het is zomaar een greep uit velen maar zo bepalend voor de wereld.

2
59 Malinois

+ link
@56 ik zei al, iedereen heeft recht op een mening.
-echter ik betrapte je op leugenachtige uitspraken op link beneden, en sprak je er op aan.
-je weigert antwoord te geven, maw waarom geef je je fouten gewoon niet toe en dat je leugens vertelde?
-ik zei al, je ben een opportunist en een simplist idd met een mening.

https://www.nieuwskoerier.nl/news/24013-wilders-hoopt-op-winst-trump

3
60 Goldrush

Ik heb veel boeken van hem gelezen.

0
61 Giovanni001

@37

Sterker nog, in de allerprilste stadium was SP maoïstisch. Maar nadat alle echte beelden de wereld over gingen hebben ze heel nadrukkelijk afstand genomen. Nee, dan zijn er wel andere partijen die veel langer verkrampt aan eigen ideologie vasthouden.

1
62 Liwwie

@28

In de UK was groot feest toen Thatcher was overleden.


Volgens jouw redenatie is Thatcher een dictator.

0
63 garriet

Hasta siempre Comandante! RIP

2
64 FooCxu

Mooi dat deze tiran er niet meer is. Nu nog de rest van zijn kliek die met veel geheime politie iedere vermeende tegenstander achter de tralies bracht en nog steeds brengt. Die Raoul is geen haar beter.

5
65 watnu

@15 "....De SP is socialistisch. Voor communisten moet je bij groen links zijn...."

Nee, bij Brussel! -daar zitten de transnationale neo-Marxisten vermomd als 'democraten' die samen met de financiele maffia Europa willen omvormen tot een EUSSR...zonder inspraak, zonder referenda, zonder democratie en met sterk ingeperkte vrijheid, rechten en welvaart voor de burgers.

8
66 CoolMemories

@65 Fidel was geen tiran maar een geboren (volks)leider....vandaar dat hij zo lang aan de macht kon blijven en dat zijn macht reël was......en vandaar de afgunst en afkeer van westerse politici die slechts marionetten van de lobby zijn zonder politieke representatie.....

8
67 CoolMemories

@59 "..of hoe Poetin wordt weggezet..."
Criterium voor welgevalligheid van zogeheten dictators is of zij wel of niet volledig meedoen met het westerse systeem richting New World Order...! Daarom worden seculiere gematigde leiders als Poetin, Castro en Assad gedemoniseerd en met liquidatie bedreigd terwijl dictators als Erdogan, Hamad al Khalifi en het huis Saoed gedoogd en beschermd worden....

7
68 CoolMemories

@62 "....dan zijn er wel andere partijen die veel langer verkrampt aan eigen ideologie vasthouden...."

Feitelijk wortelen alle politieke partijen in de diverse doctrines uit de 19e en 20e eeuw: liberalen de doctrine van vrijheid, gelijkheid, broederschap wat uitmondde in de uitbuiting van het proletariaat door het Directoire waartegen de socialisten opkwamen met gelijkheid en het sociale....alle doctrines echter zijn gebonden aan de politieke economie die aanstuurt op de New World Order; de globale alomtegenwoordigheid van het sociale waarbinnen individuen als wereldburgers naar vermogen hun plek vinden en participeren.....waarbij de Staat overbodig is geworden en afgeschaft zal worden (privatisering, terugtrekkende overheid enz.)....de natte droom van neo-marxisten.....

4
69 CoolMemories

@18 "....Een misdadiger is overleden…."

Hoeveel bloed kleeft er inmiddels aan jouw handen door jouw voortdurende steunbetuigingen aan de Amerikaanse oorlogspolitiek die landen als Irak, Libië en nu weer Syrié (steun aan moslimrebellen tegen de seculiere gematigde Assadregering) verwoest hebben ten koste van duizenden miljarden dollars en honderdduizenden mensenlevens...!?

Kun je Fidel moeilijk van beschuldigen ...hoewel je het wel probeert met een loze kreet!

6
70 CoolMemories

Mooie leeftijd hoop dat ik het mag halen...

