Binnenland
  • 9
In Den Haag is afgelopen zaterdag tijdens een anti-Israëlische demonstratie de vlag van terreurorganisatie Hezbollah tevoorschijn gekomen. Demonstranten zwaaiden met het geel-groene doek van Hassan Nasrallah en de zijnen in Libanon. Hezbollah wil de staat Israël vernietigen en wordt al j ...

7 maanden geleden door Febee

REAGEER MET EEN EMOJI
2
1
18

Daar zijn meer vlaggen van ongewenste organisatie dan menigeen denkt..

1 Sjaak Trekhaak    
7 maanden geleden door Sjaak Trekhaak
0
Meld

En hier huppelt verdwaald links vrolijk achter aan. Je zou je toch voor minder rotschamen.

2 greenmango    
7 maanden geleden door greenmango
6
Meld

Gaat toch wel een beetje ver om Hezbollah een terroristische organisatie te noemen.

Israel houdt sinds 1982 zuid libanon bezet en Hezbollah verzet zich daar tegen.

In mijn ogen zijn het verzetsstrijders vergelijkbaar met het verzet tegen Duitsland tijdens ww2.

3 JanHaring    
7 maanden geleden door JanHaring
21
Meld

@1
Zoals Israelische-vlaggen en EU-vlaggen bedoelt u?

4 beastyboy    
7 maanden geleden door beastyboy
17
Meld

En wat is er hier op tegen ?

5 B55    
7 maanden geleden door B55
5
Meld

Ja en? Waarom zouden ze die vlag niet mogen vertonen?

Hezbollah is een politieke partij in Libanon en een militante beweging van sjiitische moslims met anti-Israëlische en anti-Amerikaanse sentimenten. Hezbollah staat sinds 1992 onder leiding van de sjiitische geestelijke Hassan Nasrallah. Hezbollah strijdt tegen Israel dat nog steeds delen van Zuid Libanon bezet houdt en duizenden Hezbollah strijders in gevangenschap houdt.

Anti-Israëlische en anti-Amerikaanse sentimenten, dat zijn precies mijn sentimenten. Verder heb ik niets met moslims.

6 samcash    
7 maanden geleden door samcash
19
Meld

Als je wel de vlag van een land tolereert dat reeds vijftig jaar een oorlogsmisdaad begaat, zich niets aantrekt van VN Veiligheidsraad resoluties, zich met geweld en terreur een staat heeft verworven en reeds vijftig jaar een bezetting volhoudt dan moet je niet raar opkijken als er een Hezbollah of Hamas vlag opduikt in Nederland tijdens een anti terreurstaat Israël demonstratie.

Sterker je moet je eens afvragen waarom dat Israël nog steeds een bevriende natie en een bevoordeeld handelspartner is. BDS!

7 Hendrianus    
7 maanden geleden door Hendrianus
26
Meld

En dit mag openlijk op de Dam in Amsterdam tijdens een anti Palestina demonstratie? http://www.maartenbrante.com/data/uploads/article/1425231316-MB_150301_Pro-Israel_Dam_2015019.jpg

8 Hendrianus    
7 maanden geleden door Hendrianus
22
Meld

Voor de ongeïnformeerde zieltjes, Hezbollah zijn nazi's. Punt uit. https://i0.wp.com/www.hacer.org/latam/wp-content/uploads/2011/10/hezbollah32641e.jpg?zoom=2

9 Chaimileh    
7 maanden geleden door Chaimileh
5
Meld

"Hezbollah wordt door Canada, Israël en de Verenigde Staten[29] als een terroristische organisatie gezien. Australië en het Verenigd Koninkrijk beschouwen niet heel de organisatie, maar alleen de militaire vleugel van Hezbollah als een terroristische organisatie. Ook de Europese Unie besloot in juli 2013 om deze kwalificatie toe te passen op de militaire tak."

Dus afgezien van de militaire tak geldt Hezbollah juridisch niet als een terroristische organisatie in Nederland. Ik vraag me dan ook af of zo'n vlag op juridische gronden verboden kan worden. Provocerend bedoeld lijkt t me wel.

