Horst Seehofer naast Angela Merkel, gisteren op de turbulente fractievergadering van de CDU en CSU.
Volledig scherm
Horst Seehofer naast Angela Merkel, gisteren op de turbulente fractievergadering van de CDU en CSU. © EPA

"Merkel met haar rug tegen de muur": rebellie in eigen partij tegen bondskanselier over migratie

Crisis in de Duitse politiek. Bondskanselier Angela Merkel krijgt in eigen rangen steeds meer kritiek te verwerken van partijgenoten die meer zien in de strenge migratiekoers van de minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer. Die wilde deze week een nieuw plan voorstellen om asielzoekers al aan de Duitse grenzen tegen te houden, maar botste op een 'njet' van Merkel. De twee hopen nog deze week hun onenigheid bij te leggen.

143 reacties

  • Jan Verstraeten

    6 jaar geleden
    Ja Angela het kan verkeren zei Bredero maar ondertussen heb je europa om zeep geholpen.De zwanenzang van vele linkse partijen is in gezet.
  • Danny Jean

    6 jaar geleden
    En toch vindt onze premier het nog nodig om bij Merkel op de koffie te gaan en haar raad te vragen. Niet te geloven!
  • Eric Beirens

    6 jaar geleden
    We gaan reeds meer dan 30 jaar op verlof in Duitsland en houden -naar de toekomst toe gericht- ons hart vast. We overwegen Oostenrijk als alternatief.....
  • frans Venloo

    6 jaar geleden
    Op de foto blaast ze in ieder geval en volgens mij heeft ze er haren buik vol van . Maar geen nood haar schaapjes zijn op het drogen en een leuk postje in de EU is daarna nog mooi meegenomen .
  • Frank Debruyne

    6 jaar geleden
    "ach ja, de moord op een meisje.. " zit hier ergens zo'n links extremist te minimaliseren... Morgen is 't jouw kind, heel curieus om je dan nog eens te horen..