Voorts vind ik het maar wat lastig om een mening te vormen omtrent dit figuur, teveel propaganda aan beide zijden (te negatief, te positief) om op basis daarvan te achterhalen hoe het echt was. En zelfs al zou je het mensen daar vragen, ook dan hangt het maar net af van welke waarden men omarmt.

Wel vind ik het opmerkelijk dat hij figuur is uit een tijd die wij allen verafschuwen (aka. de koude oorlog) ... waarbij het opmerkelijk is dat zijn overleiden samenvalt met een periode in de wereldpolitiek waarin we onszelf toestaan weer langzaam af te glijden in die richting. Ofwel, zijn dood sluit deze periode niet af, maar lijkt mogelijk eerder een oud begin te markeren...

als sidenote, de overwinning van Trump lijkt in deze dan ook voor de Wereld veruit de beste te zijn. Aangezien de 'Democraten' toch vooral aan het roer stonden van de afglijding naar een nieuwe koude oorlog. Ongetwijfeld met als doel het behoud van Amerika als leidende macht in de wereld, maar wel over de ruggen van de rest van de wereld, en met name Europa. Dit doet er in deze toe, want mogelijk is het Presidentschap van Trump een keerpunt in deze verschuiving.
Waarmee geschiedkundigen in de toekomst, mogelijk wel spreken van het einde van een tijdperk na het overleiden van Castro. (Hopelijk is deze digitale bron dan nog steeds te benaderen, en kan men dan vaststellen dat het niet zozeer het overleiden van Castro was, maar de shift in de politiek van Amerika die een nieuwe koude oorlog afwendde).

1
71 mightimouse

@20 "...De SP is voortgekomen uit het maoïsme...."

Het socialisme is ontstaan als antwoord op de 19e eeuwse uitbuiting door het Directoire (Directoire kwam zelf aan de macht door liquidatie van koning, adel en geestelijkheid) om de proletariers een menswaardig bestaan als burger te geven.

Mao echter wilde, net als Stalin en Pol Pot, het burgerlijke subject vernietigen....!

2
72 CoolMemories

Dat is geheel in lijn met de ideologie van de EU zelf. Het is niet voor niets dat die dwepen met figuren als Erdogan en Castro.

4
73 Altright

Een groot man is heengegaan. De held die Cuba rede uit de klauwen van de Amerikaanse maffia in persoon van oa Al Capone, en de corrupte VS banken.
Die het land jarenlang vrede en vrijheid gaf terwijl omringende landen ten prooi vielen aan prostitutie, drugshandel bende oorlogen en uitbuiting. De man die liet zien hoe het ook kan. Zijn dood is een gemis voor de eerlijker wereld.
En dan ben ik niet eens communist, maar ik was op Cuba voor recht door zee man aan het bewind kwam, en zag dat grote casino en die enorme hoerenkast die Havanna eens was.
Ik spreek dus niet over de idioot Che Chevarra, of hoe dat creatuur heette.

5
74 Mollevanger

Die juichende menigte zijn waarschijnlijk afstammelingen van de pooiers en hoeren en Maffiacolaborateurs die het land werden uitgeschopt.

2
75 Mollevanger

Het verbaast me niets dat Juncker een zekere verering voor Castro voelt.
Soort zoekt soort.

2
76 knuter

Links bestaat helemaal niet in een parlementaire democratie. Links gaat over een opgeleide, autonome, geëmancipeerde bevolking, die niet afhankelijk is van financiële uitbuiters en andere onderdrukkers, maar zelf voldoende kennis hebben om hun samenleving te organiseren. In een parlementaire democratie kun je op een paar zogenaamde deskundige bestuurders stemmen, die in werkelijkheid ook in de linkse partijen de financiële machten en bezittende klasses vertegenwoordigen. Het is zo'n simpel stelsel om met mooie linkse praatjes de bevolking keer op keer weer te bedotten. Het is niet voor niets dat het de PvdA was, onder Wim Kok, die de arbeiders verkocht aan de vrije markt en de kerk. De andere partijen, mn VVD en CDA, vertegenwoordigen toch al de traditionele machtsorde. Echt links, waarbij de bevolking de machten van zich af schopt, heeft geen kans in een systeem van parlementaire 'vertegenwoordigers'. En logisch ook, anders hadden we dit stelsel nooit gekregen.