10 BlackNinja    
7 maanden geleden door BlackNinja
6
Meld

@9 ziet er naar uit, maar vroeger was dit tot in WO2 een normale saluut (zie link) . De link naar nazisme ligt er historisch in andere culturen niet.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Bellamy_salute

11 BlackNinja    
7 maanden geleden door BlackNinja
11
Meld

@3 stel je nu echt de joden gelijk aan de nazi's en hezbollah gelijk aan de verzetstrijders die vochten tegen de nazi's?

Ben je nog te redden?

12 Aunti    
7 maanden geleden door Aunti
2
Meld

@13
Kijk een naar de feiten op de grond en vraag jezelf dan af: Wat is het verschil tussen zionisme en nazisme?

13 samcash    
7 maanden geleden door samcash
16
Meld

@12 @13 zowel zionisten als hezbollah hebben niets met nazisme te maken.

14 BlackNinja    
7 maanden geleden door BlackNinja
5
Meld

@13 Je bent niet goed in je kop.

15 Yisrael    
7 maanden geleden door Yisrael
6
Meld

@15
Ik heb daar een beter en afstandelijker oordeel over dan jij. Voel je jezelf soms aangesproken? Kijk nog maar eens goed naar de feiten op de grond. Alles wat het Joodse volk is aangedaan wordt nu het Palestijnse volk aangedaan.

16 samcash    
7 maanden geleden door samcash
14
Meld

@16 "Ik heb daar een beter en afstandelijker oordeel over dan jij."
Afstandelijker wel, beter overduidelijk niet.
Ik zou jezelf vooral niet serieus nemen, als ik jou was... lol.

17 Yisrael    
7 maanden geleden door Yisrael
5
Meld

@3

Er wordt helemaal niets meer 'bezet' in zuid-Libanon, je praat complete, allang achterhaalde onzin. Verder vecht Hezbollah helemaal niet tegen een vermeenden 'bezetting' (net als Hamas dat niet doet!), maar Hezbollah vecht tegen het bestaan van heel Israël, en de joden. Hezbollah is door heel veel landen op de terreurlijst gezet. Verder is Hezbollah een vooruitgeschoven leger van Iran (net als Hamas dat is). Het wordt betaald, getraind en van wapens voorzien door de reli-fascistische ayatollahs van Iran. En wat zij willen met Israël spugen ze elke week wel in de media: heel Israël vernietigen.

Je vergelijking slat werkelijk nergens op en laat zien dat jij alleen de Hezbollah-propaganda volgt -en gelooft. Dom.

Dat vieze gele vod met een mitrailleur erop hoort in de vuilverbrander. Maar ja; Nederland he. als ze desnoods met honderden door de straten marcheren noemt de pliesie dat nog "vrijheid van meningsuiting". Dit land is allang verdoemd om snel omgevormd te worden tot het zoveelste achterlijke islam-bolwerk, nu in Europa. question

18 weerman    
7 maanden geleden door weerman
3
Meld

Als de vlag van Israel mag dan mag die van Hezbollah zeker.

19 niet-alles-geloven    
7 maanden geleden door niet-alles-geloven
10
Meld

De Jodenhaat druipt hier van het scherm af en zelfs het brengen vd Nazi groet wordt hier afgedaan alsof men het over een K3-publiek tijdens een concert. Totaal vd pot gerukt.
Het is te walgelijk voor woorden.

De enige fout die Israël heeft gemaakt is dat die zijn vijanden tijden de laffe achterbakse massale aanval niet met de grond gelijk heeft gemaakt, allemaal. Zoals elk land doet als het wordt aangevallen en zeker als al je buren dat doen. Platgooien die handel en de boel bezetten met hoge hekken en nooit meer teruggeven. In plaats daarvan heeft Israël telkens weer grondgebied teruggegeven, honderdduizenden toegelaten binnen Israël, waar ze een veel beter bestaan hebben dan in welk buurland dan ook. Het enige land in de regio die alles op een rijtje heeft, modern en zelfs een pionier en leidend in wetenschap enz. Dat t.ov. de Arabische landen die zonder hulp van buitenaf alleen van brood het vervolgproduct kunnen maken, geen enkele eigen vooruitgang, helemaal niks.