1
77 zewa

@24
Om je opsomming compleet te maken, ben je wel even
FARC en 'het lichtende pad' vergeten.

En ja, het blijft jammer dat democratie niet aan jouw besteed is. question

1
78 Gandalf

@18 ,
Zie #75 die het voor mij ook prima verwoordt. De duivel moet je met vuur bestrijden.

1
79 fin.demeer

@15
De SP is voortgekomen uit de maoïstische beweging van de jaren 70.

Zie maoïstische beweging.

Het maoïsme, ook bekend als de Mao Zedong Gedachte, is een vorm van de marxistische communistische theorie, afgeleid van de leer van de Chinese politieke leider Mao Zedong (1893-1976).

https://nl.wikipedia.org/wiki/Mao%C3%AFsme

1
80 Benzardi
81 Benzardi

@20
Sorry je was me net 10 uur voor ;o)

0
82 Benzardi

Ze komen en ze gaan....

0
83 Gotcha63

Had vroeger, toen ik jong en heel links was, grote bewondering voor die man.
Maar ja, dat had ik ook voor Che Guevara, van wie ik zelfs een poster aan de muur in mijn kamer had hangen.

Maar toch, die Fidel Castro, die was wel een slag apart met z'n urenlange toespraken waarmee hij z'n ideeën over het voetlicht trachtte te brengen.
Kijk alleen maar naar oude foto's van hem, het prototype van de jaren vijftig/zestig revolutionair, met altijd een sigaar in z'n mond, zo één waar Amerikaanse miljonairs een vermogen voor moesten betalen.

En ondanks dat mij de ogen geopend werden voor de misstanden onder de zich tot misdadige dictator ontwikkelende Castro, was er dan toch weer die Cubaanse gezondheidszorg, die gratis scholing, de ouderenzorg, in het begin de cultuur, al die Cubaanse artsen die voor gezondheidszorg in arme landen zorgden, de militaire hulp aan Afrikaanse landen in hun strijd tegen de apartheid staat Zuid Afrika, die hun neokoloniale oorlog dankzij die dappere Cubanen verloor, al die zaken van internationale solidariteit die het arme Cuba onder Castro toch maar ondernam, die maakten dat er altijd wel een ambivalente 'Softspotje' voor Fidel en zijn Cuba in mijn hart was.

2
84 tegenzinnig

Het verleden daar gelaten. Ik zie dit als een goede zaak de man heeft lang genoeg geleefd met zijn overlijden heeft zijn broer misschien meer ruimte om veranderingen te brengen. De gesprekken met Obama waren al een stap vooruit. Daar staat tegenover dat Trump de toenadering niet zo zag zitten als ik het me goed herinner. Dus het kan beide kanten opgaan de komende jaren.

0
85 VaY

Helaas 90 jaar te laat maar beter laat dan nooit.

2
86 PFL

@30 "...Wat heeft die "Balkenende's Irak-krabbel" opmerking met Castro te maken?..."

Dat komt omdat sommige malloten de markante persoonlijkheid en politicus Castro vergelijken met een misdadiger......dan zijn er dus westerse politieke leiders die over de lijken van honderdduizenden gaan en veel eerder in aanmerking komen voor de kwalificatie misdadiger.....

0
87 CoolMemories

@30 "...Wat heeft die "Balkenende's Irak-krabbel" opmerking met Castro te maken?..."

Dat komt omdat sommige malloten de markante persoonlijkheid en politicus Castro vergelijken met een misdadiger......dan zijn er dus westerse politieke leiders die over de lijken van honderdduizenden gaan en veel eerder in aanmerking komen voor de kwalificatie misdadiger.....

1
88 CoolMemories

** gebruiker verwijderd **

@84 . Toen Ge Kwevara was neergeschoten bleek die Communist een Rolexhorloge van ongeveer 30.000 gulden om te hebben. Thuis had hij er nog een paar.

89 verwijderd924924212

** gebruiker verwijderd **

Nou, ja, een revolutionair heeft geen geloof. Dat crematorium op Cuba zal wel door Castro zelf zijn gebouwd. Katholieken laten zich niet verassen maar begraven.

Misschien wel een goed idee, geen graf, geen bedevaartsoort voor deze ongehoord brute schoft.

90 verwijderd924924212

** gebruiker verwijderd **

Ach, laten we niet tobben, Trump koopt dat eiland gewoon en Raúl Castro gaat de vaas van zijn broer bewaken.

Wat een aandacht opeens voor Cuba. Alleen omdat die ouwe nare kerel nou eindelijk aan de gevolgen van kanker is overleden buigen velen zich over Cuba waar zij zich daarvoor niets van de ellende op dat eiland iets aantrokken.

Och, waren die Cubanen maar naar ons gevaren, katholiek, schoon van gelaat en ledenen. Voor die mensen kon ik nog wel begrip opbrengen. De vewachting is dan ook dat Florida te maken krijgt met een grote uitstroom van ex-Cubanen die nu hun eiland gaan opbouwen.

91 verwijderd924924212

Man man, de man heeft zijn bevolking 50 jaar gegijzeld.

1
92 Hein2

Quote uit #84 (ook anderen nomen deze punten ) :
"... was er dan toch weer die Cubaanse gezondheidszorg, die gratis scholing, de ouderenzorg..."

Inderdaad, het leek net Nederland !
Of te wel, zo bijzonder was het op Cuba niet. Ook hier was gratis onderwijs, ouderenzorg en gezondheidszorg, terwijl wij daar toch geen communistisch systeem voor nodig hadden..... question

Wat mij altijd verbaast van onze linkse medelanders, is dat zij van het communisme vaak slechts de hoogte punten weten te noemen, en van rechtse-terreur systemen slechts de moorden en schendingen van mensenrechten kennen.
Maar vrinden, er zijn meer moorden en martelingen geweest door communistische regimes en "bevrijdingsbewegingen" dan door rechts-extremen (in welke vorm dan ook).

Om mijn part treuren jullie nog even om het heen gaan van weer een communistische leider; Castro, Pol Pot, Mao, Che Guevara , Stalin, Lenin.
Maar als er al 'een afrekening na de dood' is, weten jullie toch wel dat zij niet in de hemel zitten ... , toch ?

https://nl.wikipedia.org/wiki/Zwartboek_van_het_communisme

"Lang leve Democratie ! Hoera, hoera, hoera ! "

0
93 Gandalf

@89

Omdat die gevonden zijn in de villa's van amerikaanse maffiosi welk het land met Batista aan het uitbuiten waren, het lijkt mij zonde om deze horloges niet te gebruiken.

0
94 garriet

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Voor het eerst groot onderzoek naar lawaai in Nederland: ‘Het is een onzichtbaar probleem’

De meeste hinder van lawaai heb ik als ik naar mijn werk rijd. Dat is gewoon het geluid van mijn eigen auto. En de tweede lawaaibron is als ik a...

zojuist geplaatst door wildersfan

Schildpad
Statushouders ook in de wachtrij

@2Als je de soep maar 3x kookt voor het serveren XDhttps://www.europeseacademie.be/de-soep-van-hitler-een-dodelijk-wapen/Ik kom hier to...

1 minuut geleden geplaatst door Schildpad

Immanuel
Oekraïne zet voor het eerst raketten met bereik van 300 km in, onlangs stiekem geleverd door VS

@1 Nee, er is sprake van een genocidale veroveringsoorlog. Niets meer en niets minder....

2 minuten geleden geplaatst door Immanuel

Snorrie
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

Wilders trekt zijn keutel wel weer in al het puntje bij het paaltje komt....

2 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Bop
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@52 Ik heb inderdaad eerder gehoord dat mensen in Syrië daar een vaak een prima leven hadden. De "raketgeleerden", waar hier zovaak minachtend...

2 minuten geleden geplaatst door Bop

VBOH
Nederland mag asielzoeker niet buiten EU aanvraag laten doorlopen

@2 Afspraak is afspraak toch? Lijkt mij.En aan EU wetgeving moeten we ons als EU-lidstaat houden. Dus ja, ook 4 miljard asielzoekers moe...