Israël werd aangevallen! Aangevallen.
Turkije daarentegen viel Cyprus binnen en is daarmee de agressor en die heeft de boel nog steeds bezet en dreigt zelfs met een oorlog met Griekenland.

Hezbollah zijn ┌∩┐(◣_◢)┌∩┐ terroristen. Net als de rest van die smerige islamitische terreur organisaties die de Joden maar wat graag uit zouden willen roeien. Jaloers als ze zijn op de prestaties van dat kleine landje. :X

Mohammed dacht eerst de Joden te kunnen bekeren, maar toen de Joden weigerden zich te bekeren, werd de Profeet - of Allah, het hangt er maar van af, wat je gelooft - heel erg boos. Dat vertaalde zich in andere, zeer anti-Joodse koranverzen, waarin zij als apen en zwijnen worden beschreven - En het vertaalde zich in de hadith, de mondelinge overlevering van de Profeet, die onder andere beschrijft hoe het de Joden zal vergaan op de dag van het Laatste Oordeel:
,,De Joden verstoppen zich achter de rotsen en de bomen. Maar de rotsen en bomen roepen: 'O Moslim, O dienaar van God, er is een Jood achter mij. Kom en dood hem'.''
https://www.trouw.nl/home/de-joden-verstoppen-zich-achter-de-rotsen-en-de-bomen-maar-de-rotsen-en-bomen-roepen-~a517a584/

En dan komen ze met een paar aardige verzen, maar die zijn uit de tijd dat Mohammed nog probeerde hen te bekeren en daar heeft hij ook iets op gevonden nl. Abrogatie, bij tegenstrijdigheden in de koran, kies de harde lijn.

Het uitroeien van de Joden staat zelfs in het handvest van Hamas:
Het handvest van Hamas stelt dat het doden van Joden de wil van God is, en dat een onvermijdelijke uitroeiing van Joden samenvalt met de “Dag van de Opstanding” (artikel 7). Het handvest spreekt zich met enthousiasme uit om deel te nemen aan de moord op Joden en deze ook te promoten: “Hamas ziet ernaar uit om Allahs wil uit te voeren (doden van Joden) hoeveel tijd het ook mag kosten.” Ten slotte worden geweld en terreur (dat “verzet’ genoemd wordt) als wettige hulpmiddelen gepresenteerd.

20 Bleke Betty    
7 maanden geleden door Bleke Betty
2
Meld

En niet alleen in Den Haag, maar ook in Londen. op 11 juni.
Nigel Farage:
" Hezbollah flags flying unimpeded outside The Ritz in London yesterday. How do our weak
leaders allow this to happen on the streets of Britain?"
https://twitter.com/Nigel_Farage/status/1006135277738479616

21 Bleke Betty    
7 maanden geleden door Bleke Betty
3
Meld

@16 Zoals....?

22 Birdy 2    
7 maanden geleden door Birdy 2
2
Meld

@20
Vergis je niet, Betty: er zitten op dit forum een aantal fanatieke aanhangers van Hamas en/of Hezbollah, dan wel welke andere religieus-fascisitsche antisemitische groepering dan ook. Alleen zeggen ze dat nooit openlijk. Je herkent dat schuim voornamelijk aan hetgeen ze juist NIET schrijven. Je ziet ze nooit dergelijke terreurgroeperingen veroordelen, maar alléén Israël. Dat zegt al genoeg..! Je praat hier met lieden die er van overtuigd zijn dat de streek daar beter af is als heel Israël "weg" is en de joodse inwoners ervan, óók "weg". En wederom: dat zeggen ze nooit zo, omdat ze niet willen dat ze ontmaskerd worden. Dus let op wat ze NIET zeggen en trek dan gerust je conclusie!
De regelrechte onzin van @16 is veelbetekenend; pure Pallywood-onzin, propaganda, die hij is gaan geloven. Dan weet je waar je mee te maken hebt; dat kan allemaal op Nederlandse fora, tegenwoordig. M'n opa zou zich in z'n graf omdraaien als hij zou lezen wat hier allemaal voor smeerlapperij wordt geplaatst. Dit land glijdt snel de islamitische valkuil in, helaas. Het wordt nog veel erger, nu met Hezbollah-vlaggen in de straat en zo.