2 minuten geleden geplaatst door VBOH

Malinois
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@53Daarna zijn er nog meer gevolgd.Dublin, Marrakesch.......

7 minuten geleden geplaatst door Malinois

Querido not
Statushouders ook in de wachtrij

@1 En raad eens wat z'n favoriete soep is ... 😁...

8 minuten geleden geplaatst door Querido not

Hendrianus
Nederland moet weer asielaanvragen van Palestijnen behandelen

@6 "onkruid", toe maar. 🤮...

9 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Bob Sleebaan
Nederland mag asielzoeker niet buiten EU aanvraag laten doorlopen

Ik vraag me af hoe dat juridisch werkt.Stel er komen 4 miljard asielzoekers naar Nederland. (Ja Wedergeboren ik ben niet met mijn hoofd uit de...

12 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

NK. App
Namitha Sex VideoNepali Porn VideoJapani Xxx MovieLaura AngelEscorte Girl A LyonJayna OsoTeddi BarrettLoud Male MoaningXxx Punjabi Video HdBigboobmomAsiannutJav DebutUnder Table FootjobManyvideosHusband Wife SuhagratPorn Video Of KoreanMallu Porn ClipsPawgpornCandyxtreoVieos PornosFree Best Video PornNhentieRachel Nichols Actress NudeXxx Hd ImageMarathi Bhabhi SexSimran PornChut Ki Chudai Hindi MeinHeroine Boob PressLena The Plug And Jason LoveTorrent Pirate BayCharlotte Skip The GamesGina HoldenProfessor PornBig Nipple GranniesBangladeshi RandiDua Lipa DeepfakeComnie CarterBoob Suck KissReena Sky BbcJalisa EliteCasadoscontos Com BrSucking My TittiesRosa HentaiHot Man Sex VideoHindi Clear Audio PornTamannaah Bhatia PornBig Tit SuckerSpankbank.comTrans Porn TwitterPayton List NudeMelonie KaresIndian Blowjob PicsMady Gio OnlyfansCartoon Sex XxxBryce Dallas Howard XxxHidden MasterbatingAndhra Aunty Sex MovieTelugu Side Actress SexStep-sister BjAmy Aderssen PornNutakuHot Babes ComIndian Ses VideoMarie Temara LeakRap PornvideoCameltoe Khloe KardashianStories Erotic FreePornographique Français GratuitXvideos PornográficaRatxxxGay Porn MexicansImskirby OnlyfansHot Girls Wanted Turned OnKatie Sigmond Leaked OnlyfansTube8 TeluguPornos ClasicasBig Huge BoobiesLivejasCartn XxxHot Sex Video Sex VideoXx C VideoXxx UluPorn ThailangThreesome Big BootyTik Tok Versão AdultaPornspiceKrysta KaosToon Por NHot Xx X VideoPornxxx Videos ComCekebsroulettePorn TiviterPkf PornBiggtitsPenthousepornNest Gay PornBbw Porn TeensJapa AnalTarataintonBed Sex XnxxCocks Up CloseJulia Ann XhamsterIndian Naked MovieIndonesiaxxx VideoSpongebib PornMilf Romantic MoviesPanty Nectar PornMost Watched Porn VideosPorn Fun4 Girls FingerpainfFree Hindi Sex KahaniDesiindiansexCumpstersGay Pornhd OnlinePerfect Body XxxAloha PornX Bp FilmChubby DildoingRenee Winter XxxSunnyray Onlyfans LeaksNext Door GilfsKana MiyashitaDolly Parton Nip SlipAsmr PormConto EroticoPorna AnnemPornjavonlineGay Porn Long HairedPorn HorSasha Grey PronصورسكسFem Dom JoiBella Thorne NakedHyspatia LeeAditi Mistry HotHot Indian Wife Sex VideoXvideo MumPhimsex Khong CheAndressaurachnuaCarmela CluychB.i.a.n.k.a Helen NudeTumblr WetpussyJennifer Garner NaledLeanbeefpatty AssYanetgarcia OnlyfansNude SisterChubby CameltoesYoujeezYou Porn AnalSex Video Desi Gold