23 weerman    
7 maanden geleden door weerman
2
Meld

Heb je het liedje van Sanne Willis de Vries al gehoord. Prachtig zoals die de zionisten wegzet.

24 samcash    
7 maanden geleden door samcash
7
Meld

@18
Weerman, je bent een leugenaar en hier is het bewijs:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Door_Isra%C3%ABl_bezette_gebieden#Tijdelijke_bezettingen
Bij de terugtrekking uit Libanon hield Israël de in 1967 geannexeerde Shebaa-boerderijen in handen.

25 samcash    
7 maanden geleden door samcash
6
Meld

@25

Ooooo.... een boerderij! Jeeeetje, en 'dus' ben IK meteen maar een "leugenaar!" Man, wat ga je weer af met zo'n domme opmerking. Denk je nou werkelijk dat het onzinnige "probleem" met die Shebaa-boerderij een reden is dat Hezbollah zich zo gedraagt? Hou toch op vent. Nederland en Duitsland kibbelden na de 2e Wereldoorlog ook over boerderijen en postzegeltjes grond. allemaal goed gekomen. Maar Hezbollah zoekt gewoon een aanleiding om zich te misdragen, en jij vindt dat prachtig. Maar; fijn dat je in je laatste zin netjes toegeeft dat Israël zich terugtrok uit Libanon. Leuk. question

Ben je nog steeds zo'n Hamas-fan, trouwens?

26 weerman    
7 maanden geleden door weerman
1
Meld

@16

"Alles wat het Joodse volk is aangedaan wordt nu het Palestijnse volk aangedaan."
Dan heb je kennelijk geen weet van bijv. de nazi vernietigingskampen.

27 Hendrianus    
7 maanden geleden door Hendrianus
13
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Moslima’s in Arnhem zwemmen halal: zond...
De zonwering naar beneden, camera's uit, gee...

14 uur geleden door Inter

Hoorzitting tweede kamer over vaccineren
Vandaag een hoorzitting over vaccineren in de...

21 uur geleden door kwatta

NOS gaat zeiknat op indianenverhaal, herstelt...
De VPRO mag dan vrezen voor het populisme, he...

11 uur geleden door JackKropotkin

Advocaten: Stop nu met uitzetting kinderen
Mensenrechtenorganisaties en asieladvocaten p...

22 uur geleden door AD

Wilders: Het tuig mag niet langer de baas zij...
Het tuig mag niet langer de baas zijn in Nede...

10 uur geleden door Inter


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Hangingmen
Klaver dreigt: GroenLinks helpt Rutte alleen ...
Wel jammer dat zo'n Jinek dan 'verzuimd' te v...

12 minuten geleden door Hangingmen

magikeven
‘Modernisering gefinancierde rechtshulp, ee...
En weer slaat de VVD toe met hun anti burger...

19 minuten geleden door magikeven

Captain Hero
Leerling na beschuldiging van treiteren veter...
@7 En dankzij pisvlekken als jij is zijn leve...

21 minuten geleden door Captain Hero

dloops
Klaver dreigt: GroenLinks helpt Rutte alleen ...
@14Mannetjes die fragiele zijn of fobieën ...

24 minuten geleden door dloops

Oeps112
Palingen ‘hyperactief’ door cocaïne in L...
"De metingen gebeurden in de buurt van het Br...

27 minuten geleden door Oeps112

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig